4 tools om aangepaste Instagram- en Snapchat-visuals te maken - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

4 tools om aangepaste Instagram- en Snapchat-visuals te maken

11 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Is het inhuren van een professionele ontwerper geen optie voor jou?

Bent u op zoek naar tools waarmee u boeiende visuals kunt maken?

In dit artikel ontdek je vier tools waarmee je aangepaste afbeeldingen en video’s kunt maken en publiceren op Instagram en Snapchat .

# 1: Ontwerp boeiende afbeeldingen met PromoRepublic

Op netwerken als Instagram en Snapchat zorgt het plaatsen van unieke afbeeldingen meestal voor de hoogste betrokkenheid. Een hulpmiddel waarmee u boeiende afbeeldingen kunt maken, is PromoRepublic .

krijgt toegang tot duizenden premiumsjablonen en een afbeeldingseditor om ze aan te passen. De tool biedt ook een statistiekgedeelte, dat laat zien hoe goed uw berichten presteren. PromoRepublic biedt een gratis proefperiode van 14 dagen; daarna moet u upgraden naar een betaald abonnement, dat begint bij $ 9 / maand.

Nadat u zich aanmeldt , sluit u uw Instagram-account . U kunt ook uw Facebook-, Twitter- en LinkedIn-accounts verbinden.

Dan selecteer uw Instagram-account in het linker menu . Wanneer u dit doet, verschijnt er een pop-up waarin u de onderwerpen kunt kiezen die u wilt volgen . Dit maakt het gemakkelijker om sjablonen later te vinden. U kunt ook subonderwerpen selecteren om de sjablonen verder te filteren.

promo republiek volg onderwerpen

Nadat u op Doorgaan heeft geklikt , ziet u een verzameling sjablonen die u kunt gebruiken. U kunt er een selecteren in de sectie Made For You of de andere secties verkennen totdat u een sjabloon vindt die u bevalt. Er is ook een zoekveld om uw resultaten te verfijnen.

promorepublic-sjablonen

Zodra u een sjabloon heeft gevonden die u bevalt, selecteert u deze, past u de tekst aan en voegt u uw huisstijl toe . U ziet een suggestie voor het plaatsen van een logo in de sjabloon. Als u uw logo daar niet wilt plaatsen of als u uw afbeelding op een andere manier wilt brandmerken, verwijdert u gewoon de tijdelijke aanduiding voor uw logo.

Sjablonen zoals de onderstaande zijn geweldig voor het maken van citaten voor Instagram-afbeeldingen, die veel betrokkenheid genereren .

promorepublic sjabloon aanpassen

U hebt toegang tot extra achtergrondafbeeldingen en overlays zoals banners, pictogrammen en kaders. Overlaad uw afbeelding echter niet met te veel tekst en overlays, omdat deze de negatieve ruimte verkleinen .

Met PromoRepublic kunt u ook uw eigen afbeeldingen uploaden .

promorepublic tekst-overlay

Als u tevreden bent met uw creatie, klikt u op Gebruik in de rechterbovenhoek.

Voeg op de volgende pagina je beschrijving en hashtags toe aan het bericht . Klik op Nu publiceren om uw afbeelding op een gewenst tijdstip te plannen of om deze toe te voegen aan de wachtrij.

promorepublic roosterpost

Je kunt je afbeelding ook downloaden als je deze op Snapchat wilt plaatsen. Klik op Downloadenin de rechterbovenhoek en sla de afbeelding op .

promorepublic aangepaste afbeelding

Open de inhoud kalender om uw geplande berichten te bekijken . U vindt ook afbeeldingsideeën / sjablonen voor aankomende evenementen waar u visuele inhoud kunt maken.

promorepublic content kalender

# 2: Maak aangepaste emoji’s met Bitmoji

Bitmoji is een gratis tool waarmee je persoonlijke emoji’s kunt maken om geluk, verdriet en andere gevoelens te uiten. Je kunt deze emoji’s gebruiken in je Snapchat-chats of ze over je snaps heen leggen. Ze zijn een geweldige manier om bekendheid te krijgen met uw persoonlijke merk op Snapchat, Instagram en andere sociale netwerken.

Installeer om te beginnen eerst de Bitmoji-app op uw iOS- of Android-apparaat; de screenshots hier tonen de Android-versie, maar de iOS-versie werkt op dezelfde manier. Vervolgens meld je aan met e-mail of log in met je Snapchat rekening .

Om je emoji-avatar te maken , kies je of je het vrouwelijk of mannelijk wilt maken . Als jij het gezicht van je merk bent en je publiek je gemakkelijk herkent, maak dan een emoji die op jou lijkt. Maar als je niet het gezicht van het merk bent, creëer dan een personage waarmee je doelgroep graag zou communiceren. Als uw bedrijf een mascotte heeft, maak er dan een emoji-versie van.

bitmoji kies avatar en geslacht

Vervolgens kies de avatar stijl : Bitmoji Style en Bitstrips Style. U kunt deze instelling later altijd wijzigen, dus experimenteer om te zien welke er het beste uitziet en het beste presteert.

bitmoji kies avatarstijl

U kunt een gezichtsvorm, huidskleur, haarkleur, wenkbrauwen enzovoort kiezen om uw avatar aan te passen. Je kunt het ook in andere kleding kleden . Doorloop het hele aanpassingsproces en ontwerp je personage. Neem de tijd en heb er plezier mee.

bitmoji avatar aanpassen

Wanneer u klaar bent met het aanpassen van uw ontwerp, zijn uw bitmojis klaar en kunt u ze op verschillende plaatsen gaan delen, waaronder Snapchat en Instagram.

Om een bitmoji te delen , selecteert u deze en klikt op het sociale netwerk waarop u deze wilt delen.

bitmoji delen op instagram snapchat

Je kunt Snapchat ook rechtstreeks met Bitmoji integreren via je Snapchat-instellingen . Deze integratie maakt het gemakkelijk om uw bitmojis rechtstreeks op Snapchat te delen.

bitmoji integreren met snapchat

Om een bitmoji aan een snap toe te voegen , klikt u op het paginapictogram dat bovenaan het scherm verschijnt wanneer u een snap maakt. Blader door de bitmojis met behulp van de pictogrammen onder aan het scherm en kies de meest geschikte om uw snap te brandmerken .

bitmoji toevoegen aan snap

# 3: Bouw geofilters met peperfilters

Pepper Filters helpt je om snel professionele Snapchat-geofilters te maken met kant-en-klare sjablonen en afbeeldingen. Deze tool kan je ook helpen bij het indienen van je geofilter op Snapchat.

Maak een Geofilter

Wanneer u de site bezoekt, kunt u direct beginnen met het maken van uw geofilter; u hoeft zich niet aan te melden.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u verschillende sjablonen waaruit u kunt kiezen. Blader er doorheen en kies de sjabloon die het beste bij uw campagne past . De achtergrondafbeelding die samen met de sjabloon is geplaatst, is er alleen voor de show. Alleen de overlay wordt weergegeven in uw geofilter.

peper filters ontwerp geofilter

U kunt aanvullende sjablonen vinden onder specifieke secties, zoals verjaardagen en bruiloften, maar u zult meer geluk hebben als u onder Alle zoekt naar geofiltersjablonen om uw bedrijf te promoten.

Wanneer u een sjabloon selecteert, verschijnt deze in het vak in de vorm van een mobiele telefoon aan de rechterkant. Dit is een voorbeeld van hoe de sjabloon op Snapchat zal verschijnen.

Om tekst in het ontwerp te verplaatsen , klikt en sleept u erop . Dubbelklik erop om het bericht, de voorinstellingen, het lettertype, de lettergrootte en vele andere dingen te bewerken.

peper filters bewerken tekst

Als je geofilter nog iets anders nodig heeft, ga dan naar het tabblad Afbeeldingen en zoek naar een afbeelding , en klik en sleep om deze aan je ontwerp toe te voegen . Als u uw eigen afbeelding wilt uploaden , klikt u op de knop Uploaden .

peper filters toevoegen en uploaden geofilter graphics

Om extra tekst toe te voegen , gaat u naar het tabblad Tekst en kiest u de vooraf ingestelde stijl die u wilt gebruiken. Klik en sleep het naar de editor en pas het aan, net als bij de eerdere tekst.

peperfilters voegen tekst toe aan geofilter

Als u tevreden bent met het uiterlijk van uw geofilter, klikt u op de roze knop Get Your Filter in de rechterbovenhoek.

Koop uw geofilter

Op de volgende pagina heeft u twee mogelijkheden om uw filter aan te schaffen. U kunt alleen het ontwerp van uw filter ontvangen voor $ 9,99. Pepper Filter stuurt je het filter via e-mail in het juiste formaat voor Snapchat.

Of tegen een extra vergoeding kunt u een datum, starttijd en duur van 2, 6, 12, 24 of 48 uur voor uw filter kiezen . Het ontwerp is dan $ 4,99, maar de Snapchat-vergoeding is afhankelijk van de tijdsduur die je voor je filter selecteert. Zodra u uitcheckt, verzendt Pepper Filter het naar Snapchat.

Peperfilters kiezen tijd en locatie

Upload het Geofilter

Als u het geofilter zelf indient, gaat u naar de pagina Geofilters op aanvraag en klikt u op Nu maken .

Vervolgens klikt u op de knop Uploaden en selecteer de geofilter u zojuist hebt gemaakt . Als u klaar bent, klikt u op Volgende .

snapchat upload geofilter

Kies nu de datums waarop uw geofilter actief zal zijn . Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Volgende .

De laatste stap is om het gebied te kiezen waar u uw geofilter actief wilt hebben. Klik op Hek tekenen , klik vervolgens ergens op de kaart en teken een veelhoek ; dit wordt jouw gebied. Als u klaar bent, klikt u op Afrekenen .

Kies op de volgende pagina een filtertype (persoonlijk of zakelijk), ga akkoord met de servicevoorwaarden en dien uw betaling in . Uw geofilter zal dan het beoordelingsproces doorlopen. U ontvangt een e-mail om u te laten weten dat het is goedgekeurd. Zodra het is goedgekeurd, kunt u het gebruiken als u zich in het gebied bevindt dat op de gekozen datums is geselecteerd. Download een screenshot van je snap voor gebruik op Instagram.

# 4: Stel geanimeerde video’s samen met GoAnimate

GoAnimate maakt het gemakkelijk om geanimeerde video’s te maken. Bezoek de website van de tool en meld je aan. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar, maar om volledige functionaliteit te krijgen, moet u een van de betaalde abonnementen aanschaffen .

Nadat u zich heeft aangemeld , klikt u op Video maken . Met GoAnimate kun je vanuit het niets vier soorten video’s maken en heb je de mogelijkheid om dia’s te uploaden.

goanimate stijlopties

Kies voor zakelijk gebruik om een volledige animatie met personages, achtergronden, instellingen, enzovoort. Als u Whiteboard-animatie selecteert , krijgt u een markering om op een whiteboard te schrijven en te tekenen . U kunt ook video-infographics en eenvoudige animaties maken met de optie Common Craft .

Voor dit voorbeeld kiezen we de optie Zakelijk vriendelijk. GoAnimate kiest dan automatisch een sjabloon voor je. U kunt de standaardsjabloon gebruiken of een andere kiezen .

goanimate-sjablonen

Blader door de sjablonen of zoek ernaar met relevante trefwoorden. Nadat je een sjabloon hebt gekozen, begin je met het toevoegen van personages, rekwisieten, tekst, video’s en muziek .

U kunt de elementen wijzigen die al in de sjabloon aanwezig zijn. Om een element te wijzigen , klikt u erop . Als het bijvoorbeeld een personage is, kun je veranderen wat dat personage doet en het aan het woord krijgen.

goanimate karakter instellingen

Als u een geheel nieuw personage wilt maken , gaat u naar het tabblad Personages en selecteert u Aangepast personage . Klik vervolgens op het + -pictogram om de Character Creator te openen. Vanaf hier kunt u een personage ontwerpen dat lijkt op uw bitmoji om een ​​consistent merk te behouden.

goanimate maak een aangepast personage

Als u meer scènes wilt toevoegen , klikt u op de groene knop Scène toevoegen in de rechterbenedenhoek.

Als u klaar bent met uw video, klikt u op Voorbeeld om uw animatie te bekijken . Als u er tevreden mee bent, klikt u op Opslaan .

goanimate voorbeeldvideo

Om uw video te downloaden , gaat u naar de hoofdpagina en klikt u op Uw account in het hoofdmenu. Selecteer Je video’s in het vervolgkeuzemenu .

goanimate download video

Er verschijnt een lijst met alle video’s die je hebt gemaakt. Klik op de titel van de video die u wilt downloaden.

goanimate download video

Scroll op de geselecteerde videopagina naar beneden onder de video om verschillende opties voor delen te vinden. Kies de eerste exportoptie, aangezien je je video niet rechtstreeks op Instagram of Snapchat kunt delen.

goanimate download video

Met GoAnimate kun je zowel educatieve als vermakelijke animaties maken om te delen op sociale media.

Hoe u uw creaties deelt op Snapchat en Instagram

Sommige van de bovenstaande tools kunnen niet rechtstreeks worden geïntegreerd met Snapchat en Instagram, dus hier zijn enkele snelle tips om je creaties met je volgers te delen.

Voor Snapchat

Om een ​​afbeelding of video op Snapchat te publiceren, breng je eerst de media die je op je desktop hebt gemaakt over naar je mobiele telefoon . Om dit te doen, kunt u elke gewenste bestandshosting / cloudopslag gebruiken , zoals Dropbox of Google Drive .

Open de software op uw desktop en upload uw video of afbeelding naar uw cloudopslag.

upload bestand naar cloud

Nu zou u toegang moeten hebben tot het bestand via de cloudopslag-app die op uw telefoon is geïnstalleerd. Download het bestand dat u wilt delen op uw smartphone .

Vervolgens openen Snapchat en tik de kleine cirkel .

snapchat foto delen van filmrol

Tik op de pagina Herinneringen op het tabblad Filmrol om alle recente media te zien die naar je telefoon zijn gedownload.

snapchat foto delen van filmrol

Tik op de foto of video die u op Snapchat wilt delen en tik vervolgens op Bewerken en verzenden op het volgende scherm. Breng uw wijzigingen aan en tik op Verzenden . Kies vervolgens de mensen naar wie je het wilt sturen en verstuur het .

snapchat foto delen van filmrol

Voor Instagram

Als je al een Instagram-beheertool hebt waarmee je berichten vanaf je desktop kunt plannen , kun je deze gebruiken om de video’s en afbeeldingen te publiceren die je met de bovenstaande tools hebt gemaakt.

Als je geen Instagram-beheertool hebt, breng je media dan over naar je cloudopslag en vervolgens naar je mobiele telefoon zoals hierboven beschreven.

Dan opent de Instagram app ,  tik op het pictogram + , en ga naar Gallery .

instagram deelt foto van filmrol

Je kunt de afbeeldingen en video’s die je zojuist hebt gedownload hier bekijken. Selecteer de visual die u wilt delen en tik rechtsboven op Volgende .

instagram deelt foto van filmrol

Kies een filter en bewerk de afbeelding indien nodig. Tik vervolgens nogmaals op Volgende .

instagram deelt foto van filmrol

Schrijf nu een bijschrift en deel het bericht met je volgers.

instagram deelt foto van filmrol

Gevolgtrekking

Het maken van unieke afbeeldingen en video’s is een absolute noodzaak om uw bedrijf op sociale media te promoten. Deze creaties zijn niet alleen vereist voor marketing op visueel gerichte netwerken zoals Snapchat, Instagram en Pinterest, maar ook op Facebook en Twitter, omdat visuals de hoogste betrokkenheid genereren.

U kunt altijd een ontwerper of een maker van video-inhoud inhuren om u een handje te helpen, maar dat kost u misschien duizenden dollars. Met de vier bovenstaande tools kunt u binnen enkele minuten professioneel ogende beelden maken zonder de bank te verslaan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format