6 Instagramverhalen-(stories) ontwerptools voor marketeers - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

6 Instagramverhalen-(stories) ontwerptools voor marketeers

10 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer professioneel ogende Instagram-verhalen maken?

Vraagt ​​u zich af hoe u eenvoudig ontwerpelementen of muziek aan uw verhalen kunt toevoegen?

In dit artikel ontdek je zes gebruiksvriendelijke ontwerptools die je Instagram-verhalen interessanter maken .

# 1: Verhaalsjablonen aanpassen met Easil

Prijs : basisplan is gratis; betaalde abonnementen beginnen bij $ 7,50 / maand

Easil is een browsergebaseerd ontwerpplatform dat een reeks sjablonen en tools biedt waarmee u marketingmateriaal van hoge kwaliteit kunt maken, waaronder Instagram Stories-afbeeldingen. Of je je verhalen nu gebruikt om speciale aanbiedingen te promoten, meer bezoekers naar een blogbericht te trekken of een overname op Instagram aan te kondigen , je zult een relevante afbeeldingssjabloon vinden die je gemakkelijk kunt bewerken en personaliseren.

Maak gratis een account aan om te beginnen . Nadat u zich hebt aangemeld, klikt u boven aan de pagina op Nieuw ontwerp maken .

Klik op het tabblad Nieuw ontwerp maken in Easil.

Nu kunt u kiezen uit een breed scala aan sjablonen. Ga in de linkernavigatie naar Maten> Sociale media> Instagramverhalen .

Easil biedt een breed scala aan Instagram Stories-sjablonen.

De juiste afmetingen van het Instagram-verhaal zijn vooraf ingesteld in deze sjablonen, dus je kunt de kopie eenvoudig aanpassen zoals je wilt.

Tip : Als u een betaald Easil-abonnement heeft, kunt u de afmetingen van een sjabloon aanpassen door rechts op Formaat wijzigen te klikken.

Klik op de knop Formaat wijzigen om het formaat van een ontwerp in Easil te wijzigen.

Als je je Instagram-verhaalontwerp verder wilt aanpassen, heb je een aantal opties. Om het lettertype te wijzigen , selecteert u de tekst in de afbeelding en kiest u vervolgens een lettertype uit het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek.

Selecteer de tekst in uw Easil-ontwerp en kies een lettertype uit de vervolgkeuzelijst.

Als u de kleur van elementen in het ontwerp wilt wijzigen (of ze volledig wilt verwijderen), markeert u ze en selecteert u het juiste pictogram .

Selecteer een element in uw Easil-ontwerp en kies een kleur uit de werkbalk.

U kunt ook creatieve elementen toevoegen, zoals pictogrammen, patronen en lettertypen . U vindt deze opties in de werkbalk aan de rechterkant.

Easil biedt een afbeeldingenbibliotheek als u stockafbeeldingen in het sjabloonontwerp wilt opnemen . Om toegang te krijgen tot deze bibliotheek, klikt u op het fotopictogram op de werkbalk en voert u uw zoekterm in de zoekbalk in .

Klik op het fotopictogram om toegang te krijgen tot stockfoto's in Easil.

Als je je ontwerp hebt voltooid, kun je het downloaden als een PNG-bestand, klaar om te delen met je Instagram-verhaal.

Klik op de knop Downloaden om uw Easil-ontwerp te downloaden.

# 2: Titeltekst en muziekclips toevoegen aan verhalen met hype-type

Prijs : gratis bij in-app aankopen

Hype Type is een mobiele app (beschikbaar voor iOS en Android ) waarmee je leuke typografie en muziekclips aan je verhalen kunt toevoegen.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, leg je je verhaal vast via de app zelf of veeg je omhoog om een foto of video van je filmrol te uploaden .

Kies afbeeldingen uit de filmrol om te gebruiken met Hype Type.

Als je je foto of video klaar hebt, tik je op het T-symbool om door de lettertypen te vegen en je favoriet te kiezen . U kunt het lettertype verplaatsen door erop te tikken en het over het scherm te slepen .

Veeg door de lettertypen in Hype Type.

Om de tekst te bewerken , dubbeltikt u erop zoals deze over uw afbeelding of video wordt weergegeven. Als je weinig inspiratie hebt, tik je op het apostrofpictogram om algemene citaten te vinden die klaar zijn om te posten. Als je tevreden bent met de tekst, tik je op het blauwe vinkje .

Tik op het blauwe vinkje om uw wijzigingen in Hype Type op te slaan.

Om muziek toe te voegen, tik je op het muziekbalkpictogram (het meest rechtse pictogram) en tik je op Muziek toevoegen .

Tik op het muziekbalkpictogram (het meest rechtse pictogram) om muziek toe te voegen met Hype Type.

Dit zal een zoekbalk openen waar je de naam van een muzikant of nummer kunt invoeren , of door aanbevolen nummers kunt bladeren die je aan je verhaal kunt toevoegen voor extra impact. Als je het gewenste nummer hebt gevonden, tik je op Gebruik het om het aan je verhaal toe te voegen.

Tik op Gebruik het om een ​​muziektrack toe te voegen aan uw Hype Type-project.

Als je verhaal compleet is, tik je op het blauwe vinkje op het scherm en je ziet een downloadpictogram en drie opties voor sociaal delen. Tik op het Instagram-pictogram om het verhaal op je filmrol op te slaan en je rechtstreeks naar Instagramverhalen te brengen, waar je het kunt uploaden .

Tik op het Instagram-pictogram om het verhaal op je filmrol op te slaan.

# 3: Bouw een verhaal met meerdere pagina’s met Unfold

Prijs : gratis

Ontvouwen – Story Creator is een gratis app voor iOS die het meest geschikt is voor het maken van lifestyle-, mode- en reisinhoud. Het biedt gestileerde, minimalistische sjablonen waarmee uw inhoud er met weinig moeite gepolijst en professioneel uitziet.

U kunt randen aan uw sjabloon toevoegen, lettertypen bewerken en uw kopie aanpassen. Met Unfold kun je in één keer je verhaal maken, klaar om direct naar Instagram te uploaden.

De eerste stap is om op het + -pictogram bovenaan de app te tikken om een ​​nieuw verhaal te maken. U wordt gevraagd om uw verhaal een naam te geven om u te helpen bij het maken van georganiseerde verhaalmappen.

Tik op het + -pictogram om een ​​nieuw verhaal te maken met Uitvouwen.

Vervolgens tik op het pictogram + aan de onderkant van het scherm en kies de lay-out van uw verhaal. U kunt voor een enkele afbeelding gaan of een sjabloon met meerdere afbeeldingscontainers selecteren om een ​​collage te maken. Veeg door de sjablonen onder aan het scherm en tik op degene die u wilt gebruiken .

Selecteer een lay-out in Uitvouwen.

Om afbeeldingen toe te voegen , tikt u op de + pictogrammen in de sjabloon.

Tik op het + -pictogram in de sjabloon Uitvouwen om uw inhoud toe te voegen.

Hierdoor wordt uw filmrol weergegeven en kunt u in uw albums zoeken naar de afbeeldingen of video’s die u wilt gebruiken.

Om afbeeldingen opnieuw te rangschikken, tikt en houdt u een afbeelding vast en sleept u deze naar de gewenste plaatsing .

Sleep een afbeelding naar de gewenste plaatsing in Uitvouwen.

Om nog een pagina aan je verhaal toe te voegen , klik je gewoon op het + -pictogram onderaan in het midden van het scherm. U wordt opnieuw gevraagd om een ​​lay-out te selecteren . Het kan dezelfde lay-out zijn die u eerder gebruikte of iets anders om uw verhaal wat afwisseling te geven. U kunt zoveel pagina’s toevoegen als u wilt door het proces te herhalen.

Om een pagina met alleen tekst toe te voegen , selecteert u de lay-out met horizontale lijnenin plaats van afbeeldingscontainers. Tik gewoon op de tekst om deze te bewerken.

Tik op de tekst in uw ontwerp ontvouwen om deze te bewerken.

Tik in de linkerbenedenhoek van het scherm op het oogpictogram om een voorbeeld van je verhaal te bekijken . Als je er tevreden mee bent, tik je op het downloadpijlpictogram in de rechterbovenhoek om het verhaal op je filmrol op te slaan . Upload het vervolgens handmatig naar Instagram Stories .

Tik op het downloadpijlpictogram om je Unfold-verhaal op je filmrol op te slaan.

# 4: Verander foto’s in een videoverhaal met Quik

Prijs : gratis

Quik (beschikbaar voor iOS en Android ) is een gebruiksvriendelijke videobewerkings-app van GoPro die vooraf ingestelde overgangen, grafische afbeeldingen en soundtracks biedt en video optimaliseert voor verticale weergave. Het werkt met foto’s en video’s om video’s van hoge kwaliteit te maken die u op sociale media kunt delen.

Nadat je de app hebt gedownload, tik je op het + -pictogram om ten minste vijf afbeeldingen of een video van je filmrol toe te voegen .

Tik op het + -pictogram om afbeeldingen of een video aan Quik toe te voegen.

Als je foto’s hebt geselecteerd, tik je op en sleep je de foto’s in de volgorde waarin je ze wilt weergeven in je videodiavoorstelling. Als je een video gebruikt, kun je op Hilights tikken en de momenten kiezen die je wilt opnemen .

Tik en houd vast om media in Quik te herschikken.

Zodra je de media hebt geselecteerd die je wilt gebruiken, tik je op Toevoegen in de rechterbovenhoek om je video te maken.

Elke video heeft een openingsdia met de videotitel. Om het te wijzigen, tikt u op de tekst , verwijdert u de plaatsaanduidingstekst en voegt u uw eigen titel toe om wat context aan uw video te geven.

Voeg je eigen videotitel toe in Quik.

Om het ontwerp van de titeldia te wijzigen , bladert u door de sjablonen onder aan het scherm en tikt u erop om ze uit te proberen.

Blader door de sjablonen in Quik.

Om een ​​video te maken die geschikt is voor Instagramverhalen , wil je de oriëntatie wijzigen in portret. Tik hiervoor op het moersleutelpictogram , tik op Opmaak > Portret en tik op OK .

Verander naar staande oriëntatie in Quik.

Muziek wordt automatisch aan je video toegevoegd. Om de track te wijzigen, tikt u op het muzieknootpictogram en bladert u door de beschikbare tracks op thema . Je kunt ook een nummer uit je eigen muziekbibliotheek selecteren of desgewenst kiezen voor Geen muziek .

Voeg muziek toe aan je Quik-project.

Als je de volgorde van de elementen in de video wilt wijzigen , tik je op het tijdlijnpictogram(het derde pictogram van links) en sleep je de elementen naar wens. Je kunt de Quik-outro aan het einde van de video ook verwijderen door op het potloodpictogram te tikken, naar de outro te navigeren en op Verwijderen te tikken.

Als je video klaar is, tik je op Opslaan en je hebt de mogelijkheid om hem op social media te delen of te downloaden naar je fotobibliotheek.

Tik op Opslaan om uw Quik-project in uw fotobibliotheek op te slaan.

# 5: Maak professionele verhaalafbeeldingen met Adobe Spark Post

Prijs : gratis of $ 9,99 / maand voor een premium abonnement

Adobe Spark Post biedt marketingsjablonen met een verscheidenheid aan afbeeldingen, lettertypen en achtergronden. U kunt ook uw eigen merkactiva zoals logo’s en lettertypen uploaden met een premium-abonnement, dat $ 9,99 per maand kost.

Om boeiende Instagram-verhalen te maken met Spark Post, ga je naar spark.adobe.com op je desktop en maak je een account. Nadat je je hebt aangemeld, klik je op het + -pictogram en vervolgens op Posten om een ​​nieuw bericht te maken.

Klik op Posten om een ​​nieuw bericht te maken in Adobe Spark Post.

U kunt vervolgens op thema door sjablonen bladeren of een geheel nieuw verhaal maken .

Kies een sjabloon in Adobe Spark Post.

Nadat u een sjabloon heeft gekozen , selecteert u de bestaande tekst om deze te bewerken en uw eigen bericht over te brengen . U kunt de tekstkleur, het lettertype en de plaatsing wijzigen met de navigatiebalk rechts van uw sjabloon.

Wijzig de tekstkleur in Adobe Spark Post.

Om elementen , inclusief tekst, te verwijderen , selecteert u ze met uw cursor en klikt u op het prullenbakpictogram .

Voor stijlsuggesties klikt u op Tekst boven aan de pagina en sleept u de groene stip rond het suggestiewiel om uw tekstelementen een ander uiterlijk te geven. Klik op Gereed om een ​​stijl op uw ontwerp toe te passen.

Gebruik het suggestiewiel om uw tekst in Adobe Spark Post een ander uiterlijk te geven.

Als u de lay-out wilt wijzigen, maar het kleurenschema en de lettertypestijl wilt behouden, gaat u naar het gedeelte Lay-out op de navigatiebalk en bladert u door de lay-outs . Als u een lay-out heeft gekozen, klikt u op Gereed .

Houd er rekening mee dat het beter is om niet te veel aanpassingen aan een sjabloon te maken. Pas het gewoon aan zodat het uw doel dient en de stijl en toon van uw merk zo nauwkeurig mogelijk weergeeft.

Selecteer een lay-out in Adobe Spark Post.

Om uw verhaal op te slaan , klikt u eenvoudig op de knop Downloaden in de navigatiebalk bovenaan.

# 6: converteer video’s naar clips van 15 seconden met Storyo

Prijs : gratis bij in-app aankopen

Last but not least is Storeo , een gratis iOS-app die langere video’s naadloos bijsnijdt tot clips van 15 seconden die perfect zijn voor verhalen. De app is erg intuïtief en heeft een handige inleiding die je helpt bij het maken van toegang tot je microfoon, camera en foto’s.

Schakel camera, microfoon en foto's in Storeo in.

De volgende stap is het maken of uploaden van een video. Tik op het slapboard-pictogramrechtsonder in het scherm om een video uit je filmrol te selecteren. Of tik op het camerapictogram om een nieuwe video op te nemen .

Tik op het camerapictogram om een ​​nieuwe video op te nemen in Storeo.

Als je video klaar is om te gebruiken, tik je op Exporteren als X Slices onder aan het scherm. Storeo verdeelt uw video vervolgens in het beste aantal secties. Het optimaliseert de snit en stroom van elk, dus wanneer u de inhoud uploadt naar Stories, zijn de overgangen zo naadloos mogelijk.

Exporteer videoplakken met Storeo.

Na het exporteren krijg je een downloadbevestiging en de optie om de Instagram-app te openen om de videofragmenten aan je verhaal toe te voegen.

Sla videoplakken op in Storeo.

Het enige dat u nu hoeft te doen, is de inhoud naar uw verhaal uploaden !

Gevolgtrekking

Je zult tal van geweldige tijdbesparende tools vinden om meer boeiende en professioneel ogende Instagram-verhalen te maken. Wees niet bang om te experimenteren om erachter te komen welke verhaalformaten en stijlen het beste werken voor uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format