7 geavanceerde Facebook-advertentietips om uw campagnes te verbeteren - DeLaatbusiness

7 geavanceerde Facebook-advertentietips om uw campagnes te verbeteren

10 min


126
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je betere resultaten met je Facebook-campagnes?

Bent u op zoek naar tactieken om u te helpen meer uit uw investering in Facebook-advertenties te halen?

In dit artikel ontdek je zeven geavanceerde tips om de prestaties van je Facebook-advertentiecampagnes te verbeteren .

# 1: Profiteer van op evenementen gebaseerde lookalike-doelgroepen

Lookalike-doelgroepen zijn een manier om zeer gerichte koude doelgroepen op Facebook te creëren. Hoewel je meerdere soorten lookalikes kunt maken, is een van de meest effectieve de op evenementen gebaseerde lookalike.

Met de Facebook-pixel en het bijhouden van conversies kunt u de acties vastleggen die het belangrijkst zijn voor uw bedrijf , zoals aankopen of leads, en aangepaste doelgroepen voor websites maken om deze mensen in een nieuw publiek te groeperen .

Vervolgens gebruik je deze op evenementen gebaseerde aangepaste doelgroepen van websites als bronpubliek om je nieuwe lookalike publiek te creëren . Bekijk dit artikel voor een overzicht van hoe u op evenementen gebaseerde aangepaste doelgroepen voor websites kunt maken .

Nadat u uw aangepaste doelgroep heeft gemaakt, opent u uw doelgroepen-dashboard en kiest u Lookalike Audience in de vervolgkeuzelijst Create Audience .

Facebook creëert op evenementen gebaseerd lookalike publiek

Selecteer in het veld Bron van het venster voor het maken van een lookalike-doelgroep de aangepaste doelgroep van uw op evenementen gebaseerde website en kies vervolgens uw doelland en doelgroepgrootte .

Facebook creëert op evenementen gebaseerd lookalike publiek

Begin met een vergelijkbare doelgroepgrootte van 1%, omdat dit het meest overeenkomt met uw bronpubliek. Terwijl u uw advertentie-uitgaven schaalt, maakt u nieuwe advertentiesets om de andere formaten te testen, 2% enzovoort, tot de grootste doelgroepgrootte van 10%.

# 2: Verfijn nieuwe prospecttargeting met Lifetime Value Lookalike Audiences

Een ander waardevol type lookalike publiek is er een die is opgebouwd uit de levenslange waarde van uw klanten. Het gaat verder dan alleen de kerngegevens van uw klanten (zoals naam en e-mailadres) en gebruikt hun aankoopwaarde om een ​​lookalike van nog hogere kwaliteit te creëren.

Om deze vergelijkbare doelgroep te creëren, moet u eerst een aangepaste doelgroep voor eenklantbestand maken met een levenslange waarde . U gebruikt deze aangepaste doelgroep vervolgens als de bronpubliek voor uw lookalike .

Levenslange waarde van Facebook-doelgroep

Klik hier voor een volledig overzicht van hoe u lookalikes met levenslange waarde kunt creëren .

# 3: Verbeter de campagneprestaties met bieden tegen de laagste kosten

Een manier om uw campagneprestaties te verbeteren, is door uw veilingbiedingen te wijzigen van de laagste kosten naar de laagste kosten met een limiet.

De laagste kosten zijn standaard ingeschakeld in uw advertentiesets. Dit vertelt Facebook om de laagst mogelijke kosten per resultaat te krijgen. Om dit te doen, zal Facebook automatisch namens u bieden in de veiling voor maximale efficiëntie.

Wanneer u een bodlimiet instelt met bieden tegen de laagste kosten, kunt u twee verschillende dingen bereiken, afhankelijk van de limietwaarde.

Beheers de kosten

De eerste manier om cap-biedingen te gebruiken, is om te voorkomen dat de kosten stijgen boven een bedrag waarmee u vertrouwd bent . Dit is vooral handig als u weet hoeveel een exemplaar van uw optimalisatiegebeurtenis u waard is of welke kosten u per optimalisatiegebeurtenis moet behalen om winst te maken.

Stel de bodlimiet voor Facebook-advertenties in.

Verhoog de advertentiedistributie

De tweede manier om cap-biedingen te gebruiken, is door de distributie van uw advertenties binnen uw targeting te vergroten . Met de Dominate-methode stelt u uw bodlimiet in op drie tot vier keer het bedrag van uw beoogde kosten per optimalisatieresultaat .

Wanneer u dit doet, richt Facebook zich op het hoogste kwaliteitssegment van uw doelgroep dat het meest waarschijnlijk de actie zal ondernemen waarvoor u optimaliseert, waardoor u met succes concurrerende adverteerders kunt overbieden.

Stel dat u een remarketingcampagne uitvoert voor een product dat te koop is voor € 50, en u de conversiedoelstelling optimaliseren voor aankopen gebruikt, met een streefwaarde voor acquisitiekosten van € 10.

Als u de beoogde acquisitiekosten kent, stelt u uw bodlimiet in op vier keer die waarde, wat neerkomt op € 40. Het voorgestelde dagbudget is volgens Facebook vijf keer de bodlimiet – $ 200 per dag – om de leerfase te voltooien met ten minste 50 conversieacties in de eerste week.

Stel de bodlimiet voor Facebook-advertenties in.

# 4: Verhoog de relevantie van advertenties met het hulpprogramma voor het aanpassen van plaatsingsmiddelen

Met de tool voor het aanpassen van plaatsingsitems van Facebook kunt u uw advertentiemateriaal afstemmen op elk van uw plaatsingen . Door uw advertentiemateriaal op deze manier aan te passen, verbetert u de relevantie van uw advertenties, waardoor het betrokkenheidspercentage en de effectiviteit toenemen.

Om deze functie in te schakelen, zorgt u ervoor dat Plaatsingen bewerken is geselecteerd op het niveau van de advertentieset van uw campagnes en klikt u vervolgens op de link Alle plaatsingen selecteren die aanpassing van middelen ondersteunen onder Aanpassing van middelen.

Aanpassingstool voor Facebook-plaatsingsitems

Momenteel kunt u uw advertentie aanpassen voor de volgende plaatsingen:

  • Facebook-feeds
  • Instagram-feed
  • Instagramverhalen
  • Audience Network Native, Banner en Interstitial
  • Audience Network-video’s met beloning

Nadat u de relevante plaatsingen heeft gekozen , zoals Facebook-feeds en Instagram-feed, gaat u omlaag naar het advertentieniveau. Op advertentieniveau heeft u twee opties om uw beeldadvertentie aan te passen.

Een optie is om één advertentieafbeelding bij te snijden zodat deze past in de native indeling van elk van uw plaatsingen . Om de bijsnijdfunctie te gebruiken, klikt u op het bijsnijdpictogramin de rechterbenedenhoek van uw afbeelding.

Aanpassingstool voor Facebook-plaatsingsitems

De andere manier is om voor elk van uw advertentieplaatsingen een unieke afbeelding te selecteren die u in de native afbeeldingsindeling heeft gemaakt . Klik hiervoor op het vervolgkeuzemenu Een andere afbeelding gebruiken voor bepaalde plaatsingen .

Aanpassingstool voor Facebook-plaatsingsitems

# 5: Gebruik de test- en leer-tool om uw meest effectieve campagnes te onthullen

Met de functie Campaign Compare in de Test and Learn-tool kunt u bepalen welke campagne de meeste conversies genereert tegen de laagste kosten voor uw bedrijf. De test maakt gebruik van de conversietoename van Facebook, wat betekent dat u niet gebonden bent aan het bekijken van resultaten via attributievensters en daarom de werkelijke impact van uw campagnes kunt meten.

Om toegang te krijgen tot deze tool, opent u Advertentiebeheer en selecteert u Testen en lerenin de kolom Meten en rapporteren.

Facebook-tool voor testen en leren

Vervolgens selecteert u de campagne te vergelijken vraag in de belangrijkste Test and Learn dashboard.

Facebook-tool voor testen en leren

Kies nu de twee campagnes die u wilt vergelijken . U kunt het beste slechts één variabele wijzigen tussen de campagnes die u vergelijkt. U kunt bijvoorbeeld de effectiviteit van twee campagnes bij het stimuleren van aankopen vergelijken. Beide hebben dezelfde plaatsingen en advertentiemateriaal, maar de ene gebruikt de doelstelling Conversies en de andere de doelstelling Verkeersinfo.

Facebook-tool voor testen en leren

Nadat u twee vergelijkbare campagnes heeft gekozen die u wilt vergelijken, selecteert u de gebeurtenisactie die u wilt bijhouden . Dit is de belangrijkste actie die u Facebook wilt laten meten als resultaat van de campagnes.

Facebook-tool voor testen en leren

Selecteer ten slotte uw testduur . Om uw testresultaten te bekijken, moeten uw campagnes ten minste 100 conversieacties genereren voor de gebeurtenis die u heeft geselecteerd om bij te houden. Selecteer daarom op basis van het dagbudget van de campagne een geschikt tijdsbestek waarin 100 conversies worden gegenereerd .

# 6: Identificeer uw best presterende advertenties met behulp van de Split Testing Tool

Met de split-testtool van Facebook kunt u verschillende versies van uw advertenties testen, zodat u kunt zien wat het beste werkt om toekomstige campagnes te verbeteren. Momenteel kunt u een split-test maken door een van de vier variabelen te vergelijken: Creative, Delivery Optimization, Audience en Placement, en maximaal vijf versies voor elke test.

Tip : als je deze tool voor de eerste keer gebruikt, raad ik je aan om de begeleide creatie te gebruiken, omdat Facebook je enkele instructies zal geven voor het maken van je eerste split-test.

Een manier om deze tool te gebruiken, is door een split-test te maken om verschillende doelgroepen te testen . U kunt de effectiviteit van lookalikes testen met verschillende brondoelgroepen, zoals een die is opgebouwd uit aankopen en een andere die is samengesteld uit acties voor het toevoegen aan winkelwagentje.

Om een ​​doelgroepsplitsingstest te maken, klikt u op Maken in uw Ads Manager-dashboard. Kies vervolgens uw doel en schakel het selectievakje Gesplitste test maken in .

In dit voorbeeld wilt u de effectiviteit van twee verschillende doelgroepen in de bewustwordingsfase vergelijken. Je warmt een koud publiek op met video-inhoud, dus je kiest het doel Videoweergaven.

Facebook split-testfunctie

Nadat je je doel hebt geselecteerd, brengt Facebook je naar het niveau van de advertentieset. Selecteer de doelgroepvariabele in het gedeelte Variabelen .

Facebook split-testfunctie

U ziet dan twee doelgroepsecties, één voor advertentieset A en één voor advertentieset B. U kunt rechtstreeks een nieuwe doelgroep maken of een opgeslagen doelgroep selecteren .

Facebook split-testfunctie

Nadat u de twee doelgroepen heeft gekozen die u wilt testen, voltooit u de rest van uw advertentieset en selecteert u uw plaatsingen, weergave-optimalisatie, budget en testduur. Begin met een gelijkmatige verdeling van het budget tussen de twee advertentiesets en selecteervervolgens uw testduur , die tussen de 3 en 14 dagen kan liggen.

Maak of selecteer ten slotte op advertentieniveau een bestaand bericht . Als u al een advertentie heeft die goed heeft gewerkt in eerdere campagnes, klikt u op Bestaande post gebruiken en voert u de post-ID in om de sociale betrokkenheid en het totale aantal videoweergaven te behouden.

Facebook split-testfunctie

Als dit niet het geval is, kunt u een nieuwe advertentie maken met behulp van het paneel voor het maken van advertenties . Omdat u in dit voorbeeld de doelstelling Videoweergaven heeft gekozen, uploadt u de video die u wilt gebruiken en maakt u een kop en een beschrijving in het tekstgedeelte.

# 7: Gebruik een trechter in drie stappen om remarketingcampagnes te structureren

Succesvol adverteren begint met de juiste strategie en positionering. Lever op verkoop gebaseerde advertentiecampagnes niet rechtstreeks aan een koud publiek van potentiële klanten. Ze kennen je nog niet, of vertrouwen je nog niet, dus je zult geen consistente en duurzame verkopen of leads van je campagnes zien.

Gebruik in plaats daarvan de ALL Framework-strategie , die iemand effectief van een vreemde (koud publiek) naar een betalende klant brengt door de juiste advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen . Het ALL Framework bestaat uit drie fasen van advertentiecampagnes: Awareness, Level 1 Remarketing en Level 2 Remarketing .

Bovenaan de trechter staat Awareness. In dit stadium is het doel om waarde te bieden aan uw doelgroepen door middel van vermakelijke of educatieve video-inhoud .

Door videoadvertentiecampagnes te gebruiken , kunt u de aandacht van uw doelgroepen trekken in de nieuwsfeed en aangepaste videodoelgroepen bouwen om mensen te groeperen op basis van hun betrokkenheid bij uw video-inhoud . U kunt de meest betrokken mensen vastleggen en deze gebruiken als targeting in uw remarketingcampagnes op niveau 1 in het midden van de trechter.

Voorbeeld van bewustwording van Facebook-videoadvertenties

Verbeter de CTR in het midden van de trechter met advertentieteksten die zijn opgebouwd rond Snap, Benefit en Action

Deze tip heeft betrekking op de advertentiekopiestructuur die u in direct response-advertenties gebruikt om de aandacht van uw publiek in de nieuwsfeed te trekken, de CTR van uw advertenties te verbeteren en meer mensen naar uw website te halen.

Op niveau 1 positioneert u op verkoop gebaseerde advertentiecampagnes die een bepaald type aanbieding bevatten , met behulp van de campagnedoelstellingen voor verkeer of conversie . U target mensen die eerder interactie hebben gehad met uw inhoudsadvertenties. Het doel is om de overweging van uw producten of diensten te stimuleren door zeer gericht websiteverkeer te genereren, waarvan een klein percentage zal worden omgezet in nieuwe klanten.

Deze tactiek is effectiever dan alleen het plaatsen van direct-response-advertenties op een koud publiek. Wanneer u de advertenties laat zien aan mensen die eerder interactie hebben gehad met uw inhoud (voornamelijk video’s), ziet u betere advertentiebetrokkenheidspercentages.

De SBA-kopieermethode bestaat uit drie delen: Snap, Benefit en Action. De Snap is de eerste regel die de aandacht trekt. Wat u hier zegt, is afhankelijk van het product- of serviceaanbod in uw campagne.

Ter illustratie: als u een e-commercebedrijf bent, kunt u een productkorting aanbieden. De Snap is de korting en de code die moet worden gebruikt bij het afrekenen, zoals ‘Krijg 20% ​​KORTING op [uw productnaam] met de kortingscode FB20’.

Voorbeeld van kopieermethode van Facebook-advertentie SBS

De Snap wordt dan gevolgd door het voordeel. Hier vermeldt u de belangrijkste kenmerken van uw product of dienst, en het voordeel van elk voor uw doelgroep . Als het op effectief kopiëren aankomt, is alleen het vermelden van functies niet voldoende; mensen willen weten hoe deze functies hen ten goede komen en wat de algehele impact op hun leven is.

Ten slotte is het derde deel van de SBA-kopieermethode de Action. Hier geeft u expliciet aan welke actie uw doelgroep moet uitvoeren om te profiteren van het aanbod dat u in uw advertentie heeft geplaatst. In overeenstemming met het e-commercevoorbeeld, zou de actie een zin zijn aan het einde van uw advertentietekst, zoals: “Klik op de onderstaande link om nu te winkelen.”

Verbeter conversies met herinnerings-, getuigenis- en Messenger-advertenties

Op niveau 2, met behulp van website-aangepaste doelgroepen en de RTM-methode, remarket je je bezoekers met advertenties die gerelateerd zijn aan de pagina’s die ze hebben bekeken en acties die ze op je website hebben ondernomen . Reageer bijvoorbeeld op mensen die een specifieke productpagina hebben bekeken, deze aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd en het afrekenen hebben gestart, maar de aankoop niet hebben voltooid. De RTM-methode bestaat uit drie advertentietypen: herinneringen, getuigenissen en Messenger.

De herinneringsadvertentie is een van de meest eenvoudige maar effectieve soorten advertenties. Met deze advertentie creëert u een gevoel van urgentie in uw advertentietekst om mensen aan te moedigen nu actie te ondernemen . U kunt mensen herinneren aan de aanbieding die u hen op niveau 1 hebt gepresenteerd, of een nieuwe aanbieding voor beperkte tijd delen op basis van het product of de service die ze op uw website hebben bekeken.

Testimonials werken goed in de fase van niveau 2 omdat de bezoekers van uw website zich al in het aankoopbesluitingsproces bevinden. Wanneer u getuigenissen rechtstreeks in uw advertentietekst gebruikt , creëert u sociaal bewijs dat het vertrouwen en vertrouwen wekt dat uw doelgroepen nodig hebben om nieuwe klanten te maken.

Voorbeeld van een Facebook-getuigenisadvertentie

Plaats één getuigenis aan het begin van elke advertentie en volg deze met een herinnering aan een aanbieding voor uw product of dienst die relevant is voor de pagina’s van uw website die ze hebben bezocht.

Messenger-advertenties zijn een gemakkelijk te openen directe communicatie met uw doelgroep. Dit zijn geen advertenties met de Messenger-plaatsing, maar eerder Traffic-advertenties die mensen rechtstreeks naar de Messenger-bestemming sturen om een ​​gesprek met u te beginnen.

Voorbeeld van een Facebook Messenger-advertentie

Messenger-advertenties kunnen het best worden gebruikt door high-end serviceproviders wanneer de aankoopbeslissing meer aandacht vereist of wanneer sommige complexiteiten moeten worden uitgelegd voordat potentiële klanten een aankoop doen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format