7 manieren om Instagram-video voor bedrijven te gebruiken - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

7 manieren om Instagram-video voor bedrijven te gebruiken

6 min


114
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram-video’s kunt maken die bij uw publiek zullen resoneren?

Zoeken naar inspiratie?

In dit artikel ontdek je zeven manieren om Instagram-video te gebruiken om je verhalen en tijdlijn te verbeteren met boeiende inhoud .

# 1: Integreer video met Instagramverhalen

Elke dag bekijken naar schatting meer dan 250 miljoen actieve gebruikers Instagram Stories . Omdat Stories-content maar 24 uur meegaat, wekt het een gevoel van urgentie op. Hier zijn enkele manieren waarop u Instagram Stories-video kunt gebruiken om uw bedrijf te promoten.

Deel tijdelijke aanbiedingen

Het tijdgevoelige karakter van Instagram Stories geeft je een geweldige kans om in te spelen op de liefde van mensen voor deals . Een manier om dit te doen, is door een tijdelijke aanbieding op te nemen in je Instagram-verhaal. Kies willekeurig het bericht met de aanbieding om kijkers te laten raden.

Stel de aanbieding zo in dat deze alleen kan worden ingewisseld binnen de looptijd van het verhaal zelf (24 uur). Deze tactiek zorgt ervoor dat mensen naar je verhalen blijven terugkomen in de hoop een van deze deals te vangen.

Introduceer de mensen achter uw producten en services

Zodra uw verhalen de aandacht van uw publiek hebben getrokken, gaat u verder dan speciale aanbiedingen, kortingsbonnen of deals. U kunt uw inhoud een menselijk tintje geven door de mensen achter uw merk te laten zien.

Laat individuele teamleden bijvoorbeeld vertellen hoe zij bijdragen aan het op de markt brengen van uw product. Of maak een korte montage van hoe u uw product vervaardigt .

Voorbeeld van functie Instagramverhalen voor werknemers

Laat uw producten in actie zien

Kijkers een voorproefje van uw product laten zien, kan een mooie visuele aanvulling zijn op een specificatieblad. Geef kijkers bij het maken van uw video een idee van hoe het product eruitziet en welke opmerkelijke functies het biedt . Onthoud dat Instagramverhalen gaan over echte interacties op het moment. Zorg ervoor dat de video zonder script is en een spontane weergave van uw product in actie.

Nodig een beïnvloeder uit om uw verhaal over te nemen

Lang geleden zijn de dagen dat alleen grote merken met diepe zakken een herkenbaar gezicht aan hun producten en diensten konden geven. Dankzij sociale media, met name Instagram, kunnen bedrijven van elke omvang in contact komen met influencers in een breed scala aan niches .

Overname van Instagram Stories voorbeeld

Door samen te werken met een relevante influencer om je Instagram-verhaal over te nemen, kun je je content introduceren bij hun publiek. In onderstaand voorbeeld kondigt fotograaf en uitgever Kris Graves een overname aan van het 10 × 10 Photos Instagram-account.

Voorbeeld van overname van Instagram

# 2: Neem Instagram-tijdlijnvideo’s op

Video’s worden automatisch afgespeeld en kunnen tot 60 seconden lang zijn, waardoor kijkers er gemakkelijk doorheen kunnen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe uw bedrijf tijdlijnvideo’s zou kunnen gebruiken.

Markeer uw producten

Breng uw producten op een coole, sexy manier onder de aandacht. Bij het maken van een product video , focus op een paar belangrijke beschikt om uw kijkers geïnteresseerd te houden en verblinden ze met opvallende beelden , zoals in deze video van Korg :

Maak een DIY

U denkt waarschijnlijk: is 1 minuut genoeg om een ​​echt bruikbare instructievideo te maken? Het korte antwoord is ja. Je zou versteld staan ​​van wat je kunt bereiken.

In deze korte video , Nikon laat zien kijkers hoe high-speed foto’s maken met een DSLR camera:

Maak korte commercials

Korte commercials op Instagram kunnen grappig, emotioneel of inspirerend zijn. Ze zijn een geweldige manier om uw product op een artistieke manier weer te geven of te koppelen aan een bepaalde levensstijl . Ter illustratie: deze Lithium Cycles-  commercial spreekt een actieve levensstijl aan:

5 tips voor het maken van effectieve Instagram-video’s

Wees bij het maken van je video zo creatief als je wilt en overtreed in elk geval enkele regels. Als je net begint, zijn hier enkele tactieken die je kunnen helpen om vanaf het begin de juiste soort video te maken.

Gebruik tekstoverlay en ondertitels om het verhaal te vertellen

Onthoud dat sommige kijkers niet de mogelijkheid zullen hebben om het volume van je Instagram-video hoger te zetten. Als de inhoud niet begrijpelijk is terwijl het geluid is gedempt, zullen ze minder snel blijven hangen. Door tekstoverlay in je video’s te gebruiken, kunnen kijkers de kern van het bericht begrijpen. Door ondertitels overal toe te voegen, kunnen gebruikers elk verhaal volgen dat over uw opnamen wordt afgespeeld.

In deze video gebruikt Callaway Golf tekstoverlay om de unieke uitrusting van golfer Phil Mickelson tijdens grote kampioenschappen te benadrukken:

Dat gezegd hebbende, vertrouw niet alleen op deze tactieken om uw boodschap over te brengen. Je zou in staat moeten zijn om een samenhangend verhaal te vertellen door middel van afbeeldingen, beeldmateriaal en bewerking , zoals in dit voorbeeld van Lowe’s :

Zoek een unieke visuele stijl die resoneert

Doe wat onderzoek om te zien of een bepaalde visuele stijl verband houdt met uw doelgroep . Als je een stijl identificeert, let er dan op, en probeer bij het maken van je video iets te maken dat anders is dan wat je publiek gewend is te zien . Het kan u helpen om u te onderscheiden van de massa.

Stel dat u ontdekt dat er wijdverbreid gebruik wordt gemaakt van zowel opnamen met een hoog contrast als opnamen uit de hand. Een manier om op te vallen is door het tegenovergestelde te doen. Maak een versie die zowel zuivere als statische shots gebruikt, en kijk of die stijl resoneert met je publiek. Het is natuurlijk mogelijk dat uw publiek gewoon houdt van opnamen met een hoog contrast en opnamen uit de hand, en dat maakte die stijl in de eerste plaats populair bij hen.

Om te bepalen welke technieken het beste werken, test u uw ideeën in het veld om te zien wat blijft hangen . Natuurlijk, begin met rijke beelden en onconventionele camerahoeken, maar als je iedereen dat ziet doen, probeer dan eens iets anders. Dan laat je betrokkenheidsstatistieken dicteren welke stijl je moet nastreven .

Gebruik verticale video’s voor verhalen en horizontale video’s voor de nieuwsfeed

Vroeger werd het verticaal filmen van video als een slechte esthetische keuze beschouwd. Dat is echter veranderd met de populariteit van verticaal geplaatste mobiele apparaten.

Sociale netwerken hebben de gebruikerservaring aangepast om het gemakkelijker te maken om allerlei soorten media op mobiele apparaten vast te leggen, te bewerken en te delen. Dit betekent dat verticale video’s als een nieuwe standaard moeten worden geaccepteerd. Verticaal fotograferen is vooral geschikt voor Instagram Stories. Verticale video vult op natuurlijke wijze het hele scherm, waardoor een meeslepende kijkervaring ontstaat.

Voorbeeld video Instagramverhalen

Dit is echter niet het geval bij tijdlijnvideo’s. Een verticale video ziet er zowel klein als onhandig uit op de tijdlijn, waardoor de kans groter is dat kijkers zich zullen afwenden. Een betere optie voor tijdlijnvideo’s is om horizontaal te schieten, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld van een Instagram-tijdlijnvideo

Wek interesse met het bijschrift

Wees beschrijvend voor het bijschrift van de video, maar maak er geen encyclopedie van . Het idee is om uw publiek in zo min mogelijk woorden te laten weten waar de video over gaat. Maak het ook leuk om de nieuwsgierigheid van uw publiek te wekken.

Gebruik relevante hashtags

Hoe specifieker je hashtags zijn, hoe beter. Relevante hashtags maken het voor uw doelgroep gemakkelijker om uw berichten te vinden. Hoewel sommige onderzoeken hebben aangetoond dat er meer betrokkenheid is bij berichten met maximaal 11 hashtags, overdrijf het niet. Ze kunnen vervelend zijn als ze worden misbruikt.

Voorbeeld van relevante hashtags voor Instagram-videobijschriften

Gevolgtrekking

Hoewel er geen onfeilbare manier is om de perfecte Instagram-video te maken, kunnen de bovenstaande tactieken je helpen om effectievere video’s te maken voor je aanwezigheid op Instagram.

Onthoud dat de voorbeelden in dit artikel precies dat zijn: voorbeelden. Wat voor deze bedrijven werkte, hoeft niet per se voor u te werken. Dat moet je zelf uitzoeken. Bekijk de betrokkenheidsgegevens regelmatig en pas de tactieken toe waarop gebruikers het meest reageren. Gebruik deze informatie om je Instagram-video te perfectioneren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format