7 manieren om websitebezoekers te targeten met aangepaste Facebook-doelgroepen - DeLaatbusiness

7 manieren om websitebezoekers te targeten met aangepaste Facebook-doelgroepen

8 min


135

Profiteert u optimaal van de aangepaste doelgroepen van Facebook?

Vraagt ​​u zich af hoe u prospects op Facebook opnieuw kunt targeten op basis van hun activiteit met uw website, product- of bestemmingspagina’s?

In dit artikel ontdek je zeven aangepaste doelgroepen van Facebook-websites die je kunt gebruiken om nieuwe verkopen of leads te genereren met je websiteverkeer .

Wat zijn aangepaste doelgroepen voor websites?

Met aangepaste doelgroepen voor websites (ook wel aangepaste doelgroepen voor websiteverkeer genoemd) kunt u een lijst maken van mensen die bepaalde pagina’s hebben bezocht of bepaalde acties op uw website hebben uitgevoerd. U kunt deze doelgroepen vervolgens targeten met zeer relevante advertentiecampagnes.

Deze aangepaste doelgroepen kunnen het beste worden gebruikt op niveau 2 van het ALL Framework, omdat ze zich richten op de “heetste” doelgroepen van mensen die uw website hebben bezocht. Het doel is hier om de mensen die uw website hebben bezocht opnieuw te betrekken, maar niet de gewenste actie hebben ondernomen , zoals het kopen van uw product of het informeren naar uw diensten.

Om aangepaste doelgroepen voor websites te maken, moet u eerst de Facebook-pixel en eventuele relevante conversietracking installeren .

Als dat op zijn plaats is, navigeert u naar uw Audiences-dashboard via het hoofdmenu van Ads Manager.

Facebook Ads Manager Audiences-optie

Klik in uw Audiences-dashboard op Doelgroep maken en selecteer vervolgens Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu. Selecteer Websiteverkeer in het venster Een aangepast publiek maken .

Facebook aangepast publiek Websiteverkeer

Het venster voor het maken van aangepaste doelgroepen op de website verschijnt vervolgens op het scherm. Hier maakt u de verschillende aangepaste doelgroepvariaties van de website om mensen te targeten die uw website hebben bezocht.

Facebook creëert een aangepast publiek voor de website

Er zijn drie hoofdtypen aangepaste doelgroepen voor websites:

  • Standaard aangepaste doelgroepen voor websites , waaronder de standaardoptie, URL-gebaseerde en tijd-on-site voorwaarden
  • Aangepaste doelgroepen voor websites op basis van gebeurtenissen , die de acties voor conversiegebeurtenissen gebruiken die u op uw website heeft geïnstalleerd
  • Geavanceerde aangepaste doelgroepen voor websites , die zowel standaardvoorwaarden als op gebeurtenissen gebaseerde voorwaarden combineren

Laten we nu eens kijken naar zeven van de meest effectieve aangepaste doelgroepen voor websites die u voor uw bedrijf kunt gebruiken.

# 1: Target iedereen die uw website heeft bezocht

Alle websitebezoekers targeten is de standaardoptie bij het maken van aangepaste doelgroepen voor websites en wordt automatisch voor u geselecteerd in het aanmaakvenster. Het aangepaste publiek van deze website is een geweldige optie voor kleinere bedrijven die niet genoeg websiteverkeer hebben om mensen te targeten op paginaweergaven.

Aangepaste doelgroep van Facebook-website

Ga met de voorwaarde voor de website al geselecteerd naar de voorwaarde voor het tijdsbestek. Voor alle aangepaste doelgroepen van websites moet u specificeren hoe lang u wilt dat iemand in uw publiek blijft . Een langer tijdsbestek zal een groter publiek creëren, maar een kortere duur zal relevanter zijn, dus het is een afweging.

Voer ten slotte een naam in voor uw doelgroep en klik op Doelgroep maken .

# 2: Target mensen die een specifieke productpagina hebben bezocht, maar niet hebben gekocht

Een ander type aangepaste doelgroep voor websites, specifiek voor e-commercebedrijven, richt zich op mensen die een bepaalde productpagina hebben bekeken maar niet hebben gekocht. Dit is een geavanceerde aangepaste doelgroep voor websites die een URL-voorwaarde combineert met een gebeurtenisactie.

Om deze doelgroep te maken, selecteert u eerst Mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht en vervolgens in het vervolgkeuzemenu Bevat de optie Gelijk aan . Voer in het URL-veld daaronder de specifieke URL in van de productpagina die mensen moeten hebben bezocht om in uw doelgroep te worden opgenomen. U hoeft de www of https niet in de URL op te nemen.

aangepaste doelgroep mensen die de productpagina hebben bezocht

Nu wilt u een uitsluitingsvoorwaarde toevoegen. Klik op Uitsluiten om nog een voorwaardenvak te maken. Selecteer Kopen in het vervolgkeuzemenu onder Van uw evenementen .

aangepaste doelgroep mensen die de productpagina hebben bezocht

Vervolgens wilt u de aankoopconditie verfijnen (met behulp van de Content ID-methode) om alleen kopers van het specifieke product te matchen . Dit is een geavanceerde aangepaste doelgroep voor websites die een URL-voorwaarde combineert met een gebeurtenisactie.

Klik op URL en selecteer onder parameter content_ids . Vervolgens klikt u op de Bevat drop-down menu en selecteer Uitkomst . Voer in het veld daaronder de ID van het product in .

Stel ten slotte de duur van uw publiek in . Begin met 7 dagen voor de URL van de productpaginaweergave. Als uw publiek niet groot genoeg is, verleng dan uw duur. Voor de uitsluiting van aankopen wilt u dat zoveel mogelijk mensen die uw product eerder hebben gekocht, worden uitgesloten, dus stel de duur in op 180 dagen .

Je voltooide publiek zou er ongeveer zo uit moeten zien.

aangepaste doelgroep mensen die de productpagina hebben bezocht

# 3: Target mensen die de bestemmingspagina van uw leadmagneet hebben bekeken, maar zich niet hebben aangemeld

Net als bij de aangepaste doelgroep van de vorige website, kunt u deze volgende doelgroep gebruiken om Facebook-advertenties te targeten op mensen die uw bestemmingspagina voor leidende magneten hebben bezocht, maar zich nog niet hebben aangemeld.

Kies om te beginnen de standaardvoorwaarde van Mensen die specifieke webpagina’s bezoeken . Wijzig naast URL de voorwaarde van Bevat in Is gelijk aan . Daarna voert u de volledige URL van uw lead magneet landing page .

aangepaste doelgroep mensen die de bestemmingspagina hebben bezocht

Als u dit publiek nu zou maken, zou het iedereen bevatten die heeft bezocht en zich heeft aangemeld. U wilt de mensen uitsluiten die zich al hebben aangemeld, zodat ze geen advertentie zien voor een hoofdmagneet die ze al hebben.

De eenvoudigste manier om deze mensen uit te sluiten, is door op Uitsluiten te klikken . Vervolgens selecteert u mensen die het bezoeken van specifieke webpagina’s , verandert de toestand naar Uitkomst, en voert u de volledige URL van uw lead magneet dankpagina .

Probeer 30 dagen voor de weergaveduur van de bestemmingspagina van de leadmagneet en verhoog deze als u niet voldoende kijkers heeft. Voor de duur van de bedankpagina wilt u zoveel mogelijk mensen opnemen die zich al hebben aangemeld, dus ga voor de maximale 180 dagen .

Geef ten slotte uw publiek een naam en klik op Doelgroep maken .

Het aangepaste publiek van uw bestemmingspagina-website moet er als volgt uitzien:

aangepaste doelgroep mensen die de bestemmingspagina hebben bezocht

# 4: Target mensen die uw contactpagina hebben bekeken

Deze volgende doelgroep is ideaal voor servicebedrijven die zich willen richten op mensen die geïnteresseerd zijn om met hen samen te werken. Deze doelgroep groepeert mensen die uw contactpagina hebben bezocht maar uw contactformulier niet hebben ingevuld.

Eerst omhoog, selecteert u Mensen die een bezoek aan specifieke webpagina’s van de voorwaarden keuzelijst. Dan verandering Bevat naar Uitkomst en voert u de volledige URL van uw contact pagina .

aangepaste doelgroep mensen die de contactpagina hebben bezocht

Voeg vervolgens een uitsluiting toe. Klik op Uitsluiten en selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst met voorwaarden de gebeurtenisactie die u op uw bedankpagina voor contactpersonen hebt geïnstalleerd . Als u bijvoorbeeld een leadactie hebt geïnstalleerd, selecteert u Lead in de vervolgkeuzelijst.

Als u meerdere conversieacties heeft die dezelfde gebeurtenis gebruiken, kunt u de actie verfijnen op basis van de specifieke URL die deze activeert . Om dit te doen, klikt u op Verfijnen door , kiest u URL / parameter en voert u de volledige URL van de bedankpagina in, zorg ervoor dat de gelijkwaardige voorwaarde is geselecteerd .

Selecteer ten slotte de duur van uw publiek . Als u de weergaveduur van de contactpagina kort houdt, wordt de tijdigheid van uw advertenties verbeterd en als u de maximale tijdsduur voor uw uitsluiting gebruikt, zorgt u ervoor dat u geen advertenties target op mensen die al contact met u hebben opgenomen.

Uw uiteindelijke weergave zou er ongeveer zo uit moeten zien, met de weergavevoorwaarde voor de contactpagina en de uitsluiting van de leadgebeurtenis met of zonder de URL-verfijning:

aangepaste doelgroep mensen die de contactpagina hebben bezocht

# 5: Target mensen die het koopproces zijn begonnen, maar het niet hebben voltooid

Deze volgende doelgroep gebruikt uw evenementacties en is zeer effectief voor e-commercebedrijven. Door deze doelgroep aan te maken, kunt u mensen groeperen die uw website hebben bezocht en het koopproces zijn begonnen, zoals het toevoegen van een product aan het winkelmandje of het afrekenen, maar nog niet hebben gekocht.

Selecteer om te beginnen de actie Toevoegen aan winkelwagentje in de vervolgkeuzelijst. Daarna klik Inclusief Meer en selecteer de Ingewijde afrekenen actie .

aangepaste doelgroep mensen die begonnen met kopen

Klik ten slotte op Uitsluiten en kies de actie Kopen in de vervolgkeuzelijst. U kunt al deze evenementacties verder verfijnen om mensen te targeten die in specifieke producten zijn geïnteresseerd, met behulp van de Content ID-methode die eerder in doelgroep 2 is beschreven.

# 6: Target mensen die eerder bij u hebben gekocht

Een van de beste manieren om uw inkomsten te verhogen, is door herhalingsaankopen van bestaande klanten te stimuleren. Met het aangepaste publiek van deze website kunt u mensen targeten die al bij u hebben gekocht. U kunt dan nieuwe productaanbiedingen en exclusieve kortingen introduceren om een ​​verdere aankoop aan te moedigen.

Om dit publiek aan te maken, selecteert u Aankopen in de vervolgkeuzelijst onder uw evenementacties.

aangepaste doelgroep mensen die een aankoop hebben gedaan

Dat is alles, geen insluitsels of uitsluitingen. Het laatste is om je duur in te stellen (180 dagen zal de grootste doelgroep opleveren ) en het een naam geven .

Als u meerdere producten heeft, kunt u ook productverfijningen instellen met behulp van de Content ID-methode , en variaties op deze doelgroep creëren voor kopers van verschillende producten of productcategorieën.

# 7: Target mensen die uw blog lezen

Als je een blog hebt , is dit aangepaste publiek van deze website iets voor jou. Hiermee kunt u iedereen targeten die uw blog bezoekt of bezoekers op specifieke blogpagina’s.

Dit is een hyperreactieve doelgroep waarnaar u aanbiedingen kunt sturen of zelfs gewoon meer inhoud kunt promoten om een ​​sterkere merkbekendheid op te bouwen en uw relatie te verdiepen.

Als u deze doelgroep wilt maken, selecteert u Mensen die specifieke webpagina’s hebben bezocht en voert u onder het veld Bevat het trefwoord ‘blog’ in. Hiermee wordt iedereen gegroepeerd die een pagina heeft bezocht die een URL bevat met het woord “blog” erin.

aangepaste doelgroep mensen die blog lezen

Het zou bijvoorbeeld mensen groeperen die de startpagina van uw blog hebben bezocht, zoals www.mywebsite.com/blog, evenals specifieke berichten zoals www.mywebsite.com/blog/post-1.

Het is de moeite waard om meerdere doelgroepen met verschillende tijdsvariaties te maken om de omvang van uw publiek te zien. Begin met het testen van 30 dagen, 45 dagen en 90 dagen .

Gevolgtrekking

Met aangepaste doelgroepen van websites kunt u zich effectief richten op de meest responsieve en betrokken mensen die uw website hebben bezocht en een specifieke actie hebben ondernomen. Met de RTM-methode – die uit drie advertentietypen bestaat: herinneringen, getuigenissen en Messenger – kunt u uw websitebezoekers opnieuw aanspreken en verkeer terug naar uw site leiden om meer conversies te genereren.

Herinneringen helpen bij het creëren van urgentie om potentiële klanten aan te zetten tot actie, getuigenissen leveren sociaal bewijs om vertrouwen op te bouwen en Messenger-advertentiesvormen een snel eerste contactpunt om een ​​gesprek met uw potentiële klanten te beginnen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format