7 mobiele apps voor het bewerken en verbeteren van afbeeldingen

8 min


120

Wilt u uw afbeeldingen op sociale media onderweg bewerken?

Bent u op zoek naar gebruiksvriendelijke smartphone-apps om uw foto’s te verfijnen?

In dit artikel ontdek je zeven mobiele apps voor het bewerken en verbeteren van je visuals .

# 1: laat je foto’s knallen met een kleurenverhaal

Als u op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke app voor het bewerken van foto’s, dan bent u bij A Color Story (gratis beschikbaar voor iOS en Android ) aan het juiste adres. Kies uit de grote selectie filters van de app om uw foto’s te laten opvallen. Deze app is vooral handig voor het verbeteren van productfoto’s, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld.

een voorbeeld van een app voor het bewerken van een kleurenverhaal

In het gratis Essentials-filterpakket doen de eerste vier filters (Pop, Everyday, Sharp en Lite Bright) uitstekend werk door saaie foto’s op te helderen en wit te maken.

filters voor essentiële kleurverhalen

Versleep de schuifregelaar om de intensiteit van een filter aan te passen . Met de app kun je meerdere filters op een foto toepassen ; pas op dat u onderweg de details niet kwijtraakt.

een kleurverhaal past de intensiteit van het filter aan

Als je meer controle over het bewerken wilt, tik je op het moersleutelpictogram in de onderste werkbalk. Gebruik de opties Aanpassen en Bijsnijden en kader om afzonderlijke aspecten van uw foto te bewerken , zoals helderheid, contrast, helderheid, verzadiging en belichting .

een kleurverhaal-app om opties aan te passen

Een opvallend kenmerk van de app is dat u uw bewerkingsstappen kunt opslaan om deze opnieuw te gebruiken voor toekomstige bewerkingen , waardoor u tijd bespaart bij het batchgewijs bewerken van foto’s .

een kleurenverhaal-app om een ​​reeks bewerkingen op te slaan

Tip : op het moment van schrijven kunt u ook videoclips van maximaal 1 minuut op dezelfde manier bewerken als foto’s.

# 2: Bewerk specifieke delen van uw afbeeldingen met Snapseed

Wilt u schaduwen of donkere delen van uw foto lichter maken ? Probeer de gratis Snapseed-app (beschikbaar voor iOS en Android ). De selectieve functie is uitzonderlijk voor nauwkeurige bewerkingen van afzonderlijke delen van een foto. U kunt het effect van deze tool in deze voor en na afbeeldingen zien.

snapseed selectief hulpmiddel voor en na

Om de tool Selectief te gebruiken, tikt u op Extra onder aan het scherm en vervolgens op Selectief .

snapseed selectieve tool bewerken

Tik nu op het gebied dat u wilt bewerken . Er verschijnt een cirkel met de letter B. Veeg ergens op het scherm omhoog of omlaag om een ​​van de vier bewerkingsopties te selecteren : Helderheid, Contrast, Verzadiging en Structuur. Nadat je een optie hebt gekozen, veeg je naar links of rechts om de intensiteit van de bewerking aan te passen .

Als u meerdere gebieden tegelijk wilt bewerken , tikt u op het + -teken onder aan het scherm en vervolgens ergens op de foto om nog een aanpassingspunt toe te voegen.

snapseed bewerken met selectief hulpmiddel

Om de grootte van het bewerkingsgebied te wijzigen , knijpt u het scherm rond de cirkel naar binnen of naar buiten met uw wijsvinger en duim, zoals hieronder weergegeven.

snapseed selectieve tool aanpassen gebied

# 3: Leg levendige buitenfoto’s vast met ProCamera

Reis- en natuurfoto’s zijn uitstekende achtergronden voor inspirerende citaten. Als je op een zonnige dag buiten bent, gebruik dan de ProCamera- app (beschikbaar voor $ 4,99 voor iOS ) om wat foto’s van het landschap te maken.

De HDR-tool van de app zorgt voor een uitstekende balans tussen contrasten in licht, zoals je kunt zien in de rechter afbeelding hieronder.

Procamera HDR-tool voorbeeld

Om de HDR-tool te selecteren voordat u een foto maakt, tikt u op het pictogram met de pijlen omhoog en omlaag links van de ontspanknop.

procamera HDR-tool selecteren

Dan veeg de schuifregelaar naar links of naar rechts om de belichting aan te passen . Wanneer u op de ontspanknop tikt om de foto te maken, houdt u uw smartphone zo stil mogelijk totdat de app klaar is met het verwerken van uw foto. HDR-foto’s worden wazig als er beweging is van de camera of de objecten in de scène.

procamera HDR-tool aanpassing

Wanneer de verwerking is voltooid, kunt u kiezen uit vier verschillende filters: dramatisch, natuurlijk, levendig en zwart-wit .

Tip : gebruik een eenvoudige tekst-op-foto-app zoals Word Swag (beschikbaar op iOS voor $ 4,99 en Android voor $ 3,99) om inspirerende citaten op je opvallende buitenfoto’s te plakken.

woord swag tekst overlay voorbeeld

# 4: Vervaag afleidende achtergronden met Pixomatic

Heb je een geweldige foto, maar is de achtergrond storend of rommelig? Gebruik een app zoals Pixomatic ($ 4,99 voor iOS , gratis bij in-app-aankopen voor Android ) om de achtergrond van de afbeelding te vervagen en die felbegeerde DSLR-look te geven. Met de app kun je snel je focuspunt omlijnen, zodat je de achtergrond kunt bewerken .

Door de achtergrond te vervagen, wordt de kijker aangemoedigd om zich te concentreren op het interessante punt in de afbeelding.

pixomatic app wazige achtergrond voorbeeld

Om de achtergrond van een foto te vervagen, tikt u op het gereedschap Knippen . U kunt vervolgens de grootte van het penseel dat u gebruikt om uw brandpunt te schetsen, vergroten of verkleinen .

pixomatic app onscherpe achtergrond tap cut

Trek met uw vinger rond het brandpunt . Het is oké om buiten de omtrek van het brandpunt te gaan als het niet te veel is; de rand van het brandpunt moet worden bedekt.

pixomatic onscherpe achtergrond tekenen omtrek

Tik op Volgende nadat de omtrek van het object volledig is gesloten .

Als uw focuspunt goed contrasteert met de achtergrond, krijgt u mogelijk een zuivere snit zonder dat u aanvullende bewerkingen hoeft te doen. Soms moet u echter gebieden rond het object invullen en wissen, zoals hieronder wordt weergegeven. Dit is nodig om een ​​wazig effect te creëren dat er natuurlijk uitziet.

pixomatic app wazige achtergrond wissen omtrek

Tik op Voorbeeld om ervoor te zorgen dat uw snit het brandpunt volledig bedekt . Dit isoleert het object, zodat u kunt zien of het nog meer moet worden bewerkt. Tik als je klaar bent op Toepassen .

pixomatic app wazig achtergrondvoorbeeld

Vervolgens tikt Blur en kiezen uit een aantal filters om de achtergrond van uw afbeelding vervagen. Veeg het scherm naar links of rechts om de intensiteit van de vervaging aan te passen .

pixomatic app onscherpe achtergrond past de intensiteit van de vervaging aan

Tip : wanneer u uw afbeelding opslaat, moet u ook de uitsnede opslaan. De app slaat de cut op als een PNG-bestand met een transparante achtergrond ; je vindt het in een map op de zoekpagina van de app.

pixomatic app wazige achtergrond opslaan knippen

Als u deze cut naar uw filmrol downloadt , kunt u deze op toekomstige afbeeldingsberichten plaatsen .

# 5: verwijder ongewenste objecten met TouchRetouch

Hoe vaak heb je een geweldige foto gemaakt om alleen een ongewenst object op de achtergrond te vinden? Gebruik TouchRetouch (beschikbaar voor $ 1,99 voor iOS en Android ) om het object te verwijderen in plaats van de foto weg te gooien of Photoshop te starten . U kunt bijvoorbeeld een storend stopcontact van de achtergrond verwijderen, zoals hieronder wordt weergegeven.

touchretouch verwijder ongewenst object voorbeeld

Deze video-tutorial laat zien hoe je deze app kunt gebruiken om objecten netjes te verwijderen zonder sporen van je bewerkingen achter te laten.

Tip : als u bekend bent met klonen, biedt deze app die mogelijkheid ook.

# 6: Maak transparante achtergrondafbeeldingen met Magic Eraser

Wilt u een achtergrond volledig uit uw afbeelding verwijderen? Probeer de Magic Eraser- app (gratis beschikbaar voor iOS). Het is een geweldige manier om achtergronden uit logo’s te verwijderen en ze om te zetten in PNG-bestanden met transparante achtergronden .

magische gum-app transparante achtergrondvoorbeeld

Nadat je je afbeelding in de app hebt geïmporteerd , versleep je de witte hoekgrepen om het bijsnijden aan te passen, zodat je overtollige achtergrond kunt verwijderen die je niet wilt bij de laatste bewerking. Onderaan het scherm kun je kiezen uit specifieke beeldverhoudingen . Als je klaar bent, tik je op Gereed in de rechterbovenhoek.

magische gum-app transparante achtergrond bijsnijden aanpassen

Het toverstafpictogram in de linkerbenedenhoek zou al moeten zijn geselecteerd. Terwijl deze tool actief is, tikt u ergens op de achtergrond die u wilt verwijderen . Als uw focuspunt goed contrasteert met de achtergrond, krijgt u waarschijnlijk een zuivere snede.

Veeg met de schuifregelaar onder aan het scherm om de intensiteit van de achtergrondextractie aan te passen . Als u een bewerking ongedaan wilt maken, tikt u op het pictogram Ongedaan maken bovenaan het scherm.

magische gum-app selecteer achtergrond

Tip : Tik rechtsonder op het pictogram Voorbeeld om uw focusobject te isoleren, zodat u gemakkelijker randen kunt detecteren die u moet bewerken.

Als je delen van je focuspunt wilt wissen of vullen, gebruik dan de tools onder aan het scherm. Knijp met uw vingers om in te zoomen en toegang te krijgen tot meer ingewikkelde details van de afbeelding.

magische gum-app transparante achtergrond wissen tool

Als u klaar bent met het maken van aanpassingen, tikt u op het downloadpictogram rechtsboven om uw afbeelding op te slaan als PNG met een transparante achtergrond . Als u wordt gevraagd om te kiezen tussen een lage of hoge resolutie, kiest u hoog.

magische gum-app foto opslaan als

# 7: Optimaliseer afbeeldingsformaten met de Image Size-app

Bewerkte smartphonebeelden kunnen erg groot zijn. Als u ze plaatst zonder hun grootte te verkleinen, kunnen ze de laadtijd van pagina’s op uw website en sociale kanalen vertragen. Om de grootte van uw smartphonefoto’s te optimaliseren, probeert u de Image Size- app (gratis beschikbaar voor iOS en Android ).

Kies boven aan het scherm uit vier verschillende soorten maateenheden : pixels, inches, mm of cm.

beeldgrootte app selecteer meting

Nadat je een maateenheid hebt gekozen, kun je bovenaan het scherm kijken om het originele formaat van je foto te zien.

afbeeldingsgrootte app bekijk originele afbeeldingsgrootte

Vervolgens typt u in de gewenste breedte voor uw imago. Als u dezelfde verhoudingen wilt gebruiken als de originele afbeelding , selecteert u het koppelingspictogram (het is blauw indien actief). Als u het formaat van uw afbeelding naar onregelmatige afmetingen moet wijzigen, zorg er dan voor dat het koppelingspictogram is uitgeschakeld.

beeldgrootte app behoudt originele verhoudingen

Gevolgtrekking

Als drukke marketeer is het een grote tijdwinst om eenvoudige manieren te vinden om afbeeldingen van hoge kwaliteit te bewerken en te produceren met uw smartphone. Deze zeven apps bieden unieke functies om uw afbeeldingen onderweg te verbeteren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *