7 statistieken om uw YouTube-kanaal te controleren - DeLaatbusiness
chatbots toekomst marketing

7 statistieken om uw YouTube-kanaal te controleren

6 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Weet je of je je doelen bereikt op YouTube?

Vraagt ​​u zich af hoe u de effectiviteit van uw YouTube-inhoud en -strategie kunt analyseren?

In dit artikel ontdek je zeven statistieken om naar te kijken bij het beoordelen van de prestaties van je YouTube-kanaal .

Wat is een YouTube-audit?

Audits zijn misschien niet het meest sexy ding op aarde, maar alle optimalisatie ter wereld zou voor niets zijn als je het succes van je YouTube-aanwezigheid niet kunt meten. De meeste mensen denken dat het voldoende is om alleen mentaal zaken als abonnees en meningen bij te houden, maar de echte meesters van het platform voeren regelmatig diepe audits uit.

Diepgaande audits hebben een manier om verborgen trucs en details in het YouTube-algoritme te onthullen. Je weet nooit wanneer je een patroon kunt vinden dat je in de toekomst kunt emuleren om je YouTube-kanaal een voorsprong te geven. Audits bieden u ook de mogelijkheid om een stap terug te doen van uw inhoud en objectief te kijken naar wat wel en niet werkt .

YouTube-analyse

Begin met het bijhouden van uw YouTube-statistieken in de loop van de tijd . Nadat u voldoende gegevens heeft verzameld om trends te detecteren, kijkt u of u patronen kunt vinden die aangeven waarom uw statistieken omhoog of omlaag gingen . Na verloop van tijd kunt u uw kanaaloptimalisatie en inhoud aanpassen om uw YouTube-kanaal te laten groeien .

# 1: Bepaal hoeveel abonnees je inhoud bekijken

Of je nu een miljoen abonnees hebt of honderd, je moet weten welke inhoud hen interesseert en boeit. De meeste mensen zijn lasergericht om meer abonnees te krijgen, maar wat heeft het voor zin om uw abonneebestand te vergroten als mensen niet kijken naar en zich bezighouden met uw inhoud?

Uw eerste prioriteit zou het maken van inhoud moeten zijn die verbinding maakt met uw publiek en die waarde voor hen biedt. De verhouding abonnees tot weergaven kan u helpen bepalen hoe goed uw inhoud aan dat doel voldoet.

Deze verhouding geeft je kanaal ook een boost vanuit een algoritmisch perspectief. Video’s die in de eerste 48 uur 20% van hun aantal abonnees in weergaven ontvangen, zullen hun hele leven lang goed blijven presteren (wat ook een goede reden is om regelmatig te posten).

Om de abonnees-to-views verhouding vinden in Creator Studio , ga in het dashboard en zorg ervoor dat de set voor de laatste 28 dagen . Vervolgens vergelijkt het aantal views tegen het aantal abonnees aan de abonnees-to-views-ratio te berekenen. Deze verhouding geeft u een idee van hoe actief uw abonneebestand is.

YouTube-analyse berekent de verhouding tussen abonnees en weergaven

Tip: u kunt deze verhoudingen ook als percentages berekenen. Als je geen wiskundige bent, kan de gratis online percentagecalculator helpen.

percentage rekenmachine

# 2: Ontdek welke inhoud de meeste betrokkenheid genereert

Nu je een idee hebt van hoeveel abonnees je video’s daadwerkelijk bekijken, kun je de betrokkenheid analyseren , namelijk het aantal likes, dislikes, comments en shares.

Betrokkenheidsfactoren in het algoritme omdat YouTube draait om wat mensen interesseert. Als een video veel reacties genereert, komt dat waarschijnlijk omdat mensen het intrigerend vinden. Vaak gedeelde video’s zijn duidelijk inhoud die mensen leuk vinden en die ze willen verspreiden. Voorkeuren en antipathieën duiden op emotionele betrokkenheid, want als het niemand iets kan schelen, klikt niemand op een van beide.

Als u een idee kunt krijgen van welke onderwerpen, stijlen en weergave betrokkenheid genereren , kunt u deze factoren herhalen om in de toekomst meer betrokkenheid te krijgen en beter te presteren in het algoritme.

Om het uitzicht-to-betrokkenheid verhouding te bepalen , selecteert u ‘Overzicht’ onder het tabblad Analytics in Creator Studio.

Overzicht van YouTube-analyse

Tel de statistieken op voor likes, dislikes, shares en comments . Vervolgens berekenen van de verhouding van opdrachten om van gedachten .

YouTube-analyses berekenen de verhouding tussen betrokkenheid en weergaven

U kunt dit percentage ook voor afzonderlijke video’s berekenen om te zien welke de meeste betrokkenheid opleveren . Op basis van uw bevindingen kunt u video’s maken over vergelijkbare onderwerpen voor meer betrokkenheid in de toekomst.

# 3: Organische weergaven meten

Organische weergaven zijn videoweergaven die niet via betaalde advertenties zijn gegenereerd. Als u geen betaalde advertenties op YouTube heeft weergegeven, is deze statistiek eenvoudig te achterhalen: al uw weergaven zijn organische weergaven.

Maar als je een merk of een klein bedrijf bent of zelfs een ambitieuze YouTuber die preroll-advertenties of andere advertenties heeft weergegeven om een ​​video te promoten, is het belangrijk om erachter te komen hoeveel van je verkeer afkomstig is van organische weergaven. Deze statistiek geeft aan hoe goed je kanaal presteert in het algoritme.

Als u wat reclame heeft gemaakt, is het nog steeds vrij eenvoudig om uw organische weergaven te zien. Selecteer in Creator Studio Verkeersbronnen onder Analytics .

Verkeersbronnen voor YouTube-analyse

Vervolgens selecteert u het selectievakje Traffic Source (zodat alle bronnen worden geselecteerd) en vervolgens schakelt u het selectievakje YouTube Advertising . Wat overblijft, is het aantal organische weergaven.

YouTube-analyse verkeer organisch

# 4: Houd bij hoe lang kijkers naar je video’s kijken

Kijktijd is een van de belangrijkste statistieken voor je YouTube-video’s. Het algoritme kijkt naar de kijktijd om te meten hoe goed je video’s de interesse van mensen vasthouden. Hopelijk neemt de kijktijd van je video’s toe. U moet natuurlijk uw kijktijd kennen om deze te verbeteren.

Om deze statistiek in Creator Studio te vinden, ga je naar Analytics > Kijktijdrapporten> Kijktijd.

Kijktijd voor YouTube-analyse

Je ziet dan een grafiek die de algemene trend in kijktijd laat zien . Als de weergavetijd afneemt, kun je je inhoud wijzigen om ervoor te zorgen dat mensen aan het einde van je video’s blijven hangen of experimenteren met langere video’s .

Selecteer andere opties om ook verschillende grafieken te zien.

Kijktijd voor YouTube-analyse

# 5: Ontdek hoe vaak uw video’s worden voorgesteld

Door je video’s te laten voorstellen naast video’s met grote weergavetellingen van grote YouTube-kanalen, kun je de groei van je kanaal versnellen. Houd als onderdeel van uw controleproces bij welke video’s in uw onderwerpgebied vaak worden voorgesteld, zodat u kunt proberen hun succes te evenaren .

Je moet ook bijhouden hoe vaak je video’s worden weergegeven als voorgestelde video’s . Ga in Creator Studio naar Analytics> Verkeersbronnen> Aanbevolen video’s .

YouTube-analyse verkeer voorgestelde video's

# 6: Ontdek welke video’s de meeste kijkersloyaliteit hebben

We hebben het al gehad over het belang van kijktijd, maar een deel daarvan is het percentage van de video’s dat je publiek bekijkt voordat ze wegklikken. Deze statistiek staat bekend als kijkersloyaliteit .

Om het in Creator Studio te vinden, ga je naar Analytics> Kijktijdrapporten> Kijkersloyaliteit . Onder de grafiek die de kijkersloyaliteit van je kanaal laat zien, zie je de kijkersloyaliteit voor individuele video’s, inclusief het percentage dat voor elke video is bekeken helemaal rechts.

Bewaring van YouTube-analyse

Door de video’s met de hoogste kijkersloyaliteit te bestuderen, kunt u inschatten welke onderwerpen en stijlen het beste presteren en deze in de toekomst herhalen .

# 7: Weergaven meten via zoeken op YouTube

YouTube is de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Vooral in de vroege stadia van je YouTube-kanaal (wanneer je geen publiek hebt dat veel van de statistieken levert die de video in het algoritme stimuleren), is zoekverkeer echt alles wat je kunt krijgen. Het is dus belangrijk om uw YouTube-kanaal te optimaliseren voor zoeken en de effectiviteit van uw inspanningen in uw audits bij te houden.

Ga in Creator Studio naar Analytics> Verkeersbronnen> Zoeken op YouTube .

YouTube-analyseverkeer van YouTube-zoekopdrachten

Als een video bijzonder goed presteert bij het zoeken, kan het algoritme je kanaal een hoge positie geven voor die zoekterm, dus het kan een goed idee zijn om meer video’s over dat onderwerp te maken.


Gevolgtrekking

Wanneer u regelmatig de statistieken van YouTube-kanalen controleert, komen enkele ideeën om de prestaties te verbeteren onmiddellijk naar voren. Andere statistieken en trends kunnen enige tijd nodig hebben om te interpreteren. En soms vind je dingen waar je nooit naar op zoek was. Je weet het nooit totdat je kijkt.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *