7 tips om uw Facebook-advertentiecampagnes te optimaliseren - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

7 tips om uw Facebook-advertentiecampagnes te optimaliseren

8 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de effectiviteit van uw Facebook-advertenties vergroten?

Bent u op zoek naar manieren om meer uit uw advertentiebudget te halen?

In dit artikel ontdek je zeven tips om de prestaties van je volgende Facebook-advertentiecampagne naar een hoger niveau te tillen .

# 1: Bouw een verkooptrechter

Het belangrijkste verschil tussen Google-advertenties en Facebook-advertenties is het type verkeer dat ze genereren. Mensen die op Google-advertenties klikken, zijn actief op zoek om iets te kopen, terwijl mensen die op Facebook-advertenties klikken zich in de bladermodus bevinden en het langer kan duren voordat ze besluiten om te kopen. Dit kan een probleem zijn als u een kleiner Facebook-advertentiebudget heeft en op zoek bent naar conversies.

Dus in plaats van een Facebook-campagne te voeren die direct op aankopen is gericht, is het beter om extra ervaringen voor uw websitebezoekers te creëren. Door meerdere campagnes met verschillende doelstellingen te lanceren, kunt u uw eigen Facebook-advertentietrechter creëren.

Creëer een engagementtrechter

Een engagementtrechter werkt goed als u al een boeiend stuk inhoud heeft. Video is bijzonder effectief voor dit doel.

Ten eerste, maak een post betrokkenheid campagne voor uw ideale klant . Het doel is om een ​​eerste verbinding met uw klanten te creëren. Controleer en optimaliseer uw campagne voor post-engagement totdat deze een bepaalde drempel bereikt (doorgaans 2.000-3.000 videoweergaven).

Vervolgens maakt u een verkeers- of conversie campagne voor degenen die ten minste 25% van uw video bekeken . Bezoekers die eerder zijn blootgesteld aan uw berichten, hebben drie tot vijf keer hogere conversieratio’s dan koud verkeer.

Aangepast Facebook-publiek op basis van videoweergaven

Stel een conversietrechter voor weergave-inhoud in

Deze methode is ook een geweldige manier om je pixel te laten rijpen. Ten eerste, het creëren van een uitzicht contentconversie campagne gericht is op uw ideale doelgroep . Uw doel is niet alleen om bezoekers naar uw website te leiden, maar ook om meer te weten te komen over het type klanten dat in uw aanbieding geïnteresseerd is. Controleer en optimaliseer uw campagne totdat deze een bepaalde drempel bereikt (doorgaans 500 conversies).

Dan maakt u een follow-up campagne waar je richten op mensen die uw website, evenals een bezoek aan lookalike publiek op basis van het aantal weergaven van pixel  resultaten .

Facebook aangepaste doelgroep op basis van pixel

# 2: controleer de advertentiefrequentie om de blootstelling te beheren

De advertentiefrequentie is het aantal keren dat een gebruiker uw advertentiecampagne ziet. Uw Facebook-publiek herinnert zich uw advertentie eerder als ze deze meer dan eens zien. Als ze uw advertentie echter te vaak zien, zullen ze niet meer opletten, wat leidt tot hogere kosten en verminderde effectiviteit.

Als u de zichtbaarheid van uw advertenties wilt optimaliseren, voegt u een frequentielimiet toe aan uw advertentierapport en bekijkt u hoe dit uw kosten beïnvloedt .

Frequentielimiet voor Facebook-advertenties

Meestal beginnen de kosten te stijgen nadat het publiek verzadigd is. Als u ziet dat de frequentie hoger is dan 1,7 , let dan op uw kosten per resultaat . Als het aanzienlijk toeneemt, dupliceert u uw advertentieset en voegt u nieuwe doelen toe . Dit zal u helpen uw campagne opnieuw in te stellen en uw publiek op te frissen.

# 3: Schaal uw budget op basis van advertentieprestaties

Wanneer u uw campagne voor het eerst start, test u waarschijnlijk twee tot drie advertentiesets met verschillende advertenties binnen elke advertentieset. Om de winnende advertentie te bepalen , kijken naar de kosten en andere belangrijke statistieken die door uw campagne doel. Houd de best presterende advertentieset / advertentie actief en onderbreek de resterende advertenties .

Verhoog voor de winnende advertentie het budget met 15% tot 20% . Herhaal dit elke 24 uurtotdat u ziet dat de prestaties van uw advertentie afnemen.

Tip : Facebook heeft onlangs de ‘leerfase’ geïntroduceerd, die aan het begin van elke campagne wordt geactiveerd en duurt totdat een bepaald aantal acties of tijd is verstreken. Of u nu wel of niet de leerfase van uw campagne ziet geactiveerd, geef Facebook ongeveer 24 uur om de prestaties van uw campagne te stabiliseren voordat u grote wijzigingen aanbrengt .

Leerfase van Facebook-advertenties

# 4: Smalle levering aan de juiste doelgroep

Het matchen van de juiste doelgroep met de beste advertentie betekent succes voor uw advertentiecampagnes. Als je niet zeker weet hoe je het publiek voor een gloednieuwe campagne moet definiëren, begin dan met Facebook Audience Insights .

Begin met filteren op leeftijd, geslacht en locatie . Dan toe te voegen belang om gedetailleerde informatie over uw ideale doelgroep te vinden. U kunt pagina’s ontdekken waarmee ze zijn verbonden, hun gezinsinkomen, activiteit, aankopen en meer.

Uw ideale doelgroepgrootte voor een kleine conversiecampagnetest is ongeveer een miljoen actieve mensen. Als u denkt dat u de juiste doelgroep heeft gevonden, kunt u deze opslaan voor toekomstig gebruik via Power Editor.

Facebook-publieksinzichten

# 5: Selecteer de juiste plaatsing voor een groter bereik

Bij het maken van een campagne kunt u kiezen uit verschillende soorten plaatsingen, apparaten en platforms . U kunt kiezen voor automatische plaatsingen of plaatsingen bewerken . De beste keuze hangt af van het type campagne dat u uitvoert.

Advertentieplaatsingen op Facebook
  • Door Instagram toe te voegen aan de bereik-, engagement- en videoweergaveplaatsingen, kunnen de resultaten met 30% tot 40% verbeteren. Verwacht echter minder vind-ik-leuks en opmerkingen te zien als u een advertentie op een Facebook-pagina plaatst.
  • Messenger is een uitstekende add-on voor verkeers- en conversiecampagnes. Met name Messenger-advertenties presteren momenteel goed.
  • Plaatsingen in het Audience Network kunnen het bereik en het verkeer naar uw advertenties in het algemeen vergroten. Let echter vooral op uw belangrijkste statistieken (bijvoorbeeld conversieratio’s en kosten per resultaat).
Advertentieplaatsingen op Facebook

In sommige gevallen kan het uitvoeren van een campagne op een specifiek apparaat leiden tot lagere kosten. In bepaalde niches converteren gebruikers van Android-apparaten sneller en tegen lagere kosten. Voer een test voor mobiele apparaten uit voor uw niche om te zien of u uw campagneresultaten kunt verbeteren.

Advertentieplaatsingen op Facebook

# 6: Kies de juiste biedoptie

Facebook voert zijn advertenties uit op basis van een veiling. In het eenvoudige model kiest Facebook de beste advertentie op basis van het bod en de prestaties.

De biedopties op Facebook werden het afgelopen jaar echter een stuk gecompliceerder. Eerst bepaal je voor welk resultaat je wilt optimaliseren . Bij elk campagnedoel kunt u uit verschillende opties kiezen.

Als u bijvoorbeeld een conversiecampagne uitvoert , kunt u kiezen uit conversies, weergaven van bestemmingspagina’s en klikken op links. Conversies is een van de meest populaire opties. Selecteer voor lagere budgetten echter optimaliseren voor klikken totdat Facebook voldoende conversiegegevens heeft .

Facebook-optimalisatie voor advertentieweergave

Als je meer bezoekers naar je blog wilt halen , overweeg dan om te optimaliseren voor betrokkenheid .

Facebook heeft onlangs zijn handmatige en automatische biedopties voor conversies gewijzigd. U kunt kiezen uit twee nieuwe biedstrategie-opties :

  • Laagste kosten , met of zonder biedlimiet (voorheen automatisch bieden met maximaal bod)
  • Doelkosten , die gericht zijn op het handhaven van stabiele gemiddelde kosten (voorheen handmatig bieden)

Als je nieuw bent bij Facebook-advertenties of een extreem concurrerende niche hebt, overweeg dan om de optie Laagste kosten te kiezen. Met de bodfluctuaties bent u beter af.

Als het uw doel is om resultaten te genereren tegen de laagst mogelijke kosten , kiest u Laagste kosten en stelt u een biedlimiet in . Target Cost levert leads van de hoogste kwaliteit op tegen gemiddelde kosten, maar het kan zijn dat u iets meer betaalt. Het kan ook meer beheer en optimalisatie vereisen.

Biedstrategie voor Facebook-advertenties

# 7: Hergebruik oude advertentieposten voor nieuwe campagnes om de betrokkenheidsstatistieken te behouden

Social media gaat grotendeels over sociaal bewijs en populariteit. Hoe meer likes en reacties uw inhoud ontvangt, hoe meer mensen ermee zullen omgaan. Helaas worden bij veel van de advertentietests die u uitvoert om uw campagnes te optimaliseren, ook uw opmerkingen verwijderd en worden uw statistieken over de betrokkenheid van berichten opnieuw gestart.

Met de ‘social stacking’-techniek kunt u die vind-ik-leuks en opmerkingen behouden terwijl u blijft experimenteren met uw advertenties. Deze methode werkt vooral goed als u verschillende targetingopties test. Ga om te beginnen naar het advertentievoorbeeld van uw bestaande advertentie . Klik op het pictogram rechtsboven en selecteer Facebook-bericht met opmerkingen .

Facebook hergebruikt oude advertentieposts voor nieuwe campagnes

Vervolgens kopieert u de laatste groep van nummers in de Facebook-URL die wordt geladen nadat u op de preview.

Vervolgens maakt u een nieuwe Facebook-advertentie en kiest u ‘Bestaande bericht . Plak in het vak Post-ID invoeren de Facebook-ID die u in de vorige stap hebt gekopieerd en klik op Verzenden .

Facebook hergebruikt oude advertentieposts voor nieuwe campagnes

Je hebt nu een nieuwe advertentie die alle eerdere vind-ik-leuks en opmerkingen zal overnemen.

Bouwen aan een betere advertentie

Advertentieteksten kunnen uw advertentiecampagne maken of breken. Door boeiende teksten te leren schrijven (in combinatie met geweldige grafische afbeeldingen), kunt u uw advertentiekosten drastisch verlagen.

Let naast het schrijven van pakkende koppen ook op de elementen die u aan uw exemplaar toevoegt. Test altijd verschillende varianten van tekst wanneer u uw campagne start,omdat uw doelgroepen anders kunnen reageren. Hier zijn enkele punten waarmee u rekening moet houden om u te helpen een effectievere advertentietekst te schrijven:

  • Gebruik emoticons om de eentonigheid van uw advertenties te doorbreken en meer betrokkenheid te stimuleren.
  • Vermijd overmatig gebruik van hashtags . Te veel hashtags zullen het voor gebruikers moeilijker maken om uw exemplaar te lezen, wat resulteert in lagere betrokkenheidscijfers.
  • Vertrouw op de call-to-action-sectie om meer bezoekers naar uw website te leiden . Hoewel het toevoegen van een URL aan de advertentie u een paar extra klikken naar uw website kan opleveren, kan het ook uw betrokkenheid negatief beïnvloeden.
  • Beperk de tekst in uw afbeeldingen tot een minimum . Afbeeldingen met veel tekst zullen uw kosten opdrijven. Gebruik altijd de Facebook Image Text Check-tool om te bepalen of uw tekstoverlay in orde is.
Facebook optimaliseert advertentietekst

Als uw advertentie video bevat, onthoud dan dat Facebook-video’s automatisch zonder geluid worden afgespeeld. Door ondertiteling aan uw video’s toe te voegen, kunt u het bereik van uw advertentie vergroten. U kunt bijschriften automatisch toevoegen of uw eigen aangepaste bijschriften maken .

Video presteert doorgaans het beste voor campagnes met bereik en videoweergaven, en is ook ideaal voor campagnes die op pagina’s lijken. Als uw doelen echter het leuk vinden van en reacties op uw campagne zijn, blijf dan uit de buurt van video’s.

Facebook telt videoweergaven als betrokkenheid. Als u video gebruikt, optimaliseert Facebook uw campagne op basis van videoweergaven. Dit resulteert in hogere weergaven maar minder likes en reacties.

Een korte video kan prima werken voor een trechter na engagement, gevolgd door een conversiecampagne. Maar vergeet niet dat conversie- en verkeerscampagnes doorgaans beter presteren met een aantrekkelijk statisch beeld.

Tip : Facebook behandelt geanimeerde GIF’s als video’s, dus overweeg om echt statische afbeeldingen te gebruiken.

Gevolgtrekking

Facebook blijft het algoritme voor advertenties veranderen en nieuwe functies en manieren introduceren om dingen te doen. Veel van de bovenstaande tips zullen in de loop van de tijd blijven evolueren. Het belangrijkste is dat ze niet voor al uw campagnes werken. Blijf experimenteren met verschillende tactieken en benaderingen om degene te vinden die voor u werken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format