Creatieve Instagram-functies voor marketeers - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Creatieve Instagram-functies voor marketeers

5 min


101
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw aanwezigheid op Instagram zakelijker maken?

Vraagt ​​u zich af welke Instagram-tools kunnen helpen?

In dit artikel ontdek je zes Instagram-functies die marketeers kunnen gebruiken om zakelijke doelen te ondersteunen .

# 1: Gebruik Instagram-actieknoppen om zakelijke transacties op het platform aan te moedigen

Zakelijke Instagram-accounts kunnen nu actieknoppen aan hun profiel toevoegen waarmee gebruikers een afspraak kunnen maken, kaartjes kunnen kopen, een reservering of afspraak kunnen maken en meer . Deze call-to-action-knoppen zijn geïntegreerd met veel populaire apps van derden, zoals GrubHub, Fandango, Eventbrite en Yelp.

Kies een actieknop om deze toe te voegen aan je Instagram-bedrijfsprofiel.

Wanneer gebruikers op een van deze actieknoppen op uw profiel klikken , kunnen ze een transactie voltooien via de externe service zonder het Instagram-platform te verlaten . Deze krachtige functie helpt u meer van uw volgers om te zetten in klanten.

Klik op de actieknop Reserveren op het Instagram-bedrijfsprofiel van dit restaurant om een ​​reservering te maken.

Kijk uit voor toegang tot shoppable Instagram-verhalen

Nu steeds meer gebruikers tijd doorbrengen op Instagram Stories, is de kans groot dat je ook geld wilt verdienen met dit deel van je Instagram-aanwezigheid. Om je hierbij te helpen, werkt Instagram samen met geselecteerde partners om shoppen uit Instagram Stories toe te voegen .

Hoewel deze functie momenteel beperkt is tot slechts een paar merken, zou deze functie zeer binnenkort zijn weg moeten vinden naar alle gebruikers. Hiermee kun je producten in je verhalen taggen en kunnen je volgers klikken om een ​​item te kopen dat je hebt getagd .

# 2: Breng @Mention Sharing Stickers aan om belangrijke partners in verhalen te ondersteunen

Voelt je Instagram-kanaal aan als een spookstad? Deel je posts maar reageren je volgers zelden? Als je veel evenementen organiseert of bijwoont, zul je het geweldig vinden om gebruikers te @vermelding in Instagram Stories .

Als je iemand in je verhaal @vermeldt, kunnen je volgers op de gebruikersnaam van de persoon tikken om meer over hem te weten te komen en contact met hem op te nemen .

Als je iemand in je verhaal @vermeldt, kunnen je volgers op de gebruikersnaam van de persoon tikken om meer te weten te komen over en contact met hem op te nemen.

Onthoud dat relatiemarketing gaat over het opbouwen van … relaties. Als je constant iets van je volgers neemt en zelden iets teruggeeft, overweeg dan om deze functie te gebruiken in de inhoud van je verhalen.

Stel dat je een wekelijkse talkshow hebt en elke week een nieuwe gast. U kunt de @mention-sticker in uw verhalen gaan gebruiken om uw gasten onder de aandacht te brengen . Dit maakt het gemakkelijk voor uw publiek om snel de gast te bekijken, meer over hen te leren en hen te volgen als ze dat willen. Uw gast zal op zijn beurt profiteren van de exposure.

Selecteer de @mention-sticker om deze toe te voegen aan je Instagram-verhaal.

Je kunt deze functie ook gebruiken om een klant te @vermelding geven die een weggeefactie heeft gewonnen of een recente podcastaflevering heeft gehad . Door iets terug te geven, profiteert uw bedrijf ervan, omdat iedereen die u @vermeldt, de mogelijkheid heeft om uw inhoud aan hun eigen verhaal toe te voegen en met hun volgers te delen.

# 3: Gebruik de Instagram Bio-link om meer bezoekers naar bestemmingspagina’s te leiden

Naarmate uw bedrijf groeit, groeit ook uw aantal producten. U kunt bijvoorbeeld een blog, Facebook Live-show, podcast, services of zelfs een online community hebben. Hoe breng je al deze kanalen onder de aandacht zonder je volgers te overspoelen met een spervuur ​​van links of je Instagram-profiel te vernietigen?

Als je dit voorheen met je profiel wilde doen, moest je de beschrijving in je bio bewerken, die er vaak rommelig uit kon zien. Maar nu is er een betere optie. In plaats van één link te moeten kiezen om gebruikers op uw profiel weer te geven, kunt u gebruikers naar een bestemmingspagina leiden met alle links die u hen wilt laten zien .

Om een landingspagina met links te maken , kun je tools gebruiken zoals Linktree , Leadpages , Lnk.Bio en Link in Profile . Nadat u uw bestemmingspagina heeft ingesteld, kunt u de links die u aan klanten laat zien snel en eenvoudig bijwerken naarmate uw bedrijf groeit.

Gebruik uw Instagram-biolink om gebruikers naar een bestemmingspagina te leiden die is gevuld met alle links die u hen wilt laten zien.

# 4: Deel nieuwsfeedberichten opnieuw in verhalen om uw inhoud te diversifiëren

Als je moeite hebt met het bedenken van ideeën voor je Instagram-verhalen of als je gewoon je contentmix wilt aanpassen, voegt Instagram een ​​functie toe waarmee je openbare feedposts van andere gebruikers rechtstreeks in je verhalen kunt delen.

Door inhoud van anderen opnieuw te delen, kunt u een sterkere band met die gebruikers opbouwen, en hopelijk zullen ze beantwoorden door uw inhoud te delen. Deze tactiek helpt je ook om de inhoud die je deelt te diversifiëren, zodat het niet altijd over je bedrijf gaat.

Om een openbaar bericht aan je verhaal toe te voegen , open je het bericht , tik je op het vliegtuigpictogram onder de afbeelding en selecteer je Post toevoegen aan je verhaal in het pop-upmenu.

Om een ​​openbaar bericht aan je Instagram-verhaal toe te voegen, open je het bericht, tik je op het vliegtuigpictogram onder de afbeelding en selecteer je Post aan je verhaal toevoegen in het pop-upmenu.

Deze functie is een geweldige manier om showcase user-generated content , markeert lokale evenementen , en delen inspirerende inhoud . U kunt ook posts uit uw eigen feed crosspromoten om te profiteren van uw best presterende inhoud.

# 5: Voeg stickers met vragen toe om de belangrijkste doelgroepvoorkeuren in verhalen te meten

Vragenstickers voor verhalen is een Instagram-functie die handig is voor bedrijven. Hoewel de functie zelf vrij eenvoudig is, heeft deze een grote klap. Door stickers met vragen aan uw verhalen toe te voegen, kunt u uw publiek op een onopvallende manier peilen . Tegelijkertijd kunt u de feedback van uw volgers gebruiken om uw zakelijke initiatieven te informeren .

Selecteer de sticker Vragen om deze toe te voegen aan je Instagram-verhaal.

Om dit te illustreren, wil je je publiek misschien vragen wat voor soort inhoud ze op je blog willen zien , ideeën opdoen voor je IGTV-kanaal of feedback verzamelen over de producten die je verkoopt (of ze willen dat je ze verkoopt).

Voeg stickers met vragen toe aan je Instagram-verhalen om je publiek op een onopvallende manier te bevragen.

Vragenstickers maken het gemakkelijk om uw volgers te betrekken, terwijl ze waardevolle gegevens verzamelen om uw bedrijf te helpen het aanbod te verbeteren en te groeien.

# 6: Uitzending op IGTV om een ​​mobiel kijkerspubliek op te bouwen

Je hebt waarschijnlijk veel gehoord over IGTV, het nieuwste product van Instagram. IGTV is een mobiele app voor iOS en Android waarmee je verticale video’s (tot 1 uur lang) kunt opnemen en delen met je Instagram-volgers. Zie het als een eigen videokanaal voor uw bedrijf.

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je eerst je IGTV-kanaal instellen en verbinden met je Instagram-account . Van daaruit kunt u beginnen met het bedenken van een strategie ervoor.

Omdat een IGTV-kanaal overeenkomsten heeft met een YouTube-kanaal, kunt u uw YouTube-contentstrategie voor IGTV aanpassen . Een andere optie is om je eigen instructievideo’s te maken en te uploaden (denk aan BuzzFeed-achtige video’s zoals hieronder).

Maak en upload instructievideo's naar uw IGTV-kanaal.

Je kunt je kanaal ook gebruiken om een ​​initiatief in je bedrijf te bespreken of je laatste blogpostmet kijkers delen en een discussie op gang brengen.

Omdat Instagram een ​​mobiel kanaal is, helpt IGTV ook om uw Instagram-video-inhoudsplan te vereenvoudigen. U hoeft niet langer te raden welk type video u wilt maken. IGTV richt zich op de mobiele gebruiker en kan u helpen de relaties met uw publiek te versterken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format