Een Facebook-evenementframe, Instagram-evenement-geotag en Snapchat-evenementenfilter maken - DeLaatbusiness

Een Facebook-evenementframe, Instagram-evenement-geotag en Snapchat-evenementenfilter maken

5 min


148

Organiseert uw bedrijf live-evenementen?

Wil je bezoekers van evenementen tot ambassadeurs maken?

Met Facebook, Instagram en Snapchat kun je evenementspecifieke indicatoren maken die bezoekers kunnen toepassen op hun profiel en berichten op sociale media.

In dit artikel leer je hoe je een evenementframe, geocodering en evenementfilter kunt maken voor je volgende evenement .

# 1: Ontwerp een evenementframe voor Facebook

Met Facebook kunnen gebruikers hun Facebook-profielfoto’s, paginafoto’s en verhalen met frames personaliseren. Om zichtbaarheid te krijgen van deze functie, kunnen bedrijven evenementframes maken die bezoekers kunnen gebruiken om hun Facebook-connecties te laten weten waar ze zijn wanneer ze verhalen posten of hun profielafbeelding tijdelijk bijwerken.

Maak een Facebook-frame voor uw evenement.

Om een Facebook-frame voor je evenement te maken, gebruik je Facebook Frame Studio in het Camera Effects Platform . Wanneer je naar Effecten beheren gaat , zou je linksboven de opties moeten zien om de Facebook-pagina van je bedrijf te selecteren .

Om een ​​Facebook-frame voor je evenement te maken, ga je naar Effecten beheren en selecteer je je Facebook-pagina.

Eenmaal geselecteerd, klikt u op de knop Frame Studio openen rechtsboven om een ​​nieuw frame te maken.

Klik op Frame Studio openen op de pagina Effecten beheren.

Upload op het volgende scherm de kunst die je bezoekers wilt laten gebruiken op hun profielfoto’s en verhalen. Maak transparante PNG-bestanden met gratis tools zoals Canva of premium ontwerptools.

Upload de kunst voor je Facebook-evenementframe.

Nadat u uw frame-ontwerp heeft gemaakt, vult u aanvullende details over uw frame in, zoals uw evenementlocatie .

Kies de locatie voor uw evenement.

Je kunt begin- en eindtijden specificeren waarop je frame beschikbaar moet zijn, evenals lijst met trefwoorden waarnaar bezoekers kunnen zoeken om het te vinden .

Geef de begin- en eindtijden op waarop uw Facebook-frame beschikbaar moet zijn.

Nadat u uw frame heeft gepubliceerd , vindt u deze op het scherm Effecten beheren . Klik op je nieuwe frame en zoek naar opties om een voorbeeld ervan op je eigen mobiele apparaat te bekijken of om erover te posten op de fans en bezoekers van je Facebook-pagina.

Bekijk een voorbeeld van uw Facebook-evenementframe op mobiel en deel het op uw pagina.

Om bezoekers aan te moedigen uw Facebook-frame te gebruiken, deelt u de link naar uw frame in een vastgezette post op uw evenementpagina . Mogelijk wilt u  ook aanvullende aanwijzingen opnemen voor het vinden en gebruiken van het frame op profielfoto’s en verhalen.

# 2: Stel een evenement-geotag in voor Instagram

Een manier om bezoekers te helpen het woord over je evenement op Instagram te verspreiden, is door er een geotag voor te maken. Hierdoor kunnen bezoekers je evenement toevoegen als de locatie van hun Instagram-bericht .

Moedig bezoekers aan om je evenement toe te voegen als de locatie van hun Instagram-bericht.

Je evenement krijgt ook een locatie-verkenningspagina zodat mensen kunnen bladeren door alle Instagram-posts die zijn getagd met je evenement-geotag.

Mensen kunnen alle Instagram-posts bekijken die zijn getagd met je evenement-geotag op een locatie verkennen-pagina.

Om een ​​geotag te maken, logt u in op de Facebook-app op uw smartphone , gaat u naar een bericht maken en tikt u op Inchecken .

Maak een nieuw bericht in de Facebook-app en tik op Inchecken.

Zoek op het volgende scherm naar uw evenement . Als het verschijnt, bent u klaar! Als dit niet het geval is, kunt u een nieuwe plaats toevoegen door naar de onderkant van de lijst te scrollenom de optie te vinden om een ​​nieuwe plaats toe te voegen .

Zoek je evenement op Facebook.

Volg vanaf hier de instructies om de locatie, categorie en aanvullende informatie van uw evenement op te geven .

Specificeer de locatie, categorie en aanvullende informatie van uw evenement.

Als je klaar bent, ga je terug naar een bericht maken , tik je op om in te checken en zoek je naar je evenement . Zodra het hier verschijnt, is het ook beschikbaar als een geotag voor Instagram-berichten. Moedig bezoekers aan om het te gebruiken en vertel hen om naar je evenement te zoeken in het locatieveld wanneer ze berichten plaatsen vanuit je evenement.

Vertel bezoekers van het evenement om naar je evenement te zoeken in het locatieveld wanneer ze op Instagram posten.

# 3: Maak een evenementenfilter voor Snapchat

Net als bij Facebook-frames, stelt Snapchat gebruikers in staat grafische overlays op hun verhalen toe te passen. Bedrijven kunnen geofilters voor evenementen maken, waardoor bezoekers de mogelijkheid krijgen om je eigen afbeeldingen toe te voegen aan hun Snapchat-verhalen over je evenement. Maar in tegenstelling tot Facebook-frames, moet je betalen om een ​​filter voor je evenement op Snapchat te maken .

Maak een Snapchat-geofilter voor je evenement.

Om een ​​geofilter te maken, ga je naar Maak je eigen filters en lenzen op Snapchat en log je in op je account . Nadat u bent aangemeld, kiest u Filter maken .

Klik op Filter maken om een ​​Snapchat-geofilter voor je evenement in te stellen.

Om uw filter te ontwerpen, uploadt u uw illustraties of maakt u illustraties met de tools van Snapchat . U kunt transparante achtergrondafbeeldingen voor uw evenement maken met gratis tools of premium ontwerpsoftware.

Om uw filter te ontwerpen, uploadt u uw illustraties of maakt u illustraties met de tools van Snapchat.

Zodra uw ontwerp is voltooid, klikt u op Volgende en kiest u de datums waarop u uw filter beschikbaar wilt hebben .

Kies de datums waarop u wilt dat uw Snapchat-filter beschikbaar is.

Vervolgens selecteert u het gebied waarin u wilt dat de filter beschikbaar te zijn . Merk op dat hoe groter uw afrastering, hoe duurder uw filter zal zijn.

Selecteer het gebied waarin u het Snapchat-filter beschikbaar wilt hebben.

Controleer uw filtergegevens , voer uw betalingsgegevens in en dien uw filter ter beoordeling in . Zodra Snapchat je filter goedkeurt en het beschikbaar is voor bezoekers om te gebruiken, moedig ze dan aan om dit te doen. Leer uw bezoekers hoe ze het filter op Snapchat kunnen vinden en gebruiken tijdens het evenement .

Deelnemers zover krijgen dat ze frames, geotags en filters gebruiken

Een manier om het lawaai te doorbreken en ervoor te zorgen dat bezoekers op de hoogte zijn van het Facebook-frame, de Instagram-geotag en het Snapchat-filter van je evenement, is door je routebeschrijving offline te halen. Voeg instructies toe voor het gebruik ervan op een pagina in uw conferentiegids, een flyer in de swag-tassen van de deelnemers of de presentatiedia’s van de ‘huishouding’ voor elke sessie .

Om bezoekers verder aan te moedigen om uw aangepaste afbeeldingen te gebruiken, kunt u leuke manieren bedenken om hen te stimuleren . Bied bijvoorbeeld prijzen aan voor bezoekers die tijdens het evenement je Facebook-frame op hun profielfoto gebruiken, tag je evenement als de locatie van hun Instagram-foto’s en deel een screenshot van een Snapchat-verhaal met je filter op Twitter.

Zorg ervoor dat degenen die prijzen willen, ook de hashtag van je evenement op Facebook, Instagram en Twitter gebruiken om nog meer mensen je evenement te laten ontdekken en om de hashtag mogelijk een trend te maken.

Gevolgtrekking

Facebook, Instagram en Snapchat geven bedrijven de tools die ze nodig hebben om hun bezoekers te helpen het evenement te delen via hun profielfoto’s, openbare posts en privéverhalen. Door deze aangepaste afbeeldingen aan je bezoekers aan te bieden, bouw je een sterke community op rond je evenement en genereer je geweldige mond-tot-mondreclame.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format