Een Instagram-contentplan voor servicegerichte bedrijven - DeLaatbusiness
What is a chatbot?

Een Instagram-contentplan voor servicegerichte bedrijven

8 min


113

Biedt uw bedrijf diensten aan?

Op zoek naar manieren om Instagram voor jou te laten werken?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram-berichten plant en opbouwt om je servicegerichte bedrijven te helpen een sterke visuele aanwezigheid te krijgen .

# 1: schets uw inhoudsmix

Bij sociale media voor servicegericht zakendoen draait alles om het creëren van verbindingen . U wilt helpen, waarde bieden en uw merkverhaal overbrengen op een manier die de juiste mensen aanmoedigt om met u om te gaan, u te vertrouwen en zaken met u te willen doen.

Om die doelen te bereiken, vertel je een verhaal met elke set van negen vakjes op je Instagram-feed . Een goede vuistregel bij het plannen van inhoud is de 4: 3: 2-regel:

 • Vier berichten moeten waarde toevoegen en uw ideale klant helpen .
 • Drie berichten zouden verbindingen moeten creëren met uw ideale klant.
 • Twee berichten moeten uw service promoten of verkopen .

Deze contentmix helpt je om een ​​goede relatie met je volgers op te bouwen en hen in staat te stellen je te leren kennen, in plaats van je diensten simpelweg op hen af ​​te dwingen.

Instagram-inhoudmix 4-3-2-regel

Dienstverlenende bedrijven moeten creatief denken bij het samenstellen van ideeën voor elk van deze overkoepelende Instagram-inhoudsthema’s. Hier leest u hoe u uw berichten plant, kwaliteitsvisuals samenstelt en boeiende bijschriften schrijft.

# 2: Plan vier posts die waarde bieden

Om waarde te bieden, moeten deze berichten uw publiek informeren, entertainen en / of informeren.

Onderwijs met tips

Als u een servicegericht bedrijf bent dat uw expertise verkoopt, deel dan tips die uw ideale klanten helpen met hun problemen . Wees niet bang om uw beste advies of gespecialiseerde kennis weg te geven uit angst dat dit uw bedrijf zal schaden. Mensen hebben extra context nodig voor hun eigen unieke omstandigheden, en dat is waar uw zakelijke kansen liggen.

Door handige tips weg te geven, kun je autoriteit vestigen als een expert in jouw vakgebied , dus als je volgers een dienst als die van jou nodig hebben, ben jij de voor de hand liggende keuze.

Investeringsplatform Ellevest is een bedrijf dat dit goed doet. Ze plaatsen regelmatig korte video’s die klanten antwoord geven op enkele van de veelgestelde investeringsvragen die ze krijgen.

Voorbeeld van veelgestelde vragen over Instagram

Vermaak met humor

Als het bij uw merk past, vermaak dan uw publiek door humor in uw inhoud te injecteren. Deze tactiek kan ongelooflijk effectief zijn voor bedrijven die anders als saai zouden worden beschouwd en die geen duidelijk visueel element hebben.

Voorbeeld van Instagram-posthumor

Inspireer met citaten

Er is een goede reden dat zoveel bedrijven inspirerende citaten op Instagram plaatsen: ze werken. Dit houdt verband met de psychologie achter waarom mensen kopen.

Wanneer een potentiële klant gewoonlijk naar uw bedrijf komt met een behoefte (zoals bedrijfscoaching, socialemediadiensten of een juridisch document), komt dit vaak voort uit een onderliggende droom of angst.

Als u bijvoorbeeld een virtuele assistent bent, is de onmiddellijke behoefte van uw klant om een ​​deel van hun administratieve werk uit te besteden. Maar als ze dieper graven, dromen ze ervan meer tijd te hebben om aan hun bedrijf te werken dan in hun bedrijf. Wat zou die tijd hen opleveren? Mogelijk de kans om een ​​imperium op te bouwen, en uiteindelijk financieel vast te zitten en meer tijd te hebben om met hun kinderen door te brengen.

Het maken van inspirerende citaten die betrekking hebben op tijd, zou waarschijnlijk een zeer effectieve strategie zijn voor dit bedrijfstype. Inspirerende citaten hebben het extra voordeel dat ze in hoge mate deelbaar zijn, wat betekent dat u een groter publiek kunt bereiken en uw merk kunt laten groeien.

Een servicegericht bedrijf dat dit heel goed doet op Instagram is de League of Extraordinary Women . Een netwerkgroep voor beginnende vrouwelijke ondernemers, ze hebben hun Instagram-account uitgebreid tot bijna 100.000 volgers door inspirerende inhoud te plaatsen die is afgestemd op de dromen van hun doelgroep.

Instagram-bericht citaat voorbeeld

# 3: Plan drie posts die aansluiten bij uw publiek

Drie posts in uw Instagram-inhoudsplan moeten uw publiek helpen zich te verhouden tot uw servicegerichte bedrijf en uw merkpersoonlijkheid te laten zien. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe u dit moet doen.

Showcase bedrijfscultuur

Wat drijft jou en je bedrijf? Hoe is de cultuur? Wat gebeurt er achter de schermen waardoor mensen misschien wat meer met uw bedrijf gaan omgaan? Door uw bedrijfscultuur te documenteren, kunt u uw Instagram-account tot leven brengen en een band opbouwen met uw ideale klant.

Het Instagram-account van Hootsuite zal bijvoorbeeld vaak achter de schermen fragmenten delen van hoe het is om voor het bedrijf te werken .

Voorbeeld van een bedrijfscultuur op Instagram

Dit is een geweldige tactiek als u zich in een servicegerichte branche bevindt die gevoelig van aard is (bijvoorbeeld begrafenisdiensten), omdat u zich kunt concentreren op uw personeel en andere waarden dan de dagelijkse praktijk.

Vertel een verhaal

Met digitale verhalen kan uw bedrijf zijn merkpersoonlijkheid uitdrukken. Dus hoe werkt het? Als je bijvoorbeeld in de financiële wereld zit, kun je verhalen vertellen over je klanten, met wie je graag werkt, waarom je doet wat je doet en meer.

Just Digital People , een digitaal rekruteringsbedrijf, vertelt op creatieve wijze verhalen over hun personeel en de avonturen van hun rekruteringsteam om zo hun unieke merkpersoonlijkheid tot uitdrukking te brengen.

Instagram-bericht vertelt voorbeeld van een verhaal

# 4: Plan twee berichten die uw service verkopen

Twee van de berichten in je Instagram-inhoudsthema kunnen aan promotie worden gewijd. Waarom maar twee? Omdat Instagram in wezen geen verkoopplatform is. Het is een merkplatform en met name voor servicebedrijven is het belangrijk om een ​​relatie op te bouwen voordat ze gaan verkopen.

De Instagram-posts van TruGreen bieden regelmatig waarde en creëren verbindingen, waardoor ze het recht hebben om hun diensten zo nu en dan te promoten bij een warmer publiek.

Voorbeeld van Instagram-postverkoop

# 5: Ontwikkel uw visuele activa

Nu je je Instagram-inhoudsthema’s klaar hebt, gaan we kijken naar manieren waarop niet-visuele servicebedrijven aantrekkelijke afbeeldingen kunnen maken en beheren als aanvulling op hun organisatie.

Investeer in professionele fotografie

Door te investeren in afbeeldingen van hoge kwaliteit om uw personeel, gereedschappen van uw vak, bedrijfspanden en het dagelijks leven te laten zien, kunt u een band met uw publiek creëren en een galerij met afbeeldingen bieden om uit te putten.

Snijd geen bochten en gebruik wazige foto’s die bij weinig licht zijn gemaakt op uw smartphone. Als de foto’s die u deelt van slechte kwaliteit en onprofessioneel zijn, wat zegt dat dan over uw bedrijf en uw diensten?

Het komt terug op het merk. Elk touchpoint telt en vooral fotografie is erg belangrijk.

Neesh Property gebruikt fotografie van goede kwaliteit om hun anders niet-visuele vastgoedbeheeractiviteiten onder de aandacht te brengen, vergezeld van handige tips in de bijschriften.

Instagram post professionele foto voorbeeld

Ontwerp aangepaste afbeeldingen

Een grafisch ontwerptool zoals Canva maakt het gemakkelijk om Instagram-afbeeldingen van hoge kwaliteit en meer te produceren met weinig technische vaardigheid of expertise . Het beste van alles is dat persoonlijke accounts gratis zijn.

Canva is geweldig voor het maken van aangepaste merkoffertes voor Instagram. Nadat u zich heeft aangemeld en ingelogd, krijgt u een breed scala aan sjabloonontwerpen te zien waaruit u kunt kiezen. Selecteer het grafische ontwerptype Social Media , dat is geoptimaliseerd voor de ontwerpspecificaties van Instagram.

Canva maakt een ontwerp

Vervolgens kiest u een sjabloon of ontwerp uw eigen vanaf nul . Canva biedt honderden lay-outsjablonen die u kunt aanpassen aan uw smaak en voorkeuren .

Canva-sjablonen voor sociale media-indelingen

Als je klaar bent met je ontwerp, download je het gewoon en ben je klaar om het op Instagram te gebruiken.

Kapelaan Stock Afbeeldingen

Als u stockfotografie voor Instagram nodig heeft, zijn er een aantal gratis aandelensites die u kunt bezoeken om afbeeldingen te downloaden die het beste bij uw merk en de esthetiek passen.

Een van de beste is Pexels . Ga gewoon naar de website en zoek naar het type beeldmateriaal dat u zoekt . U ziet dan een galerij met afbeeldingen die betrekking hebben op uw zoekopdracht.

Pexels trefwoord zoeken naar stock art

Een andere coole functie van Pexels is de mogelijkheid om op kleur te zoeken. Klik gewoon op Bladeren in de navigatiebalk bovenaan en selecteer Bladeren op kleur om foto’s te sorteren op basis van uw kleurvoorkeur .

Pexels sorteert foto's op kleur

# 6: Stel bijschriften samen die aansluiten bij uw ideale doelgroep en deze converteren

Voor servicegerichte bedrijven die niet inherent visueel zijn, zijn goed gemaakte Instagram-ondertitels essentieel. Als de ondertitels zorgvuldig zijn gemaakt, kunt u het verhaal van uw bedrijf vertellen ; vertrouwdheid en vertrouwen opbouwen bij uw volgers; en nodig hen uit om met u in contact te komen, te communiceren en zaken met u te doen .

Er zijn drie essentiële elementen voor een geweldig bijschrift dat verbindt en converteert.

Vertel een verhaal

Als servicegericht bedrijf moet u uw woordsmid-spieren buigen om mensen inzicht te geven in wat u op tafel brengt in termen van uw persoonlijkheid, bedrijf en services.

Instagram-onderschrift vertel een verhaalvoorbeeld

Wees conversatie

Er is niets erger dan een houten bijschrift dat de bijbehorende afbeelding niet aanvult.

Ken uw klanten van binnen en van buiten en schrijf uw bijschriften op een manier die hen geliefd maakt bij u en de diensten die u levert . Wees eerlijk, open en gemoedelijk . Doe net alsof je aan slechts één persoon schrijft in plaats van aan velen een onpersoonlijke boodschap te verspreiden.

Voorbeeld van een bijschrift op Instagram

Voeg een oproep tot actie toe

Geen bijschrift is compleet zonder uw volgers uit te nodigen om aan het einde een actie te ondernemen, ook wel een oproep tot actie genoemd. Er zijn twee soorten call-to-action (of “vraagt”), ​​elk met een ander doel.

Kleine vragen zijn wanneer u uw volgers rechtstreeks uitnodigt om te liken, te reageren, op te slaan, te vermelden , enzovoort. Kleine vragen hebben twee voordelen.

Ten eerste verbeteren ze je algoritme-rangschikking als mensen de gewenste actie ondernemen, omdat goede betrokkenheid een van de factoren is die Instagram in overweging neemt bij het rangschikken van berichten en accounts. Ten tweede conditioneren ze uw volgers om met u te communiceren (waardoor ze actie ondernemen op uw grotere vragen).

Hier zijn enkele voorbeelden van kleine vragen:

 • Tag iemand die dit zou moeten zien!
 • Stel jezelf voor in de comments.
 • Dubbeltik als u akkoord gaat.
 • Wat is jouw…?
 • Wie houdt er nog meer van X…?

Dit is een voorbeeld van een kleine vraag op het Instagram-account van Planoly , die uitnodigt tot betrokkenheid bij de post.

Instagram-onderschrift klein voorbeeld

Grote vragen omvatten het vragen van uw volgers om iets te doen waardoor ze een stap dichter bij het zakendoen met u komen , zonder per se direct om een ​​verkoop te vragen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Wil meer weten? Lees de blogpost, link in bio!
 • Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om …
 • Ga naar X … voor X …
 • Klik door naar mijn website (link in bio) om… X.

Dit is een voorbeeld van een grote vraag op het Think BOLD zakelijke mentoring Instagram-account. Ze nodigen volgers uit om hun website te bezoeken en komen zo een stap dichter bij een verkoop.

Instagram-onderschrift groot vragen voorbeeld

Om uw niet-visuele servicegerichte bedrijf effectief te promoten, is het belangrijk dat u volledig gebruik maakt van uw bijschriften. Door deze essentiële elementen in je berichten op te nemen, maak je krachtige bijschriften die verbinden en converteren.


Gevolgtrekking

Een van de grootste uitdagingen voor dienstverlenende bedrijven is hoe ze een aanwezigheid op sociale media kunnen opbouwen zonder de luxe van een tastbaar fysiek product om uit te lichten of te markeren. Het is vooral moeilijk voor bedrijven op gebieden zoals professionele dienstverlening, waar visuele beelden er niet van nature mee geassocieerd zijn.

Door inhoudsthema’s vast te stellen, hoogwaardige visuele inhoud te creëren en bijschriften te schrijven die verbinden en converteren, kunnen niet-visuele dienstverlenende bedrijven deze uitdagingen het hoofd bieden en de vruchten plukken van een sterke aanwezigheid op Instagram.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format