Facebook-advertenties: de ultieme gids voor bedrijven - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Facebook-advertenties: de ultieme gids voor bedrijven

22 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Adverteren op Facebook is voor bedrijven in vele formaten beschikbaar. Advertenties kunnen zo eenvoudig of geavanceerd zijn als ze willen. Ongeacht de omvang, het bereik is breed: bedrijven hebben de mogelijkheid om elke maand twee miljard mensen op Facebook te promoten.

Het proces is eenvoudig. Facebook stelt gebruikers in staat om doelgroepen te bereiken via zelfbedieningstools en het geeft ze analyserapporten die de prestaties van elke advertentie volgen. Het bereik en de zichtbaarheid kunnen bijdragen aan een gelijk speelveld voor een onafhankelijk bedrijf dat wil concurreren met bedrijven met veel grotere budgetten.

Via het Business Manager-platform van Facebook hebben bedrijven een one-stop-shop voor al hun marketing- en advertentiebehoeften. Extra bronnen zoals toegang tot Instagram en productcatalogi maken deel uit van de mix.

Om Facebook-advertenties volledig te overwinnen, is doorzettingsvermogen en een diep begrip van hoe het platform in al zijn dimensies werkt, nodig. Gelukkig voor jou hebben we de ultieme gids gemaakt om je op weg te helpen.

Hoe u uw Facebook-advertentieaccount instelt

De eerste stap is eenvoudig: maak een Facebook Advertising-account aan. Dit is een redelijk eenvoudig proces en omvat de volgende vier stappen:

 • Stel Facebook Business Manager in . Eerst maakt u een Facebook-pagina voor uw bedrijf. Van daaruit kunt u een Business Manager-account maken waarmee u advertenties voor die pagina kunt weergeven. Ga om te beginnen naar de startpagina voor Business Manager en klik op “Account aanmaken” – Log vervolgens in met het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt om uw account op de bedrijfspagina in te stellen.
 • Installeer de Facebook Pixel . Ga naar uw website en installeer de Facebook-pixel waarmee Facebook mensen kan identificeren die uw website hebben bezocht, aangepaste doelgroepen kan maken bestaande uit die bezoekers en vervolgens advertenties aan hen kan laten zien.
 • Maak doelgroepen om gebruikers te targeten . Met deze tool kunt u doelgroepen creëren en opslaan die het meest relevant zijn voor uw merk. Ga terug naar Business Manager en selecteer de optie “Doelgroepen” in de kolom Activa.
 • Maak een Facebook-advertentie van een Facebook-bericht . Nu kunt u het uitproberen. Bepaal eerst wat u wilt bereiken: wilt u meer klikken, verkopen, videoweergaven of leads?
Maak Facebook-advertenties door te klikken op Maken vanuit uw Facebook-profiel.

Facebook Ads Manager is de belangrijkste tool voor het maken en analyseren van uw Facebook-advertentiecampagnes. Om de advertentie zelf te maken, hoeft u alleen maar ‘Advertenties maken’ te selecteren in het vervolgkeuzemenu rechtsboven op uw bedrijfspagina.

Wanneer u het hoofdmenu opent, ziet u vijf secties: Plannen, Maken en beheren, Meten en rapporteren, Activa en Instelling. Weten hoe elke tool werkt, is essentieel om uw campagne vorm te geven.

 • Plan . Het gedeelte Plan bevat tools waarmee u meer te weten kunt komen over uw publiek en waarmee u creatieve ideeën kunt krijgen voor het weergeven van uw advertenties. Met de Audience Insights-tool kun je veel informatie vinden over verschillende doelgroepen op Facebook.
 • Creëer en beheer . Hier vindt u tools voor het maken van uw advertentie en het beheren van uw campagnes.
 • Meet en rapporteer . Als u wilt analyseren hoe uw advertenties presteren, bekijkt u de hulpprogramma’s in het gedeelte Meten en rapporteren. Hier kunt u bijvoorbeeld die aangepaste conversies maken om bij te houden of advertenties voldoen aan uw bedrijfsdoelen.
 • Activa . Dit gedeelte geeft je snel en gemakkelijk toegang tot de belangrijkste items die je hebt gebruikt om je advertenties op te bouwen, inclusief doelgroepen die je hebt opgeslagen voor advertentietargeting, afbeeldingen die je hebt gebruikt, je Facebook-pixel en meer.
 • Instellingen . Het instellingengedeelte is waar al uw accountinformatie wordt opgeslagen. Ga hierheen om betalingsgegevens, uw e-mailadres, enzovoort bij te werken.

De Facebook-pixel is een hulpmiddel waarmee u zeer gerichte campagnes kunt uitvoeren , dus het is belangrijk om deze te installeren voordat u Facebook-advertenties weergeeft. Elk advertentieaccount krijgt één standaardpixel om te gebruiken. De code bestaat uit twee hoofdonderdelen: de pixelbasiscode en de gebeurteniscode. De pixelbasiscode houdt al het verkeer naar uw site bij. Gebeurteniscodes zijn extra stukjes code die u onder de standaard pixelcode kunt toevoegen aan specifieke pagina’s van uw website waarmee u bepaalde acties op die pagina’s kunt volgen.

Gebruik de Facebook-pixel om uw campagnetargeting en -analyse te verbeteren.

Terwijl u dit proces doorloopt , is het belangrijk om gedeelde toegang te bieden tot Google Analytics, Facebook, ClickFunnels en andere leadpage-items, omdat elk platform zijn eigen accountconfiguratiestructuren heeft en soms meerdere configuraties omvat. De reden waarom dit belangrijk is, is tweeledig:

 • U kunt de aansprakelijkheid verwijderen op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de wet van de Europese Unie (EU) die meer bescherming biedt aan de persoonlijke informatie van een persoon en hoe deze wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt. Als u klantgegevens van klanten in uw eigen account verzamelt, kunt u zich in de positie bevinden van gegevensverwerker of gegevensbeheerder en dus aansprakelijk onder de AVG.
 • U beschermt uw reputatie. Het kan zijn dat klanten de moeren en bouten van gegevens en digitale trechters niet goed begrijpen wanneer ze met u gaan werken, maar uiteindelijk zullen ze het begrijpen. Als ze zich aan het einde van je relatie misbruikt voelen, zullen ze niet veel over je spreken tegenover hun mede-ondernemers.

Aan de slag met Facebook-advertenties

Het begrijpen van het Facebook Ad-algoritme is belangrijk omdat het advertenties identificeert die een goede gebruikerservaring bieden .

Facebook-advertenties moeten een goede gebruikerservaring bieden.

Daarbij kunnen de juiste instellingen helpen om uw budget te optimaliseren. Er is een praktische reden waarom het algoritme bestaat: als adverteerders de nieuwsfeed, Instagram, de rechterkolom of wat je ook gebruikt om op Facebook te adverteren, monopoliseren, keren mensen niet terug naar Facebook. Dat betekent dat uw advertenties waarde moeten bieden, omdat Facebook een positieve gebruikerservaring wil creëren met zinvolle interacties.

Transparantie van advertenties is belangrijk om het algoritme te achterhalen. De mogelijkheid voor elke gebruiker om precies te zien welke advertenties op een Facebook-pagina of Twitter-account worden weergegeven, is met name handig voor marketeers en bedrijven . Er zijn drie belangrijke manieren waarop marketeers deze informatie in hun voordeel kunnen gebruiken:

 • Onderzoek campagnes van concurrenten en consumentenmarkten . Het is van onschatbare waarde om alle advertentiecampagnes van uw concurrenten te zien als u uw eigen campagne overweegt. Bezoek hun bestemmingspagina’s en beoordeel hun oproep tot actie. Welke speciale aanbiedingen hebben ze? Hoe lang zijn hun video’s? Proberen ze klikken aan te trekken, aankopen te stimuleren of gewoon bekendheid te creëren?
 • Doe inspiratie op voor het gebruik van nieuwe advertentiefuncties . Er worden voortdurend nieuwe advertentiefuncties uitgebracht op Facebook en Twitter. Kijk naar grote merken zoals Home Depot, Target of Airbnb om te zien hoe ze nieuwe advertentiefuncties gebruiken; het is een goede manier om te zien wat elke functie doet en hoe het werkt zonder uw eerste dollar te investeren.
 • Deel actieve campagnes met klanten en prospects . Omdat gebruikers op dezelfde manier op de advertenties kunnen reageren als wanneer de advertentie in hun nieuwsfeed zou verschijnen, hebben klanten en potentiële klanten nu de mogelijkheid om een ​​aankoop te starten of een aanmelding te doen die ze misschien hebben gemist.
Het tabblad Facebook-info en advertenties toont u de advertenties die op een Facebook-pagina worden weergegeven.

Dus hoe bouw je een effectieve Facebook-advertentiecampagne op? Eerst moet u een plan van aanpak hebben . Anders vlieg je blind zonder duidelijk idee waar je heen wilt. Om consistente resultaten te zien, moet u bepalen waar in uw verkooptrechter u Facebook-advertenties kunt gebruiken. Beantwoord deze vier vragen om uw strategie te helpen bepalen:

 • Wat is uw doel met Facebook-advertenties? Wilt u bijvoorbeeld nieuwe leads genereren voor uw bedrijf , verkopen voor uw e-commerce winkel of abonnees op uw blog?
 • Heeft u bestaand of consistent websiteverkeer?
 • Heeft u een e-maillijst? Zo ja, is het actief en hoeveel mensen staan ​​er op uw lijst?
 • Kunt u unieke inhoud maken over uw bedrijf / branche?

Op basis van uw antwoorden zijn er drie Facebook-advertentiestrategieën die u kunt gebruiken om de volgende stap voorwaarts te zetten:

 • Bied gratis inhoud om uw publiek op te warmen . Contentmarketing is een van de meest effectieve manieren om uw bedrijf te differentiëren en een koud publiek op te warmen. Bied gratis waardevolle inhoud die uw ideale klant entertaint, onderwijst of inspireert. U kunt bijvoorbeeld video’s, hoofdmagneten (gidsen, checklists, kortingsbonnen enz.) Of blogposts gebruiken.
 • Betrek mensen op uw e-maillijst . Het bezorgen van uw bericht via uw Facebook-advertenties en e-mailmarketing is twee keer zo effectief. Klanten zien uw bericht in hun inbox en wanneer ze op Facebook browsen.
 • Retarget websitebezoekers . Als u de Facebook-pixel op uw website installeert, kunt u zich richten op mensen die onlangs uw site hebben bezocht.

Facebook Marketplace is de plek waar u een lokaal publiek kunt bereiken met uw producten en diensten.

Pagina's kunnen ook advertenties weergeven op Facebook Marketplace.

Zie het als het Facebook-equivalent van eBay en Craigslist – Hier kunnen gewone mensen een willekeurig aantal items of services te koop aanbieden. Momenteel zegt Facebook dat het meer dan 800 miljoen gebruikers heeft op de marktplaats. Het voordeel van Facebook Marketplace is dat mensen hier actief op zoek zijn naar een specifiek goed, wat betekent dat je direct toegang hebt tot een publiek dat naar jou op zoek is.

 • Maak een campagnedoelstelling . Marketplace biedt vijf doelstellingen: bereik, verkeer, conversies, catalogusverkoop en videoweergaven. Zodra u er een heeft gekozen, kunt u uw campagne een naam geven.
 • Kies plaatsing . Waar wil je dat de advertentie verschijnt? Scrol omlaag naar het gedeelte Plaatsingen en kies de instellingen.
 • Maak een videoadvertentie . In het gedeelte Advertentie maken kunt u zowel afbeeldingen als een video uploaden. Video’s presteren doorgaans beter dan statische afbeeldingen in Marketplace, dus dat is misschien wel de beste optie.
 • Analyseer plaatsingsresultaten . Bekijk hoe uw advertentie presteert in vergelijking met andere plaatsingen. U kunt dit doen door uw advertentierapporten te filteren door ‘Plaatsing’ te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Hoe Facebook-advertentietrechters op te nemen

U kunt ook een reeks Facebook-advertenties maken op basis van uw e-mailmarketingtrechter. De meeste verkooptrechters bevatten een vervolgvolgorde per e-mail, een reeks vooraf geschreven e-mails die automatisch op bepaalde dagen in de trechter worden bezorgd. Elke verkooptrechter is anders en kan een reeks van een paar e-mails tot veel e-mails bevatten . Om een ​​dynamische advertentiereeks te maken, vervangt u de e-mails door Facebook-advertenties voor elk onderwerp. Onderdeel van dit proces is het maken van het type advertentie. Onder uw keuzes:

 • The Hook Ad . Het doel van de hook-advertentie is om uw ideale klant naar uw gemeenschap te trekken. Bedenk wat u gratis kunt bieden om waarde te bieden aan deze doelgroep. Een checklist, videoserie, challenge, couponcode of webinar zijn allemaal nuttige stukjes inhoud die u kunt promoten om uw ideale klant te helpen bij de oplossing die u biedt.
Gebruik Facebook-advertenties om uw ideale klant naar uw gemeenschap te trekken.
 • The Nurture Ad . Dit is waar de dynamische reeks begint. De enige mensen die deze advertentie te zien krijgen, zijn degenen die zich hebben aangemeld voor de hook-advertentie. Dit publiek is nu voor je opgewarmd omdat ze je freebie, training of uitdaging hebben ontvangen. Gebruik deze advertentie om nog meer waarde te geven aan nieuwe leads.
 • De getuigenisadvertentie . Heeft u een klant die met uw oplossing iets groots heeft bereikt? Ben je opgenomen in een andere gezaghebbende publicatie of podcast? Dit is het moment om uw nieuwe community erover te vertellen via een getuigenisadvertentie.
 • De Ask-advertentie . Nu uw nieuwe leads zijn gevuld met waardevolle inhoud en een gevoel van uw expertise in het veld, is het tijd om ze een bod te doen. Deze aanbieding moet de volgende beste stap zijn om het probleem op te lossen waardoor ze in de eerste plaats hebben gekozen voor uw leidende magneet. Deze doelgroep is nu klaar om te profiteren van de nieuwe betaalde strategieën die u aanbiedt.

Eenmaal ingesteld, kan uw advertentietrechter mensen in elke fase van het klanttraject targeten. Er is een uitvoerbaar plan voor nodig dat mensen aantrekt die de afgelopen drie maanden bezig zijn geweest met uw posts op sociale media.

De eerste stap is het weergeven van een advertentie voor websiteconversie aan mensen die vergelijkbaar zijn met degenen die al iets in uw winkel hebben gekocht op basis van hun leeftijd, demografie, interesses, waarden en meer. Dat vereist het instellen van een Facebook-pixel om degenen bij te houden die een aankoop hebben gedaan in uw online winkel of uw website hebben bezocht.

Geef conversie-advertenties voor websites weer aan mensen die lijken op anderen die in het verleden iets bij u hebben gekocht.

Bouw van daaruit merk- en productbekendheid op via advertenties die worden weergegeven aan mensen die de afgelopen drie maanden op uw posts op sociale media hebben gereageerd. Vervolgens moet u carrouseladvertenties maken om mensen te targeten die uw website in de afgelopen 30 dagen hebben bezocht.

U kunt ook casestudy’s en getuigenissen gebruiken om een ​​Facebook-trechtercampagne te maken.

De reden waarom beide effectief zijn, is omdat ze niet alleen bewustzijn opbouwen, maar ook vertrouwen .

 • Casestudy’s zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen en gedetailleerde informatie die mensen overtuigen dat uw product waarde heeft.
 • Getuigenissen zijn verhalen uit de eerste hand door mensen die vergelijkbaar zijn met uw doelgroep, over waarom uw product hen heeft geholpen een uitdaging te overwinnen.

Nadat u een publiek hebt opgebouwd dat interesse toont in uw casestudy’s en getuigenissen, kunt u een proefversie, demo of korting aanbieden die bevestigt dat uw product of dienst werkt voor uw potentiële klanten en zo hun resterende twijfels overwint.

Als je een flink aantal Facebook-volgers hebt met wie je regelmatig contact hebt en waardevolle inhoud deelt, kun je een Facebook-trechter bouwen op basis van casestudy’s en getuigenissen met drie campagnes, die elk gericht zijn op een warm publiek. Met deze trechter op zijn plaats kunt u de resultaten maximaliseren die u behaalt met uw Facebook-advertentie-uitgaven.

Hoe Facebook-advertentietargeting te verbeteren met aangepaste doelgroepen

De echte impact van Facebook-fans op uw bedrijf is niet alleen de omvang van uw publiek; het is hoe betrokken ze zijn met uw inhoud. Voorheen was de enige manier waarop u uw doelgroep met advertenties kon targeten, hetzij als hele doelgroep, hetzij door segmenten te maken met elementaire demografische en interessetargeting.

Aangezien er geen opties voor dynamische targeting waren, omvatte uw doelgroep een groot aantal mensen die uw pagina leuk vinden, maar geen interactie hebben met uw berichten of advertenties.

Met de introductie van aangepaste doelgroepen voor pagina-engagement, kunt u nu doelgroepen segmenteren en samenstellen op basis van de interacties die mensen hebben met uw Facebook-pagina en advertenties . Hierdoor kunt u zich alleen richten op de meest betrokken mensen die hyperreactief zijn op uw advertentiecampagnes.

Facebook-evenementen zijn ook een goed hulpmiddel om nieuwe doelgroepen te bereiken. Wil je Facebook-advertentiecampagnes targeten op mensen die je evenement daadwerkelijk hebben bijgewoond? Als je informatie van mensen verzamelt terwijl ze fysiek op je evenement zijn, kun je die gegevens gebruiken om een ​​aangepast publiek te maken op basis van offline activiteit. Om wat specifieker te worden over de mensen die u wilt targeten op basis van hun betrokkenheid bij uw Facebook-evenement, kunt u een aangepast publiek instellen voor betrokkenheid bij Facebook-evenementen.

Wat als u websitebezoekers opnieuw wilt targeten met advertenties voor producten die ze hebben bekeken maar niet hebben gekocht? Het antwoord: dynamische productadvertenties .

 • Met dynamische productadvertenties kunt u klanten targeten die uw website hebben bezocht en door een reeks van uw producten hebben gebladerd, maar zijn vertrokken voordat de aankoop is voltooid. Dit is een erg populair publiek, dus het is belangrijk om ze te targeten om ze aan te moedigen om te converteren.
 • Met dynamische productadvertenties kunt u voor elke persoon een op maat gemaakte advertentie maken met de producten die ze op uw website hebben bekeken en een reeks andere producten. Ze zien deze advertenties op hun Facebook-feeds de volgende keer dat ze inloggen.
Gebruik dynamische Facebook-advertenties om meerdere producten, aanbiedingen en recensies in één advertentie weer te geven.

Het voordeel van dynamische productadvertenties is dat u het aantal verloren conversies in de laatste fase van het verkoopproces minimaliseert. De advertenties herinneren klanten aan uw producten en vergroten de kans dat een websitebezoeker terugkeert naar uw website om iets te kopen. U kunt ook aanbiedingen onder de aandacht brengen, productrecensies weergeven en gebruikers informeren over de levertijd of andere belangrijke punten.

Facebook stelt bedrijven ook in staat om prospects opnieuw te targeten op basis van hun activiteit met uw website, product of bestemmingspagina. Met de Custom Audiences-tool kunt u een lijst van deze contacten maken en hen targeten met zeer relevante advertentiecampagnes.

Gebruik aangepaste doelgroepen van websites om mensen te targeten op basis van de acties die ze op uw website ondernemen.

Hier zijn zeven soorten doelgroepen die u kunt targeten:

 • Iedereen die uw website heeft bezocht . 
  Dit is de standaardoptie en een goede optie voor kleinere bedrijven die niet genoeg websiteverkeer hebben om mensen op paginaweergaven te targeten.
 • Mensen die een specifieke productpagina hebben bezocht, maar niet hebben gekocht . 
  Dit is een geavanceerde aangepaste doelgroep voor websites die een URL-voorwaarde combineert met een gebeurtenisactie.
 • Mensen die uw bestemmingspagina voor leidende magneet hebben bekeken, maar zich niet hebben aangemeld . 
  Net als bij de aangepaste doelgroep van de vorige website, kunt u deze volgende doelgroep gebruiken om Facebook-advertenties te targeten op mensen die uw bestemmingspagina voor leidende magneten hebben bezocht, maar zich nog niet hebben aangemeld.
 • Mensen die uw contactpagina hebben bekeken . 
  Deze volgende doelgroep is ideaal voor servicebedrijven die zich willen richten op mensen die geïnteresseerd zijn om met hen samen te werken. Deze doelgroep groepeert mensen die uw contactpagina hebben bezocht maar uw contactformulier niet hebben ingevuld.
 • Mensen die met het koopproces zijn begonnen, maar het niet hebben voltooid . 
  Deze volgende doelgroep gebruikt uw evenementacties en is zeer effectief voor e-commercebedrijven. Door deze doelgroep aan te maken, kunt u mensen groeperen die uw website hebben bezocht en het koopproces zijn begonnen, zoals het toevoegen van een product aan het winkelmandje of het starten van het afrekenen.
 • Mensen die eerder bij u hebben gekocht . 
  Een van de beste manieren om uw inkomsten te verhogen, is door herhalingsaankopen van bestaande klanten te stimuleren. U kunt nieuwe productaanbiedingen en exclusieve kortingen introduceren om verdere aankopen aan te moedigen.
 • Mensen die je blog lezen . 
  Als je een blog hebt, is dit aangepaste publiek van deze website iets voor jou. Dit is een hyperreactieve doelgroep waarnaar u aanbiedingen kunt sturen of zelfs gewoon meer inhoud kunt promoten om een ​​grotere merkbekendheid op te bouwen en uw relatie te verdiepen.

Hoe u Facebook-advertentie-uitgaven beheert

Bij het opzetten van deze campagnes heeft u een budget nodig. Maar voor hoeveel? Het schatten van een Facebook-advertentiebudget is belangrijk omdat het gebaseerd moet zijn op de hoeveelheid inkomsten die u wilt genereren. Hiervoor zijn de volgende stappen nodig.

Baseer uw Facebook-advertentiebudget op de inkomsten die u wilt genereren.
 • Stel een beoogde omzetdoelstelling in . 
  Het definiëren van een omzetdoel voor uw campagne lijkt een simpele zet voor een gevestigd bedrijf of marketingprofessional, maar het zal u verbazen hoe vaak mensen deze stap overslaan. Er is niets mis met deze aanpak, zolang het gedeelte “zie hoe het gaat” wordt gestructureerd, gevolgd en geoptimaliseerd.
 • Maak een aangepast conversiepad in Ads Manager . 
  Zodra u een omzetdoel heeft bereikt, configureert u Facebook Ads Manager om u de gegevens te tonen die u nodig heeft.
 • Maak een tweedelige advertentiecampagne . 
  Wanneer u de kosten per lead berekent, kunnen uw doelgroep, advertentiemateriaal en trechterstrategie een enorme impact hebben op de resultaten.
 • Houd uw resultaten bij en pas uw advertentiecampagne aan . 
  Nadat u uw advertenties een tijdje heeft weergegeven en conversiegegevens heeft verzameld, gaat u naar Advertentiebeheer om uw kosten te bekijken. Om de relevante gegevens te zien, moet u uw kolommen configureren om aangepaste conversies weer te geven.

De Budget Optimization-tool van Facebook gebruikt een algoritme om automatisch uw budgetverdeling over advertentiesets te optimaliseren, zodat u een manier kunt vinden om geld te besparen . Zoals met de meeste aspecten van Facebook-advertenties, is testen de meest effectieve manier om te bepalen wat het beste werkt voor uw bedrijf.

Hetzelfde geldt voor het identificeren van uw ideale doelgroepen om geld te besparen. Door meerdere advertentiesets in te stellen, die elk op een andere doelgroep zijn gericht, kunt u gegevens verzamelen waarmee u kunt bepalen welke doelgroep het beste presteert binnen uw huidige campagne.

Wanneer u advertentiesets met verschillende doelgroepgroottes uitvoert, is het raadzaam om budgetten proportioneel in te stellen op basis van individuele doelgroepgroottes. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw budget hetzelfde potentieel heeft voor elk publiek.

Wilt u de kosten verder verlagen?

Het opbouwen van betrokkenheid bij uw berichten stuurt positieve signalen naar het Facebook-algoritme, dat uw bereik kan vergroten, uw warme publiek kan vergroten en uiteindelijk uw advertentiekosten kan verlagen . Hier zijn drie tips om betrokkenheid te vergroten die betere advertentieresultaten oplevert.

 • Hergebruik succesvolle tactieken van posts met hoge betrokkenheid . 
  Het betrokkenheidspercentage is het percentage mensen dat zo van je inhoud geniet dat ze ermee omgaan (reageren, reageren, delen, klikken) nadat ze je berichten in hun nieuwsfeed hebben gezien.
 • Creëer inhoud met een gesprek in gedachten . 
  Als u betere resultaten uit uw campagnes wilt, bouw dan de autoriteit van uw Facebook-pagina op terwijl u een community maakt. Geef les, stel vragen en ga een dialoog aan op uw pagina. Hoe meer mensen interactie hebben met uw Facebook-berichten, hoe relevanter het algoritme de inhoud zal vinden, waardoor het uiteindelijk aan meer mensen wordt aangeboden en dat warme aangepaste publiek voor retargeting groeit.
 • Geef de conversie een boost met engagement-looping . 
  Probeer een kleine truc genaamd ‘engagement-looping’ om deze tips een boost te geven. Als je reageert op reacties op je berichten, moedig dan meer dialoog aan met het publiek van je Facebook-pagina. Wanneer u dit doet, begint Facebook uw paginacontent organisch te tonen aan de vrienden en familie van de mensen die interactie hebben met uw inhoud.
Let op wanneer u moet betalen voor uw Facebook-advertenties.

Een manier om de kosten te beheren, is door te kiezen of u de kosten per klik (CPC) of kosten per mille (CPM) in rekening brengt.

Als u ervoor kiest om in rekening te worden gebracht via een linkklik, wordt u in rekening gebracht op basis van CPC. Dit betekent dat er alleen kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand op een link in uw advertentie klikt. Als u ervoor kiest om per vertoning in rekening te worden gebracht, wordt u in rekening gebracht op basis van CPM. Dit betekent dat u elke keer dat een vertoning van uw advertentie wordt weergegeven, in rekening wordt gebracht, waarbij de prijs wordt berekend per 1000 vertoningen.

Welke past bij jou?

 • U betaalt alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt, dus als uw advertentie niet veel klikken ontvangt, ontvangt u in eerste instantie duizenden gratis vertoningen. Dit type betaling fungeert ook als een beveiliging tegen het betalen van veel geld als uw advertentie niet goed presteert.
 • Het nadeel is dat als uw advertenties goed presteren en u een hoge klikfrequentie krijgt, u voor elke klik betaalt. Uw CPM zal stijgen en u betaalt een hoge prijs voor die geweldige prestatie.
 • Als u niet veel geld uitgeeft en geen experimenten uitvoert met verschillende doelgroepen, sets en advertentievarianten, en veel moeite doet om te optimaliseren, is klikken op links waarschijnlijk een goede optie.

De functie Geautomatiseerde regels van Facebook is een andere manier om uw Facebook-advertentie-uitgaven effectiever te beheren.

Gebruik geautomatiseerde advertentieregels van Facebook om uw advertentie-uitgaven te beheren.

De functie voor geautomatiseerde regels van Facebook is een verborgen juweeltje voor het verbeteren van de advertentieprestaties van Facebook zonder te vertrouwen op handmatige optimalisatie. Het kan drukke Facebook-adverteerders tijd, energie en middelen besparen.

Door verschillende KPI-statistieken te combineren bij het definiëren van regelvoorwaarden, kunt u uw aangepaste automatiseringsworkflow op Facebook ontwerpen. Het kan wat vallen en opstaan ​​vereisen om de juiste geautomatiseerde regels te vinden, maar het is de investering waard.

Met geautomatiseerde regels stelt u vooraf gedefinieerde voorwaarden in voor key performance indicators (KPI’s) zoals likes, bereik en leads, en advertentiecampagne-elementen (campagnes, advertentiesets, advertenties, enz.) In uw Facebook-advertentieaccounts. Facebook controleert de voorwaarde die u instelt met specifieke tijdsintervallen, en wanneer een campagne aan dat criterium voldoet, zal het uw vooraf gedefinieerde actie ondernemen, waardoor u in wezen tijd en geld bespaart.

Hoe Facebook-advertenties te testen

De Facebook Dynamic Creative-advertentietool is een effectieve manier om automatisch variaties op Facebook-advertenties te testen.

De tool levert de beste combinaties van uw advertentiemateriaal. Het voert verschillende combinaties van uw advertentiecomponenten uit, zoals afbeeldingen, video’s, titels, beschrijvingen en call-to-actions, voor uw doelgroep om te bepalen welke combinaties de beste resultaten opleveren.

De Creative Dynamic-tool voert verschillende combinaties van uw advertentiecomponenten uit om te bepalen welke combinaties de beste resultaten opleveren.

Voordat u deze functie introduceerde, moest u afzonderlijk volledig opgemaakte advertenties maken en deze handmatig testen om het meest effectieve advertentiemateriaal en de beste advertentie voor de doelgroep te vinden. Dynamic Creative verdeelt automatisch advertentievarianten voor u, zodat u gemakkelijk de juiste advertenties aan mensen kunt laten zien. Met Facebook kun je maximaal 30 creatieve middelen gebruiken, waaronder:

 • Vijf variaties op titel / kop.
 • 10 afbeeldingen of 10 video’s.
 • Vijf tekstvariaties.
 • Vijf omschrijvingen.
 • Vijf CTA-knopvariaties.

Soms betekent het verbeteren van de prestaties van uw Facebook-advertenties ervoor zorgen dat uw advertenties de doelgroepen niet overlappen.

Een bijproduct van dit fenomeen is advertentiemoeheid : wat gebeurt er als uw publiek uw advertentie te vaak heeft gezien, waardoor de effectiviteit ervan kan afnemen. Sommige reacties zijn net zo onschuldig als advertentieblindheid, waarbij uw advertentie gewoon een constante wordt in hun steeds veranderende nieuwsfeed. Andere keren raken gebruikers zo geïrriteerd dat ze uw advertenties blokkeren of negatieve opmerkingen achterlaten. De drie manieren waarop advertentie-vermoeidheid kan optreden, zijn:

 • Als je een klein publiek oververzadigt . 
  Met sociale kanalen kunt u een gespecialiseerd publiek opbouwen rond bepaalde demografische gegevens, interesses, enzovoort. Maar dat niveau van controle kan soms de prestaties beïnvloeden. Het is veel gemakkelijker om een ​​publiek van 2.000 mensen te oververzadigen dan een groep van 200.000, of 2,1 miljoen in een 1% Amerikaanse lookalike publiek. Dat wil niet zeggen dat je je alleen moet richten op een publiek met honderdduizenden of miljoenen gebruikers. Soms kunnen zeer gerichte, kleinere doelgroepen erg waardevol zijn. Maar het is belangrijk om uw dagbudget te schalen naar de relatieve omvang van het publiek.
 • Als uw advertenties niet overdreven creatief zijn . 
  Niet-verfrissende advertenties zijn de grootste oorzaak van advertentie-vermoeidheid. Maak een bijgewerkte advertentieronde, zelfs als u op hetzelfde publiek gericht bent. Het kan een lange weg helpen om het geduld van uw publiek te behouden.
 • Wanneer je doelgroeptargeting slecht presteert . 
  Het kan zijn dat een persoon uw site heeft bezocht, de interesses had die u target en door Facebook in uw lookalike publiek is geplaatst. Als u geen actie onderneemt, kan deze persoon uw advertentie drie keer zo vaak zien als iemand in slechts een van de doelgroepen. Om overlapping van het publiek te voorkomen, is wat planning, een paar handige tools en geduld nodig, maar het kan een groot verschil maken in de campagneprestaties.

Hoe Facebook Messenger-advertenties tot stand te brengen

De Messenger-app van Facebook zorgt voor één-op-één-berichten tussen gebruikers. Het is ook een ander potentieel platform voor de advertenties van uw bedrijf. Facebook-advertenties kunnen worden weergegeven in de Messenger-app op het tabblad Home , waardoor de kans groter wordt dat mensen interactie hebben met uw merk of bedrijf.

U kunt ook gebruikersgegevens van uw Messenger-app-abonnees exporteren om aangepaste en vergelijkbare doelgroepen te creëren die u later kunt gebruiken om gerichte Facebook-advertenties weer te geven. Deze gebruikers zijn doorgaans zeer betrokken en goed bekend met uw bedrijf en inhoud, waardoor ze een ideaal publiek zijn voor het vermarkten van uw producten. Wanneer u zich richt op een warmere doelgroep, zult u merken dat u sneller converteert en dat uw advertenties minder kosten.

U kunt ook een lookalike publiek creëren op basis van uw aangepaste publiek. Hoewel het aangepaste publiek een bijna replica is van uw abonnees, bestaat het vergelijkbare publiek uit mensen die erg op uw abonnees lijken. Als u zich richt op deze vergelijkbare doelgroep, kunt u uw abonneebestand uitbreiden met gelijkgestemde gebruikers.

Hoe Facebook-advertenties te combineren met Facebook-video

Net als Facebook Messenger is Facebook-video een ander platform binnen Facebook om advertenties voor uw bedrijf te hosten . Met Facebook Live kunnen gebruikers streaming video in realtime uitzenden naar andere gebruikers binnen hun netwerk. Een goede strategie ziet er als volgt uit:

 • Begin met minimaal vier Facebook Live-video’s . 
  Deze Facebook Live-video’s moeten waardevolle inhoud bieden die uw doelgroep helpt. Eerst moet je onderzoeken wat mensen willen bekijken via een Facebook-poll.
 • Ontwikkel een warm publiek door live videoposts te stimuleren . 
  Het kost ongeveer $ 1 per dag. Houd er rekening mee dat deze goedkope advertenties u nog meer geld zullen besparen wanneer u dankzij het bereik van uw video’s later in dit proces warme leads kunt retargeten.
 • Genereer organische videoweergaven van andere kanalen om je warme publiek te vergroten . 
  Het helpt, maar je moet je bereik ook via organische methoden vergroten. Vergroot het bereik van uw live video door deze in Facebook-groepen en andere sociale netwerken te plaatsen.
 • Maak een bestemmingspagina voor een hoofdmagneet . 
  Nadat je verschillende Facebook Live-video’s hebt gepost en de stappen hebt gevolgd om die video’s op Facebook en daarbuiten te promoten, zou je een gevestigd (of warm) publiek moeten hebben. Uw volgende stap is om ze te converteren.
 • Maak gratis inhoud, zoals een e-boek, gids, webinar of ander materiaal . 
  Zorg ervoor dat het onderpand dat u maakt, betrekking heeft op de Facebook Live-video’s. Als u dit doet, vergroot u uw kansen om leads te misleiden die geïnteresseerd zijn in uw aanbod. Maak vervolgens een bestemmingspagina waar iedereen die geïnteresseerd is zijn naam en e-mailadres invoert om een ​​bestand te ontvangen, op een knop klikt om zich aan te melden voor een webinar of anderszins actie onderneemt om uw freebie te accepteren.
 • Lever uw aanbod via een Facebook-advertentie die uw warme publiek opnieuw aanspreekt
  De laatste stap is het maken van een opnieuw getargete Facebook-advertentie die verkeer naar uw bestemmingspagina leidt. De mensen die u opnieuw wilt targeten, zijn degenen die uw vorige Facebook Live-video’s hebben gezien.
"Leveren

Je video heeft natuurlijk geen impact als kijkers er niet helemaal naar kijken. Een van de manierenom ervoor te zorgen dat het kijken elke keer tot voltooiing komt, is door de tekst en miniatuurkenmerken van uw video te optimaliseren en de juiste dag en tijd te bepalen waarop u de video voor het publiek vrijgeeft.

Facebook InStream-videoadvertenties vertegenwoordigen misschien wel de meest impactvolle vorm van videoadvertenties. Met dit soort advertentieplaatsingen kunt u midroll-videoadvertenties weergeven aan kijkers die video-inhoud bekijken van geselecteerde makers en uitgevers, zoals ESPN, VICE, CNN, The New York Times en anderen. De advertenties kunnen 5 tot 15 seconden lang zijn en kunnen niet door kijkers worden overgeslagen.

Uw advertenties worden geleverd aan een gericht publiek dat al minstens 60 seconden naar een video kijkt, wat betekent dat ze betrokken zijn en waarschijnlijk meer aandacht besteden aan uw boodschap. Als u deze functie combineert met goed onderzochte en getargete doelgroepen, kan dit een effectief advertentietype voor u zijn.

Naast de Facebook-nieuwsfeed kunt u de Audience Network-plaatsing selecteren om een ​​gericht publiek buiten Facebook te bereiken.

Facebook-advertenties analyseren en verbeteren

Analytics is essentieel om te begrijpen welke advertenties werken en welke niet. Facebook Analytics is een robuuste tool waarmee marketeers gebruikersinteractie kunnen verkennen met geavanceerde doelpaden en verkooptrechters voor Facebook-advertenties.

Facebook Analytics is een gratis tool , maar het is ontworpen om te werken met Facebook-advertenties waaraan wel kosten zijn verbonden.

Facebook Analytics is een gratis tool om de prestaties van Facebook-advertenties te analyseren.

In het verleden stond Facebook je toe alleen het laatste contactpunt in je trechters te zien. Als iemand bijvoorbeeld interactie heeft gehad met zeven van uw berichten, maar deze heeft gekocht bij de achtste interactie, krijgt alleen de laatste interactie erkenning voor de conversie. Nu kunt u het volledige interactiepad naar de conversie zien, in plaats van alleen het laatste contactpunt.

Google Analytics werkt samen met Facebook om conversies van uw Facebook-advertenties te meten. Met andere woorden, bijhouden waar mensen vandaan komen voordat ze op uw website terechtkomen. U kunt Google Analytics ook gebruiken om de acties bij te houden die mensen ondernemen terwijl ze op uw website zijn . Die acties kunnen zijn:

 • Abonneren op een e-maillijst.
 • Productpagina’s bekijken.
 • Toevoegen aan hun winkelwagentje.
 • Uw bestemmingspagina bekijken.

Het doel is om deze inzichten toe te passen op uw advertenties via Facebook en om uw ROI voor de advertenties zelf bij te houden.

Google Data Studio is een goede manier om uw social media-campagne te rapporteren en te visualiseren. U kunt deze tool gebruiken om eenvoudig bij te werken rapporten over uw website, Facebook of andere marketingcampagnes voor sociale media te maken. Google Data Studio is gratis. U kunt rapporten delen met klanten en teamleden, en gegevens uit meerdere bronnen importeren om een ​​holistisch 360-gradenoverzicht van uw digitale activiteiten te krijgen.

Om aan de slag te gaan met Facebook Analytics zelf , hoeft u alleen maar uw Facebook-pixel te selecteren, die u gegevens gaat verstrekken. Vervolgens moet u een evenementbrongroep of ESG maken, die uw Facebook-bedrijfspagina en Facebook-pixel verbindt, zodat u kunt putten uit meer gegevensbronnen zoals een Messenger-bot. Het dashboard toont realtime geaggregeerde gegevens van al uw bronnen en u kunt zien hoe ze samenwerken.

Maak een evenementbrongroep om gedragsgegevens uit uw marketingbronnen te halen.

Tijdens dit proces is het belangrijk om te begrijpen hoe Facebook Attribution werkt. Wanneer mensen interactie hebben met uw Facebook-advertenties, worden hun acties – een video bekijken, uw website bezoeken, enz. – geregistreerd. Elke keer dat uw advertentie tot een conversie leidt, zal Facebook de advertentie crediteren of toeschrijven in Advertentiebeheer, zodat u kunt zien hoe goed uw campagne het doet en kunt bepalen of u uw doelen bereikt.

Als u een campagne heeft die goed werkt, is het tijd om op te schalen om meer klanten te krijgen. De manier om dat te doen, is door uw Ads Manager-dashboard zo in te stellen dat u de meest actuele gegevens weergeeft . Het meest ideale tijdvenster is de afgelopen zeven dagen. Van daaruit kunt u zien welke advertentiesets hoge kosten voor klantenwerving hebben. Onderbreek alle advertentiesets met kosten per resultaat die minstens het dubbele zijn van uw verwachte kosten.

De beste manier om de prestaties van uw Facebook-advertenties te volgen, is door rapporten te genereren via Facebook Ads Manager. De rapporten laten zien welke advertenties het beste werken om uw doelen te bereiken en welke achterblijven . Door uw campagneprestaties op een consistente basis te analyseren, kunt u snel fluctuaties in campagnestatistieken ontdekken die aangeven dat vernieuwingen moeten worden getest of winnende Facebook-advertenties moeten worden onthuld die u zou moeten schalen.

Door vier kernstatistieken te analyseren – kosten, relevantie, frequentie en kosten per mille, of CPR – kunt u de prestaties van uw campagnes en de advertenties erin identificeren en beoordelen.

Kosten per resultaat

Deze kostenstatistiek is niet uw totale uitgaven of het bedrag dat u aan elk van uw campagnes heeft besteed; het zijn uw kosten per resultaat op basis van uw campagnedoelstelling en optimalisatie van advertentieset. Als u een dagbudget heeft ingesteld en uw campagnes niet schaalt, en u ziet dat uw kosten per resultaat afnemen, zullen uw campagneresultaten toenemen.

Wanneer de statistiek Kosten per resultaat van uw Facebook-advertenties afneemt, zullen uw campagneresultaten toenemen.

Relevantie Score

De volgende statistiek om naar te kijken is relevantie. Een relevantiescore is een beoordeling tussen 1 en 10 die Facebook aan al uw advertenties geeft. Deze score geeft aan in hoeverre de advertentie op de doelgroep past en hoe goed mensen op uw advertentie reageren. Deze statistiek kan alleen worden bekeken op advertentieniveau van uw campagnes. 
Als uw relevantiescore in de loop van de tijd toeneemt, ziet u doorgaans uw kosten per resultaat dalen en uw campagneprestaties verbeteren. Aan de andere kant, wanneer uw relevantiescore afneemt, zult u zien dat uw kosten per resultaat toenemen, wat aangeeft dat uw campagneprestaties afnemen.

Frequentie

De derde statistiek om naar te kijken is frequentie. Frequentie is een weergavestatistiek die aangeeft hoe vaak iemand uw advertentie gemiddeld heeft gezien. Uw frequentie begint altijd bij 1 en neemt in de loop van de tijd toe naarmate u meer van uw campagnebudget besteedt en meer van uw doelgroep bereikt. 
Naarmate uw frequentie toeneemt tot 2, 3, 4, 5, enzovoort, zult u merken dat dit van invloed is op uw kosten per resultaat en relevantiescore. Hoe hoger je frequentie, hoe meer mensen dezelfde Facebook-advertenties zien.

Hoe hoger de frequentie van uw Facebook-advertenties, hoe meer mensen een bepaalde Facebook-advertentie zien.

CPM

Kijk ten slotte naar CPM, wat een afkorting is voor kosten per mille. Dit zijn uw kosten per 1.000 vertoningen. Naarmate uw frequentie toeneemt en u meer van uw doelgroep bereikt, zal uw CPM beginnen te stijgen. Dit betekent dat het u nu meer kost voor 1000 vertoningen dan voorheen. Dit heeft gevolgen voor de statistieken voor kosten, relevantie en frequentie.

De CPM-statistiek van Facebook-advertenties toont uw kosten per 1000 vertoningen.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format