Facebook-advertenties gebruiken voor lokale bedrijven - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Facebook-advertenties gebruiken voor lokale bedrijven

10 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft u een lokaal fysiek bedrijf?

Vraagt ​​u zich af hoe u Facebook-advertenties voor u kunt laten werken?

In dit artikel leert u hoe u op Facebook kunt adverteren voor een lokaal bedrijf .

# 1: Breng uw fundamentele elementen op orde

Voordat u begint met adverteren, moet u ten minste drie dingen gereed hebben voor snelle toegang.

Stel uw Facebook-tools in

In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat je een bestaande bedrijfspagina op Facebook hebt . Als je eenmaal een pagina hebt, raad ik je aan Business Manager te gebruiken om een ​​advertentieaccount en pixel te maken , of je bestaande advertentieaccount toe te voegen aan Business Manager.

Bereken de levenslange waarde van uw klant

Als u de lifetime value (LTV) van uw klanten kent, kunt u een voor het budget geschikte aanbieding op Facebook maken en promoten. Gebruik deze formules om de basis-LTV van uw klant te vinden :

(Gemiddelde verkoop per klant x maandelijkse frequentie) x 12 maanden = jaarlijkse klantwaarde

(Jaarlijkse klantwaarde x 5 jaar) x 2 verwijzingen = LTV

Stel, u heeft een restaurant, om dit te illustreren. Wanneer een nieuwe klant binnenkomt, geeft hij gemiddeld $ 20 per bezoek en bezoeken twee keer per maand uit. Met behulp van deze cijfers verdient uw bedrijf $ 480 ($ 20 x 24 bezoeken) aan jaarlijkse inkomsten van deze klant.

Gemiddeld blijft een klant ongeveer 5 jaar bij u ($ 480 x 5 jaar = $ 2.400) en verwijst hij ten minste één andere persoon door ($ 2.400 x 2 personen = $ 4800), waardoor u bijna $ 5.000 aan LTV voor die klant krijgt.

Voor de eenvoud houdt dit voorbeeld geen rekening met kosten, maar als u een voorbeeld wilt zien dat wel rekening houdt met kosten, bekijk dan dit Customer Lifetime Value Tracking-blad . Dit blad is ontworpen voor een restaurant, maar u kunt dezelfde basisprincipes toepassen op uw bedrijf.

Levenslange klantwaarde-tracking-spreadsheet voor restaurant

Zodra je de LTV van je klanten hebt bepaald, formuleer je een budgetgeschikt aanbod om via een organische paginapost op Facebook te promoten . Een restaurant kan Facebook-gebruikers bijvoorbeeld de kans bieden om een ​​cadeaubon van $ 100 te winnen. Het weggeven van een cadeaubon van $ 100 om zelfs maar één nieuwe klant te krijgen (met een levenslange klantwaarde van $ 5.000) zou een voedselprijs van $ 38 waard zijn voor de weggeefactie.

Noot voor de redactie: het stimuleren van dit type paginabericht of het maken van een advertentie van dit type paginabericht wordt niet aanbevolen. De tactieken in het bovenstaande voorbeeld zijn alleen goedgekeurd door een Facebook Ad Support-vertegenwoordiger voor een organische paginapost.

Mensen die meedoen, kunnen er ook voor kiezen om een ​​troostkorting te ontvangen via Messenger , als ze niet winnen: “Reageer op dit bericht met het zoekwoord” Ik “om een ​​troostkorting te ontvangen als je niet wint.” Door het trefwoord ‘Ik’ in de opmerkingen in te voeren, zullen gebruikers zich aanmelden voor de Facebook Messenger-lijst van het restaurant.

Marketing is een relatie van geven en nemen. U biedt uw klanten iets gratis aan, en in ruil daarvoor bieden zij u een manier om ze een bericht te sturen. Zodra ze uw bod hebben geaccepteerd in ruil voor hun e-mailadres, kunt u een reeks berichten of advertenties verzenden om hen over te halen om bij u te kopen , wat de kosten van het weggeven van iets in eerste instantie meer dan goedmaakt.

Voorbeeld van een Facebook Messenger-aanbieding

Hieronder vindt u twee soorten advertenties die u kunt gebruiken om uw publiek op elk gewenst moment naar opeenvolgende campagnes te leiden en niet te concurreren met andere lokale bedrijven om ruimte op Facebook.

# 2: Creëer uw doelgroepen

Het grootste voordeel van digitale marketing voor kleine bedrijven is de mogelijkheid om mensen te targeten die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in uw product. Denk bij het uitzoeken van de beste doelgroep na over wie uw ideale klant is . Wat zijn hun demografische gegevens? Hoeveel kinderen hebben ze? Wat is hun favoriete Facebook-pagina? Er zijn talloze vragen die u kunt stellen om een ​​beter begrip van uw klant te krijgen.

Identificeer wie uw klant werkelijk is

Het is belangrijk te begrijpen dat mensen anders reageren op bepaalde soorten berichten. In het geval van een restaurant hebben alle klanten honger, maar komen ze om verschillende redenen eten. Een moeder komt misschien langs om haar kinderen te eten te geven, terwijl een zakelijke professional langs kan komen om een ​​snelle lunch te halen.

Als u uw klanten begrijpt, kunt u hun unieke situaties beter in uw berichten weergeven, waardoor uw advertentieprestaties worden verbeterd.

Ga naar Facebook Audience Insights voor meer informatie over uw publiek op Facebook . In Business Manager , klikt u op de menuknop in de linkerbovenhoek, zweven over alle tools , en selecteer Audience Insights in de kolom Plan.

Selecteer Audience Insights in Business Manager.

Nadat u op Audience Insights hebt geklikt, ziet u een pop-up waarin u wordt gevraagd of u inzichten wilt krijgen van uw pagina of van iedereen op Facebook. Selecteer Mensen die met uw pagina zijn verbonden .

Selecteer Mensen die met uw pagina zijn verbonden in Facebook Audience Insights.

Selecteer in de linkerbenedenhoek van het Audience Insights-dashboard de Facebook-pagina die u voor onderzoek wilt gebruiken .

Selecteer Facebook-pagina in Audience Insights.

Je ziet dan demografische informatie over je Facebook-volgers voor die pagina , zoals geslacht, leeftijdsgroep, opleidingsniveau, relatiestatus en functietitel. Gebruik deze informatie om de berichten in uw Facebook-advertenties te begeleiden .

Bekijk het tabblad Demografie in Facebook Audience Insights.

Maak uw aangepaste doelgroepen

Mogelijk beschikt u al over middelen die u kunt gebruiken om uw eigen aangepaste doelgroepen te maken. Als je een e-maillijst hebt, upload dat bestand dan naar Facebook om een ​​aangepaste doelgroep te maken. Gebruik vervolgens deze aangepaste doelgroep als de bron om een vergelijkbare doelgroep te creëren die lijkt op de klanten die u al heeft .

Een andere optie is om een ​​aangepast publiek te maken op basis van betrokkenheid bij uw Facebook-pagina . Om deze doelgroep te maken, opent u Business Manager en  selecteert u Doelgroepen in de kolom Activa.

Selecteer Doelgroepen in Facebook Business Manager.

Vervolgens klikt u op Publiek en selecteer Aangepast Publiek in het drop-down menu.

Selecteer Aangepaste doelgroepen in het vervolgkeuzemenu Doelgroep maken.

Bepaal in het venster dat verschijnt hoe u deze doelgroep wilt creëren . U kunt verschillende soorten doelgroepen maken, maar betrokkenheid is een goede optie als u begint.

Selecteer Betrokkenheid om een ​​aangepaste Facebook-doelgroep te maken.

Selecteer op de volgende pagina Facebook-pagina als het type betrokkenheid. Hiermee kunt u een publiek creëren van mensen die zich met uw pagina hebben beziggehouden.

Vul nu de criteria in voor uw aangepaste doelgroep voor paginabetrokkenheid en typ een naam. Als u klaar bent, klikt u op Doelgroep maken .

Vul de criteria in voor een aangepast publiek op Facebook-pagina.

Met deze aangepaste doelgroep kunt u uw advertenties richten op mensen die uw pagina al hebben gezien en hen aanmoedigen om actie te ondernemen op uw website .

Opmerking: een groot verschil tussen fysieke en e-commerce winkels is dat e-commerce winkels zich kunnen richten op alle geografische gebieden waar verzending beschikbaar is. Als uw fysieke winkel alleen goederen en diensten in uw omgeving aanbiedt, stel uw targeting dan in op een afstand van hoe ver mensen rijden om u te zien. Ik raad 15-20 mijl aan.

Nu zullen we bespreken hoe u een engagement-campagne en een website-conversiecampagne voert.

# 3: Promoot uw bedrijf met een advertentie via een engagementcampagne

Het doel van een engagement-advertentie is om uw publiek te betrekken bij uw bericht. Het algoritme van Facebook optimaliseert uw advertentie om het maximale aantal mensen op uw bericht te laten reageren.

Betrokkenheidsadvertenties lijken op berichten die u zou stimuleren. Het nadeel van het stimuleren van een bericht is dat u de mogelijkheid opgeeft om verschillende doelgroepen in uw advertenties te testen. Het is minder waarschijnlijk dat u hetzelfde bericht ook gebruikt voor websiteconversies, dus gebruik voor het gemak de Boost-knop niet voor berichten waarin u wilt dat mensen actie ondernemen op uw website.

In plaats daarvan raad ik aan een engagement-campagne te maken en verschillende doelgroepen te splitsen (waarbij de rest hetzelfde is) via Advertentiebeheer. Op deze manier kunt u, in plaats van uzelf op te sluiten in één doelgroep, uw advertentie testen met elk van de aangepaste doelgroepen die u heeft gemaakt om te zien welke de beste betrokkenheid genereert .

Houd er echter rekening mee dat het feit dat één doelgroep u meer betrokkenheid geeft, niet betekent dat deze de meeste verkopen oplevert.

Het uitvoeren van engagement-advertenties is niet alleen belangrijk voor de verkoop, maar ook voor sociaal bewijs. Wanneer u zich op een koud publiek richt, wilt u het gevoel creëren dat er altijd klanten voor de deur staan ​​te wachten. Met meer dan 1.400 likes is het bijvoorbeeld moeilijk om niet op zo’n bericht te letten.

Facebook-advertentievoorbeeld TJs Burgers

Als je net begint met Facebook-advertenties, publiceer dan eerst een paginapost over je aanbieding . Ga vervolgens naar Facebook Business Manager en klik op uw advertentieaccount. Zorg ervoor dat dit het advertentieaccount is en niet de pagina.

Wanneer Ads Manager wordt geopend, klikt u op de knop Maken . Selecteer Betrokkenheid als campagnedoel .

Selecteer Betrokkenheid als het campagnedoel.

Vervolgens klikt u op het tabblad Bericht Engagement en voer een duidelijke en beknopte naam voor uw campagne . Geef de advertentie een naam die lijkt op het bericht dat u ermee gaat promoten en het type campagne dat u uitvoert.

Voer een naam in voor een Facebook-engagementcampagne.

Nadat u de campagne een naam heeft gegeven, krijgt u de mogelijkheid om uw advertentie weer te geven aan een van uw opgeslagen aangepaste doelgroepen of om er demografische doelgroepen voor te selecteren . Voor dit voorbeeld wilt u zich richten op vrouwen tussen 25 en 55 jaar oud die binnen een straal van 30 kilometer rond Jonesboro, Arkansas, wonen.

Selecteer targeting voor een Facebook-engagement-advertentie.

In het gedeelte Gedetailleerde targeting kunt u bepaalde demografische gegevens, interesses en gedragingen selecteren . Typ in dit geval Cheeseburgers om mensen te targeten die van cheeseburgers houden.

Richt u op een interesse voor een Facebook-engagement-advertentie.

Vervolgens kiest u uw posities . Automatische plaatsingen is standaard geselecteerd. Als je net begint, raad ik je aan om met de Facebook-nieuwsfeed te gaan.

Selecteer plaatsingen voor een Facebook-engagement-advertentie.

Stel nu een budget in. Door het juiste budget in te stellen, kunt u uw doelen sneller bereiken. Facebook raadt aan om een ​​levenslang budget in te stellen in plaats van een dagbudget . Voor dit voorbeeld is $ 30 voor 5 dagen de goede plek. Zodra je een Facebook-pagina hebt opgezet en een promotie begint, neemt een Facebook-specialist ook contact met je op.

Stel een budget en een planning in voor een Facebook-engagement-advertentie.

De volgende stap is om te beslissen of u uw advertenties constant of volgens een vast schema wilt weergeven . Als u de verkoop aan uw lokale bedrijf probeert te stimuleren, raad ik u aan de advertentie alleen weer te geven tijdens de openingstijden.

De laatste stap is het instellen van het advertentiemateriaal. Selecteer het bestaande bericht dat u wilt gebruiken . Dien de advertentie in als u klaar bent .

Selecteer een bericht voor een Facebook-engagement-advertentie.

Als mensen zich bezighouden met het bericht, kunt u ze gemakkelijk naar een campagne met opeenvolgende volgorde verplaatsen.

# 4: Lever uw advertentie via een websiteconversiecampagne

Bij het uitvoeren van website-conversiecampagnes is het belangrijk dat de Facebook-pixel op uw website is geïnstalleerd . Conversiecampagnes voor websites zijn geoptimaliseerd zodat uw publiek Facebook daadwerkelijk verlaat en naar uw website gaat, dus wees niet verbaasd over hogere kosten.

Maak in Advertentiebeheer een nieuwe campagne en selecteer de doelstelling Conversies .

Selecteer de conversiedoelstelling voor een Facebook-campagne.

Geef uw campagne  dezelfde naam als uw engagement-campagne, maar voeg aan het einde ‘conversie’ toe.

Selecteer uw Facebook-pixel in het gedeelte Conversie .

Selecteer een Facebook-pixel in het gedeelte Conversie.

Na het verbinden van de pixel is de rest van de campagne vergelijkbaar met de engagementcampagne. Ik raad u aan zich te richten op dezelfde doelgroepen die u in de engagement-campagne heeft gebruikt.

U heeft de mogelijkheid om u te richten op de meest waarschijnlijke bestaande klanten, vrienden van de meest waarschijnlijke bestaande klanten en zelfs mensen die uw pagina niet leuk vinden .

Richt u op de meest waarschijnlijke bestaande klanten, vrienden van de meest waarschijnlijke bestaande klanten en zelfs mensen die uw pagina niet leuk vinden

U kunt ook dezelfde plaatsingen gebruiken als uw engagement-campagne . Nogmaals, als je net begint, probeer dan de Facebook-nieuwsfeed.

Selecteer plaatsingen voor een Facebook-conversiecampagne.

Overweeg ook om het selectievakje Wi-Fi onder Plaatsingen in te schakelen . Dit zorgt ervoor dat mensen de advertentie alleen zien wanneer ze verbinding hebben met wifi. Als mensen wifi gebruiken wanneer ze de advertentie zien, zullen ze waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om te beslissen of ze een aankoop willen doen.

Schakel het selectievakje Wi-Fi in onder Plaatsingen.

Voor het budget en de planning raad ik aan om alles hetzelfde te houden als bij de engagement-campagne als je net begint. Houd 5 dagen lang een levensbudget van $ 30 aan . Geef de advertentie alleen weer tijdens uw openingstijden, dus wanneer gebruikers een bestelling plaatsen, staat u ervoor open om deze uit te voeren.

Stel een budget en planning in voor uw Facebook-campagne.

Selecteer na het instellen van uw schema de Facebook-pagina waarvoor u de advertentie wilt weergeven . Als u maar één pagina heeft, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over deze optie.

Selecteer ten slotte het bericht met de beste betrokkenheid en dien vervolgens uw campagne in .

Selecteer een Facebook-bericht voor uw campagne.

Nogmaals, als mensen zich bezighouden met de post, verplaats ze dan naar een opeenvolgende campagne.

Tips voor het maken van een Facebook-advertentie die converteert

Bij het schrijven van uw advertentietekst heeft u een sterk waardevoorstel nodig. Bedenk wat jou onderscheidt van de concurrentie . Als u een restaurant heeft, is uw waardevoorstel misschien dat u de burger van de hoogste kwaliteit in de stad heeft.

Zodra u uw waardepropositie kent, stemt u elke marketingboodschap af op dat ‘ene ding’. Vermeld of impliceer in uw advertenties duidelijk uw waardevoorstel en maak uw bod sterk genoeg zodat de gebruiker de door u gewenste actie kan uitvoeren.

Het is vrij eenvoudig om een ​​oproep tot actie toe te voegen aan een Facebook-advertentie; u selecteert gewoon een call-to-action-knop . Om een ​​stap verder te gaan, neemt u ook de call-to-action op in uw post .

Facebook-advertentie call-to-action-knopmenu

Hoe sterker uw bod, hoe gemakkelijker het zal zijn om mensen over te halen actie te ondernemen. Als u eenmaal begrijpt hoeveel een klant u waard is, krijgt u een beter idee van wat voor soort aanbieding uw klant ertoe aanzet om actie te ondernemen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format