Facebook-advertenties gebruiken voor marktonderzoek - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Facebook-advertenties gebruiken voor marktonderzoek

6 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Verkoopt u producten of diensten op Facebook?

Vraagt ​​u zich af hoe u uw targeting en berichtenuitwisseling kunt testen?

In dit artikel leert u hoe u Facebook-advertenties gebruikt om het perfecte publiek te vinden, uw berichten te testen en te bevestigen of uw publiek klaar is om te kopen .

# 1: gebruik videoadvertenties om het interessegehalte van het publiek te analyseren

Het vinden van uw ideale publiek voor een nieuw product kan moeilijk zijn. Misschien weet u al wat algemene informatie over hen, zoals leeftijd, geografische locatie en inkomen. U kunt uw doelgroepselectie echter uitbreiden door een paar eenvoudige vragen te stellen :

  • Welke andere pagina’s vindt mijn publiek leuk / volgt?
  • Welke belangrijke belangen hebben ze?
  • Welke andere dingen weet ik over hen (werkgever, gewoonten, burgerlijke staat, kinderen)?

Facebook heeft veel informatie voor uw eerste onderzoek. Als je een blanco tekening maakt, begin dan met Facebook Audience Insights of gebruik de suggestiefunctie van Facebook om aanvullende aanbevelingen te vinden .

Als u op zoek bent naar IT-professionals in een groot bedrijf, typ dan de naam van een van de grootste IT-werkgevers (bijvoorbeeld Microsoft) en gebruik vervolgens de functie Suggesties om vergelijkbare bedrijven te vinden.

Facebook biedt suggesties in de sectie Gedetailleerde targeting.

Het is belangrijk om te onderscheiden wat u zoekt in uw publiek .

Als u op Facebook bijvoorbeeld eigenaren van luxe auto’s wilt vinden, typt u ‘BMW’ in het veld Gedetailleerd targeten. U ziet een verscheidenheid aan keuzes, zoals mensen die geïnteresseerd zijn in BMW, rechtstreeks voor BMW werken of BMW-dealer zijn. Om eigenaren te selecteren, kiest u de categorie Gedrag en selecteert u huidige BMW-eigenaren of mensen die er binnenkort een willen kopen.

Typ uw targetinginformatie in het gedeelte Gedetailleerde targeting.

Misschien wilt u uw doelgroep verder verfijnen met de functie Smal publiek . Stel dat u geïnteresseerd bent in IT-professionals die ook ouders zijn. In de bovenste categorie kunt u grote IT-werkgevers of specifieke functietitels vermelden. Klik vervolgens op Verder verkleinen en geef aan dat u alleen naar ouders zoekt.

Klik op Verder verkleinen om het publiek voor uw Facebook-advertentie te verfijnen.

Om uw test te starten, maakt u afzonderlijke advertentiesets voor elk van de doelgroepgroepen. Als u de tijd en het budget heeft, kunt u één advertentieset maken per interesse / gedrag / demografie. Ter illustratie: u kunt BMW-eigenaren afzonderlijk van Mercedes-eigenaren testen, of Microsoft-werknemers afzonderlijk van softwaretestingenieurs in het algemeen.

Uw doel is om voor elke advertentieset een doelgroep te bedenken die ongeveer 100k – 250k groot zal zijn .

Voor een succesvolle campagne moet u een korte uitlegvideo (30 tot 60 seconden) maken . Gebruik een hulpmiddel voor het maken van video’s om een ​​startvideo te maken. U hoeft niet te betalen voor een professioneel geproduceerd exemplaar. U kunt dat later doen wanneer u klaar bent om uw marketing op te schalen.

Selecteer Videoweergaven als uw campagnedoelstelling .

Selecteer het doel Videoweergaven voor uw Facebook-campagne.

Maak afzonderlijke advertentiesets met een klein budget van € 10 tot € 20 per dag voor elke doelgroep die u test. U kunt zo laag als $ 5 gaan als u individuele interesses versus groep test. Voer elk van de advertentiesets drie dagen uit .

Uw successtatistiek voor deze fase zijn videoweergaven . Zoek naar advertentiesets met videoweergaven van 25% of meer . De kosten per resultaat zijn een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden. Schakel advertenties en advertentiesets uit die het doel van 25% niet halen en richt u op het verder verfijnen van uw winnende doelgroepcombinaties .

Zoek naar Facebook-advertentiesets met videoweergaven van 25% of hoger.

Houd er rekening mee dat het doel van deze fase niet het verkeer naar uw website is of het omzetten van webbezoekers in kopers. Wees dus niet ontmoedigd als u niet meteen aankopen ziet. De belangrijkste vragen die u wilt beantwoorden, zijn of een van de doelgroepen geïnteresseerd is in uw product en welke doelgroepgroepen meer geïnteresseerd zijn dan andere.

# 2: Voer splitstests uit om de respons op uw berichten te meten

Nu je een beter beeld hebt van je publiek, ben je klaar om je berichten te testen. De vraag die u in dit stadium wilt beantwoorden, is of mensen die uw eerste video hebben gezien, nieuwsgierig genoeg zijn om naar uw website te klikken.

Voor deze fase moet u de Facebook-pixel hebben geïnstalleerd . Naast het installeren van de basispixelcode van Facebook, moet u aangepaste gebeurtenissen configureren . Configureer ten minste Inhoud weergeven, Afrekenen starten of Toevoegen aan winkelwagentje (als u zich in de e-commerce-ruimte bevindt), Registratie voltooien en Aankoop.

Configureer deze Facebook-pixelgebeurtenissen: inhoud bekijken, afrekenen starten of toevoegen aan winkelwagen, registratie voltooien en kopen.

Voor het testen van berichten, begint u met het maken van twee tot vier verhaallijnen op het hoogste niveau om te testen. U kunt bijvoorbeeld testen of mensen meer gemotiveerd zijn door gemiste kansen vast te leggen, uitdagingen te overwinnen of zelfvertrouwen op te bouwen. Maak een advertentie voor elke verhaallijn en neem sleutelzinnen op in de berichttekst, de kop en de linkbeschrijving .

Test verschillende berichten in uw Facebook-advertenties.

Varieer de afbeeldingen nadat u een paar eerste tests van de berichten hebt uitgevoerd .

Kies Verkeer als het campagnedoel voor uw berichtentestcampagne en selecteer de optie Weergaven van bestemmingspagina’s voor Optimalisatie voor advertentieweergave. Optimaliseren door weergaven van bestemmingspagina’s kan uw kosten iets hoger maken, maar u krijgt een beter publiek.

Optimaliseer de weergave van uw Facebook-advertenties voor weergaven van bestemmingspagina's.

Stel een klein budget in van $ 30- $ 50 / dag voor deze test en voer deze maximaal 5 dagen uit .

Gebruik voor de doelgroepen uw nieuwe gecombineerde doelgroep uit de winnende advertentiesets die u in de vorige fase heeft getest . Bovendien kunt u een lookalike publiekcreëren van de mensen die uw video hebben bekeken .

U meet uw succes aan de hand van hoe goed elk van uw advertenties presteert . Vergelijk de kosten per resultaat voor elk van de advertenties . Houd de kosten per klik (CPC) binnen of onder het branchegemiddelde. (Opmerking: de gemiddelde CPC op Facebook werd gerapporteerd als ongeveer $ 1,73, hoewel dit per branche verschilt .)

Vergelijk de kosten per resultaat voor elk van uw Facebook-advertenties.

Als u optimaliseert op basis van weergaven van bestemmingspagina’s, verwacht u dat uw kosten per resultaat standaard ongeveer 20% hoger zijn.

Als u uw Facebook-advertenties optimaliseert op basis van weergaven van bestemmingspagina's, verwacht u dat uw kosten per resultaat standaard ongeveer 20% hoger zijn.

# 3: Gebruik webconversieadvertenties om het conversiepotentieel van uw product te testen

De twee vorige tests waren gericht op het koude publiek en de aanvankelijke pasvorm van publiek / bericht. Het doel van de potentiële conversiefase is om te zien of uw publiek bereid en in staat is om geld aan uw product uit te geven.

Als u er nog geen heeft, moet u een goedkopere aanbieding doen . Het verkopen van een item met een hoog ticket duurt langer en vereist extra opwarmstappen, omdat mensen misschien niet klaar zijn om te kopen, zelfs niet na de eerste blootstelling.

Om te beginnen met testen, maakt u een nieuwe Facebook-campagne met de doelstelling Webconversies en selecteert u de actie die u uw publiek wilt laten uitvoeren .

Specificeer de pixelgebeurtenis van de website die overeenkomt met de eerste actie die u wilt dat mensen op uw website ondernemen; doorgaans registreren of afrekenen starten.

Maak een Facebook-campagne met de doelstelling Webconversies en selecteer de actie die u uw publiek wilt laten uitvoeren.

Voor uw publiek wilt u een publiek aanboren dat uw berichten eerder heeft gezien . De beste doelgroepen voor deze fase zijn:

  • Aangepast publiek van mensen die betrokken waren bij uw Facebook-campagnes (zowel met uw nieuwste video’s als uw andere advertenties)
  • Aangepast publiek op basis van de aangepaste gebeurtenispixel; mensen uitsluiten die zich hebben geregistreerd (of gekocht)
Richt u op aangepaste Facebook-doelgroepen die uw berichten eerder hebben gezien.

Stel voor deze test een klein budget van $ 30- $ 50 / dag in en voer de campagne maximaal 5 dagen uit . Gebruik de winnende boodschap / verhaallijn die in de vorige tests is bepaald. Gebruikals praktische tip twee tot drie advertenties per advertentieset om te zien welke het beste presteert.

Let op de kosten per aankoop (of registratie, afhankelijk van uw oorspronkelijke doelstelling). Als u uw kosten lager kunt houden dan de prijs van uw product, is dit een vroege indicatie van succes.

Tip : als u in dit stadium geen eerste conversie ziet (of als de prijs van de conversie te hoog is), controleert u de andere elementen van uw advertenties. Overweeg of uw bestemmingspagina is geoptimaliseerd en of uw product op de juiste manier geprijsd is. Test verschillende versies van bestemmingspagina’s en prijspakketten om de versie te identificeren die mogelijk beter werkt.

Gevolgtrekking

Facebook is het perfecte platform om uw marketing grondig te testen. Gebruik het om elk nieuw product en elke aanbieding te testen voordat u er teveel tijd en geld in investeert. Zodra u de juiste combinatie van doelgroep, bericht en aanbieding heeft gevonden, kunt u Facebook gebruiken om uw product op de markt te brengen door winnende advertentiesets te dupliceren in elk van de drie fasen die u voor het testen gebruikte.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format