Facebook gebruiken om meer verkeer naar uw blogberichten te leiden - DeLaatbusiness

Facebook gebruiken om meer verkeer naar uw blogberichten te leiden

7 min


123
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer Facebook-bezoekers naar je blog leiden?

Vraagt ​​u zich af hoe u uw aandeel in uw bloginhoud kunt optimaliseren voor zichtbaarheid en bereik?

In dit artikel ontdek je een vijfstappenplan om blogposts op Facebook te promoten .

# 1: Stel een Facebook-bericht op om mensen te verleiden om te klikken

Een Facebook-bericht plaatsen dat mensen willen lezen, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De meeste Facebook-posts die de aandacht van mensen trekken in de nieuwsfeed hebben echter dezelfde kwaliteiten: een pakkende kop, een ontwerp dat direct opvalt en tekst boven de afbeelding waardoor je het hele artikel wilt lezen.

Als je aan deze drie punten voldoet, vergroot je de kans dat je bericht meer bezoekers naar je blog leidt .

Wek interesse met de kop, tekst en linkbeschrijving

Wanneer u de URL van een blogartikel aan een Facebook-bericht toevoegt, haalt Facebook automatisch de kop, afbeelding en linkbeschrijving uit uw blog. Zorg er dus voor dat uw blogartikelen een sterke kop en metabeschrijving bevatten voordat u ze op Facebook plaatst.

In dit Facebook-bericht van Buffer gebruikt de kop van het artikel een nummer en de belofte ervan (“u kunt het vandaag implementeren”) is zeer actiegericht. De posttekst vermeldt een indrukwekkend aantal (1,3 miljard) dat zeker de aandacht van mensen zal trekken. Bovendien voegt de vuuremoji aan het einde van het bericht persoonlijkheid toe en benadrukt het voorgaande uitroepteken.

Buffer voor het delen van blogberichten op Facebook

Grijp de aandacht met een aantrekkelijk beeld

Niet alle door Facebook gepromote berichten hebben een kop en een linkbeschrijving. Soms publiceren bedrijven berichten met een grote afbeelding en een kopie boven de afbeelding . Posts met grote afbeeldingen kunnen de zichtbaarheid vergroten omdat ze meer ruimte innemen in de nieuwsfeed.

HSN gebruikt deze grote fotocollage bijvoorbeeld om een ​​blogpost met vakantiethema te promoten.

facebook post blog delen hsn

Tip : gebruik grote afbeeldingen in berichten om infographics en grafieken te delen . Vergeet niet om in de tekst een link naar het volledige blogartikel toe te voegen. Anders kunnen mensen uw blog niet bereiken.

Een carrouselpost is een ander interessant formaat dat u kunt gebruiken om meerdere blogposts tegelijk te delen . U kunt aan elke afbeelding in een carrouselpost een andere URL toevoegen ; Plaats de muisaanwijzer op de afbeelding om een ​​linkpictogram te vinden en de URL te wijzigen.

Facebook carrouselpost voorbeeld

Als je wilt dat je Facebook-berichtontwerp extra punten voor creativiteit krijgt, gebruik dan een GIF zoals MailChimp doet in dit voorbeeld:

Facebook post blog delen mail chimpansee

Volg de 20% tekstregel in afbeeldingen

Als je van plan bent dit bericht later een boost te geven, zorg er dan voor dat de afbeelding niet te veel tekst bevat . Onthoud dat gebooste berichten dezelfde regels moeten volgen als Facebook-advertenties: geen van beide mag zware in-image-tekst gebruiken. Als de afbeelding die u wilt gebruiken tekst bevat, gebruikt u de tool Tekstoverlay om deze te controleren .

In het volgende voorbeeld waarschuwt de tool dat de geüploade afbeelding te veel tekst bevat, waardoor het bereik van het bericht wordt beperkt. Als gevolg hiervan kan het gepromote bericht slecht presteren. Soms keurt Facebook de advertentie helemaal niet goed omdat een afbeelding te veel tekst bevat.

facebook afbeelding tekst check tool

# 2: Optimaliseer uw bericht voor organisch bereik

Als je tevreden bent met je Facebook-bericht, ben je klaar om het te publiceren. Als je het deelt wanneer de meeste van je fans online zijn, heb je een grotere kans op veel likes en een hoog organisch bereik.

Om te zien wanneer de meeste van je fans online zijn, ga je naar je pagina-inzichten en selecteer je Berichten . Hier kunt u de weekdagen en uren van de dag zien met het hoogste potentieelom uw publiek te bereiken.

Facebook-inzichten wanneer fans online zijn

Terwijl je naar beneden scrolt , zie je individuele berichten en hun publicatietijd . Nadat je vijf Facebook-berichten op verschillende tijdstippen van de dag hebt gepubliceerd, heb je een goed overzicht van welke plaatsingstijden het beste werken.

Facebook geeft inzicht in alle gepubliceerde berichten

Als je wilt dat je Facebook-bericht op een organische manier (gratis) meer mensen bereikt, vraag je teamleden dan om het bericht leuk te vinden en te delen . Op die manier kan uw bericht al in de nieuwsfeeds van honderden mensen verschijnen.

# 3: Boost uw bericht voor fans of een aangepast publiek om sociaal bewijs te genereren

De volgende stap bij het promoten van je blogpost is om je Facebook-post een boost te geven. Richt u op een van de twee doelgroepen: mensen die uw pagina leuk vinden en hun vrienden, of mensen die al eerder met uw pagina hebben gewerkt. Als u uw bericht promoot bij een van deze doelgroepen, genereert u eerst sociaal bewijs dat uw bericht de moeite waard is om leuk en gedeeld te worden.

Om mensen te targeten op basis van pagina-engagement , moet u een aangepaste doelgroep maken . In de Facebook Ads Manager , gaat u naar de doelgroepen pagina . Klik vervolgens op Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Vervolgens klikt u op de optie Engagement en het opzetten van de advertentie publiek doel mensen die zich bezighouden met uw pagina .

facebook creëer een aangepast publiek

Wanneer u targeting instelt in uw gepromote post, kiest u de aangepaste engagementdoelgroep die u zojuist heeft gemaakt .

facebook boosted post select publiek

U moet ook een budget en duur voor de actie instellen. Je hebt geen groot budget nodig om je Facebook-berichten een boost te geven. Probeer een eendaagse promotie op te zetten met een budget van $ 20, en als de promotie goede resultaten laat zien, verleng deze dan met nog eens 3-5 dagen.

Als je een groot publiek wilt bereiken , kun je je berichten een boost geven voor veel hogere bedragen .

Facebook verhoogde postbudget

# 4: Maak een advertentiecampagne om een ​​bredere doelgroep te bereiken

Nadat je wat likes en shares hebt verzameld, wacht je een paar uur totdat de resultaten binnenkomen en breid je het publiek van je gepromote post uit . Als het publiek ziet dat mensen uw Facebook-bericht al hebben goedgekeurd door het een like te geven, zullen ze u eerder vertrouwen en op uw artikel klikken. Zou je tenslotte eerder geneigd zijn om op een Facebook-bericht te klikken zonder likes of 30 likes?

Target doelgroepen met een hoge ROI

Om het publiek van uw gepromote post te vergroten , kunt u zich richten op deze Facebook-doelgroepen met een hoge ROI :

  • Bloglezers die eerder uw artikelen hebben bezocht over een onderwerp dat lijkt op het onderwerp dat u deelt
  • Klanten die u betrokken moet houden door middel van product- of onderwerpeducatie en actuele inhoud
  • Warme leads in je marketingtrechter die een duwtje in de rug nodig hebben via je blog om een ​​aankoop te doen
  • Mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp of de onderwerpen die verband houden met het onderwerp waarover uw blogartikel gaat

Als u van plan bent een op interesses gebaseerd publiek te targeten, houd er dan rekening mee dat u zich richt op een koud publiek. Om uw kansen bij dit publiek te vergroten, begint u met een beetje onderzoek. Gebruik  Facebook Audience Insights  om te zien welke interesses uw kernpubliek heeft en  ontwikkel uw op interesses gebaseerde publiek van daaruit .

Facebook-publieksinzichten

Maak een campagne in Facebook Ads Manager

Hoewel je met de versterkte berichtenoptie sneller berichten kunt promoten, heb je naarmate je je publiek uitbreidt, aanvullende opties nodig die alleen beschikbaar zijn in Facebook Ads Manager.

In het bijzonder, wanneer u nieuwe doelgroepen instelt voor uw gebooste post, kunt u uw budgetten niet scheiden op basis van het publiek. Om dit probleem op te lossen, gaat u naar Advertentiebeheer en maakt u een advertentiecampagne om uw blogartikel te promoten .

U kunt eenvoudig een nieuwe advertentiecampagne opzetten en de optie Bestaande post gebruiken selecteren om de post van uw Facebook-pagina op te nemen.

Facebook-advertentie gebruik bestaande post

Door uw promoties in te stellen via de Advertentiebeheerder kunt u uw advertentieplaatsing optimaliseren; dezelfde Facebook-post aan meerdere doelgroepen tegelijk promoten; en optimaliseer uw advertentieweergave voor bereik, klikken en conversies.

# 5: Evalueer campagneresultaten

Controleer, nadat je een tijdje een Facebook-promotie hebt uitgevoerd, hoe goed deze presteert.

Als je het Boost Post-rapport op je Facebook-pagina bekijkt , zie je een beperkte set campagnestatistieken .

Facebook boost postrapport

Dit rapport laat veel belangrijke statistieken achterwege die u moet bijhouden, waaronder:

  • De klikfrequentie van uw promotie
  • De kosten per klik van uw promotie
  • De gemiddelde tijd die mensen besteden aan uw blogartikel
  • Het aantal pagina’s dat mensen bekijken tijdens hun bezoek aan uw website
  • Het aantal conversies, zoals nieuwsbriefabonnementen

U kunt de meeste van deze statistieken vinden in Facebook Ads Manager. Om alle relevante statistieken te zien , klikt u op het vervolgkeuzemenu Kolommen  en  selecteert u Kolommen aanpassen .

Facebook Ads Manager past kolommen aan

Schakel in het venster Kolommen aanpassen  de selectievakjes in voor de gegevens die u in uw advertentierapporten wilt opnemen .

Facebook Ads Manager past kolommen aan

Raadpleeg uw Google Analytics-rapporten om de gemiddelde tijd op een pagina en het aantal bezochte pagina’s te zien .

Als u de resultaten van uw gepromote post bekijkt, zijn uw eerdere campagnes uw beste maatstaf. Zijn de klikfrequentie (CTR) en kosten per klik (CPC) van uw laatste blogpostpromotie hoger of lager dan die van eerdere berichten? Als uw Facebook-bericht u veel conversies oplevert en mensen in hoge mate aanspreekt, kunt u de campagne verlengen om langer te lopen.

Gevolgtrekking

Door uw blogartikelen op het juiste moment op Facebook te delen met de juiste doelgroep, wordt het bereik van uw bericht aanzienlijk vergroot. Als je ook een boeiende tekst kunt schrijven en een opvallend ontwerp kunt gebruiken, zul je zeker slagen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format