facebook chatbots

Facebook-verzamelingen gebruiken om samengestelde content te beheren

5 min


125

Slaat u inhoud en advertenties op Facebook op?

Vraagt ​​u zich af hoe u de Facebook-berichten en advertenties die u hebt opgeslagen, kunt organiseren?

In dit artikel leert u hoe u Facebook-verzamelingen gebruikt om opgeslagen inhoud te beheren en te ordenen zodat u deze gemakkelijk kunt openen en delen .

Waarom Facebook-collecties gebruiken?

Met Facebook kunt u inhoud (berichten, evenementen , pagina’s en foto’s) rechtstreeks uit uw nieuwsfeed opslaan en vervolgens eenvoudig uw opgeslagen items openen via het linkernavigatiemenu op de startpagina. Door berichten op te slaan, kunt u in realtime inhoud beheren . Als u inhoud ziet die nuttig kan zijn voor u of een klant, maar u heeft nu geen tijd om deze te consumeren of te delen, bewaar deze dan zodat u deze later kunt raadplegen.

Door inhoud op te slaan, kunt u ook trending inhoud identificeren . De kans is groot dat als je iets in je nieuwsfeed ziet, het een trendingwaarde heeft voor Facebook, wat een indicatie is dat de inhoud het delen waard kan zijn. Houd het aantal weergaven voor een opgeslagen video of vind-ik-leuks / opmerkingen voor een opgeslagen link in de gaten . Als deze aantallen groeien, is dit een ander teken dat de inhoud van waarde kan zijn voor uw publiek.

Om inhoud op te slaan in uw lijst met opgeslagen items, klikt u eenvoudig op de drie stippen in de rechterbovenhoek van een Facebook-bericht in uw nieuwsfeed en selecteert u vervolgens de optie om de link, video of bericht op te slaan , afhankelijk van het type media dat wordt gebruikt in dat bericht.

Facebook slaat bericht op

Nadat je een groep opgeslagen berichten hebt verzameld, maak je individuele verzamelingen om de inhoud op onderwerp te ordenen . Het concept is vergelijkbaar met het gebruik van mappen, en welke organisator houdt niet van mappen!

U kunt uw collecties een naam geven die u wilt om de tool aan uw behoeften aan te passen. Het categoriseren van opgeslagen items op interesse of klant is met name handig als u sociale media beheert voor meerdere klanten of pagina’s.

Facebook Opgeslagen items

Hier leest u hoe u opgeslagen items en collecties kunt gaan gebruiken om inhoud te beheren en trends en inspiratie kunt vinden.

# 1:  verzamelingen maken op basis van onderwerpen

Nadat je een bericht hebt opgeslagen, heb je gemakkelijk toegang tot je opgeslagen inhoud . Ga naar je Facebook-startscherm (de pagina waarop je nieuwsfeed wordt weergegeven), zoek naar het gedeelte Verkennen aan de linkerkant en klik op Opgeslagen . Of u kunt rechtstreeks naar de pagina gaan op www.facebook.com/saved . De Opgeslagen pagina toont alle inhoud die je op Facebook hebt opgeslagen, gerangschikt in chronologische volgorde.

Facebook heeft toegang tot opgeslagen berichten

Om toegang te krijgen tot opgeslagen items op mobiel , tikt u op het meest rechtse pictogram(de drie balken) onder aan het scherm. Blader vervolgens naar beneden op de pagina en tik op Opgeslagen .

Facebook heeft items op mobiel opgeslagen

Na verloop van tijd kan uw lijst met opgeslagen items op Facebook uitgroeien tot duizenden berichten, waardoor het moeilijk wordt om een ​​specifiek item in de lange lijst te vinden (vooral op mobiele apparaten). Gelukkig biedt Facebook verschillende handige functies voor het beheren en organiseren van uw opgeslagen inhoud.

Als je nog geen collecties hebt gemaakt, zie je een paars vak bovenaan de pagina Opgeslagen. Om een collectie aan te maken , klikt u op de blauwe knop + of de knop Nieuwe collectie in het linkermenu. U wordt vervolgens gevraagd om uw verzameling een naam te geven .

Op Facebook opgeslagen items maken een collectie

# 2: inhoud toevoegen aan een verzameling

Als je een opgeslagen bericht aan een collectie wilt toevoegen , klik dan op de knop Toevoegen aan collectie onder het item in je opgeslagen lijst. Alle verzamelingen die u eerder heeft gemaakt, worden weergegeven als opties waaruit u kunt kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​nieuwe collectie aan te maken.

Facebook voegt opgeslagen item toe aan verzameling

Alle verzamelingen die je hebt gemaakt, verschijnen in het linkermenu en bovenaan de pagina, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de opgeslagen berichten van elke verzameling.

Facebook opgeslagen collecties

# 3: Filter en beheer uw opgeslagen items

Een van de eenvoudigste manieren om uw opgeslagen berichten te sorteren, is door ze te filteren. Om dit te doen, klikt u op het woord Alles in blauw rechtsboven in uw opgeslagen lijst. Vervolgens selecteert u een van de sorteermogelijkheden uit de drop-down lijst om snel uw lijst te filteren voor een bepaald type van de post.

Op Facebook opgeslagen items lijstfilters

Als je bijvoorbeeld een maand geleden een grappige video over schattige puppy’s hebt opgeslagen , staat deze misschien ver onderaan je lijst begraven. Als u de inhoud echter op video’s filtert, kunt u deze in een kleiner aantal berichten vinden.

Hier zijn een paar extra manieren om uw opgeslagen inhoud te beheren.

Deel een opgeslagen item

Om inhoud rechtstreeks vanuit uw lijst met opgeslagen items te delen, klikt u op de knop Delennaast het item dat u wilt delen en maakt u uw bericht . Deze optie is handig als u waardevolle inhoud heeft opgeslagen met de bedoeling deze te delen met een pagina of groep die u beheert.

Een bericht ongedaan maken

Als je een bericht wilt verwijderen , plaats je de muisaanwijzer op het bericht in de lijst met opgeslagen items en klik je op de grijze “x” die rechtsboven verschijnt. Dit verwijdert het bericht uit uw opgeslagen lijst. Je kunt een bericht ook ongedaan maken door op de knop met drie stippen onder het bericht te klikken.

Facebook heeft bericht verwijderd

Markeer een opgeslagen bericht als geopend of ongeopend

Met Facebook kun je een opgeslagen bericht markeren als geopend of ongeopend. Klik hiervoor op de knop met drie stippen voor dat item in de lijst en selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu . Je kunt je lijst filteren om alleen berichten te zien die in een van deze twee categorieën vallen, als je wilt.

Markering van opgeslagen item op Facebook als geopend

Gevolgtrekking

Facebook is een drukke plek en het is een constante uitdaging om de enorme hoeveelheid opmerkelijke inhoud die je tegenkomt op het platform bij te houden. Als marketeer, en eerlijk gezegd als gewoon een gewone Facebook-gebruiker, zijn opgeslagen items en verzamelingen twee eenvoudige functies die u kunnen helpen interessante en waardevolle berichten van uw nieuwsfeed bij te houden voor latere referentie of om ze met uw publiek te delen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format