Het Facebook-toeschrijvingsvenster (attribution window): hoe Facebook conversies bijhoudt - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Het Facebook-toeschrijvingsvenster (attribution window): hoe Facebook conversies bijhoudt

6 min


146
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In de war door het Facebook-toeschrijvingsmodel voor advertenties?

Vraagt ​​u zich af welke advertentie krediet moet krijgen voor een conversie?

In dit artikel leert u hoe u de functie Facebook Attribution Window gebruikt voor advertentiecampagnes op Facebook .

Hoe werkt Facebook-advertentieattributie?

Wanneer mensen interactie hebben met uw Facebook-advertenties of Instagram-advertenties , kunnen ze verschillende acties ondernemen, zoals uw video bekijken, uw website bezoeken of uw product kopen. Elk van deze acties wordt geregistreerd. Wanneer uw advertentie tot een conversie leidt, schrijft (credit) Facebook de advertentie toe in Advertentiebeheer . Het is belangrijk om over deze gegevens te beschikken om te zien hoe goed uw campagnes en advertenties presteren en om te bepalen of u uw doelen bereikt.

Het aantal dagen tussen het moment waarop iemand uw advertentie heeft bekeken of erop heeft geklikt en vervolgens actie heeft ondernomen op uw website, wordt een ‘toeschrijvingsvenster’ genoemd. De standaardinstellingen van het Facebook-toeschrijvingsvenster tonen acties die worden ondernomen binnen 1 dag na het bekijken van uw advertentie en binnen 28 dagen na het klikken op uw advertentie. U kunt de instellingen voor zowel de weergave- als klikvensters wijzigen in 1, 7 of 28 dagen.

De standaardinstellingen van het Facebook-toeschrijvingsvenster tonen acties die worden ondernomen binnen 1 dag na het bekijken van uw advertentie en binnen 28 dagen na het klikken op uw advertentie.

Facebook rapporteert zowel weergaven als klikken op advertenties die binnen het attributievenster zijn gemaakt. Onthoud dat Facebook-attributies betrekking hebben op de datum waarop de advertentie werd bekeken of geklikt, niet de datum waarop de conversie plaatsvond.

Nu u begrijpt hoe attributie werkt, kunt u als volgt beginnen met het bijhouden van acties die op uw website zijn ondernomen aan uw Facebook-advertenties.

# 1: Stel de Facebook-pixel en het bijhouden van conversies in

Als je de Facebook-pixel (een stukje code) nog niet op je website hebt geïnstalleerd, moet je dat eerst doen. Bekijk dit artikel voor een gedetailleerde stapsgewijze handleiding voor het installeren van de pixel .

Installeer de Facebook-pixelcode op uw website.

Je moet ook code aan je website toevoegen zodat Facebook kan herkennen wanneer bezoekers bepaalde acties ondernemen (event tracking genoemd) . Ter illustratie: door een evenementpixel op uw “Bedankt voor uw aankoop” -pagina te installeren, kan Facebook bepalen of een koper een van uw advertenties heeft bekeken en of een verkoop aan die advertentie kan worden toegeschreven.

U kunt uit een aantal evenementen kiezen om bij te houden . Ik raad aan om de evenementen Toevoegen aan winkelwagentje, Afrekenen starten, Aankopen en Bekeken inhoud toe te voegen. (Paginaweergaven zijn opgenomen als onderdeel van de pixelbasiscode.)

Kies de evenementen die u wilt volgen met de Facebook-pixel.

Voor elk evenement kunt u parameters instellen om de code te genereren die u nodig heeft . In het onderstaande voorbeeld wil je een pixel installeren voor de aankoopgebeurtenis met een conversiewaarde van € 10.

Stel parameters in om de Facebook-evenementcode te genereren die u nodig hebt.

Nadat u uw parameters heeft ingesteld, plakt u de code in uw webpagina’s .

Controleer een paar uur na het instellen van de tracking of het aantal Facebook-pixelafschrijvingen overeenkomt met wat is vastgelegd in uw conversietracking . Het is belangrijk om deze gegevens voor de huidige dag te controleren en niet voor voorgaande dagen.

Om het aantal Facebook-pixelbranden te controleren, opent u Business Manager en vervolgens Advertentiebeheer en selecteert u Pixels onder Meten en rapporteren.

Selecteer in Advertentiebeheer Pixels onder Meten en rapporteren.

U kunt dan gegevens zien voor elk van de gebeurtenispixels die u heeft toegevoegd . Op dit moment is er niets toegeschreven, dus zorg ervoor dat het aantal aankopen in de pixelmanager overeenkomt met uw werkelijke aantal totale aankopen .

Zorg ervoor dat het aantal aankopen in de pixelmanager overeenkomt met uw werkelijke totale aantal aankopen.

Als uw pixeldata en verkoopgegevens niet overeenkomen, wordt uw pixel waarschijnlijk niet correct bijgehouden. Als u problemen ondervindt, gebruikt u de Pixel Helper-tool om de verschillende acties te doorlopen die op uw site kunnen worden ondernomen. De Pixel Helper zou u moeten helpen bepalen of pixels niet correct worden geactiveerd.

# 2: Wijzig uw Facebook-attributievenster

Voordat u wijzigingen aanbrengt in het tijdsbestek van uw Facebook-toeschrijvingsvenster, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort bedrijf u heeft . Een groot aantal mensen doet bijvoorbeeld een dag (of meerdere dagen) een aankoop nadat ze een advertentie van een e-commerce winkel hebben gekregen, maar duurdere producten hebben meestal een langere periode.

Wat uw bedrijfstype ook is, overweeg alle toeschrijvingsvensters voordat u degene kiest waarover u wilt rapporteren. Welk venster u ook gebruikt, Facebook zal nooit de eer krijgen voor conversies (of andere acties) die buiten een Facebook-toeschrijvingsvenster zijn ondernomen.

Om uw attributievenster te wijzigen, opent u Advertentiebeheer en gaat u naar Instellingen .

Open Advertentiebeheer en ga naar Instellingen.

Klik in het gedeelte Toeschrijving aan de rechterkant van de pagina op Bewerken . Sleep vervolgens de schuifregelaar om het klikvenster en het weergavevenster van uw voorkeur te selecteren . Als u klaar bent, klikt u op Wijzigingen opslaan .

Selecteer uw favoriete klikvenster en weergavevenster.

Houd er rekening mee dat wanneer u uw toeschrijvingsperiode wijzigt, de standaardconversieperiode voor toekomstige advertenties die u plaatst zo goed mogelijk zal aansluiten bij uw geselecteerde toeschrijvingsperiode. Als u deze standaard niet wilt, kunt u uw conversieperiode ook handmatig wijzigen.

# 3: Voeg vergelijkingen van Facebook Attribution Window toe aan campagnerapporten

Om te zien wanneer mensen het vaakst actie ondernemen nadat ze uw advertenties hebben bekeken , kunt u het ene Facebook-toeschrijvingsvenster met het andere vergelijken. Door resultaten van verschillende overzichtsperioden te analyseren, kunt u klikken en gegevens afzonderlijk bekijken.

Als u attributievensters wilt vergelijken, opent u Advertentiebeheer en klikt u op het tabblad Campagnes, Advertentiesets of Advertenties , afhankelijk van welke u de rapportagestatistieken wilt wijzigen.

Als u attributievensters wilt vergelijken, opent u Advertentiebeheer en klikt u op het tabblad Campagnes, Advertentiesets of Advertenties.

Vervolgens klikt u op de Kolommen drop-down menu en selecteer Kolommen aanpassen .

Klik op het vervolgkeuzemenu Kolommen en selecteer Kolommen aanpassen.

Klik in het venster Kolommen aanpassen op Vensters vergelijken in de rechterbenedenhoek.

Klik in het venster Kolommen aanpassen op Vensters vergelijken in de rechterbenedenhoek.

Selecteer in het dialoogvenster Toeschrijvingsvensters vergelijken dat verschijnt de toeschrijvingsvensters die u wilt analyseren . Klik vervolgens op de blauwe knop Toepassen .

Selecteer in het dialoogvenster Toeschrijvingsvensters vergelijken dat verschijnt de toeschrijvingsvensters die u wilt analyseren.

Nadat u op Toepassen heeft geklikt, verschijnen de nieuwe attributiekolommen in uw Advertentiebeheer en kunt u de conversieresultaten zien uit de verschillende vensters die u heeft geselecteerd .

Bekijk de conversieresultaten van de verschillende Facebook-attributievensters die je hebt geselecteerd.

# 4: Inzicht in attributierapportgegevens

Facebook telt cijfers over de dag waarop de advertentieweergave / klik plaatsvond, niet de dag waarop de conversie plaatsvond. Dit is de reden dat de gegevens van een voorgaande maand niet zijn opgelost en dit verklaart veel van de verschillen die u in uw gegevens aantreft. Onthoud dat het Facebook-toeschrijvingsmodel verschilt van de meeste andere, zoals Google Analytics-attributie .

U kunt ervan uitgaan dat attributiegegevens afkomstig zijn van mensen die direct na het klikken op een advertentie een conversie hebben uitgevoerd. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige mensen converteren dagen of zelfs weken nadat ze een Facebook-advertentie hebben gekregen.

Facebook houdt bij wie op een advertentie heeft geklikt of deze heeft bekeken, en wie een pixel op een conversiepagina op uw website heeft afgevuurd. Hierdoor kan Facebook-attributie een conversie correleren met de datum van een advertentievertoning (op voorwaarde dat deze binnen de attributieperiode valt).

Om dit te visualiseren: als een klant op 17 juni op een Facebook-advertentie klikt en op 5 juli een aankoop doet, wordt de conversie toegeschreven aan 17 juni.

Facebook-attributie correleert een conversie met de datum van een advertentievertoning (op voorwaarde dat deze binnen de attributieperiode valt).

Hoewel u kunt aannemen dat sommige aankopen onmiddellijk na het klikken worden gedaan, is het niet ongebruikelijk dat rapportageverschillen optreden als gevolg van aankopen die dagen of weken later worden gedaan.

Hier zijn enkele andere belangrijke punten over dit toeschrijvingsmodel die u zullen helpen begrijpen waar de rapportgegevens vandaan komen:

  • Conversies moeten binnen uw venster plaatsvinden . Facebook ontvangt alleen attributies van aankopen als deze binnen het tijdsbestek van het attributievenster hebben plaatsgevonden.
  • Klikken krijgen krediet voor weergaven . Conversies kunnen aan slechts één datum worden toegeschreven. Als een persoon een advertentie heeft bekeken en op een advertentie heeft geklikt, wordt de conversie toegeschreven aan de klik, zelfs als de weergave na de klik plaatsvond. Conversies worden alleen aan weergaven toegeschreven als er tijdens de toeschrijvingsperiode geen klik is gemaakt.
  • Meerdere acties tellen als een klik . Elke engagement-actie telt als een klik. Als iemand bijvoorbeeld uw advertentie leuk vindt, erop reageert of deze deelt, telt deze actie als een klik en wordt de conversie toegeschreven aan die datum.

Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *