Hoe de ROI van marketingcampagnes voor influencers te berekenen - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe de ROI van marketingcampagnes voor influencers te berekenen

6 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Voer je influencer-marketingcampagnes uit?

Vraagt ​​u zich af hoe u de ROI van uw inspanningen kunt bepalen?

In dit artikel leer je hoe je de resultaten van jouw influencer marketingcampagnes kunt meten .

# 1: Bepaal uw einddoel aan het begin

Voordat u een influencer-marketingcampagne start , moet u beslissen wat u wilt bereiken. Het bepalen van een einddoel voor uw inspanningen is essentieel om te bepalen hoe u het gaat meten. Dit zijn de meest voorkomende einddoelen (en hoe u deze kunt meten):

Merkbekendheid : twee manieren om merkbekendheid te meten, zijn het aantal geproduceerde inhoud en vertoningen.

Leadgeneratie : het aanbieden van een opt-in opname voor een nieuwsbrief of conversies (zoals registreren voor een prijsofferte) zijn kwantificeerbare manieren om het genereren van leads te meten.

Directe verkoop : Unieke kortingscodes (zoals in het onderstaande voorbeeld) kunnen u helpen de verkopen van uw influencer-marketingcampagne bij te houden.

Voorbeeld van een Instagram-influencer-marketingcampagne met een unieke aanbiedingscode

Merkimpact : Merkimpact neemt de merkbekendheid een stap verder en verwijst naar een meetbare toename van uw aanwezigheid op sociale media of website. Metingen van merkimpact omvatten het volgen van sociale media en specifieke conversies zoals websiteverkeer.

Onthoud dat het meten van ROI alleen werkt als u de meettactiek kiest voordat u uw influencer-campagne start.

# 2: Ontwerp uw marketingcampagne voor influencers met het oog op metingen

Nadat u uw einddoel heeft vastgesteld, moet u ervoor zorgen dat u over de juiste middelen beschikt voor uw influencer-campagne . Ontwerp een campagne en seed influencers met de nodige middelen om het doel meetbaar te maken.

Hier zijn enkele voorbeelden van welke middelen u moet inzetten om de ROI te meten:

Directe verkoop : Als u producten online verkoopt en de ROI van uw influencer-campagne wilt meten met directe verkoop, geef influencers dan een unieke code om aan hun publiek te gevendie ze bij het afrekenen kunnen gebruiken voor een percentage van hun aankoop. Een goed bedrag is 15% -20% korting.

Voorbeeld van een Instagram-influencer-marketingcampagne met een unieke kortingscode

Zorg ervoor dat de influencer ervaring heeft met het product of de dienst van jouw merk , en laat hem weten dat je hem een ​​kortingscode geeft voordat de campagne van start gaat. Ze kunnen u dan een passend tarief geven en hun post dienovereenkomstig schrijven.

Vertoningen : om maximale bekendheid te creëren, vraagt ​​u influencers om hun beoordeling van uw product op hun blog te delen (als ze er een hebben), evenals op hun sociale kanalen .

Voorbeeld van een videoproductrecensie van een YouTube-influencer

Conversies : als u leads probeert te genereren via uw influencer-marketingcampagne, zorg er dan voor dat u een sappige inhoud heeft die influencers kunnen delen met hun publiek . Wees ook transparant tegenover influencers dat u het succes van uw campagne meet op basis van een bepaalde conversie waarnaar u hen vraagt ​​om naar te linken.

Aantal geproduceerde stukjes content : als u wilt dat influencers content voor een bepaald kanaal produceren, lever dan hoogwaardige visuele en content-items die ze kunnen gebruiken (bijvoorbeeld afbeeldingen van het product van uw merk). Ook vragen beïnvloeders om paal in al hun kanalen aan het typen inhoud te maximaliseren dat uw merk krijgt.

Voordat u uw campagne start, is het een goed idee om een waarde toe te kennen aan elk stukje inhoud dat u ontvangt . U kunt dat vervolgens meenemen in de ROI die u aan uw algehele campagne toeschrijft.

Aanmeldingen : u wilt ervoor zorgen dat influencers begrijpen dat u een bepaald stuk inhoud probeert te pushen of meer abonnees op een nieuwsbrief probeert te krijgen . Als ze dit weten, kunnen ze vakkundig een bericht schrijven dat hun publiek stuurt om u te helpen uw doelen te bereiken. Dit zal de richting van een bericht veranderen, dus het is van cruciaal belang om vanaf het begin op de hoogte te zijn van influencers.

Sociale media volgen : Net als bij aanmeldingen, zal het doel om meer volgers op sociale media te krijgen uiteindelijk de richting van de post van een influencer bepalen. Je kunt de influencer een call-to-action (CTA) in hun content laten opnemen zodat lezers jouw merk kunnen volgen op verschillende sociale kanalen. Ook het houden van een wedstrijd of weggeefactie op sociale media is een leuke manier om het publiek van een influencer naar je sociale kanalen te leiden.

Voorbeeld van een Instagram-influencer-marketingcampagne met een weggeefactie

# 3: Verzamel campagnegegevens om ROI vast te stellen

Op basis van het doel van uw influencer-marketingcampagne, moet u een of meer van de volgende campagnegegevenspunten meten, zodat u deze kunt gebruiken om ROI vast te stellen:

Directe verkoop : het meten van directe verkoop is eenvoudig als u producten online verkoopt. Om te bepalen wat je hebt verdiend met elke uitgegeven dollar, bereken je het aantal verkopen dat je hebt verdiend met de unieke kortingscode van je influencer en deel je deze door de dollars die je aan de campagne hebt besteed . Of trek het bedrag dat u heeft uitgegeven af ​​van wat u heeft verdiend om te bepalen wat u met uw campagne heeft verdiend.

Voorbeeld van een Instagram-influencer-marketingcampagne met een unieke kortingscode

Vertoningen : vertoningen is het aantal mensen dat de blog of sociale post van je influencer heeft gezien. Merken kijken doorgaans naar daadwerkelijke vertoningen of potentiële vertoningen .

Werkelijke vertoningen worden bepaald door het werkelijke aantal mensen dat de post heeft gezien die de influencer heeft geproduceerd. Om dit cijfer te bepalen, moet je de sociale volgers en / of maandelijkse unieke bezoeken van de influencer aan hun blog elke maand berekenen .

Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je potentiële vertoningen berekenen voor elke door influencer geproduceerde post. Om dit te doen, vermenigvuldigt u het aantal sociale aandelen dat de post heeft verdiend met het gemiddelde aantal volgers per gebruiker op sociale media . Het gemiddelde aantal volgers voor elk netwerk is:

  • Facebook: 338
  • Twitter: 707
  • LinkedIn: 930
  • Pinterest: 229

Als uw merk bijvoorbeeld een blogpost verdient en deze is 10 keer op Facebook gedeeld, vermenigvuldigt u de aandelen (10) met het gemiddelde aantal volgers per gebruiker op Facebook (338). Voeg ook de volgers van de influencer toe aan dat cijfer. Als de influencer in dit voorbeeld een totaal bereik op Facebook had van 5.000, had je bericht 8.338 potentiële vertoningen.

voorbeeld van een blogpostlink van een influencer die op Facebook wordt gedeeld

De vergelijking die u voor elke beïnvloeder in uw campagne moet gebruiken, is:

# aandelen van je post + gemiddeld aantal volgers op kanaal + bereik van influencer = potentiële vertoningen per post

Om vertoningsberekeningen te vertalen naar ROI, hebben bedrijven de neiging om een ​​numerieke waarde te gebruiken van wat zij achten dat een vertoning waard is. Dit kan voor elk sociaal kanaal anders zijn. Een B2B-merk zou meer gewicht toekennen aan LinkedIn dan Pinterest, terwijl bepaalde B2C-merken Facebook meer waarderen dan Twitter.

De gemiddelde vertoning is $ 0,012 waard en kan per kanaal worden verhoogd of verlaagd. Om een numerieke waarde aan vertoningen te geven , gebruikt u gewoon de bovenstaande vergelijking en vermenigvuldigt u uw werkelijke vertoningen en / of potentiële vertoningen met $ 0,012 en voilà! U heeft uw ROI.

Conversies : conversies kunnen overlappen met een paar andere gebieden van de doelen of metingen van influencer-marketingcampagnes. Om conversies te meten, concentreer je je op acties die een lezer onderneemt na het bekijken van een social media- of blogpost . Deze acties kunnen downloads, aankopen of bepaalde bezochte webpagina’s zijn.

Er is geen industriestandaard voor conversies, dus u kunt bijvoorbeeld denken aan het percentage websitebezoekers dat omzet in kopers. Om te schatten hoeveel van deze unieke bezoekers van uw merk hebben gekocht, kijkt u naar het aantal websitebezoekers dat is binnengehaald door een link te volgen via de blogpost van een influencer . Ook factor in het gemiddelde bedrag besteedt een consument per aankoop .

Aantal geproduceerde stukjes content : als het erom gaat te meten hoeveel een stukje media waard is, overweeg dan hoe waardevol en veelzijdig alle influencer-content kan zijn . Deze woorden en afbeeldingen kunnen op websites worden gebruikt als getuigenissen, op sociale media en in verschillende marketingmaterialen. Deze media kunnen lezers ook omzetten in leads of kopers naar een online winkel leiden.

voorbeeld van Instagram influencer marketing campagnepost

Er is geen industriestandaard voor het meten van door influencer geproduceerde media, dus het is handig om te kijken naar de verkoop en ROI van een eerdere campagne . Vervolgens verdeel het aantal stukken van media die de totale campagne van omzet en een waarde toekennen aan elk stuk materiaal .

Houd er rekening mee dat u deze statistiek baseert op eerdere methoden om de ROI te meten, dus het is misschien geen goede meettactiek als u uw eerste influencer-marketingcampagne voert. Het geeft u echter wel een referentiepunt.

Aanmeldingen : aanmeldingen zijn vaak verweven met conversies en kunnen op vrijwel dezelfde manier worden gemeten. Aanmeldingen die worden gegenereerd op basis van één stuk influencer-inhoud, kunnen u geweldige statistieken opleveren, vooral als u geen producten online verkoopt. U kunt een lead capture-formulier toevoegen om een ​​stukje inhoud te downloaden of u aanmelden voor een nieuwsbrief , wat een geweldige manier is om uw e-maillijst samen te stellen.

Sociale media volgen : Sommige merken hebben influencers in dienst om hen te helpen hun aanwezigheid op sociale media op te bouwen. U kunt voor elke nieuwe volger een numerieke waarde toewijzen om een ​​bedrag in dollars toe te kennen aan de nieuwe oogbollen van uw merk.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *