Hoe Facebook-advertentie-vermoeidheid te herkennen en te overwinnen - DeLaatbusiness
What is a chatbot?

Hoe Facebook-advertentie-vermoeidheid te herkennen en te overwinnen

7 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Zijn uw eens succesvolle Facebook-advertentiecampagnes niet langer effectief?

Vraagt ​​u zich af of advertentie-vermoeidheid verantwoordelijk is?

In dit artikel leert u hoe u de tekenen van advertentie-vermoeidheid herkent en bestaande Facebook-advertenties kunt aanpassen voor betere prestaties .

Bepaal of advertentie-vermoeidheid de campagneprestaties beïnvloedt

Vermoeidheid van advertenties is een probleem dat zelfs de meest succesvolle Facebook-advertentiecampagnes zal beïnvloeden . Het komt voor wanneer uw campagnefrequentie te hoog wordt, waardoor uw doelgroepen keer op keer dezelfde advertenties te zien krijgen en daardoor minder snel op hen reageren.

Vermoeidheidsgrafiek van Facebook-advertenties

Dat is de reden waarom Facebook geen advertentieplatform is om het in te stellen en te vergeten. Uw campagnes vereisen continu beheer via testen om uitzonderlijke resultaten te blijven leveren.

Vermoeidheid van advertenties is van invloed op andere kernstatistieken van campagnes. Het verlaagt de relevantiescores, wat op zijn beurt uw CPM en kosten per resultaat verhoogt. Uiteindelijk vermindert het het aantal resultaten dat uw campagne behaalt, waardoor uw algehele rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) afneemt.

Rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) -afbeelding

Elke campagne die u voert, zal uiteindelijk advertentie-vermoeidheid tegenkomen. Het maakt niet uit of u miljoenen of slechts een paar duizend uitgeeft aan uw Facebook-campagne. Het advertentie-algoritme werkt voor elke adverteerder op dezelfde manier.

Om advertentie-vermoeidheid in uw campagnes tegen te gaan, moet u deze kunnen identificeren. Om dit te doen, analyseert u de ROAS van uw campagne , die meet hoe winstgevend uw advertenties zijn. Richt u vervolgens op vier kernstatistieken op advertentieniveau: kosten, relevantie, frequentie en CPM . Met deze analyse kunt u bepalen welke advertenties in uw campagnes minder goed presteren.

Bereken ROAS

Om de ROAS-statistiek aan uw conversierapportagekolom toe te voegen, navigeert u naar uw Ads Manager-dashboard en selecteert u Kolommen aanpassen in het vervolgkeuzemenu Kolommen.

Selecteer Kolommen aanpassen in het vervolgkeuzemenu Kolommen.

Selecteer Website aan de linkerkant in het venster Kolommen aanpassen . Dan scroll naar beneden om Conversion Waarde: Website (Facebook Pixel) en selecteer Website Aankoop ROAS . Klik vervolgens op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

Selecteer Website Aankoop ROAS Rendement op advertentie-uitgaven) in het dialoogvenster Kolommen aanpassen.

Als u de aankoopconversie niet gebruikt om uw campagnes te meten, kunt u uw ROAS ook berekenen door het verschil te meten tussen de inkomsten die met uw campagnes zijn gegenereerd en uw advertentie-uitgaven .

Als uw campagne geen ROAS-positief is, wat betekent dat de opbrengst die het genereert lager is dan het bedrag dat u aan de campagne uitgeeft, is dat een indicatie dat uw campagne afneemt in prestaties en dat u er dieper naar moet kijken.

Bekijk CRFC Metrics

Vervolgens wilt u de specifieke advertenties in de campagnes analyseren die niet ROAS-positief zijn . Om dit te doen kijken naar de veranderingen in de kosten per resultaat, relevantie scores, frequentie en CPM (CRFC) metrics . U wilt de verandering over een periode van 7 dagen metenvan uw aantal resultaten en CRFC.

Grafiek met CRFC-statistieken: kosten per resultaat, relevantiescores, frequentie en CPM.

Campagnes die last hebben van advertentie-vermoeidheid, zullen in ROAS afnemen en u zult zien dat uw frequentie hoog is. Dit kan uw relevantiescore verlagen, wat op zijn beurt uw CPM en kosten per resultaat verhoogt, waardoor uiteindelijk het aantal resultaten afneemt en uw ROAS negatief wordt beïnvloed.

Om advertentie-vermoeidheid tegen te gaan, wil je je campagnes vernieuwen. We bekijken vijf verschillende variabelen die u kunt aanpassen om uw prestaties te verbeteren: creatief, kopiëren, targeten, doelstellingen en het aanbod.

# 1: Wijzig uw advertentie-advertentie of uw Facebook-advertentie-kopie

Het vernieuwen van een advertentie bestaat uit het wijzigen van de advertentie of de kopie van uw advertentie.

Begin met het wijzigen van uw advertentie, want dit is de advertentiecomponent die uw doelgroepen als eerste zien. Het advertentiemateriaal trekt de aandacht van uw publiek en voorkomt dat ze door de nieuwsfeed scrollen. Het kan zowel de indeling van de advertentie als de inhoud van de advertentie, zoals de afbeelding of video, bevatten.

Wanneer u een advertentie vernieuwt, wilt u uw oorspronkelijke advertentie dupliceren binnen uw campagne en advertentieset . Breng vervolgens in de nieuwe conceptadvertentie de relevante wijziging aan .

Om uw advertentie of tekst te wijzigen, navigeert u naar het advertentieniveau van uw campagne . Vervolgens selecteert u de advertentie die u wilt veranderen en klik op Dupliceren .

Selecteer de Facebook-advertentie die u wilt wijzigen en klik op Dupliceren.

Zorg ervoor dat in het venster Dubbele advertentie in uw huidige campagne en huidige advertentieset zijn geselecteerd . Klik vervolgens op Dupliceren en er wordt een nieuwe identieke conceptadvertentie gemaakt.

Zorg ervoor dat in het venster Dubbele advertentie in uw huidige campagne en huidige advertentieset zijn geselecteerd.

Bewerk nu de advertentie en breng de gewenste wijzigingen aan .

Voor dit voorbeeld wilt u een creatieve wijziging aanbrengen en het formaat wijzigen van een enkele afbeelding naar een enkele video . Om dit te doen, selecteert u de optie Video / diavoorstelling en kiest of uploadt u de video die u wilt gebruiken . Bekijk en publiceer uw wijzigingen om uw nieuwe advertentie live te zetten.

Selecteer de optie Video / diavoorstelling en kies of upload de video die u in uw Facebook-advertentie wilt gebruiken.

Tip : Als u een e-commercebedrijf bent en momenteel productafbeeldingen gebruikt in uw verkoopcampagnes , zijn hier twee van de meest voorkomende wijzigingen in advertentiemateriaal die u kunt aanbrengen:

  • Verander uw advertentie van een enkele afbeelding naar het carrouselformaat.
  • Verander uw productafbeeldingen in een diavoorstellingvideo en gebruik video-creatief in plaats van afbeeldingen.

# 2: Pas de targeting van uw Facebook-advertentieset aan

Een andere manier om advertentiemoeheid tegen te gaan, is door uw targeting op te frissen . Houd uw campagnedoelstelling en advertenties hetzelfde, maar test een nieuwe targeting op advertentiesetniveau.

Om een ​​targetingvernieuwing te implementeren, navigeert u eerst naar het niveau van de advertentieset van de campagne waarvan u heeft vastgesteld dat deze in effectiviteit afneemt. Vervolgens selecteert u de set zelf advertentie en klik op Dupliceren . Dit zal het venster Dubbele advertentieset in openen. Zorg ervoor dat u dupliceert naar de oorspronkelijke campagne en klik op Dupliceren .

Zorg ervoor dat u in het venster Advertentieset dupliceren in de oorspronkelijke campagne dupliceert en klik op Dupliceren.

Open nu de conceptadvertentieset en pas uw doelgroep aan , maar houd de andere opties voor advertentiesets (zoals plaatsingen, bieden en optimalisatie-instellingen) hetzelfde.

Afhankelijk van het niveau van uw advertentietrechter waarin de campagne zich bevindt, kunt u  nieuwe koude doelgroepen testen , zoals diegenen die zich richten op vergelijkbare interesses in uw branche en ook op verschillende vergelijkbare doelgroepen .

Selecteer een vergelijkbare doelgroep om je op te richten.

Of verderop in uw advertentietrechter kunt u nieuwe aangepaste videodoelgroepen testen voor videoweergaven van verschillende duur . En test onder aan uw advertentietrechter nieuwe aangepaste doelgroepen voor websites die zijn gericht op mensen die uw website hebben bezocht .

Nadat u het gedeelte Doelgroepen in uw advertentieset heeft gewijzigd, navigeert u naar het advertentieniveau. Selecteer vervolgens Bestaande post gebruiken en voer de post-ID in om exact dezelfde advertentie te gebruiken als in uw oorspronkelijke campagne. (Raadpleeg tip # 7 van dit artikel voor details over het gebruik van deze tactiek.)

Selecteer Bestaande post gebruiken en voer de Facebook-post-ID in.

Door dezelfde advertentie te gebruiken via de post-ID, kunt u sociaal bewijs zoals vind-ik-leuks, opmerkingen en gedeelde items op de Facebook-advertentie behouden.

# 3: Kies een alternatieve campagnedoelstelling

Het vernieuwen van de campagnedoelstelling is een andere manier om advertentie-vermoeidheid tegen te gaan. Dit gebeurt op het hoogste niveau van uw advertentiecampagnes en houdt in dat u de doelstelling moet wijzigen om een ​​nieuw segment van uw doelgroep te bereiken.

Om een ​​objectieve vernieuwing te implementeren, navigeert u naar het campagneniveau van de advertentiecampagne waarvan u heeft vastgesteld dat deze afneemt. Vervolgens selecteert u de campagne en klik op Dupliceren .

Kies in het venster Campagne dupliceren hoe vaak u de campagne wilt dupliceren . In dit voorbeeld wilt u de doelstelling slechts één keer wijzigen, dus zorg ervoor dat 1 is geselecteerd. Klik vervolgens op Dupliceren .

Kies hoe vaak u de campagne wilt dupliceren en klik vervolgens op Dupliceren.

Kies vervolgens , wanneer het bewerkingsmenu verschijnt, uw nieuwe doelstelling in de vervolgkeuzelijst Doelstelling.

Kies uw nieuwe Facebook-advertentiedoel in de vervolgkeuzelijst Doelstelling.

Ter illustratie: als u een advertentie weergeeft met de Post Engagement-doelstelling die mensen van Facebook naar uw website leidt, kunt u deze overschakelen om de Traffic-doelstelling te testen.

Met deze tactiek kunt u ook nieuwe conversiegebeurtenissen testen binnen de doelstelling Conversies. Als u uw optimalisatiegebeurtenis hoog in uw verkooptrechter wijzigt voor een conversiegebeurtenis, betekent dit dat uw campagne wordt getoond aan een grotere groep mensen (binnen uw doelgroep) die waarschijnlijk de actie zullen ondernemen waarvoor u optimaliseert en daardoor uw resultaten verbeteren .

Selecteer een conversiegebeurtenis.

Stel dat u een e-commercebedrijf runt en dat het optimaliseren van uw campagne voor aankopen de kosten per aankoop verhoogt. Probeer de optimalisatie van de Facebook-advertentieset over te schakelen naar een actie hoger in de trechter, zoals afrekenen of toevoegen aan winkelwagentje.

Als u eenmaal uw nieuwe doelstelling of gebeurtenisoptimalisatie heeft gekozen in het geval van de conversiedoelstelling, verander dan geen andere variabelen op het niveau van de advertentieset en gebruik de post-ID-methode om dezelfde advertentie te behouden als in uw oorspronkelijke campagne .

# 4: Vervang uw aanbieding

Laten we nu eens kijken naar een vierde manier om advertentie-vermoeidheid tegen te gaan: het vernieuwen van aanbiedingen. Dit houdt in dat het aanbod dat u aan uw doelgroep presenteert, volledig verandert.

U kunt uw aanbieding in elke fase van uw advertentieverkoopkanaal wijzigen. Als u bijvoorbeeld inhoud van bovenaf gebruikt om een ​​koud publiek op te warmen en uw kosten per videoweergave stijgen, voegt u nieuwe inhoudsadvertenties toe aan uw campagne.

Om een ​​aanbieding te vernieuwen, navigeert u , net als bij het vernieuwen van de advertentie, naar het advertentieniveau van uw campagne . Dan selecteer uw advertentie en klik op Dupliceren .

Selecteer uw Facebook-advertentie en klik op Dupliceren.

Zorg ervoor dat u in het venster Dupliceren dupliceert naar dezelfde campagne en advertentieset . Klik vervolgens op Dupliceren .

Pas uw aanbieding naar wens aan in het bewerkingsvenster voor advertenties . Dit omvat het wijzigen van uw tekst en creatief, afhankelijk van het aanbod.

Om dit te visualiseren, als u een op verkoop gebaseerde aanbieding voor een product uitvoert en merkt dat uw kosten per aankoop stijgen, kunt u deze vernieuwing van de aanbieding gebruiken om een ​​nieuwe aanbieding voor een ander product of een aanbieding voor de hele site te introduceren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *