Hoe Facebook-advertenties te schrijven om aankopen te versnellen - DeLaatbusiness

Hoe Facebook-advertenties te schrijven om aankopen te versnellen

7 min


121
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet u mensen tot actie aanzetten? Vraagt ​​u zich af hoe u uw verkoop kunt verbeteren met een Facebook-advertentietekst?

In dit artikel ontdek je hoe je Facebook- en Instagram-advertenties maakt die verkopen genereren.

# 1: Hoe u een kortingsadvertentietekst schrijft om aankopen te versnellen

Kortingen zijn eenvoudig maar effectief. U hebt waarschijnlijk een advertentie in uw Facebook-nieuwsfeed gezien die zoiets zegt als: “Ontvang 10% korting wanneer u kortingscode FB10 gebruikt.”

Bij nieuwe klanten verlaagt een korting de toetredingsdrempel voor uw doelgroep om te kopen. Het minimaliseert ook het risico dat gepaard gaat met aankopen bij een nieuw bedrijf dat ze nog niet eerder hebben gebruikt.

Er zijn verschillende soorten kortingsaanbiedingen die u kunt gebruiken:

Onvoorwaardelijke kortingen : Een onvoorwaardelijke kortingsaanbieding is voor iedereen beschikbaar en stelt geen eisen waaraan de klant moet voldoen om toegang te krijgen tot de korting. Dit omvat verkopen op de hele site en kortingen op specifieke producten.

Facebook-bericht van defendershield met korting op een hoesje voor mobiele telefoons en een gratis boek

Voorwaardelijke kortingen : Bij een voorwaardelijke korting moet de consument aan een vereiste voldoen – vaak in de vorm van een minimale besteding – om toegang te krijgen tot de korting. Voorbeelden hiervan zijn een eenmalige korting voor de hele site of een product, of een trapsgewijs kortingssysteem zoals ‘10% korting bij besteding van € 50, 15% korting bij besteding van € 100’.

Flash-verkoop : Flash-verkopen  hebben enkele van de hoogste rendementen opgeleverd die ik heb gezien. In tegenstelling tot voorwaardelijke en onvoorwaardelijke kortingen (die u kunt uitvoeren als evergreen-verkopen voor het werven van nieuwe klanten), is de sleutel tot succesvolle flash-verkopen om ze niet langer dan 7 dagen en slechts een paar keer per jaar uit te voeren. Het is de schaarste die de conversieratio op uw website enorm verhoogt, wat uw acquisitiekosten verlaagt en uw rendement op advertentie-uitgaven verbetert .

facebook carrouseladvertentie met zomerstijlen door grasvelden die een flitsuitverkoop met korting promoten

Seizoensuitverkoop : Seizoensverkopen zijn een goed idee wanneer ze relevant zijn voor uw bedrijf. Deze verkopen zijn gebaseerd op fysieke detailhandel en hebben bewezen snel nieuwe aankopen te genereren en te genereren. De grootste en meest competitieve feestdagen zijn natuurlijk Black Friday en Kerstmis, maar vergeet andere niet, zoals Pasen, 4 juli en Halloween.

Verzend- en bundelaanbiedingen : hoewel u niet direct een korting in uw advertenties plaatst door gratis verzending of “bundelen en besparen” aan te bieden, geeft u mensen in feite een korting. Net als voorwaardelijke en onvoorwaardelijke kortingen, kan gratis verzending ook worden gekoppeld aan een minimale besteding of een bepaalde hoeveelheid tijd.

Amazon heeft het precedent geschapen dat gratis verzending bijna wordt verwacht, dus het aanbieden van gratis verzending voor uw producten in plaats van een productkorting kan buitengewoon goed converteren. Dit geldt met name als u een lage gemiddelde bestelwaarde heeft die bestaat uit laaggeprijsde producten. Om dit te visualiseren: gaat iemand echt $ 3,99 betalen voor verzending als het product dat ze kopen slechts $ 5,99 kost? Waarschijnlijk niet.

Facebook-bericht van neema over hun verschillende chilipasta's en het aanbieden van korting

Nu u weet welke soorten kortingsaanbiedingen u kunt gebruiken bij het adverteren op Facebook en Instagram, gaan we eens kijken naar de structuur van een kortingsadvertentie met een hoge conversie.

Een advertentietekst met korting kan worden onderverdeeld in drie delen: de module, het voordeel en de actie. Het doel is om de juiste mensen in uw doelgroep aan te spreken, ze geïnteresseerd te krijgen en ze vervolgens naar uw website te verplaatsen om meer te weten te komen en te kopen.

De module is de eerste regel die de aandacht trekt. Wat deze regel moet zeggen, hangt af van het aanbod dat u presenteert.

Een veelgebruikte module is bijvoorbeeld de korting en de specifieke code die moet worden gebruikt bij het afrekenen, zoals ‘Ontvang 20% ​​KORTING op [uw productnaam] met de kortingscode FB20’.

Facebook-advertentiepost door kit & kin die de delen van de kopie identificeert die in elke module vallen (specifieke kortingscode en gratis verzending), voordeel (biologisch afbreekbare luiers in schattige ontwerpen) en actie (een instructie om op de knop Nu winkelen te klikken om te beginnen )

Het voordeel volgt de breuk. Het geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van uw product of dienst en hun voordeel voor uw doelgroep. Om uw exemplaar effectief te laten zijn, kunt u niet alleen de functies noemen. Mensen willen weten hoe deze functies hen ten goede zullen komen en hun leven zullen beïnvloeden.

Het laatste deel van uw kopie is de actie. Hier geeft u expliciet aan welke actie uw doelgroep moet ondernemen om te profiteren van het aanbod dat u in uw advertentie heeft geplaatst. Voor e-commerce is die actie een zin aan het einde van uw advertentietekst, zoals ‘Klik op de knop Nu winkelen om te beginnen’.

De onderstaande Facebook-advertentie belicht een andere module die een alternatieve, duurdere oplossing oproept voor het probleem dat het product van de adverteerder oplost. Deze tactiek trekt onmiddellijk mensen aan die probleem- en oplossingsbewust zijn, maar niet op de hoogte zijn van het bedrijf en hun productaanbod.

Facebook-bericht van lovehairfree die hun ontharingsproducten opmerkt door ze te vergelijken met dure salonbezoeken

Voor dit soort kortingsadvertenties wilt u zich op zowel een koud als een warm publiek richten op Facebook en Instagram.

Richt u op koude doelgroepen (op interesses gebaseerd en op elkaar gelijkend publiek) in campagnes voor ‘koude aankooptesten’, waarbij het doel is om de hyperreactieve mensen in koude doelgroepen te triggeren die zonder veel bedenktijd meteen een aankoop willen doen. Gebruik de conversiedoelstelling optimaliseren voor aankopen en test meerdere doelgroepen om de meest effectieve te ontdekken voordat u uw advertentie-uitgaven opschaalt.

Voor kortingsadvertenties die zijn gericht op een warm publiek, gebruikt u Facebook-pagina en Instagram-profielbetrokkenheidspubliek. Gebruik opnieuw, net als bij de koude aankoop-testcampagne, de conversiedoelstelling optimaliseren voor aankopen. Maar begin deze keer met het testen van de duur van één doelgroep, zoals de afgelopen 180 dagen, omdat dit de grootste groep mensen oplevert die nog steeds relevant zijn.

Hier volgt een overzicht van hoe u aangepaste doelgroepen voor pagina-engagement kunt maken en een voor het maken van vergelijkbare doelgroepen .

# 2: Hoe u een herinneringsadvertentie schrijft om urgentie te creëren

Het volgende type advertentie dat uitblinkt in het genereren van verkopen, is de herinneringsadvertentie. Herinneringsadvertenties zijn net zo eenvoudig als ze klinken en kunnen worden gebruikt voor website-remarketing.

Ze creëren urgentie door iemand te herinneren aan wat ze op uw website hebben bekeken en hen te betrekken bij uw advertentie, uw website opnieuw te bezoeken en te converteren naar een klant. U wilt de bereikdoelstelling gebruiken , gericht op het aangepaste websitepubliek van mensen die een pagina op uw website hebben bezocht in de afgelopen 3 dagen (idealiter) of tot maximaal 10 dagen.

Hoe korter de doelgroepduur, hoe relevanter uw advertenties zijn en hoe hoger de conversieratio. Door de bereikdoelstelling te gebruiken in plaats van de conversiedoelstelling, beperkt Facebook niet een reeds hooggekwalificeerd publiek – uw websiteverkeer.

De sleutel tot het maken van een boeiende herinneringsadvertentie, zoals elke advertentie, is de module. De eerste regel in de advertentietekst moet de aandacht van uw doelgroep trekken en meteen duidelijk maken dat de advertentie voor hen is bedoeld. Een verklaring die herhaalt dat ze eerder op uw website hebben gebladerd, kan effectief zijn, zoals u kunt zien in de Facebook-advertentie hieronder.

Herhaal voor de rest van de tekst elke kortingsaanbieding die ze op uw website of via Facebook-advertenties verderop in uw advertentietrechter hebben gezien, zoals de korting die wordt vermeld in uw koude aankoop-testcampagne of warme doelgroep-remarketingcampagne.

Herhaal ter illustratie een voorwaardelijke korting en de relevante code die ze nodig hebben om deze in te wisselen, zoals “10% KORTING wanneer u meer dan $ 50 uitgeeft met de code FB10 bij het afrekenen”. Volg dit met een call-to-action (CTA) om mensen naar de productpagina te leiden voor wat u in de advertentie aanbiedt.

Neem naast uw advertentietekst de kortingsaanbieding op in uw advertentie en / of de beschrijving van uw kop of nieuwsfeedlink.

facebook carrouselpost met promocode in de kopie en de afbeeldingen

Geen enkele advertentie-indeling is effectiever dan een andere voor dit type Facebook-advertentiecampagne. Ik heb succes gezien met de advertentie-indelingen voor één afbeelding, video en carrousel.

# 3: Hoe u getuigenisadvertenties schrijft die vertrouwen opbouwen

Het laatste type advertentie dat buitengewoon goede verkopen genereert, is de getuigenisadvertentie. Het doel is om vertrouwen op te bouwen door middel van sociaal bewijs in de vorm van een klantbeoordeling of getuigenis. Net als herinneringsadvertenties, kunnen getuigenisadvertenties het beste worden gebruikt in remarketingcampagnes voor websites, gericht op mensen die uw website hebben bezocht maar niet hebben gekocht.

Een van de meest gestelde vragen over getuigenisadvertenties is: ‘Moet ik de getuigenis opmaken als video of tekst?’

Ik begin meestal met op tekst gebaseerde advertenties omdat ze het gemakkelijkst te vinden zijn en de meeste bedrijven ze al hebben. Bij recente tests heb ik ontdekt dat op tekst gebaseerde getuigenisadvertenties beter presteren dan video-getuigenisadvertenties, maar het omgekeerde kan waar zijn voor sommige niches. U kunt beginnen met op tekst gebaseerde advertenties om te zien hoe ze presteren. Als je videogetuigenissen hebt , is het ook de moeite waard om de effectiviteit ervan te testen.

Gebruik de volgende advertentietekststructuur wanneer u op tekst gebaseerde getuigenisadvertenties maakt.

Begin met uw getuigenis. Als je een lange, veelomvattende getuigenis hebt, kort deze dan in of verdeel deze in meerdere alinea’s, zodat het niet één blok tekst is. Gebruik aanhalingstekens zodat de getuigenis anders is dan de rest van uw advertentietekst en sluit deze af met een koppelteken gevolgd door de klant die deze heeft geschreven.

Facebook-bericht van defendershield toont de testimonial-technieken met betrekking tot koptelefoons

Het tweede deel van de testimonial-advertentie is uw product- of servicepromotie. Dit is identiek aan een herinneringsadvertentie. Herhaal dus bijvoorbeeld een kortingsaanbieding die de mensen in het aangepaste publiek van uw website op uw website hebben gezien of die u naar hen hebt gepromoot via uw testcampagnes voor koude aankopen of remarketingcampagnes voor warme doelgroepbetrokkenheid.

Het laatste deel van uw getuigenisadvertentietekst is de CTA. Omdat dit direct response-advertenties zijn en u wilt dat de mensen die ze zien actie ondernemen, moet het laatste deel van de advertentietekst ervoor zorgen dat de consument op de advertentie klikt en converteert naar een klant.

De onderstaande Facebook-advertentie toont het aanbod na de testimonial, gevolgd door de CTA om klikken op de advertentie te genereren en mensen naar de relevante productpagina te leiden.

Facebook-bericht van valentte met een andere testimonial-techniek voor geurende oliën

Kies voor de advertentie in een op tekst gebaseerde getuigenisadvertentie iets dat relevant is voor het product of de service die u promoot. Afbeeldingen en video’s van lifestyleproducten kunnen goed werken.

Gevolgtrekking

Deze drie advertentietypen kunnen u helpen uw producten of services op Facebook en Instagram te verkopen voor alle doelgroepen (koud, warm en heet). Geef bijvoorbeeld herinnerings- of testimonial-advertenties weer aan uw websitebezoekers en kortingsadvertenties voor mensen die uw bedrijf nog niet kennen of die zich met uw pagina hebben beziggehouden op Facebook of Instagram.

De sleutel tot het maand na maand genereren van consistente resultaten met advertenties op Facebook en Instagram, is niet om te vertrouwen op slechts één type campagne waarin deze advertenties worden weergegeven. Als u zich alleen richt op websiteremarketing, verbrandt u uw doelgroepen als u niet direct nieuwe mensen naar uw site leidt. Of als u zich alleen richt op testcampagnes voor koude aankopen, laat u geld op tafel liggen door geen advertenties weer te geven aan mensen die uw website hebben bezocht.

U wilt Facebook- en Instagram-campagnes maken met deze advertentietypen die zijn gericht op alle drie de doelgroeptemperaturen. Op die manier gaan mensen van de ene campagne naar de andere totdat ze klant worden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format