Hoe Facebook dynamische creatieve advertenties te gebruiken voor geoptimaliseerde Facebook-advertenties - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe Facebook dynamische creatieve advertenties te gebruiken voor geoptimaliseerde Facebook-advertenties

5 min


160
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Splitst u uw Facebook-advertenties?

Op zoek naar een effectievere manier om variaties op Facebook-advertenties te testen?

De Facebook Dynamic Creative-advertentiefunctie test automatisch meerdere varianten van een enkele advertentie.

In dit artikel ontdek je hoe je de Dynamic Creative-functie van Facebook kunt gebruiken om de optimale advertentie voor je publiek te onthullen .

Wat is de dynamische creatieve functie van Facebook?

De Dynamic Creative-tool van Facebook  levert automatisch de beste combinaties van uw advertentiemateriaal. Het voert verschillende combinaties van uw advertentiecomponenten (afbeeldingen, video’s, titels, beschrijvingen en call-to-action [CTA’s]) uit voor uw doelgroep om te bepalen welke combinaties de beste resultaten opleveren.

Facebook dynamische creatieve functie

Voordat u deze functie introduceerde, moest u afzonderlijk volledig opgemaakte advertenties maken en deze handmatig testen om het meest effectieve advertentiemateriaal en de beste advertentie voor de doelgroep te vinden. Dynamic Creative verdeelt automatisch advertentievarianten voor u, zodat u gemakkelijk de juiste advertenties aan mensen kunt laten zien.

Met Facebook kun je maximaal 30 creatieve middelen gebruiken, waaronder vijf varianten van titels / koppen, 10 afbeeldingen of 10 video’s, vijf tekstvariaties, vijf beschrijvingen en vijf CTA-knopvariaties. Momenteel kunt u beeld- en videoadvertenties niet combineren.

Wanneer moet u Dynamic Creative gebruiken?

Omdat Dynamic Creative alleen werkt met campagnes voor verkeer, conversies en app-installatie, kunt u het het beste gebruiken voor remarketingcampagnes op niveau 1 of 2 in het midden en onder aan uw verkooptrechter .

Als uw e-commercebedrijf bijvoorbeeld fysieke producten verkoopt, kunt u een campagne maken met een prijsprikkel (bijvoorbeeld een korting) met productgebaseerde advertenties .

Met de Dynamic Creative-functie kunt u meerdere productafbeeldingen testen, waaronder afbeeldingen in een lifestyle-omgeving, naast meerdere kopie-varianten en koppen . Nu winkelen zou de meest relevante CTA zijn, dus u hoeft niet meerdere CTA’s te testen.

Facebook dynamische creatieve e-commerce voorbeeld

Een andere use-case voor Dynamic Creative bevindt zich onderaan uw verkooptrechter. Remarketing naar mensen die uw website hebben bezocht .

Of u nu producten of services verkoopt, u ​​kunt  Dynamic Creative gebruiken om meerdere testimonial-varianten te testen, evenals verschillende product- / dienstafbeeldingen . Het gebruik van op getuigenissen gebaseerde advertentieteksten in deze fase van de verkooptrechter bouwt vertrouwen op en demonstreert sociaal bewijs dat uw ideale klanten opnieuw aanspreekt en ervoor zorgt dat ze uw website opnieuw bezoeken en converteren.

Bekijk dit artikel voor meer voorbeelden van de verschillende soorten campagnes die u kunt uitvoeren met de functie Dynamic Creative en voorbeelden uit de praktijk van advertenties van merken als Moz, Bluehost en Shopify.

Advertenties instellen met dynamische advertenties

U heeft toegang tot de functie Dynamic Creative via de bijgewerkte Ads Manager(gecombineerde tool) en Power Editor. Bij beide methoden moet u de werkstroom Snel makengebruiken om toegang te krijgen tot de functie.

Deze walkthrough richt zich op het gebruik van Dynamic Creative via Power Editor. Ten eerste, Navigeer naar het hoofdmenu Ads Manager in de linker bovenhoek van uw dashboard Ads Manager. Vervolgens selecteert u Alle Gereedschap uit het drop-down menu en kies macht Editor onder de kolom maken en beheren.

Facebook maakt dynamische advertenties voor advertenties

Zodra Power Editor is geopend, klikt u op Campagne maken . De workflow voor snelle aanmaak wordt vervolgens geopend in een nieuw pop-upvenster.

Typ een naam voor uw campagne en kies uw campagnedoelstelling . Dynamisch advertentiemateriaal is momenteel alleen beschikbaar voor de doelstellingen Verkeer, Conversies en App-installaties. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor de doelstelling Verkeer.

Geef vervolgens uw advertentieset en uw advertentie een naam . Zodra u dat heeft gedaan, klikt u op Opslaan in concept .

Facebook maakt dynamische advertenties voor advertenties

Nadat uw conceptcampagne in Power Editor is verschenen, klikt u rechtsboven op de link Advertentieset . Hiermee gaat u naar het niveau van de advertentieset van uw campagne waar u dynamische advertentie kunt inschakelen.

Klik op de schakelknop Dynamisch advertentiemateriaal om de functie in te schakelen. U ziet dan een pop-up waarin wordt uitgelegd dat sommige advertentiesets en advertentie-instellingen worden gewijzigd die niet compatibel zijn met de nieuwe functie Dynamisch advertentiemateriaal.

Facebook maakt dynamische advertenties voor advertenties

Vervolgens maken uw advertentie, wilt instellen door te kiezen voor uw budget, doelgroepen, plaatsing en optimalisatie . Wanneer uw advertentieset klaar is voor gebruik, klikt u op de link Ad in de rechterbovenhoek om naar het advertentieniveau van uw campagne te navigeren. Hier voeg je je creatieve assetvariaties toe.

Selecteer op het advertentieniveau uw Facebook-pagina . Daaronder wordt uw optie voor advertentie-indeling automatisch ingesteld op enkele afbeelding / video. (Momenteel kunt u de carrousel-advertentie-indeling niet gebruiken met de functie Dynamisch advertentiemateriaal.)

Onder de advertentie-indeling vindt u de gebruikelijke lay-out op advertentieniveau met uw beeld- / videoselectie, websitebestemming, weergavelink, tekst, kop, nieuwsfeedbeschrijving en CTA. Er verschijnen knoppen voor toevoegen naast de items waarvan u meerdere variaties kunt maken.

Facebook maakt dynamische advertenties voor advertenties

Selecteer nu de afbeeldingen of video’s die u wilt testen . U kunt afbeeldingen of video’s uit uw bibliotheek kiezen of ze rechtstreeks vanaf uw computer uploaden. Met Facebook kun je maximaal 10 afbeeldingen of 10 video’s toevoegen . Op dit moment kun je beeld- en video-items niet combineren.

Facebook dynamische creatieve beeldselectie

Ga nu verder met de tekstvariatie. Nadat u uw eerste exemplaar voor de advertentie heeft toegevoegd , kunt u maximaal vier andere varianten toevoegen door op het pictogram Toevoegen te klikken .

Merk op dat u beperkt bent tot 255 tekens, vergeleken met de normale tekstlimiet van 2.200 tekens. Om deze reden is de functie Dynamic Creative niet geschikt voor het testen van variaties op lange kopieën.

Facebook dynamische creatieve tekst en kop

Vervolgens maak je link kop variaties . Uw kop wordt weergegeven onder uw afbeeldingen of video’s in uw advertentie. Net als bij tekstvariaties kunt u maximaal vijf variaties op koppelingskoppen hebben. Hoewel de tekenlimiet hetzelfde is als de tekstlimiet (255 tekens), moet u beknopte koppen gebruiken, zodat ze niet worden afgekapt wanneer ze worden bekeken op mobiele apparaten.

Ga nu verder met de beschrijving van de nieuwsfeedlink die onder uw kop verschijnt. Net als bij de tekst- en kopcomponenten van uw advertentie, kunt u maximaal vijf varianten van nieuwsfeedlinks toevoegen .

Selecteer ten slotte maximaal vijf CTA’s in de vervolgkeuzelijst . Zorg ervoor dat de CTA’s die u test, relevant zijn voor het doel van uw campagne. Als u bijvoorbeeld een aanbiedingsadvertentie voor een afzonderlijk product plaatst, heeft het weinig zin om de CTA’s Zie menu of Nu toepassen te testen. Alleen omdat je er maximaal vijf kunt testen, wil nog niet zeggen dat je dat zou moeten doen.

Facebook dynamische creatieve CTA

Zodra u alle itemvariaties heeft toegevoegd die u wilt testen, klikt u op de knop Meer varianten weergeven in de rechterbovenhoek om een ​​voorbeeld van uw advertenties te bekijken.

Selecteer in het pop-upvenster dat verschijnt een van de activavariaties die u hebt gemaakt om een voorbeeld te bekijken van de potentiële advertenties die Facebook zal maken wanneer de componenten willekeurig worden verdeeld.

Dynamisch advertentievoorbeeld van Facebook

Om de beste resultaten op korte en lange termijn te behalen met uw Facebook-advertenties, moet u meerdere advertentievarianten testen. De Dynamic Creative-functie van Facebook maakt dit gemakkelijker omdat u niet langer handmatig variabelen voor advertentiecomponenten hoeft te testen.

Het wordt het best gebruikt voor direct response-product- of servicegerelateerde advertenties. U kunt eenvoudig meerdere advertentie-afbeeldingen of video’s testen, naast maximaal vijf kopieën, koppen, beschrijvingen van nieuwsfeeds en CTA’s om de combinatie te vinden die de beste resultaten voor uw bedrijf oplevert.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *