Hoe Facebook geautomatiseerde regels te gebruiken om Facebook-advertentiekosten te beheren - DeLaatbusiness

Hoe Facebook geautomatiseerde regels te gebruiken om Facebook-advertentiekosten te beheren

10 min


147

Wilt u uw uitgaven aan Facebook-advertenties effectiever beheren?

Vraagt ​​u zich af hoe de functie voor geautomatiseerde regels van Facebook kan helpen?

In dit artikel leert u hoe u geautomatiseerde regels instelt om de kosten van uw Facebook-advertentiecampagnes beter te beheren .

Waarom geautomatiseerde regels gebruiken voor Facebook-advertentiecampagnes?

Naarmate uw aantal Facebook-campagnes groeit, wordt het handmatig optimaliseren ervan steeds tijdrovender. Een manier om wat van uw kostbare tijd vrij te maken, is door geautomatiseerde regels in te stellen .

De functie voor geautomatiseerde regels van Facebook is een verborgen juweeltje voor het verbeteren van de advertentieprestaties van Facebook zonder te vertrouwen op handmatige optimalisatie. Het kan drukke Facebook-adverteerders tijd, energie en middelen besparen. Door verschillende KPI-statistieken te combineren bij het definiëren van regelvoorwaarden, kunt u uw aangepaste automatiseringsworkflow op Facebook ontwerpen. Het kan wat vallen en opstaan ​​vereisen om de juiste geautomatiseerde regels te vinden, maar het is de investering waard.

Met geautomatiseerde regels stelt u vooraf gedefinieerde voorwaarden in voor key performance indicators (KPI’s) zoals likes, bereik en leads, en advertentiecampagne-elementen (campagnes, advertentiesets, advertenties, enz.) In uw Facebook-advertentieaccounts. Facebook controleert de voorwaarde die u instelt met specifieke tijdsintervallen , en wanneer een campagne aan dat criterium voldoet, zal het uw vooraf gedefinieerde actie ondernemen , waardoor u in wezen tijd en geld bespaart.

Venster voor geautomatiseerde regels van Facebook

Het is het ‘als dit dan dat’-concept dat automatiseringsplatforms zoals IFTTT en Zapier gebruiken. Als aan een vooraf gedefinieerde voorwaarde is voldaan, voert u de vooraf gedefinieerde actie uit. U kunt bijvoorbeeld een regel instellen dat als de kosten per klik (CPC) voor een bepaalde advertentieset hoger worden dan € X, die advertentieset wordt uitgeschakeld.

Nu u begrijpt hoe geautomatiseerde regels werken, kunt u als volgt aan de slag.

# 1: Bepaal op welk campagneniveau uw regel van toepassing is

Om een ​​geautomatiseerde regel te maken voor alle actieve campagnes, advertentiesets of advertenties, open je Facebook Ads Manager en klik je op het menupictogram (met de drie lijnen) in de linkerbovenhoek. Plaats de muisaanwijzer op Alle tools in het pop-upmenu en selecteer vervolgens Geautomatiseerde regels onder de kolom Maken en beheren.

Plaats de muisaanwijzer op Alle tools en selecteer Geautomatiseerde regels onder de kolom Maken en beheren.

Klik in het volgende venster op de knop Regel maken in de rechterbovenhoek.

Klik op de knop Regel maken in de rechterbovenhoek.

In het dialoogvenster Regel maken vindt u verschillende opties om uw geautomatiseerde regel te configureren. Al deze opties lijken in eerste instantie misschien ontmoedigend, dus we zullen ze om beurten bekijken.

Eerst moet u het campagneniveau selecteren waarop u deze regel wilt toepassen . Uw opties zijn Alle actieve campagnes, Alle actieve advertentiesets en Alle actieve advertenties.

Uw opties zijn Alle actieve campagnes, Alle actieve advertentiesets en Alle actieve advertenties

Opmerking: als je er de voorkeur aan geeft een regelvoorwaarde toe te passen op slechts een of meer campagnes, advertentiesets of advertenties, bekijk dan deze gids voor het instellen van geautomatiseerde Facebook-regels voor alleen specifieke campagnes .

# 2: Selecteer de actie die u Facebook wilt laten ondernemen

Vervolgens kiest u wat er gebeurt als aan uw regelvoorwaarde wordt voldaan. De eerste twee opties zijn om campagnes, advertentiesets of advertenties uit of in te schakelen .

Actie vervolgkeuzemenu-opties bij het maken van een Facebook-regel.

Of u kunt Facebook u gewoon een melding laten sturen wanneer aan uw aandoening is voldaan . Vervolgens kunt u indien nodig handmatig actie ondernemen.

De laatste twee opties zijn om uw budget of handmatig bod aan te passen .

Facebook maakt een geautomatiseerde regel
Actie vervolgkeuzemenu-opties bij het maken van een Facebook-regel.

U kunt het dagelijkse / levenslange budget of handmatig bod met een bepaald percentage / bedrag verhogen of verlagen wanneer aan de voorwaarde is voldaan .

Pas de opties voor handmatige biedingen aan in het vervolgkeuzemenu Actie

# 3: Bepaal de voorwaarde voor het activeren van uw actie

Nu bent u klaar om de regelvoorwaarde in te stellen die bepaalt wanneer de regel wordt uitgevoerd en uw actie activeert.

Stel voorwaarden voor geautomatiseerde regels voor Facebook in.

Selecteer een KPI-statistiek

Ten eerste, kies dan een KPI metric uit de resultaten keuzelijst . Facebook biedt meer dan 50 statistieken om uit te kiezen voor uw regelvoorwaarde. De meest populaire opties worden als eerste vermeld (Besteed, Besteed leven, Frequentie, Resultaten, etc.). Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, begin dan met KPI’s die grote prestatieverbeteringen opleveren en in meerdere situaties kunnen worden toegepast .

Tip : Als u niet zeker weet wat een bepaalde statistiek is, plaatst u de muisaanwijzer op het pictogram “i” rechts ervan om een ​​tooltip weer te geven met meer informatie.

tooltip bij het instellen van voorwaarden voor de geautomatiseerde Facebook-regel

Kies een logische uitdrukking en waarde

Vervolgens selecteert u een logische expressie toe te voegen aan uw conditie . In het tweede vervolgkeuzemenu zijn uw keuzes Is groter dan (de standaardinstelling), Is kleiner dan, Is er tussen en Is er niet tussen. Wat u hier kiest, bepaalt de scope of flexibiliteit voor de door u geselecteerde KPI.

Logische uitdrukkingsopties bij het instellen van een voorwaarde voor een geautomatiseerde Facebook-regel

Rechts van de logische uitdrukking is een invoerveld. Dit is waar u een waarde invoert voor de conditie die u heeft geselecteerd . Als u bijvoorbeeld Frequentie… Is groter dan heeft geselecteerd, voert u 2 in dit vak in om de actie te activeren wanneer de frequentie groter is dan 2.

Voer een waarde in voor de voorwaarde die u hebt geselecteerd bij het instellen van de geautomatiseerde Facebook-regel

Als u klaar bent met het definiëren van uw aandoening, klikt u op Toevoegen om deze toe te passen.

Houd er rekening mee dat u meerdere voorwaarden in één regel kunt instellen voor meer geavanceerde automatisering. Nadat u op Toevoegen hebt geklikt, geeft Facebook u de mogelijkheid om een ​​andere voorwaarde voor de regel te definiëren. Klik op de knop + om nog een voorwaarde toe te voegen .

Klik op de knop + om de tweede voorwaarde in te stellen voor de geautomatiseerde Facebook-regel

Ter illustratie kunt u de frequentievoorwaarde combineren met een voorwaarde voor kosten per resultaat. Door de frequentie te beperken tot 2, kan advertentie-vermoeidheid worden voorkomen , maar zolang de gewenste resultaten lager zijn dan de beoogde kosten, vormt het laten weergeven van advertenties geen probleem. Het betekent ook dat het publiek meer advertentietolerantie heeft.

Stel een tweede voorwaarde in voor de geautomatiseerde regel van Facebook

Selecteer een tijdbereik

Kies in de vervolgkeuzelijst Tijdsbestek het aantal dagen aan gegevens waarnaar Facebook moet kijken om de regelvoorwaarde te beoordelen. U kunt de regel toepassen op basis van levenslange gegevens, gegevens van de afgelopen 7 dagen, 14 dagen, enzovoort.

Tijdbereik vervolgkeuzemenu-opties bij het instellen van voorwaarde voor Facebook-regel

Wijzig het attributievenster

Het attributievenster definieert hoe Facebook conversies / resultaten toeschrijft om voorwaardelijke parameters te bepalen. De standaardinstellingen zijn 1 dag na het bekijken van de advertentie en 28 dagen na het klikken op de advertentie.

Om een ​​aangepaste toeschrijving te definiëren, selecteert u de optie Aangepast en klikt u op de link Toeschrijvingsvenster bewerken . Vervolgens selecteert u het aantal dagen voor conversies die plaatsvinden na het bekijken en klik op de advertentie .

Attribution Window Settings-opties bij het instellen van voorwaarde voor Facebook-regel

Stel een schema in

Geef onder Planning op hoe vaak Facebook advertentieaccountgegevens moet controleren om de regel te controleren .

Als u Continu selecteert , controleert Facebook de voorwaarde van de geautomatiseerde regel zo vaak mogelijk , meestal elke 30 minuten.

Stel een aangepaste schema-optie in voor de geautomatiseerde regel van Facebook

Als u op Aangepast schema instellen klikt , kunt u dagen en tijden definiëren waarop u wilt dat Facebook de regel controleert .

Stel een aangepast regelschema in voor de geautomatiseerde regel van Facebook

Kies Meldingsvoorkeuren

Facebook stuurt je een melding wanneer aan de voorwaarden van de regel is voldaan en de actie wordt geactiveerd. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een melding per e-mail te ontvangen .

Meldingsopties voor geautomatiseerde Facebook-regel

Houd er rekening mee dat iedereen die toegang heeft tot het Facebook-advertentieaccount een melding ontvangt voor geautomatiseerde regels.

De keuze om e-mailmeldingen in te schakelen, hangt af van het aantal regels dat u instelt en hoe vaak u wilt dat Facebook ze uitvoert. Voor een paar regels kan de e-mailoptie werken, maar als je meer dan 10 regels hebt, kunnen e-mailmeldingen vervelend worden.

Er is een andere manier om regelwijzigingen te zien, die we later in dit artikel zullen bespreken.

Voeg een regelnaam toe

De laatste stap is om een naam voor uw advertentieregel in te voeren en op Maken te klikken . Als u van plan bent meerdere regels in te stellen, kunt u verwarring voorkomen door een beschrijvende naam te kiezen.

Regelnaam tekstvak voor geautomatiseerde Facebook-regel

# 4: Beheer uw geautomatiseerde regels

Nadat u op Maken hebt geklikt, brengt Facebook u terug naar het dashboard met geautomatiseerde regels, waar u uw regels kunt beheren en resultaten kunt bekijken.

Beheer regels

Klik op het tabblad Regels om alle regels te zien die u heeft ingesteld , zowel actief als onderbroken.

Regels tabblad op de geautomatiseerde regelspagina van Facebook

Met behulp van het vervolgkeuzemenu Acties rechts van elke regel kunt u een voorbeeld van de regel bekijken, bewerken, uitvoeren of verwijderen . Als u Voorbeeld selecteert, kunt u de regel uitvoeren om een ​​voorbeeld te zien van welke campagnes hierdoor worden beïnvloed.

Acties vervolgkeuzemenu-opties op het tabblad Regels

Gebruik de schakelaar aan de linkerkant van een regel om deze uit of in te schakelen .

Schuifregelaar om de Facebook-regel in of uit te schakelen

Bekijk regelactiviteit

Hoewel Facebook je de mogelijkheid biedt om Facebook-meldingen en e-mails over regelactiviteit te ontvangen, kan het een omslachtige manier zijn om activiteit bij te houden. Als u een e-mail of melding mist, kan dit een negatieve invloed hebben op uw campagneprestaties.

Een eenvoudigere manier om activiteit bij te houden, is door het tabblad Activiteit te openen . Hier ziet u een samenvatting van de regelactiviteit .

Activiteitentabblad op Facebook-pagina met geautomatiseerde regels

Op dit tabblad worden standaard gegevens van al uw regels weergegeven, of ze nu wijzigingen in campagneniveaus aanbrengen of niet. Maar u kunt deze gegevens filteren om wijzigingen te zien die zijn aangebracht op verschillende campagneniveaus (campagne, advertentieset of advertenties) en alleen activiteitenrapporten bekijken die betrekking hebben op deze gefilterde regels.

Om uw regels te filteren, selecteert u het selectievakje Regelresultaten zonder wijzigingen verbergen in de rechterbovenhoek. U ziet dan een lijst met alle geautomatiseerde regels die daadwerkelijk wijzigingen in het account hebben aangebracht .

Regelresultaten verbergen zonder wijzigingen selectievakje op het tabblad Activiteit

Als u op een link in de kolom Gewijzigd klikt , opent Facebook Advertentiebeheer en kunt u de exacte wijzigingen zien die in het account zijn geselecteerd .

Als u bijvoorbeeld op de eerste link in de bovenstaande afbeelding klikt, ziet u de vier geselecteerde advertenties.

Zie wijziging voor advertentieset op het tabblad Activiteit van de pagina met geautomatiseerde regels van Facebook

Tip : Als u meerdere geautomatiseerde regels van Facebook beheert, kunt u de activiteit van alle regels één keer per dag controleren op het tabblad Activiteit en vervolgens de nodige wijzigingen aanbrengen in een geautomatiseerde regel op basis van de wijzigingen die de vorige dag zijn aangebracht.

5 Facebook-regels die niet-presterende campagnes, advertentiesets of advertenties uitschakelen

Laten we nu eens kijken naar vijf regels die u kunt instellen om niet-presterende advertentiecampagnes, advertentiesets of advertenties te stoppen, ongeacht het campagneniveau dat u wilt beheren. U kunt deze regels afzonderlijk of in combinatie gebruiken en ze aanpassen met uw invoerwaarden.

Regel 1 : Wanneer de advertentiefrequentie toeneemt, leidt dit tot een lagere klikfrequentie (CTR) vanwege advertentie-vermoeidheid. Met een lagere CTR moet u meer betalen voor elke vertoning, wat leidt tot verminderde campagneprestaties. Deze geautomatiseerde regel schakelt het geselecteerde campagneniveau uit wanneer de CTR onder een doelpercentage komt (bijvoorbeeld 5%), samen met twee andere overeenkomende voorwaarden :

 • Frequentie> 2
 • CTR <5% (u kunt een ander percentage kiezen, afhankelijk van uw verwachting)
 • Levenslange indruk> 8000 in levensduur
voorbeeld van Facebook-regel om niet-presterende campagnes uit te schakelen

Regel 2 : Zoals hierboven besproken, leidt een afnemende CTR tot hogere advertentiekosten. Met deze regel kunt u de CPC / CPA onder controle houden wanneer de CTR onder het doel daalt .

Met deze regel worden campagnes, advertentiesets of advertenties uitgeschakeld (afhankelijk van wat u kiest bij de stap Regel toepassen op) als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • CTR zakt onder de 5%.
 • CPC / CPA gaat boven de doelkosten (bijvoorbeeld 10).
 • Het geselecteerde campagneniveau ontvangt meer dan 2000 vertoningen in de periode van gisteren.
voorbeeld van Facebook-regel om niet-presterende campagnes uit te schakelen

Houd er rekening mee dat Facebook standaard aanbeveelt om 8.000 levenslange impressies te gebruiken. Omdat deze regel echter is gebaseerd op verzamelde gegevens van ‘gisteren’, worden 2000 vertoningen gebruikt in plaats van 8000 totale vertoningen als voorwaarde.

Regel 3 : deze geautomatiseerde regel werkt het beste wanneer u verschillende advertentiesets A / B wilt testen zonder achterom te kijken om handmatig een winnaar te bepalen . In plaats van statistieken over directe kosten, zoals CPC of kosten per resultaat, is deze regel gebaseerd op een doel-CTR. Aan het eind van de dag vertegenwoordigt uw CTR het niveau van advertentiebetrokkenheid beter dan CPC of kosten per resultaat.

Met deze regel worden advertentiesets uitgeschakeld wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan:

 • CTR zakt onder het streefpercentage (in dit geval 5%).
 • Het doelgroepbereik voor de advertentieset-targeting is meer dan 5% van de totale doelgroepgrootte.
voorbeeld van Facebook-regel om niet-presterende campagnes uit te schakelen

Regel # 4 : Dit is een andere geautomatiseerde regel voor A / B-testen van advertentiesets en advertenties. Soms krijgt u ondanks een goede CTR niet het verwachte aantal resultaten voor uw geselecteerde doelstelling. Als je de campagne bekijkt, is het te laat; u heeft al het volledige budget voor de advertentie of advertentieset uitgegeven.

Deze regel zal u tot op zekere hoogte helpen dat probleem op te lossen. De advertentieset of advertentie wordt uitgeschakeld als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • Het aantal resultaten is kleiner dan X (in dit geval 5).
 • U heeft de helft van het totale budget van de advertentieset of advertentie uitgegeven.
voorbeeld van Facebook-regel om niet-presterende campagnes uit te schakelen

Facebook definieert de bestede levensduurratio als “de verhouding (tussen het getal 0,0 tot 1,0) van hoeveel geld je hebt uitgegeven gedurende de levensduur van je advertentie of advertentie die is ingesteld op het levensduurbudget.” Met andere woorden, het vertegenwoordigt het percentage van het lifetime-budget dat aan een advertentieset of advertentie wordt besteed, waarbij 0,5 50% van de bestede lifetime-ratio vertegenwoordigt.

Regel # 5 : Het resultaatpercentage vertegenwoordigt het percentage resultaten dat u heeft ontvangen uit alle weergaven van uw advertenties. Als u bijvoorbeeld 2 resultaten krijgt uit 100 weergaven, is uw resultaatpercentage 2%.

Met deze regel kunt u campagnes, advertentiesets en advertenties uitschakelen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • Het resultaatpercentage zakt onder X% (in dit geval 2%).
 • De vertoningen in het tijdsbereik van gisteren zijn hoger dan 3.000.
voorbeeld van Facebook-regel om niet-presterende campagnes uit te schakelen

Met deze regel kunt u de campagneprestaties beheren door gebruik te maken van concepten voor resultaatscijfers .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format