leads chatbot

Hoe Facebook-leadadvertenties te gebruiken voor meer potentiële klanten

10 min


129

Meer gekwalificeerde leads van Facebook nodig?

Heb je hoofdadvertenties van Facebook gebruikt?

Met de komst van Facebook Zero zullen pagina’s in feite weinig of geen organisch bereik zien zonder enige vorm van advertentiebudget. Het geld dat u uitgeeft, moet rendement opleveren.

In dit artikel leert u hoe u Facebook-leadadvertenties kunt gebruiken om e-mail- en mailingcontactdetails van Facebook-gebruikers te verzamelen en te downloaden .

Hoe leadgenererende advertenties werken

Advertenties voor het genereren van leads op Facebook en Instagram zijn ontworpen om e-mailadressen rechtstreeks in uw database te bezorgen. In tegenstelling tot andere advertentietypen bevatten hoofdadvertenties een contactformulier dat mensen kunnen invullen als ze geïnteresseerd zijn in uw product of service. U kunt die informatie vervolgens gebruiken om contact met hen op te nemen.

Facebook vult het leadformulier vooraf in met gebruikersinformatie die ze al hebben. Omdat de advertentie het meeste werk doet van het invullen van de gegevens, is de kans groter dat gebruikers het formulier invullen, waardoor u een nieuwe lead krijgt.

Voorbeeld van hoofdadvertentie op Facebook

Leadadvertenties bevatten twee geïntegreerde elementen: de advertentie en het leadformulier, dat wordt gehost door Facebook of Instagram. Op het contactformulier van de hoofdadvertentie kunt u een e-mailadres en andere contactgegevens opvragen van de mensen die op uw advertentie klikken . Wanneer u het formulier maakt, kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan vragen of uw eigen aangepaste vragen maken .

Nadat leads zijn vastgelegd, laat Facebook je ze handmatig downloaden of je kunt verbinding maken met een CRM zoals MailChimp of Salesforce.

Leadadvertenties kunnen werken voor B2B

Veel B2B-bedrijven zijn huiverig om Facebook als advertentieplatform te gebruiken. Ze zien het als een B2C-medium en negeren daarom de kansen die het biedt.

Maar mensen die in die bedrijven werken, zitten ook op Facebook en reageren redelijk goed op bedrijfsgerelateerde advertenties. Toen mijn bedrijf onlangs een split-testcampagne uitvoerde tussen Facebook en LinkedIn (met bijna identieke advertenties en targeting) voor een klant, waren de resultaten veel beter met Facebook voor een fractie van de prijs van LinkedIn.

Bijvoorbeeld, FreeAgent levert software voor kleine bedrijven en zelfstandigen, zodat de voorsprong magneten zijn perfect geschikt voor de pijnpunten van hun doelgroep aan te pakken.

Voorbeeld van hoofdadvertentie op Facebook

Het is onwaarschijnlijk dat de advertenties klikken genereren van mensen buiten de doelgroep, dus de leadgen-advertenties werken om gekwalificeerde warme leads te leveren. Het bedrijf volgt vervolgens e-mailmarketing, een verkoopgesprek, retargeting of een andere creatieve benadering.

# 1: Kies een aanbieding voor uw hoofdadvertentie

Mensen hebben een goede reden nodig om afstand te doen van hun persoonlijke informatie, dus kies een verleidelijke hoofdmagneet die uw doelgroep zal aanspreken . Bied iets exclusiefs aan dat het probleem van uw prospect oplost.

Hoofdadvertenties worden doorgaans gebruikt voor de volgende aanbiedingen:

 • Nieuwsbrieven, whitepapers, playbooks, spiekbriefjes, gratis downloads en meer
 • Aanvraagformulieren voor lidmaatschap of een exclusieve aanbieding
 • Applicaties, pre-orders of aanmeldingen
 • Aanmeldingen voor deals, kortingsbonnen of aanbiedingen
 • Registratie voor conferenties, evenementen of webinars
 • Competities, stemmen of enquêtes
 • Citaten (bijv. Verzekeringsofferte)
 • Automatische offertes voor een product – screeningsvragen waarmee een oplossing kan worden voorgesteld
 • Testritten – vragen om informatie te verzamelen, bijvoorbeeld om een ​​proefrit te maken met een geschikte auto
 • Bemonstering – wordt doorgaans gebruikt voor aanvragen voor B2C-productmonsters

Wees creatief met uw hoofdmagneet . Denk verder dan de klassieke freebie-downloadbenadering om iets te vinden dat werkt voor uw bedrijf en uw potentiële klanten .

Voorbeeld van hoofdadvertentie op Facebook

Pet Emergency Service Vets Now had afgelopen herfst een geweldige campagne voor het genereren van leads. Ze boden hondenbezitters een gratis knipperende halsband aan. Het doel van de campagne was om informatie te verzamelen die het bedrijf zou helpen zich beter te richten op een aanstaande vakantiecampagne. Het was zo succesvol dat ze de advertentie maar een paar dagen en met een minimaal budget lieten zien.

De advertenties waren gericht op een vergelijkbaar publiek van de bestaande e-maillijst van Vets Now (voornamelijk historische, organische aanmeldingen) en een vergelijkbaar publiek van degenen die hondengerelateerde inhoud op de website hebben bezocht. In slechts 4 dagen leverde de campagne 377 leads op en een bereik van 11.504. De kosten bedroegen $ 0,27 per leadformulier en de advertenties hadden een uitstekende relevantiescore van 9. De hele campagne kostte ongeveer $ 100.

# 2: Bepaal welke informatie u wilt vragen

Wanneer u uw leadgeneratiecampagne plant, moet u beslissen welke informatie u op het leadformulier wilt opvragen. Hoe meer vragen u stelt, hoe kleiner de kans dat mensen het formulier invullen, dus neem alleen need-to-know-vragen op uw formulier op .

Met Facebook kun je kiezen uit opties zoals e-mailadres, naam, telefoonnummer (alleen Instagram), adres, geboortedatum, geslacht, bedrijfsnaam en meer. Bovendien kunt u maximaal 15 aangepaste vragen op het formulier toevoegen.

Hieronder staat het hoofdformulier dat Vets Now voor hun campagne heeft gebruikt. Het bedrijf vroeg om een ​​fysiek adres zodat ze de gratis halsband naar de gebruiker konden sturen. Vraag alleen om dat detailniveau als het adres essentieel is. En u kunt de advertentie natuurlijk eenvoudig op een specifieke geografische locatie targeten, zodat mensen van buiten uw regio deze niet zien.

Facebook lead advertentieformulier

Voor de onderstaande campagne vroeg FreeAgent alleen om een ​​e-mailadres, want dat was alles wat ze nodig hadden om de doelstellingen van hun campagne te bereiken.

Voorbeeld van een Facebook-advertentieformulier

Nadat gebruikers het formulier hadden verzonden, werd op het scherm een ​​bevestigingsbericht weergegeven dat hun freebie werd verzonden.

Voorbeeld van bevestiging van Facebook-leadadvertentieformulier

# 3: Maak uw hoofdadvertentie

Voordat u uw advertentie maakt, moet u wat informatie, machtigingen en items verzamelen, waaronder:

 • De URL voor het privacybeleid van uw bedrijf . Als u geen privacybeleid heeft, schrijf er dan een en plaats het online.
 • Een afbeelding voor de advertentie. U heeft ook de mogelijkheid om de Shutterstock-afbeeldingen gratis te gebruiken tijdens het maken van een advertentie. Zorg ervoor dat je voldoet aan de 20% tekstregel, tenzij je bereid bent extra te betalen en minder bereik te krijgen.
 • Tekst voor de advertentie.
 • De informatie die u wilt vragen op het leadformulier.
 • Een idee van wie u gaat targeten. Als dit aangepaste of vergelijkbare doelgroepen zijn, stelt u ze in.

U kunt uw hoofdadvertentie maken vanaf uw pagina of vanuit Advertentiebeheer . In deze stappen wordt uitgelegd hoe u Advertentiebeheer gebruikt.

Maak een nieuwe campagne

Klik in Advertentiebeheer op Campagne maken , geef uw advertentieset een naam en kies de doelstelling voor het genereren van leads . Schakel het selectievakje Create Split Test in als u split-tests wilt doen.

Facebook maakt een hoofdadvertentiecampagne

Stel de advertentieset in

U bevindt zich nu op het niveau van de advertentieset. Geef uw advertentieset een naam (ik raad aan om woorden te gebruiken om te beschrijven op wie u zich richt) en selecteer de Facebook-pagina waarvoor u leads verzamelt . Ga akkoord met de algemene voorwaarden als u dit nog niet heeft gedaan. Kies vervolgens uw budget en planning .

Facebook-leadadvertentie opgezet

Kies uw doelgroep en plaatsingen zoals u dat voor andere advertentietypen zou doen. Houd er rekening mee dat u zich met hoofdadvertenties moet richten op mensen ouder dan 18 jaar. In dit voorbeeld neem ik een aantal aangepaste doelgroepen op en sluit ik deze uit.

Facebook-leadadvertentietargeting

U kunt ook demografische, interesse- en gedragstargeting in lagen aanbrengen in plaats van of bovenop uw aangepaste doelgroepen.

Gedetailleerde targeting van Facebook-hoofdadvertenties

Met de optie Verbindingen kunt u uw Facebook-fans en andere variabelen targeten als u dat wilt. Dit is handig als u ook e-mailadresgegevens wilt ontvangen; Dit moet echter in een advertentieset staan ​​die losstaat van uw andere doelen. Ik stel voor dat u een aangepaste doelgroep van uw bestaande database toevoegt aan de uitsluitingslijst met alle advertentiesets, omdat u die e-mailadressen al heeft.

Verbindingstype Facebook-leadadvertentie

Kies de advertentie

Klik op Doorgaan om naar het advertentieniveau te gaan. Kies een advertentienaam en selecteer onder Identiteit uw pagina en uw Instagram-account, indien van toepassing .

Hoofdadvertentie op Facebook

Selecteer een advertentie-indeling en upload uw video’s en afbeeldingen . U kunt een breed scala aan creatieve middelen gebruiken in hoofdadvertenties: een statische afbeelding, carrousel, panorama of 360 ° -foto of video.

Afbeeldingen moeten in JPG- of PNG-indeling zijn met een beeldverhouding van 9:16 tot 16: 9. Carrousels kunnen 2 tot 10 kaarten bevatten, en statische afbeeldingen en video. Onthoud dat je met carrousels de mogelijkheid krijgt om een ​​kopie onder elke kaart te schrijven. De gebruikelijke specificaties voor carrousels zijn van toepassing.

Vervolgens voeg een kop en tekst . Koppen zijn beperkt tot 25 tekens en beschrijvingen van links mogen niet langer zijn dan 30 tekens. Onthoud dat de kopie op sommige plaatsingen kan worden ingekort.

Ook kiezen voor een CTA-knop . U kunt kiezen uit zes opties: Aanmelden, Abonneren, Meer informatie, Nu solliciteren, Offerte aanvragen en Downloaden.

Hoofdadvertentie op Facebook

Tip : in dit voorbeeld zul je enkele emoji’s opmerken. Om emoji’s aan uw advertentietekst toe te voegen, maakt u een persoonlijk Facebook-bericht (stel de doelgroep in op Me Only) en voegt u uw emoji’s toe. Kopieer en plak vervolgens het bericht met emoji’s in uw advertentie.

U kunt maximaal zes advertenties tegelijk maken door meerdere afbeeldingen te uploaden . Als u geen afbeelding heeft, kunt u een van de stockfoto’s kiezen.

Klik op Geavanceerde opties weergeven om de Facebook-pixel toe te voegen .

Facebook lead advertentie-afbeeldingen

Hier is een variant van de voorbeeldadvertentie:

Voorbeeld van hoofdadvertentie op Facebook

Maak het leadformulier

In de Lead Form sectie, klikt u op + Nieuw formulier om een nieuwe lead formulier te maken of klik op Dupliceren om een formulier dat u eerder hebt gemaakt te selecteren . U kunt ook een concept selecteren en een leadformulier bewerken dat u eerder hebt opgeslagen.

Formulier voor het maken van een Facebook-leadadvertentie

Als u een nieuw formulier moet maken , klikt u op het potloodpictogram linksboven (het heet momenteel Untitled Form) en geeft u uw leadformulier een naam .

Klik op het tabblad Inhoud op Intro (optioneel) en schakel de knop in om een ​​introductieschermaan uw hoofdadvertentie toe te voegen . Typ de kop , kies een afbeelding en voer informatie over uw product / download in onder Layout.

Formulier voor het maken van een Facebook-leadadvertentie

U ziet aan de rechterkant een voorbeeld van de advertentie.

Formulier voor het maken van een Facebook-leadadvertentie

Klik op Vragen en pas de kop aan of gebruik degene die Facebook voorstelt .

Vink de vakjes aan voor de informatie die u van gebruikers op uw formulier wilt verzamelen . Om aangepaste vragen toe te voegen , klikt u op + Aangepaste vragen onder aan het scherm.

Facebook lead ad select-vragen

Als u een bestaand leadformulier wijzigt, klikt u op Voltooien. Als dit een nieuw leadformulier is, klik dan op Privacybeleid en voeg een link toe . Voeg indien nodig een aangepaste disclaimer toe.

Facebook lead ad privacybeleid

Hier is een variant met een afbeelding en wat aangepaste tekst. Het is een goed idee om een afbeelding toe te voegen van wat gebruikers zullen ontvangen wanneer ze zich aanmelden . U kunt een alinea met tekst of opsommingstekens kiezen in het lay-outveld. Het is altijd goed om de voordelen van het klikken op de knop Verzenden te onderstrepen .

Facebook-intro voor leadadvertentie

Klik op Bedankt scherm om het scherm aan te passen dat gebruikers zien nadat ze het leadformulier hebben verzonden. U kunt een kop, beschrijving, knoptype (om mensen naar een website te sturen of om toegang te krijgen tot een download) en de CTA kiezen .

Zo ziet het eruit als u mensen naar uw website stuurt:

Facebook-hoofdadvertentie bedankt scherm

Hier is de optie om een ​​downloadknop voor uw freebie te bieden:

Facebook-hoofdadvertentie bedankt scherm

Klik onderaan het formuliervoorbeeld om te zien hoe uw formulier eruit komt te zien. Klik op Voltooien om uw leadformulier in te vullen of klik op Opslaan om er later naar terug te keren.

Als u klaar bent om de advertentie live te laten gaan , klikt u op Bestelling plaatsen . Uw advertentie gaat nu het goedkeuringsproces in, dat u kent van andere campagnes.

# 4: Download uw gegevensverzameling

Als u uw leads met uw CRM hebt geïntegreerd, krijgt u ze rechtstreeks in uw CRM-systeem. Als dit niet het geval is, kunt u een CSV-bestand downloaden van Advertentiebeheer, waar u ook uw resultaten kunt zien.

Facebook lead-advertentieresultaten

Facebook ondersteunt een groot aantal CRM- en e-mailsystemen: MailChimp, Salesforce, Zapier, Zoho Social, HubSpot en meer. Om uw gegevensverzameling met uw CRM te integreren , keert u terug naar uw Facebook-pagina , klikt u bovenaan op Publicatietools en klikt u links op Leads instellen .

Facebook-leadadvertenties instellen CRM

Als uw CRM- of e-mailsoftware niet wordt ondersteund door Facebook-leadadvertenties, kunt u het CSV-bestand handmatig downloaden van Facebook en uploaden naar uw CRM, of een overbruggingsapp zoals LeadsBridge gebruiken om de gegevens te synchroniseren . LeadsBridge is gemakkelijk te gebruiken en begint bij $ 260 per jaar. U kunt er een proefrit mee maken door u aan te melden voor een gratis proefperiode van 7 dagen.

Facebook Lead Ads Tips voor succes

Hier zijn enkele tips om betere resultaten te behalen met uw hoofdadvertenties:

 • Maak je hoofdmagneet onweerstaanbaar voor je publiek.
 • Zorg voor een juiste targeting . Overweeg om je te richten op fans, websitebezoekers, fans van concurrenten, vergelijkbare doelgroepen en het scala aan andere targetingopties die Facebook biedt.
 • Besteed tijd aan het ontwikkelen van uw vermogen . Ontwerp uw download om er professioneel uit te zien en gebruik een stijl die bij uw merk past. Kies een foto die de aandacht trekt.
 • Gebruik video in uw advertentie . Ik merk dat video’s met advertenties lagere kosten en hogere conversies opleveren; er is een advertentie-algoritme dat enkele overeenkomsten vertoont met het nieuwsfeed-algoritme. Vergeet niet om ondertiteling te gebruiken (80% van de gebruikers bekijkt video zonder geluid).
 • Schrijf pakkende koppen en kopieer voor de advertentie.
 • Vraag niet te veel informatie op het leadformulier.
 • Test, test en test opnieuw.

Volg uw nieuwe leads op met e-mails, telefoontjes en een geweldige reeks aanvullende aanbiedingen, waardevolle informatie en andere relevante inhoud.

Gevolgtrekking

Advertenties voor het genereren van leads op Facebook en Instagram zijn ontworpen om eenvoudig e-mailadressen en andere informatie van gebruikers te verzamelen. De leadadvertentie bestaat uit een afbeelding, video of carrousel, gevolgd door een leadformulier wanneer de gebruiker op de advertentie klikt. Het is duidelijk dat u een leuke stimulans moet bengelen om gebruikers aan te moedigen die informatie te verstrekken.

Leadadvertenties zijn eenvoudig in te stellen en met de juiste creatieve middelen kunnen ze warme leads voor uw bedrijf opleveren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format