facebook chatbots

Hoe Facebook-video’s te maken met goede engagement/betrokkenheid

5 min


121

Ben je bang dat de laatste wijzigingen in de nieuwsfeed van Facebook invloed hebben op je videobereik?

Op zoek naar tips om video’s te maken die zinvolle reacties genereren?

In dit artikel ontdek je hoe je Facebook-video’s maakt die de aandachtige interacties genereren die je berichten nodig hebben om zichtbaar te blijven in de nieuwsfeed .

Hoe veranderingen in nieuwsfeeds de zichtbaarheid van video’s beïnvloeden

Om videomarketing te laten werken, moet u verschillende soorten video-inhoud gebruiken om specifieke doelen te bereiken, en vervolgens elk van uw videoboodschappen aanpassen aan de taal van elk sociaal platform. Marketeers hebben de afgelopen jaren de taal en de eigenaardigheden van Facebook geleerd, maar nu is het landschap veranderd.

Facebook Zero (de nieuwste platformupdate) heeft nieuwe veranderingen aangebracht in de kern van hoe we de plaats van video’s in de context van Facebook begrijpen. De update heeft alles te maken met het aanmoedigen van zinvolle interacties tussen mensen. Naarmate Facebook inhoud begint te tonen op basis van de connecties van mensen en het vermogen van die inhoud om interacties op gang te brengen, zullen gebruikers meer inhoud van vrienden en minder inhoud van bedrijven zien.

In dit licht wordt video als passief beschouwd omdat het niet zoveel gesprekken op gang brengt als andere soorten inhoud; het zal dus minder vaak in de feeds van mensen worden gezien. Betekent dit dat het maken van video voor Facebook de investering niet meer waard is? Helemaal niet. Het betekent alleen dat je je spel moet opvoeren, omdat de concurrentie tussen bedrijven veel heviger zal worden.

Hier is wat u kunt doen om op te vallen.

# 1: Kies videotypen die Facebook-betrokkenheid genereren

Ik sprak eerder over de specifieke Facebook-taal om Facebook-doelgroepen aan te spreken. Als het om video gaat, wordt dat bepaald door de videotypes die u gebruikt om die doelgroepen te bereiken. Dat is de reden waarom wanneer je video’s voor Facebook maakt , deze videotypes een veilige gok zijn voor het genereren van conversatie en betrokkenheid.

Live video’s

Facebook zegt dat livevideo’s 3x langer worden bekeken en 10x meer worden becommentarieerd dan welk ander videotype op het platform dan ook. Met de veranderingen in de nieuwsfeed kunnen die opmerkingen een grote bijdrage leveren aan het vergroten van uw organische bereik.

U kunt live video gebruiken om evenementen te streamen, een Q&A te regelen of een nieuw product te presenteren .

Educatieve video’s

Het onderzoeken van een probleem dat uw publiek ondervindt, kan een heen-en-weer gaan veroorzaken in het opmerkingengedeelte dat een lange weg zal afleggen in de richting van het tonen van betrokkenheid bij uw merk. Als je elke video publiceert, zullen mensen je gaan zien als een autoriteit en zal hun vertrouwen in jou groeien.

Gebruik educatieve video’s om de problemen en concepten uit te leggen die het vaakst door mensen in uw vakgebied worden ervaren .

Bedrijfsverhaalvideo’s

Facebook is altijd geweest over het verbinden van mensen en het creëren van communities, dus als je laat zien wat er achter de schermen van je bedrijf gebeurt, kun je je publiek uitnodigen om er deel van uit te maken. Door uw team en hun dagelijkse taken voor de camera te plaatsen, wordt uw merk menselijker en deelt u de waarden van uw bedrijf, dingen waar uw publiek zich altijd mee kan identificeren.

U kunt bedrijfsvideo’s gebruiken om nieuwe teamleden te introduceren, te laten zien hoe een product wordt gemaakt of een bestelling te volgen van plaatsing tot uitvoering .

Instructievideo’s

Video’s die kijkers stap voor stap leren hoe ze zeer specifieke problemen kunnen oplossen,behoren tot de meest gewilde video’s op elk platform. Omdat veel mensen variaties hebben op het probleem dat u aanpakt, zorgen de video’s voor interactie in de vorm van vragen en discussies in het commentaargedeelte.

U kunt instructievideo’s (of uitlegvideo’s) gebruiken om kijkers te laten zien hoe ze een bestelling kunnen plaatsen, een probleem kunnen oplossen of uw product kunnen instellen .

# 2: Ontwerp uw video om te profiteren van betrokkenheid

Alle sociale netwerken hebben verschillende talen voor video’s, maar dat betekent niet dat bepaalde dingen even goed werken voor video’s op alle platforms. Er zijn specifieke technische en audiovisuele aspecten die effectief zijn gebleken op Facebook en daarbuiten, dus het is een must om ze in je video’s op te nemen.

Houd uw video’s kort

In het verleden heeft Facebook gezegd dat het belangrijkste aan video niet de lengte is, maar het vermogen om een verhaal te vertellen . Het verhaal vertellen is essentieel, maar hoe dichter je de video onder de 2 minuten kunt houden, hoe beter hij zal presteren.

Waarom? Mensen verliezen vrij snel interesse, vooral op sociale media.

Een korte video dwingt je om je verhaal simpel te houden en vergroot de kans dat kijkers het volledig bekijken.

Open met een knal

Aangezien Facebook video’s standaard automatisch op mute afspeelt, hangt uw kans om de aandacht van uw doelgroep te trekken sterk af van de kracht van uw oorspronkelijke beelden.

Gebruik een van je beste reeksen als video-opener . Om interesse te wekken, kunt u overwegen om kleurrijke of vreemde afbeeldingen, onconventionele camerahoeken of tijdsverlopen op te nemen .

Ondertitel elke video

Dankzij gedempte autoplay zijn mensen eraan gewend geraakt om video’s zonder geluid te bekijken. Met ondertitels kunt u de dingen die het belangrijkst zijn in uw bericht benadrukken.

Vergeet niet om bij het uitlijnen van uw ondertitels trefwoorden te gebruiken om de hoogtepunten van uw bericht nog meer te onderstrepen .

Gebruik effecten niet te veel

Het verhaal (je bericht) is het belangrijkste van je video. Wees niet overdreven creatief met bewerkingen en effecten die dat verhaal in de weg kunnen staan.

Om het simpel te houden, bedenk een origineel verhaal en laat het voor zichzelf spreken .

# 3: Investeer in zichtbaarheid van nieuwsfeeds

Als Facebook Zero iets duidelijk maakt, is het dat Facebook wil dat bedrijven betalen voor zichtbaarheid. Als je nog niet hebt betaald voor blootstelling via Facebook-advertenties, biedt het advertentiesysteem verschillende functies die het je tijd en geld zeker waard maken.

Voorbeeld van een gesponsorde Facebook-videopost.

Ten eerste kunt u een reeks belangrijke targetingkenmerken definiëren om uw gewenste doelgroep nauwkeuriger te bereiken.

ontvangt ook waardevolle prestatiegegevens over uw video’s , zoals hoeveel weergaven van 3 seconden en 10 seconden elke video heeft, hoeveel die weergaven u kosten en het aantal weergaven van mensen die een deel van uw video of de hele video hebben gezien video.

U kunt zelfs bij elk doelgroepsegment inzoomen op de prestaties van uw video’s . Misschien merk je dat jonge mensen de voorkeur geven aan korte en snelle video’s, terwijl oudere kijkers blijven hangen voor langere video’s.

Het zit allemaal in de onbewerkte gegevens die op het Facebook Ads- platform worden gevonden, informatie die het geld meer dan waard is dat u voor zichtbaarheid in de nieuwsfeed zet. De gegevens kunnen u helpen uw video’s aan te passen en te optimaliseren voor meer betrokkenheid en bereik. En aangezien Facebook tegenwoordig met die factoren rekening houdt, kun je het je niet veroorloven om geen geld uit te geven.

Gevolgtrekking

Het Facebook-landschap is misschien veranderd, maar de essentie die video’s met interesse onderscheidt, is dat niet. Gebruik het bovenstaande advies om video’s te maken die uw kijkers met en over u laten praten.

En omdat Facebook Zero helemaal draait om betrokkenheid en zinvolle interacties, kun je gerust zeggen dat je die hoogwaardige betrokkenheid meer dan ooit nodig hebt (plus een paar dollar om te investeren).


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format