Hoe Instagram-hashtags te gebruiken voor meer zichtbaarheid - DeLaatbusiness

Hoe Instagram-hashtags te gebruiken voor meer zichtbaarheid

5 min


116
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet je je hashtag-game op Instagram verbeteren?

Op zoek naar tips om Instagram-hashtags effectiever te gebruiken?

In dit artikel leer je drie manieren waarop je hashtags op Instagram kunt gebruiken om je marketingdoelen te bereiken .

Waarom Instagram-hashtags belangrijk zijn

Hashtags zijn een integraal onderdeel van Instagram. Ze kunnen alles doen, van u helpen uw bereik te vergroten en nieuwe klanten te bereiken , door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) te volgen of discussies op gang te brengen . Er komt veel kijken bij het gebruik van de juiste hashtag-tactieken om meer betrokkenheid en volgers op het platform te krijgen.

Instagram heeft onlangs een functie uitgebracht waarmee gebruikers hashtags kunnen volgennaast andere gebruikers. Gebruikers kunnen nu alles volgen, van #Seattleshopping tot #Ravenclawforever. En als je de hashtags kunt kraken die je doelgroep waarschijnlijk zal volgen, heb je een directe manier om in de feeds te komen van kijkers die misschien nog niet van je hebben gehoord.

Instagram volgen hashtag-functie

Vrij generieke hashtags zijn de hashtags die het meest waarschijnlijk in grote hoeveelheden door gebruikers worden gevolgd, zoals #TGIF of #retailtherapy , dus die zijn een goede plek om te beginnen. Zoek een paar echt populaire hashtags die van toepassing zijn op uw bedrijf en voeg ze vaker toe aan uw berichten .

Onderwerpen waarbij een of andere gemeenschap betrokken is, kunnen ook een enorm voordeel hebben, of het nu gaat om lokale of nichebelangen zoals Game of Thrones of Star Wars. Heb je een bakkerij en eet je een cupcake met boterbier? Tag een aantal populaire Harry Potter-hashtags.

Laten we nu eens kijken naar drie manieren waarop uw bedrijf hashtags effectiever kan gebruiken op Instagram.

# 1: Gebruik meerdere locatiehashtags om op lokaal bewustzijn te bouwen

Deze hashtag-tactiek kan je helpen het aantal volgers meer te verhogen dan welke andere dan ook. Als je een lokaal bedrijf bent (zelfs als je veel e-commerce hebt), is het gebruik van locatiegebaseerde hashtags een uitstekende manier om in contact te komen met je community . Mensen houden ervan om bedrijven in hun omgeving te ondersteunen en zullen waarschijnlijk lokale evenementen en plaatsen op het platform verkennen. Dit kan je helpen om op hun radar te komen, zelfs als je dat niet eerder was.

Instagram-hashtags lokaal zakelijk voorbeeld

Als u bijvoorbeeld een lokaal bedrijf in Atlanta bent, kunt u enkele hashtag-variaties zoals deze gebruiken:

  • #iloveatlanta
  • #atlanta
  • #atlantashopping
  • #atlantadessert
  • #atlantalocal
  • #atlantaevent
  • #atlantahalloween

Gebruik ten minste drie locatiegebaseerde hashtags voor elk bericht voor uw lokale bedrijf. Door de hashtags die u gebruikt te diversifiëren, is de kans groter dat u in de loop van de tijd verschillende mensen in uw doelgroep bereikt.

# 2: Co-opteer leuke hashtags om onmiddellijke aandacht te vragen

Als het bij je merk past, gooi er dan een paar leuke of ironische hashtags in . Dit is een geweldige manier om persoonlijkheid aan uw profiel toe te voegen om gebruikers aan te spreken en de betrokkenheid te vergroten. Dit zijn hashtags waarvan je misschien niet verwacht dat veel mensen ze zoeken, maar ze kunnen wat extra pit toevoegen aan je bijschrift. Deze tactiek kan uw merk ook een solide, duidelijke stem geven die mensen willen volgen.

Het onderstaande voorbeeld gebruikt uitzonderlijk goed verschillende variaties van dit type hashtag, waaronder #treatyoself en #wewonttell.

Instagram coöpteert bijvoorbeeld populaire hashtags

In sommige gevallen kunnen dit de allereerste hashtags zijn die u in de reeks gebruikt, omdat u wilt dat gebruikers ze lezen; de anderen zijn er misschien alleen om te bereiken. Als uw bedrijf muntijs aanbiedt, kunt u bijvoorbeeld de hashtag #getyourgreenon gebruiken.

Als je een kleine boetiek hebt, probeer dan hashtag-reeksen zoals #whosaidshoppingcantfixeverything #theylied #yesitcan. Het klinkt een beetje gek, maar het kan werken, en het kan zijn dat volgers af en toe alleen op de hashtags reageren.

# 3: Creëer merk-hashtags om deelname aan UGC-campagnes te stimuleren

Het hebben van je eigen hashtag kan conversaties genereren en het tegelijkertijd gemakkelijker maken om de discussie te volgen, zelfs als deze buiten je kanaal plaatsvindt. Daarom hebben alle grote merken hashtags die vaak hun merknaam bevatten (zoals #loveloft ) en misschien zelfs seizoensgebonden of wedstrijdgerelateerde hashtags (zoals #redcupcontest ).

Het hebben van je eigen hashtag geeft je ook een duidelijk voordeel. Veel merken hebben moeite om de UGC te krijgen die ze willen helpen om hun merk te promoten. De meeste klanten maken echter graag content; ze wachten gewoon op instructies.

Voorbeeld van hashtag van Instagram-merk

Geef gebruikers ideeën  over wat voor soort inhoud ze moeten maken (zoals “Heb je #MarriedInModcloth ? Laat het ons weten!”) Om delen aan te moedigen. En hier is de grote bonus: wanneer gebruikers de hashtag toevoegen, delen ze inhoud op een manier die u kunt volgen en waarvan u kunt profiteren, terwijl hun vrienden en volgers ook aan uw merk worden blootgesteld.

Onderzoek hashtags voor populariteit en trendpotentieel

De meeste bedrijven en online marketeers begrijpen het belang van trefwoordonderzoek. Net als zoekwoorden voor uw site, kunnen de juiste hashtags u helpen verschijnen in zoekopdrachten en ervoor zorgen dat uw doelgroep u kan vinden.

Omdat het een goede gewoonte is om meerdere hashtags op elk bericht te plaatsen, betekent dit dat je van tevoren hashtag-onderzoek wilt doen met een tool als Hashtagify(plannen beginnen bij $ 9 / maand). Wanneer je naar een hashtag zoekt , zie je de totale en recente populariteit van die hashtag , zodat je trending topics of evenementgerelateerde hashtags kunt verwijderen die niet langer relevant zijn .

Hashtagify hashtag-onderzoek

Hashtagify laat je ook andere hashtags zien die gerelateerd zijn aan degene die je zocht, waardoor je nieuwe ideeën krijgt voor andere termen en zinnen die je doelgroep kunnen aanspreken. Dit bespaart u op de lange termijn een hoop tijd.

Hashtagify hashtag-onderzoek

Gevolgtrekking

Het kiezen van de juiste hashtags kan een wereld van verschil maken in zowel je betrokkenheid als bereik op Instagram, dus dit is niet een gebied dat je wilt negeren. Neem de tijd om uw onderzoek te doen, verschillende strategieën te testen en de resultaten bij te houden om te zien welke hashtags na verloop van tijd het beste voor u lijken te werken. Vooral met de hashtag-volgfunctie op Instagram kan dit nog meer opleveren dan historisch gezien het geval is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format