Hoe Instagram Story Highlights voor bedrijven te gebruiken - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Hoe Instagram Story Highlights voor bedrijven te gebruiken

5 min


115
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer waarde halen uit je Instagram-verhalen?

Geïnteresseerd in het herbestemmen van verhalen op je Instagram-profiel?

Met de functie Hoogtepunten van Instagram kun je meerdere Instagram-verhalen combineren tot langetermijninhoud die je publiek op hun gemak kan ontdekken.

In dit artikel leert u hoe u albums met hoogtepunten van Instagram-verhalen maakt voor uw bedrijf .

# 1: maak een Instagram-album met hoogtepunten

De functie Instagram-hoogtepunten is in december voor alle gebruikers uitgerold, en hoewel niet alle gebruikers het misschien nog hebben, zouden de meesten dat moeten doen. Degenen die het hebben, zullen de sectie Verhaalhoogtepunten onder de bio op hun Instagram-profiel opmerken . Als je nog geen highlights hebt gemaakt, zijn de cirkels grijs.

Hoogtepunten van Instagram-verhaal op profiel

U kunt een nieuw album met hoogtepunten maken op basis van uw profiel of een actueel verhaal.

Voeg een hoogtepunt toe vanuit uw profiel

Om een ​​album met hoogtepunten van uw profiel te maken, tikt u op het teken + in het gedeelte Hoogtepunten van het verhaal .

Wanneer je een nieuwe highlight toevoegt, verschijnt de archieflijst met je Instagram-verhalen . Selecteer eenvoudig de berichten die u aan dat album met hoogtepunten wilt toevoegen en tik op Volgende .

Instagram maakt hoogtepunt uit archief

Met de uitrol van de functie Hoogtepunten worden al uw verhalen standaard in uw profiel gearchiveerd. Om dit te wijzigen, open je je Verhaalinstellingen vanuit je Instagram-profielinstellingen.

Voeg een hoogtepunt toe uit een actief verhaal

Je kunt ook een nieuw hoogtepunt maken van een actief verhaal op je Instagram-profiel. Open je verhaalpost en tik op het markeringspictogram met het hartje.

Instagram creëert een hoogtepunt van de huidige verhaalpost

Vervolgens selecteert u Nieuwe van de instructie Add to Highlights scherm.

# 2: Geef uw hoogtepuntalbum een ​​naam

Vervolgens moet u uw album met hoogtepunten een naam geven. Het kan maximaal 16 tekens lang zijn, maar niet alle 16 tekens verschijnen in de albumnaam op uw profiel voordat ze worden afgekapt met een “…”. Probeer daarom de titel kort en krachtig te houden .

Instagram voegt hoogtepuntnaam toe

Bij het maken van een nieuw hoogtepunt uit een huidig ​​verhaal, ziet het naamgevingsscherm er zo uit.

Instagram voegt hoogtepuntnaam toe

# 3: Bewerk uw albumomslagafbeelding met hoogtepunten

De omslag van het album met hoogtepunten is de eerste afbeelding die je naar het hoogtepunt hebt geüpload. De kans is groot dat de afbeelding niet gunstig wordt uitgelijnd. Om het uiterlijk te verbeteren, tikt u op Omslag bewerken en sleept, zoomt en verplaatst u uw omslagafbeelding .

Instagramverhalen markeren omslagafbeelding bewerken

Als je klaar bent, tik je op Gereed en je bent helemaal klaar! Je nieuwe album met hoogtepunten verschijnt nu op je profiel.

# 4: berichten toevoegen aan of verwijderen uit een album met hoogtepunten

Als je eenmaal een hoogtepunt hebt ingesteld, kun je er altijd meer artikelberichten aan toevoegen of zelfs berichten uit het album verwijderen.

Om meer inhoud toe te voegen , selecteert u de markering en tikt u op de knop Meer met drie stippen rechtsonder in het scherm.

Selecteer Markering bewerken en tik vervolgens op het tabblad Archief om toegang te krijgen tot uw verhaalposts. Alle berichten die momenteel deel uitmaken van de markering, worden vervaagd en gemarkeerd met een vinkje. Selecteer een of meer berichten om toe te voegen aan de markering en tik op Gereed als je klaar bent.

Instagram voegt bericht toe om te markeren

Om een bericht uit een hoogtepunt te verwijderen , selecteert u het en gaat u verder naar het specifieke bericht dat u wilt verwijderen . Tik op de knop Meer met drie stippen rechtsonder in het scherm van het bericht dat je wilt verwijderen.

Selecteer Verwijderen uit markering en bevestig de keuze om het bericht te verwijderen.

Instagram hoogtepunt bericht verwijderen

Instagram benadrukt praktische tips

U kunt meer albums toevoegen volgens hetzelfde proces als hierboven vermeld. Tijdens het testen kon ik zonder problemen meer dan 20 albums toevoegen. Bij het bekijken van uw profiel worden echter slechts vier albums met hoogtepunten duidelijk weergegeven. Als je vijf of meer hoogtepunten hebt, gaan ze naar de rechterkant van het scherm.

Instagram meerdere hoogtepunten van verhalen op profiel

U kunt hetzelfde verhaal aan meer dan één hoogtepunt toevoegen . Als je inhoud hebt die in meer dan één categorie past, ga je gang en neem je deze op in meerdere hoogtepunten.

Pas op voor de chronologische volgorde van uw hoogtepunten . Wanneer u nieuwe albums met hoogtepunten maakt, is het eerste (of oudste) album het meest rechtse album in de banner. Zorg voor een strategie voor de onderwerpen die u in hoogtepunten wilt maken en zorg ervoor dat de belangrijkste onderwerpen niet uit het zicht worden geduwd . Als je van plan bent om vijf of meer hoogtepunten te hebben, maak dan eerst de minder belangrijke en de meest relevante of belangrijke als laatste.

Het chronologisch uploaden van verhalen naar een hoogtepunt is ook relevant voor uw contentstrategie. Je meest recent geüploade verhaal in een hoogtepunt is het eerste bericht dat kijkers zien. Daarom is het eerste bericht dat je ooit aan een hoogtepunt hebt toegevoegd het laatste bericht dat in dat album met hoogtepunten is bekeken. Als je tips of tutorials opneemt die in chronologische volgorde moeten worden bekeken , upload ze dan in omgekeerde volgorde naar de markering.

Wanneer u een hoogtepunt bekijkt, verschijnt de naam van het album met hoogtepunten in de linkerbovenhoek van het scherm (in plaats van de gebruikersnaam van het account), samen met de omslagfoto voor de hoogtepunt. Ook al heb je maar 16 karakters, dit is weer een goede gelegenheid voor branding en om op te vallen. Het is ook een goede stimulans om voor elk hoogtepunt een sterke, herkenbare omslagafbeelding te kiezen .

De dierentuin van San Diego heeft bijvoorbeeld een herkenbare omslagafbeelding en titel gemaakt voor dit album met hoogtepunten.

Voorbeeld van Instagram-hoogtepunt

Profiteer van aanklikbare links in verhalen (zie dit bericht voor details over het toevoegen van een link aan uw verhalen ) om hoogtepunten op uw profiel te creëren die verkeer naar uw website leiden . U kunt deze tactiek gebruiken om blogposts , producten, cursussen of iets anders op uw site te promoten .

De klikbare link in dit Kitchn- hoogtepunt leidt kijkers bijvoorbeeld naar slowcooker-recepten op hun website.

Voorbeeld van een klikbare link voor Instagram-verhaal

Hier zijn aanvullende creatieve manieren om highlights te gebruiken:

  • Creëer hoogtepunten specifiek voor tips of tutorials om uw geloofwaardigheid te vestigen en vertrouwen in uw merk op te bouwen.
  • Deel achter de schermen of persoonlijke verhalen in een hoogtepunt om uw merk menselijker te maken.
  • Creëer een hoogtepunt voor een specifieke gebeurtenis of gelegenheid.
  • Creëer een uniek hoogtepunt voor elk van uw producten of services om kenmerken of functies onder de aandacht te brengen .
  • Voeg een nieuws- of update-highlight toe om waardevolle informatie in uw branche te delen.
  • Verzamel interessante onderwerpen die uw publiek leuk vindt, zoals motiverende berichten, wekelijkse thema-inhoud, enzovoort.

Er zijn veel creatieve manieren om de nieuwe functie Hoogtepunten in uw Instagram-marketing op te nemen. Gebruik dit waardevolle onroerend goed op uw Instagram-profiel om uw merk op te bouwen, vertrouwen bij uw publiek te ontwikkelen en meer bezoekers naar uw website te leiden.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *