Hoe Instagram-verhalen te gebruiken om verkeer naar een opt-in-formulier te leiden - DeLaatbusiness
chatbots toekomst marketing

Hoe Instagram-verhalen te gebruiken om verkeer naar een opt-in-formulier te leiden

8 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je je e-maillijst uitbreiden met Instagram?

Vraagt ​​u zich af hoe u e-mailleads genereert met een Instagram-verhaal?

In dit artikel ontdek je een stappenplan om met Instagram Stories bezoekers naar je aanmeldformulier te leiden .

# 1: Ontwikkel een aanbieding om in te ruilen voor opt-ins

Instagram Stories heeft de kracht om kijkers om te zetten in leads. Prachtig vormgegeven visuals en real-time storytelling kunnen fungeren als efficiënte hooks, die hypergeëngageerde gebruikers naar uw aanmeldingspagina’s leiden.

Voordat u uw Verhalen-inhoud kunt maken, moet u beslissen wat uw inhoudsaanbod zal zijn om aanmeldingen aan te trekken. Wanneer gebruikers op uw voor mobiel geoptimaliseerde bestemmingspagina terechtkomen, moet u bezoekers een goede reden geven om u hun e-mailadres te geven .

Typische aanbiedingen zijn onder meer:

  • Kortingscodes voor producten
  • Gratis eBooks
  • Gratis e-mailcursussen
  • Gratis productmonsters
  • Een kans om iets te winnen

# 2: Maak Instagram Stories-visuals om uw aanbieding te promoten

Zodra u heeft besloten wat uw inhoudsaanbod zal zijn, bent u klaar om de bestemmingspagina te maken met een aanmeldingsformulier . Gebruik daarna dezelfde lettertypen, kleuren en elementen om uw Instagram-verhaalvisuals te maken om het aanbod te promoten.

Maak afbeeldingen met Canva

Om de inhoud van je verhaal te laten opvallen, heb je hoogwaardige visuals nodig. U kunt het uiterlijk van uw afbeeldingen aanpassen met ontwerptools zoals Easil , WordSwag of Canva . Canva heeft een verzameling van 60.000+ sjablonen met een groot aantal formaten.

Klik op Sjablonen zoeken aan de linkerkant en zoek naar "Instagram Your Story" in Canva.

Om gratis een aangepast Instagram-verhaalsjabloon te maken met Canva, klik je aan de linkerkant op Sjablonen zoeken en zoek je naar ‘Instagram Your Story’. Je ziet dan een verscheidenheid aan vooraf ontworpen lay-outs die zijn afgestemd op Instagram Stories (1080 x 1920 px, met een beeldverhouding van 9:16).

Klik op een van de vooraf ontworpen lay-outs om deze te openen in je Canva-dashboard. Hier kunt u desgewenst een andere lay-out selecteren en het ontwerp (tekst, kleuren, lettertypen, enz.) Indien nodig aanpassen .

Selecteer een lay-out in Canva en pas het ontwerp naar wens aan.

Als u liever uw eigen foto uploadt , klikt u op Uploads in de linkerzijbalk, selecteert u Upload Your Own Images en navigeert u naar de afbeelding op uw computer .

Klik op het tabblad Tekst om vooraf gedefinieerde inhoud toe te voegen . U kunt andere ontwerpelementen zoals illustraties of vormen toevoegen vanaf het tabblad Elementen.

Klik op het tabblad Tekst om vooraf gedefinieerde inhoud in Canva toe te voegen.

Als u klaar bent, klikt u op Downloaden boven aan de pagina om uw ontwerp te downloaden.

Maak en voeg geanimeerde tekst toe aan afbeeldingen met Adobe Spark

Om opvallende afbeeldingen te maken, kunt u gepolijste afbeeldingen maken  of  geanimeerde tekst aan afbeeldingen toevoegen  met een tool als Adobe Spark  of Hype Type ( iOS en Android).

Adobe Spark is gratis beschikbaar voor zowel desktop als mobiel. Om een Instagram-verhaalontwerp te maken met Adobe Spark vanaf desktop, log je in en tik je op het + -pictogram om een ​​nieuw bericht te maken .

Tik op het + -pictogram om een ​​nieuw bericht in Adobe Spark te maken.

Vervolgens bladeren door de categorieën en kies de Instagram verhaal sjabloon die u wilt gebruiken voor uw bericht.

Blader door de categorieën en kies de Instagram-verhaalsjabloon die u voor uw bericht wilt gebruiken.

Nadat de sjabloon is geopend, klikt u op de knop Toevoegen in het rechtermenu om tekst en ontwerpelementen toe te voegen , zoals pictogrammen of uw merklogo. Merk op dat om uw eigen branding te gebruiken, u moet upgraden naar een betaald abonnement, dat begint bij $ 7,99 / maand.

Klik op de knop Toevoegen in het rechtermenu om tekst en ontwerpelementen, zoals pictogrammen of uw merklogo, toe te voegen aan uw Adobe Spark-bericht.

Zodra u uw ontwerp heeft aangepast, klikt u op Downloaden om het te downloaden.

Met de mobiele app Adobe Spark Post ( iOS  en Android ) kun je geanimeerde teksteffecten aan je afbeeldingen toevoegen. Tik op de knop + en selecteer een afbeelding uit je filmrol. Selecteer Instagram-verhaal in het scherm Kies grootte en tik op Gereed .

Selecteer een formaat met de mobiele app Adobe Spark Post.

Dubbeltik nu op uw afbeelding om uw tekst toe te voegen . Pas het lettertype, de kleur en de stijl naar wens aan. Als je tevreden bent met het ontwerp, is de volgende stap het animeren van de tekst.

Tik op Effecten en selecteer vervolgens een optie voor tekstanimatie . Je ziet dan een voorbeeld van het effect op je afbeelding. Tik op Gereed om uw wijzigingen op te slaan.

Selecteer een tekstanimatieoptie met de mobiele app Adobe Spark Post.

Als je klaar bent met je ontwerp, tik je op Delen bovenaan het scherm om je video te posten of te downloaden naar je telefoon . Merk op dat je het Adobe Spark-logo kunt verwijderen door te upgraden naar een betaald abonnement voor $ 9,99 / maand.

# 3: Optimaliseer verhaalinhoud met CTA-links en locatiestickers

Zodra het ontwerp van uw verhaalinhoud is voltooid, moet u uw verhaalpost maken.

Voeg een CTA-link toe

Om verkeer naar de bestemmingspagina van de e-mailabonnementcampagne voor uw aanbieding te leiden, kunt u een link toevoegen aan uw aanmeldingsformulier voor e-mail of gewoon uw publiek uitnodigen om op de link in uw bio te tikken . Merk op dat de functie Instagram Stories Swipe Up alleen werkt als je ten minste 10.000 volgers hebt.

Om een ​​link toe te voegen bij het maken van je verhaal, tik je op het koppelingspictogrambovenaan het scherm en voeg je de URL toe die naar je aanmeldingspagina leidt .

Tik op het koppelingspictogram bovenaan het scherm en voeg een URL toe aan je Instagram-verhaalpost.

Wanneer je een CTA-link invoegt in het bio-gedeelte van je Instagram-profiel, geef dan duidelijk aan waarom gebruikers het zouden moeten openen en wat ze als resultaat zullen ontvangen. Vergeet niet om een leesbare URL toe te voegen , in tegenstelling tot een reeks willekeurige tekens.

Voeg een CTA-link in het bio-gedeelte van je Instagram-profiel in.

U kunt met dezelfde CTA ook dagelijkse / wekelijkse berichten maken om uw campagne te promoten.

Voeg locatie- en hashtagstickers toe

Om opgemerkt te worden door uw doelgroep, kunt u profiteren van trending lokale of wereldwijde onderwerpen en evenementen .

U kunt maken en video’s op lokale evenementen te plaatsen en gebruik geolocatie stickers of hashtag stickers in je verhalen . Deze tactiek helpt uw ​​bereik te vergroten, of u nu een lokaal bedrijf bent dat klanten in de buurt wil bereiken of een wereldwijd merk dat zich richt op doelgroepen in specifieke regio’s.

Verkennen en locatieverhalen zijn twee functies waarmee mensen uw Verhalen-inhoud kunnen ontdekken terwijl ze naar een bepaalde locatie zoeken. Locatiezoekopdrachten kunnen worden gevuld met een verhaalpictogram naast reguliere Instagram-berichten. Als gebruikers op het verhaalpictogram tikken, kunnen ze recente verhalen zien met die locatiesticker.

Om op geotags gebaseerde digitale stickers toe te voegen bij het maken van een nieuw Instagram-verhaal, tik je op het pictogram met een blij gezicht bovenaan het scherm.

Tik op het happy-face-pictogram bovenaan het scherm om op geotags gebaseerde stickers toe te voegen aan je Instagram-verhaal.

Kies vervolgens de locatiesticker uit de lade en selecteer op het volgende scherm uw locatie . Tik op de sticker om de visuele stijl en grootte aan te passen . Dat is het!

Kies de locatiesticker uit de lade.

Om de zichtbaarheid bij een lokaal publiek te vergroten en discussie op gang te brengen , voegt u ten minste drie locatiegebaseerde hashtags toe aan uw verhaalposts. Als je bijvoorbeeld een in New York gevestigde Instagram-marketeer bent die een bijeenkomst organiseert in New York, kun je het evenement promoten met #meetupnewyork.

# 4: vergroot het inhoudsbereik via verhaaladvertenties en hoogtepunten

Instagram-verhaaladvertenties en formulieren voor het genereren van leads kunnen u helpen het bereik van uw Verhalen-inhoud te vergroten om meer verkeer naar uw aanbieding te leiden en aanmeldingen te stimuleren. Je kunt ook de zichtbaarheid van relevante Verhalen-inhoud vergroten door deze op te slaan in je profiel als Hoogtepunten.

Target koperspersona’s met Instagram-verhaaladvertenties

Instagram-verhaaladvertenties zijn advertenties die kijkers tussen verhalen zien. De advertenties kunnen in foto-, video- en carrouselindelingen zijn, waaraan u maximaal drie media kunt toevoegen.

U kunt Facebook Ads Manager, Creative Hub of de API gebruiken om advertenties te maken.

Als u Advertentiebeheer gebruikt, selecteert u Bereik als uw campagnedoelstelling .

Selecteer Bereik als doel voor uw Facebook-campagne.

Kies vervolgens uw doelgroep op basis van demografische gegevens, interesses, enzovoort . Als je kiest voor automatische plaatsingen, worden je advertenties standaard getoond via Instagram Stories. Of als u handmatig wilt selecteren waar uw advertentie wordt weergegeven , selecteert u Plaatsingen bewerken en kiest u Verhalen .

Selecteer Plaatsingen bewerken en kies Instagramverhalen.

Nadat u het budget en de weergavevoorkeuren heeft ingesteld , stelt u uw advertentiemateriaal in .

Als u kiest voor advertenties met één afbeelding , kunt u maximaal zes advertenties maken met één afbeelding in elke advertentie . Elke advertentie lijkt op een gewoon Instagram-verhaal, maar heeft een gesponsorde tag erop. Als u voor video kiest, zorg er dan voor dat uw videobestand de .MOV-, .MP4- of .GIF-indeling heeft en niet langer dan 15 seconden .

Voeg leadgeneratieformulieren toe aan advertenties

Leadformulieren zijn een effectieve manier om e-mailadressen of contactgegevens te verzamelen die kunnen worden gebruikt bij het aanmelden voor een nieuwsbrief. Leadadvertenties die leadformulieren ondersteunen, kunnen op Facebook en Instagram worden gebruikt.

Om een ​​advertentie met een leadformulier te maken, gaat u naar Advertentiebeheer en selecteert u de doelstelling voor het genereren van leads voor uw campagne. Klik vervolgens op Doorgaan .

Selecteer Leadgeneratie als het doel van uw Facebook-campagne.

Vervolgens bepaal uw publiek, stages, budget en planning . Kies in het gedeelte Plaatsingen waar u uw advertenties wilt weergeven .

Nadat u uw advertentiemateriaal heeft gekozen, scrolt u omlaag om uw leadformulier samen te stellen . Houd er rekening mee dat u op Instagram gebruikers alleen om hun e-mailadres, volledige naam, telefoonnummer en geslacht kunt vragen . U kunt ook een link naar uw privacybeleid of website toevoegen .

Klik op Nieuw formulier om een ​​leadformulier voor uw advertentie te maken.

Markeer de inhoud van campagnegerelateerde verhalen

Met de functie Hoogtepunten van Instagram kun je verhalen met specifieke thema’s groeperen en permanent op je bedrijfsprofiel plaatsen . U kunt hoogtepunten maken om verhalen te groeperen die uw lopende campagne promoten.

Bijvoorbeeld, Amy Porterfield creëerde een hoogtepunt voor freebies op haar profiel.

Maak hoogtepunten om verhalen te groeperen die uw lopende campagne promoten.

Om een ​​nieuw album met hoogtepunten te maken, ga je naar je profiel en tik je op het + -tekenonder je gebruikersnaam en bio. Vervolgens selecteert u de verhalen die u wilt toevoegen aan het hoogtepunt album. Als je klaar bent, tik je op Volgende .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *