Hoe Instagram-verhalen voor zakelijke accounts te maken en te analyseren - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe Instagram-verhalen voor zakelijke accounts te maken en te analyseren

13 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Op zoek naar manieren om uw bedrijf te promoten met uw zakelijke Instagram-account?

Bent u zich bewust van de unieke voordelen die bedrijven hebben met Instagram Stories?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram-verhalen maakt, gebruikt en analyseert met een zakelijk account .

Waarom Instagramverhalen gebruiken?

Als je al foto’s en video’s op Instagram publiceert, vraag je je misschien af ​​waarom je ook Instagram-verhalen zou willen maken . De redenen zijn simpel: Instagram-verhalen helpen je meer zichtbaarheid te krijgen in de Instagram-app en geven mensen meer van je inhoud om te consumeren .

Wanneer mensen de Instagram-app openen, zijn de eerste dingen die ze boven hun nieuwsfeed zien, de Instagram-verhalen op de accounts die ze volgen. Als je onlangs een Instagram-verhaal hebt gemaakt, heb je kans dat je profielafbeelding bovenaan de nieuwsfeeds van je volgers verschijnt .

Instagramverhalen verschijnen bovenaan je nieuwe feed.
Instagramverhalen verschijnen bovenaan je nieuwe feed.

Je Instagram-verhaal wordt ook direct na het verhaal afgespeeld voor je volgers. Dus in het bovenstaande voorbeeld, als iemand klaar is met het bekijken van het verhaal van @ derekhalpern, wordt het verhaal van @ iam_dytto vervolgens afgespeeld.

Als je volgers hun meldingen hebben ingeschakeld voor nieuwe Instagram-verhalen van mensen die ze volgen, worden ze op de hoogte gesteld van je nieuwe verhalen, vooral als je live uitzendt .

Meldingen laten je volgers zien wanneer je nieuwe verhalen hebt.
Meldingen laten je volgers zien wanneer je nieuwe verhalen hebt.

Als je onlangs een Instagram-verhaal hebt gemaakt, zal je profielfoto overal op Instagram een ​​cirkel omheen hebben om mensen te laten weten dat ze je nieuwste Instagram-verhaal kunnen bekijken. Dus naast het zien van je normale Instagram-bericht, kunnen mensen ook op je profielfoto klikken om je Instagram-verhaal te zien, omdat ze weten dat het maar 24 uur zal duren.

https://www.socialmediaexaminer.com/wp-content/uploads/2017/10/kh-how-to-create-instagram-stories-2.png
Als je onlangs een Instagram-verhaal hebt gemaakt, staat er een cirkel om je profielfoto.

De Instagram Story-indicator kan mensen ook laten weten dat uw account onlangs actief is geweest wanneer mensen uw Instagram-account in zoekresultaten zien of uw Instagram-profiel bezoeken.

De Instagram Story-indicator geeft aan dat je account actief is geweest wanneer je Instagram-account wordt weergegeven in de zoekresultaten.
De Instagram Story-indicator geeft aan dat je account actief is geweest wanneer je Instagram-account wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Als je Instagram-verhaal populair is, heb je ook de kans om te worden vermeld op het tabblad Zoeken en verkennen van de Instagram-app , die Instagram-gebruikers bezoeken om nieuwe Instagram-inhoud te vinden die overeenkomt met hun interesses.

Populaire Instagram-verhalen kunnen worden weergegeven op de tabbladen Zoeken en Ontdekken van de app.
Populaire Instagram-verhalen kunnen worden weergegeven op de tabbladen Zoeken en Ontdekken van de app.

Uw Instagram-verhaalindicator wordt ook weergegeven op uw Instagram-advertenties wanneer u advertenties maakt die zijn gekoppeld aan uw Instagram-account . Dit betekent dat iemand die mogelijk niet geïnteresseerd is in uw Instagram-advertentie, mogelijk toch geïnteresseerd is in uw Instagram-verhaal.

De Instagram Story-indicator wordt weergegeven op Instagram-advertenties wanneer ze aan je Instagram-account zijn gekoppeld.
De Instagram Story-indicator wordt weergegeven op Instagram-advertenties wanneer ze aan je Instagram-account zijn gekoppeld.

# 1: Maak kennis met de bedieningselementen van de viewer

Je moet een paar Instagram-verhalen bekijken voordat je ze zelf maakt. Het is belangrijk om te onthouden waar Instagram verhaalknoppen voor kijkers plaatst, zodat ze niet de beste delen van je foto’s en video’s of je bewerkingen overlappen .

Bovenaan je Instagram-verhaal zien kijkers voortgangsbalken, je profielfoto en je profielgebruikersnaam.

Kijkers kunnen bovenaan je verhaal een voortgangsbalk zien.
Kijkers kunnen bovenaan je verhaal een voortgangsbalk zien.

Onderaan zien kijkers het berichtvenster en de optie om je Instagram-verhaal als een direct bericht naar een vriend te sturen, op basis van je verhaalinstellingen.

Kijkers kunnen uw verhaal via een direct bericht naar hun vriend sturen.
Kijkers kunnen uw verhaal via een direct bericht naar hun vrienden sturen.

Door elementen zoals @gebruikersnamen, locatietags en #hashtags in een gebied te plaatsen dat onder een van de bedieningselementen valt, wordt voorkomen dat kijkers op je actie-items klikken. We zullen later in dit bericht bespreken hoe je @gebruikersnamen, locatietags en #hashtags kunt toevoegen.

# 2: Configureer je Instagram-verhaalinstellingen

Voor zakelijke marketingdoeleinden wilt u dat uw Instagram-verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken. Als je op de drie puntjes rechtsboven in je Instagram-profiel (Android) of het instellingenwiel op je Instagram-profiel (iOS) tikt , vind je je verhaalinstellingen . Met de eerste instelling kun je voorkomen dat specifieke volgers van je Instagram-account je verhalen bekijken .

U kunt voorkomen dat bepaalde Instagram-volgers uw verhalen zien.
U kunt voorkomen dat bepaalde Instagram-volgers uw verhalen zien.

Met de volgende verhaalinstellingen kunnen gebruikers reageren op je Instagram-verhaal via directe berichten en delen van je verhaal via directe berichten delen met hun vrienden . Ze stellen u ook in staat om automatisch foto’s en video’s die u aan uw verhaal toevoegt, op uw smartphone op te slaan .

Gebruik instellingen om automatisch foto's en video's die u aan uw verhaal toevoegt, op uw smartphone op te slaan
Gebruik instellingen om automatisch foto’s en video’s die u aan uw verhaal toevoegt, op uw smartphone op te slaan.

Je kunt deze instellingen ook bewerken voordat je een nieuw Instagram-verhaal publiceert door op het instellingenwieltje linksboven in je scherm te tikken wanneer je een nieuw verhaal maakt.

# 3: Kies je Instagram-verhaalformaat

Als je klaar bent om je Instagram-verhaal te maken , tik je op het camerapictogram linksboven op je starttabblad of op je profielfoto met het + -teken links van de meest recente Instagram-verhalen.

Tik op het camerapictogram om een ​​verhaal te maken.
Tik op het camerapictogram om een ​​verhaal te maken.

Op het volgende scherm kun je kiezen uit zes verschillende Instagram-verhaalformaten . Merk op dat u voor Live, Normaal, Boomerang, Handsfree en Terugspoelen het omkeerpictogram kunt gebruiken om over te schakelen naar de camera aan de voor- of achterzijde, of het gezichtspictogram om gezichtsfilters toe te voegen bij het opnemen van mensen.

Kies je verhaalformaat op het volgende scherm.
Kies je verhaalformaat op het volgende scherm.

Afbeeldingen en video van de afgelopen 24 uur

Als je op het pictogram van je filmrol tikt , kun je kiezen uit alle foto’s of video’s in je filmrol van de afgelopen 24 uur om te delen in je Instagram-verhaal. Dit omvat foto’s die u heeft gedownload of screenshots op uw apparaat.

U kunt ervoor kiezen om alle foto's of video's van de afgelopen 24 uur in uw filmrol op te nemen.
U kunt ervoor kiezen om alle foto’s of video’s van de afgelopen 24 uur in uw filmrol op te nemen.

Nadat je een foto of video hebt gekozen, kun je deze bewerken voordat je deze aan je Instagram-verhaal toevoegt .

Leven

Schuif naar Live om live uit te zenden op Instagram. Hiermee kun je maximaal 60 minuten live uitzenden .

Stream maximaal 1 uur met een live verhaal.
Stream maximaal 1 uur met een live verhaal.

Tijdens live-uitzendingen kunnen jij en je kijkers reageren. Als u wilt, kunt u op de drie stippen in het opmerkingenvak tikken om opmerkingen uit te schakelen . U kunt ook een opmerking plaatsen , op de opmerking tikken en deze vastzetten zodat deze altijd boven het opmerkingenvak verschijnt. Vastgezette opmerkingen zijn grijs gemarkeerd.

Tik op de drie stippen om reacties op je Live uit te schakelen.
Tik op de drie stippen om reacties op je Live uit te schakelen.

Kijkers van je Instagram Live-video hebben rechtsonder een hartpictogram om je live-uitzending leuk te vinden.

Kijkers kunnen je live-uitzending op Instagram leuk vinden door op het hart te tikken.
Kijkers kunnen je live-uitzending op Instagram leuk vinden door op het hart te tikken.

Als je klaar bent met je live-uitzending , tik je op Einde in de rechterbovenhoek. Je krijgt dan de mogelijkheid om het gedurende 24 uur te delen als onderdeel van je Instagram-verhaal of om het weg te gooien, zodat alleen kijkers die het hebben gezien terwijl je aan het uitzenden was het kunnen zien . Mogelijk hebt u rechtsboven in het scherm ook een pictogram Opslaan om de live-uitzending op uw filmrol op te slaan .

Je kunt je video 24 uur lang delen met je verhaal.
Je kunt je video 24 uur lang delen met je verhaal.

Reacties en vind-ik-leuks verschijnen in de herhaling, net als tijdens de live-uitzending wanneer ze werden gedeeld in je Instagram-verhaal. Merk op dat je, in tegenstelling tot andere Instagram-verhaalformaten, je live-uitzending niet kunt bewerken (links, stickers, handschrift of tekst toevoegen).

Normaal

Schuif naar Normaal om een foto of video aan je Instagram-verhaal toe te voegen . Tik op de sluiter voor foto’s of tik en houd vast voor maximaal 20 seconden video . Gebruik het flitspictogram om de flitser of verlichting van uw camera voor video in te schakelen, het omkeerpictogram om over te schakelen naar de camera aan de voor- of achterzijde of het gezichtspictogram om gezichtsfilters toe te voegen aan uw foto’s of video’s wanneer u mensen vastlegt.

Normaal voegt een nieuwe afbeelding of video toe aan je verhaal.
Normaal voegt een nieuwe afbeelding of video toe aan je verhaal.

Nadat u uw foto of video heeft gemaakt, kunt u deze bewerken voordat u deze aan uw Instagram-verhaal toevoegt .

Boemerang

Schuif naar Boomerang om een ​​unieke video aan je Instagram-verhaal toe te voegen. Wanneer je de ontspanknop ingedrukt houdt , maakt Boomerang snel foto’s voor vijf seconden en naait ze aan elkaar om een ​​unieke looping-video te maken . U kunt het flitspictogram gebruiken om de flitser of verlichting van uw camera voor video in te schakelen, het omkeerpictogram om over te schakelen naar de camera aan de voor- of achterzijde of het gezichtspictogram om gezichtsfilters aan uw video’s toe te voegen wanneer u mensen opneemt.

Gebruik Boomerang verandert een reeks foto's in een looping-video.
Gebruik Boomerang om een ​​reeks foto’s in een looping-video te veranderen.

Nadat je je video hebt gemaakt, kun je deze bewerken voordat je hem toevoegt aan je Instagram-verhaal.

Terugspoelen

Schuif naar Terugspoelen om een ​​video te maken die Instagram in omgekeerde richting aan je verhaal zal toevoegen . Tik en houd de sluiterknop vast om maximaal 20 seconden video op te nemen . U kunt het flitspictogram gebruiken om de flitser of verlichting van uw camera voor video in te schakelen, het omkeerpictogram om over te schakelen naar de camera aan de voor- of achterzijde of het gezichtspictogram om gezichtsfilters aan uw video’s toe te voegenwanneer u mensen opneemt.

Voeg een video toe die in omgekeerde richting wordt afgespeeld, met terugspoelen.
Voeg een video toe die in omgekeerde richting wordt afgespeeld, met terugspoelen.

Nadat je je video hebt gemaakt, kun je deze bewerken voordat je hem toevoegt aan je Instagram-verhaal.

Handenvrij

Ga naar Handsfree om een ​​video voor je Instagram-verhaal te maken. In tegenstelling tot de andere video-opname-opties, kunt u met Handsfree één keer op de sluiter tikken en tot 20 seconden opnemen . U kunt het flitspictogram gebruiken om de flitser of verlichting van uw camera voor video in te schakelen, het omkeerpictogram om over te schakelen naar de camera aan de voor- of achterzijde of het gezichtspictogram om gezichtsfilters aan uw video’s toe te voegen wanneer u mensen opneemt.

Handsfree neemt 20 seconden video op met een enkele tik.
Handsfree neemt 20 seconden video op met een enkele tik.

Nadat je je video hebt gemaakt, kun je deze bewerken voordat je hem toevoegt aan je Instagram-verhaal.

# 4: bewerk je Instagram-verhaal

Met uitzondering van live-uitzendingen: als je eenmaal een foto of video hebt gekozen of gemaakt voor je Instagram-verhaal, krijg je de mogelijkheid om deze te bewerken voordat je deze aan je verhaal toevoegt met behulp van de pictogrammen rechtsboven in het scherm.

Je kunt alles bewerken, met uitzondering van live video, voordat je het aan je verhaal toevoegt.
Je kunt alles bewerken, met uitzondering van live video, voordat je het aan je verhaal toevoegt.

Links

Naast de hierboven getoonde bewerkingsfuncties, zullen geverifieerde Instagram-accounts en Instagram-accounts met meer dan 10.000 volgers een linkpictogram zien waarmee je links naar je Instagram-verhaal kunt toevoegen . Als je op het link-icoon tikt , kun je je link op het volgende scherm toevoegen.

Accounts met meer dan 10.000 volgers kunnen links naar verhalen toevoegen.
Accounts met meer dan 10.000 volgers kunnen links naar verhalen toevoegen.

Kijkers van je Instagram-verhaal kunnen omhoog vegen waar See More staat om naar de URL te gaan die je hebt opgegeven, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld.

Meer weergeven geeft aan dat er een link achter een verhaalafbeelding of video staat.

Het is belangrijk op te merken waar See More op je Instagram-verhaal zal verschijnen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je foto of video geen elementen bevat die hiervan afleiden . Zorg er ook voor dat u Berichtantwoorden voor uw verhaal uitschakelt , aangezien het berichtvenster de optie Meer weergeven zou overlappen.

Stickers

Met stickers kun je meer informatie en versieringen aan je Instagram-verhaal toevoegen.

Tappable hashtag en locatiestickers zijn vooral handig voor merken op Instagram.
Tappable hashtag en locatiestickers zijn vooral handig voor merken op Instagram.

In het bijzonder wil je misschien de locatie- en # hashtag-stickers gebruiken voor je Instagram-verhaal. Beide kunnen door kijkers worden afgetapt, wat geweldig kan zijn voor merken die een specifieke locatie promoten, zoals een lokale winkel.

Met locatiestickers kunnen merken een specifieke locatie promoten.
Met locatiestickers kunnen merken een specifieke locatie promoten.

Het kan ook goed zijn om kijkers door te verwijzen naar een hashtag met een merk of een hashtag waarvoor u actief inhoud maakt.

Tappable hashtag-stickers kunnen worden gebruikt om de hashtag van een merkcampagne te promoten.
Tappable hashtag-stickers kunnen worden gebruikt om de hashtag van een merkcampagne te promoten.

Tekening

U kunt de tekengereedschappen gebruiken als u annotaties, handgeschreven tekeningen of andere tekeningen aan uw verhaal wilt toevoegen. Instagram geeft je verschillende pentips om uit te kiezen, evenals een gum.

Tik op een kleur om te gebruiken met je tekengereedschap.
Tik op een kleur om te gebruiken met je tekengereedschap.

Naast het markeren van een foto of video, kunt u ook de kleuren gebruiken die bij elk tekengereedschap verschijnen om een ​​gekleurde overlay aan uw foto of video toe te voegen . Tik gewoon op een kleur die je leuk vindt en tik vervolgens op je Instagram-verhaal en houd vast .

Gebruik de kleuren die bij elk tekengereedschap verschijnen om een ​​gekleurde overlay aan uw foto of video toe te voegen.
Gebruik de kleuren die bij elk tekengereedschap verschijnen om een ​​gekleurde overlay aan uw foto of video toe te voegen.

U kunt vervolgens de wisser gebruiken om delen van de foto of video onder uw nieuwe overlay weer te geven . Tik op het schaalpictogram linksonder om een formaat voor uw gum te kiezenen veeg vervolgens over het scherm .

Gebruik de wisser om delen van de foto of video onder je nieuwe overlay weer te geven.
Gebruik de wisser om delen van de foto of video onder je nieuwe overlay weer te geven.

Tekst

Een andere manier om een ​​bericht aan je Instagram-verhaal toe te voegen, is met de tekstfunctie. Naast het invoeren van tekst, kun je @gebruikersnaam gebruiken om een ​​tikbare link naar een bepaald Instagram-account in je verhaal op te nemen.

 Gebruik @gebruikersnaam om een ​​tikbare link naar een bepaald Instagram-account in je verhaal op te nemen.
Gebruik @gebruikersnaam om een ​​tikbare link naar een bepaald Instagram-account in je verhaal op te nemen.

# 5: Opslaan en delen

Als je klaar bent met het bewerken van je Instagram-verhaal , heb je de volgende opties om het op te slaan en te delen.

U kunt uw verhaal opslaan of direct delen.
U kunt uw verhaal opslaan of direct delen.

Met het pictogram Opslaan kunt u de foto of video die u zojuist hebt gemaakt, opslaan op uw filmrol . De + Your Story voegt het automatisch toe aan uw verhaal , dat door iedereen of iedereen kan worden bekeken, behalve degenen voor wie u het verbergt in uw verhaalinstellingen.

Met de optie Verzenden naar kun je het aan je verhaal toevoegen of het rechtstreeks naar specifieke Instagram-volgers sturen . U kunt ook groepen volgers maken om uw verhaal naar toe te sturen , zoals groepen voor klanten, werknemers, leveranciers, enzovoort.

# 6: Maak contact met de kijkers van je Instagram-verhaal

Als je betrokkenheid wilt opbouwen met je Instagram-volgers en je kunt geen links toevoegen aan je Instagram-verhaal, dan kun je door je verhaalinstellingen zo te configureren dat gebruikers antwoord op berichten sturen (zoals eerder vermeld) hen in staat stellen om je privé een bericht te sturen met opmerkingen . U kunt zelfs verhalen maken die zijn gericht op betrokkenheid door op het berichtvenster te wijzen , zoals hieronder wordt weergegeven.

Creëer verhalen die gericht zijn op betrokkenheid door op het berichtvenster te wijzen.
Creëer verhalen die gericht zijn op betrokkenheid door op het berichtvenster te wijzen.

Reacties op je Instagram-verhalen verschijnen in je inbox voor privéberichten. Zorg ervoor dat u uw inbox controleert op nieuwe berichten elke keer dat u een verhaal publiceert met de optie voor antwoorden.

Bekijk uw inbox voor nieuwe berichten van verhaalkijkers.
Bekijk uw inbox voor nieuwe berichten van verhaalkijkers.

Elk antwoord wordt verzonden met een miniatuur van de foto of video in uw verhaal waarop de kijker aanwezig was toen ze u het bericht stuurden.

Het bericht gebruikt een miniatuur om te verwijzen naar de inhoud waarop uw kijker reageert.
Het bericht gebruikt een miniatuur om te verwijzen naar de inhoud waarop uw kijker reageert.

# 7: Bekijk je Instagram-verhaalanalyse

Instagram biedt gedetailleerde analyses voor zakelijke accounts. Deze analyses hebben betrekking op de meest recente 24 uur, 7 dagen en 14 dagen aan activiteit op uw verhalen . Om ze te bekijken, tik je op het analysepictogram (balken) op je Instagram-profiel, of ga je naar je verhaal en tik je linksonder op het aantal kijkers of de namen van kijkers .

Als je een zakelijk account op Instagram hebt, kun je op het aantal kijkers in je verhaal tikken om analyses te krijgen.
Als je een zakelijk account op Instagram hebt, kun je op het aantal kijkers in je verhaal tikken om analyses te krijgen.

Eenvoudige verhaalanalyses die worden aangeboden aan zowel persoonlijke als zakelijke accounts, laten u het aantal kijkers zien dat uw verhaal ontvangt, samen met hun gebruikersnamen .

Tik vanuit uw zakelijke account op het analysebalkpictogram om gegevens over vertoningen, bereik en betrokkenheid te zien.
Tik vanuit uw zakelijke account op het analysebalkpictogram om gegevens over vertoningen, bereik en betrokkenheid te zien.

Als u een zakelijk account heeft , kunt u op het analysepictogram tikken om aanvullende details te zien. Instagram laat bedrijfseigenaren de indrukken volgen; bereik / kijkers; en het aantal tikken vooruit of achteruit, afsluiten en antwoorden op een bepaalde foto of video in je verhaal . Vertoningen geeft het aantal keren weer dat een bepaalde foto of video is gezien, terwijl het bereik overeenkomt met het aantal unieke kijkers dat een bepaalde foto of video in uw verhaal heeft gezien.

Bovendien beschikt u over analysegegevens voor het aantal keren dat tikbare elementen zoals Locatie- of # Hashtag-stickers worden getikt .

U kunt uw verhaal ook opslaan in uw filmrol vanuit het analysedashboard.
U kunt uw verhaal ook opslaan in uw filmrol vanuit het analysedashboard.

Je kunt ook de pictogrammen in de rechterbovenhoek van de analyse gebruiken om de foto of video in je verhaal op je filmrol op te slaan, deze als een gewone post op je Instagram-account te delen of helemaal te verwijderen .


Tot slot

Zoals je kunt zien, is Instagramverhalen een krachtige manier om meer zichtbaarheid te krijgen bij je volgers en daarbuiten. Voor zakelijke accounts biedt Instagram ook nieuwe inzichten in de inhoud die uw volgers zullen bekijken en hoe ze ermee zullen omgaan.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *