Hoe Instagramverhalen (stories) te analyseren met Instagram Insights - DeLaatbusiness

Hoe Instagramverhalen (stories) te analyseren met Instagram Insights

6 min


125
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruik je Instagram Stories in je marketing?

Vraagt ​​u zich af waar u metrics en key performance indicators (KPI’s) voor Instagram Stories kunt vinden?

In dit artikel ontdek je hoe je Instagram Insights for Stories gebruikt .

Waarom KPI’s bijhouden op Instagramverhalen?

Verhalen zijn een integraal onderdeel geworden van de Instagram-ervaring. Van de 800 miljoen actieve Instagram-gebruikers zijn er zelfs ongeveer  300 miljoen dagelijkse Stories-gebruikers . Het is dan ook geen verrassing dat merken en bedrijven ook gebruik maken van Stories .

Omdat verhalen direct en kortstondig zijn (tenzij u Highlights gebruikt ), kan het lijken alsof het instellen van KPI’s voor metingen niet nodig is. Als u echter uw tijd en moeite in verhalen investeert, moet u een duidelijk idee hebben van hoe u hun prestaties kunt meten.

Hier zijn vier KPI’s waarmee je de effectiviteit van je Instagram-verhalen kunt meten met behulp van de Insights op je Instagram-bedrijfsprofiel .

# 1: Bereik en indrukken

Deze twee statistieken helpen u de omvang van het publiek van uw verhalen te schatten . Doorgaans zullen meer mensen uw verhalen vaker bekijken dan uw foto’s.

Wat is het verschil tussen bereik en vertoningen? Bereik is het aantal daadwerkelijke mensen dat het verhaal heeft gezien, terwijl vertoningen het aantal keren is dat je verhaal is bekeken. Dus als u een verhaal plaatste en één persoon bereikte die uw verhaal vijf keer heeft bekeken, zou Insights één bereik en vijf vertoningen laten zien.

Bekijk Instagram Stories Impressions-gegevens in Instagram Analytics.

Dit is de reden waarom verhalen normaal gesproken hogere vertoningen en lagere bereikcijfers hebben.

Hoe hoog moet uw bereik zijn? Hoewel dit afhangt van de grootte en betrokkenheid van uw publiek, zal het bereik van uw verhalen lager zijn naarmate u meer volgers heeft. Deze vuistregel is van toepassing op de meeste statistieken op Instagram: hoe meer volgers je hebt, hoe lager je betrokkenheidspercentage, je bereik, enzovoort.

Bekijk Instagramverhalen Bereikgegevens in Instagram Analytics.

Ik heb bijvoorbeeld ongeveer 3,2 duizend volgers op mijn persoonlijke Instagram-account en mijn betrokkenheid is 8,57% per foto. Kim Kardashian heeft ongeveer 108,5 miljoen volgers en haar betrokkenheidspercentage is 1,97%.

Hoe kunt u deze statistieken gebruiken?

Als je een afname van het bereik ziet, kijk dan eens naar de frequentie van je verhaalpublicatieom er zeker van te zijn dat je elke dag of week verhalen publiceert volgens een vooraf bepaald schema. Je zult ook willen profiteren van het gebruik van geotags en hashtags , en de gebruikersnaam van een uitgelichte gebruiker taggen in je verhalen wanneer dat nodig is .

Als u minder vertoningen ziet, overweeg dan de kwaliteit van uw verhalen . Als uw verhalen wazig of veerkrachtig zijn, moet u mogelijk de productie upgraden en verbeteren, zodat ze gemakkelijker te bekijken zijn . U zult ook moeite willen doen om verhalen te publiceren die gebruikers een reden geven om ze allemaal herhaaldelijk te bekijken. Gebruik elementen van humor, verrassing of insider-perspectieven .

# 2: Verhaalfuncties

Het gebruik van geolocatiestickers of hashtagstickers in uw verhalen kan meer doen dan het bereik vergroten dat wordt bijgehouden via Bereik en vertoningen. Het gebruik van deze elementen kan je ook helpen om in het verhaal te verschijnen voor een bepaalde locatie of hashtag .

Bekijk de topberichten voor een Instagram-hashtag.

Waar kun je deze statistiek zien? Als je verhaal uitgelicht is, zie je een bericht zoals hieronder in de analyse van dat verhaal.

Instagram stuurt je een melding als je inhoud wordt toegevoegd aan het hashtag-verhaal.

Hoe kunt u deze statistiek gebruiken?

Als je verhaal toch wordt uitgelicht, houd dan bij hoeveel extra kijkers je krijgt. Let op het aantal nieuwe kijkers dat elke hashtag of sticker binnenhaalt , en gebruik vervolgens het best presterende element in posts die zijn ontworpen om een ​​nieuw publiek te bereiken .

# 3: tikt terug, tikt vooruit en verlaat tarief

Tikken zijn interessante, zij het een beetje dubbelzinnige, statistieken die de kwaliteit van uw inhoud open laten voor interpretatie. U kunt echter enige duidelijkheid uit uw analyse halen door naar het uitstappercentage te kijken.

Taps Forward is het aantal tikken dat gebruikers hebben gedaan om de volgende foto of video in uw verhaal te zien, terwijl Taps Back het aantal tikken is dat gebruikers hebben gedaan om de vorige foto of video in uw verhaal te zien.

Instagram Analytics biedt tikken vooruit en tikt statistieken terug voor Instagramverhalen.

Een hoog aantal tikken naar voren is niet ideaal. Gebruik dit als een waarschuwing dat uw verhaal niet interessant, te lang was of niet goed bijgesneden was. Een hoog aantal tikken vooruit kan ook betekenen dat de samenstelling van uw verhaal niet klopt. Als u bijvoorbeeld stickers of call-to-action (CTA’s) te dicht bij de rechterkant van het scherm plaatst, kan dit leiden tot valse tikken naar voren.

Een sticker die te dicht bij de rechterkant van het scherm wordt geplaatst, kan een valse tik voorwaarts veroorzaken in een Instagram-verhaal.

Een hoog aantal tikken terug is een betere KPI, wat aangeeft dat mensen het verhaal genoeg leuk vonden om het opnieuw te bekijken of dat het verhaal bijna ten einde was, dus tikken ze snel terug en tikken vervolgens vooruit om het opnieuw te bekijken.

Uitgangen, of ‘wegvegen’ zoals Instagram zelf de statistiek noemt, vertellen je of gebruikers je verhaal volledig hebben bekeken of dat ze zijn vertrokken voordat het verhaal was afgelopen. Uitgangen gebeuren wanneer:

  • Gebruikers veegden naar links (niet terug of vooruit getikt) om naar het verhaal van een andere gebruiker te gaan.
  • Gebruikers sloten Instagram terwijl ze je verhaal bekeken.
  • Gebruikers hebben op de X in de rechterbovenhoek van uw verhaal geklikt.
  • Gebruikers hebben de media naar beneden geveegd en gaan zo terug naar de hoofdfeed.
Instagram Analytics biedt exit-statistieken voor Instagram-verhalen.

Hoe kunt u deze statistieken gebruiken?

Om tikken en uitgangen nauwkeurig te analyseren, is het belangrijk om een ​​reeks samenhangende verhalen te leveren in plaats van een reeks sporadische enkelvoudige verhalen. Gebruik tikken om te ontdekken welke soorten media het meest interessant zijn voor uw publiek . Hoe minder uitgangen u krijgt, hoe beter. Als je meer uitstapjes ziet, voeg dan elementen toe die je verhalen interactiever maken .

# 4: Acties op locatie- en hashtag-stickers

Afgezien van het verhogen van uw bereik, kan een hashtag-sticker ook laten zien hoe succesvol u bent in het betrekken van uw publiek en het genereren van verkeer. Hoewel je op Instagram geen klikken op daadwerkelijke gebruikershandvatten kunt volgen, laat Insights je wel het aantal tikken op stickers zien, waardoor het gemakkelijker wordt om hun prestaties in verhalen te evalueren.

Hoe kunt u deze statistiek gebruiken?

Houd de klikken bij op elke sticker die u aan verhalen toevoegt om te zien welke het meest effectief zijn in het genereren van de betrokkenheid die u zoekt .

Bonus-KPI: klikken op links voor verkeer

Er is één KPI die momenteel niet wordt bijgehouden met Instagram Insights. Ik heb echter tips waar u deze statistiek kunt vinden om de prestaties te meten.

Gebruikers kunnen niet rechtstreeks op Instagram converteren. Buiten shoppable posts is een andere optie om links te gebruiken om kijkers naar uw site te leiden waar u ze kunt converteren. Voor de meeste accounthouders is de enige ruimte om links op Instagram te plaatsen in je bio. Als uw account echter meer dan 10.000 volgers heeft, kunt u ook URL’s aan uw verhalen toevoegen .

Gebruikers die uw verhaal bekijken, kunnen vervolgens op de CTA voor meer zien onder aan uw media tikken en worden omgeleid naar uw speciale aanbieding, een artikel, een website of wat u maar wilt promoten.

Om dit te illustreren, hier is hoe @gretastravels meerdere verhaalfuncties gebruikt om de aandacht op de link te vestigen en mensen aan te moedigen omhoog te vegen:

Promoot je blogposts via een Instagram Stories-post.

Waar kunt u deze statistiek zien?

Op dit moment kun je deze statistiek alleen vinden in de goede oude Google Analytics. Begin met het gebruik van UTM’s om de URL’s die u promoot op Instagram te onderscheiden.

Ga vervolgens in Google Analytics naar Acquisitie> Sociaal> Netwerkverwijzingen om al het verkeer van Instagram naar je toe te zien. Klik vervolgens op Instagram om het verkeer van unieke URL’s te zien .

Analyseer het verkeer dat u van Instagram naar uw site stuurt in Google Analytics.

Wat kunt u doen met deze statistiek?

Gebruik deze statistiek om nauwkeurig te beoordelen hoe goed de links en verhalen die u combineert, verkeer naar een kanaal buiten Instagram leiden .

Begin met het samenstellen van een reeks media om een ​​verhaal in uw verhaal te creëren . Het is nu gemakkelijk om dat op Instagram te doen met alle beschikbare GIF’s, lettertypen, pijllijnen en emoji’s. Met deze elementen kunt u dezelfde media hergebruiken, maar er een interactieve verhaallijn van maken.

Als uw verhaal een gezond aantal klikken genereert, maar de sessieduur (waarnaar de rode pijl in de bovenstaande afbeelding wijst) of conversies laag zijn, kan dat een aanwijzing zijn dat de bestemmingspagina van uw aanbieding niet goed is uitgelijnd met uw verhaalboodschap. Evalueer de presentatie van de bestemmingspagina en breng eventuele aanpassingen aan waarvan u denkt dat ze de verkoop of de tijd op de pagina kunnen stimuleren .

Gevolgtrekking

Het gebruik van Instagram Stories is geweldig om met je publiek te communiceren en te betrekken, maar het is belangrijk om te werken vanuit een gedefinieerd doel en een zorgvuldig opgemaakt plan met KPI’s.

Gebruik bovenstaande tips om uw eigen verhalen aan te passen en het rendement van uw inspanningen te verbeteren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *