Hoe LinkedIn Lead Gen Form-advertenties te gebruiken - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe LinkedIn Lead Gen Form-advertenties te gebruiken

6 min


109
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een efficiënte manier om gekwalificeerde leads op LinkedIn te vinden?

Heb je gehoord van LinkedIn-advertenties voor leadgen-formulieren?

In dit artikel leert u hoe u een LinkedIn-advertentiecampagne opzet die downloadbare leads verzamelt .

# 1: Bied iets aan dat uw doelgroep echt waardeert

Met formulieren voor het genereren van leads op LinkedIn kunt u gemakkelijk leads verzamelen via uw advertenties. Wanneer leden op de call-to-action-knop van uw advertentie klikken, wordt uw formulier geopend met de velden die al zijn ingevuld met informatie uit hun LinkedIn-profiel . Dit maakt het gemakkelijk voor hen om uw aanbod te accepteren.

Voorbeeld van een LinkedIn-advertentie met een leadformulier

Voordat u echter een leadgeneratieformulier maakt, moet u beslissen wat uw bod zal zijn . Denk na over wat belangrijk is voor uw doelgroep . Welke informatie zal hen aanspreken? Wat zal hun aandacht trekken? Waar bevinden ze zich in de klantreis (bovenkant van de trechter, midden van de trechter, onderkant van de trechter)?

Door deze vragen te beantwoorden, kunt u een aanbieding kiezen die waardevol is voor uw doelgroep , zoals een gratis consultatiesessie, eBook, evaluatiesessie, rapport of gids.

# 2: Start uw LinkedIn-advertentiecampagne

Nadat u hebt besloten wat uw aanbieding is, bent u klaar om uw LinkedIn-advertentiecampagne op te zetten en uw leadgeneratieformulier te maken.

Ga om te beginnen naar uw LinkedIn-startpagina . Klik vervolgens op Werk en selecteer Adverteren in het pop-upvenster. Of ga direct naar www.linkedin.com/advertising .

Klik op uw LinkedIn-startpagina op Werk en selecteer Adverteren.

Klik op de volgende pagina op Advertentie maken .

Maak de knop Advertentie maken.

Wanneer het LinkedIn Campaign Manager-dashboard wordt geopend, klikt u op Campagne maken .

Selecteer een advertentietype en -indeling

Selecteer op de pagina Kies een advertentieproduct de optie Gesponsorde inhoud .

Selecteer Gesponsorde inhoud op de pagina Een advertentieproduct kiezen.

Op de volgende pagina kiest u uw doel. Selecteer Leads verzamelen met behulp van LinkedIn Lead Gen-formulieren .

Selecteer Leads verzamelen met behulp van LinkedIn Lead Gen-formulieren als uw campagnedoelstelling.

De volgende stap is het kiezen van een advertentie-indeling . U kunt uit drie opties kiezen: artikelafbeelding of link, carrousel of video . Het formaat voor uw LinkedIn-advertentiecampagne hangt af van uw branche en doelgroep.

Kies een advertentie-indeling.

Als u niet zeker weet welke LinkedIn-advertentie-indeling uw publiek de voorkeur geeft, test u alle drie de opties gedurende 14 dagen. Nadat je hebt bepaald welke het beste presteert in termen van gegenereerde leads, ga je daar volledig voor in.

Selecteer uw advertentie-inhoud

Nadat u een LinkedIn-advertentie-indeling heeft geselecteerd, bent u klaar om uw advertentie samen te stellen. U kunt bestaande inhoud selecteren of nieuwe inhoud maken . De taal in uw advertentie moet overeenkomen met uw aanbod. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen om uw boodschap te begrijpen terwijl ze zich afstemmen op uw oproep tot actie.

# 3: Bouw uw LinkedIn-leadformulier op

Zodra u uw inhoud heeft, is de volgende stap het selecteren van een oproep tot actie . Dit is cruciaal. De call-to-action die u kiest, moet gebaseerd zijn op wat u wilt dat uw publiek als volgende stap doet.

Selecteer een oproep tot actie voor uw LinkedIn-advertentie.

Deze pagina is ook waar u kunt het creëren van een lead gen vorm template die zal te filteren op een deel van de leads die u genereert uit deze LinkedIn advertentiecampagne .

De formuliersjabloon moet basisinformatie verzamelen , zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Om gekwalificeerde leads voor uw bedrijf te identificeren , is het ook handig om een paar vragen op te nemen , zoals ‘Wat zijn uw grootste uitdagingen?’

Kies een leadformulier of klik op Nieuwe formuliersjabloon maken om een ​​nieuw formulier te maken.

Als u een leadgen-formuliersjabloon wilt maken, klikt u rechtsboven op Nieuwe formuliersjabloon maken . Voeg in het pop-upvenster een formuliernaam toe , beschrijf uw aanbieding en voer details over uw privacybeleid in . Als u klaar bent, klikt u op Volgende .

Beschrijf de aanbieding die u promoot in uw LinkedIn-advertentie.

Bepaal nu  welke informatie u op uw leadformulier wilt verzamelen . De standaardinstellingen zijn voornaam, achternaam en e-mailadres. De velden die u kiest, worden vooraf ingevuld voor het LinkedIn-lid op basis van hun profiel.

Bepaal welke informatie u op uw leadformulier wilt verzamelen.

Scroll naar beneden om vragen aan uw formulier toe te voegen . Als u klaar bent, klikt u op Volgende .

Voeg vragen toe aan uw leadformulier.

De laatste stap bij het maken van uw formulier is om uw bedankbericht aan te passen , wat optioneel is. Dit is het bericht dat leden te zien krijgen nadat ze uw formulier hebben verzonden.

U kunt ook de URL invoeren die mensen moeten bezoeken nadat ze uw formulier hebben ingevuld en een oproep tot actie selecteren om op de bedankpagina weer te geven. Klik op Opslaan als u klaar bent.

Pas uw bedankbericht aan.

Klik op Volgende om naar de volgende stap te gaan.

# 4: Targeting, biedingen en planning instellen

Nu ben je klaar om je doelgroep te kiezen . Om de beste resultaten uit uw Linkedin-advertentiecampagne te halen, heeft u de juiste berichtgeving en targeting nodig . Het is belangrijk om verder te gaan dan alleen de basisfunctie, branche en locatietargeting.

Kies de doelgroep voor uw LinkedIn-advertentie.

Een outreach-benadering met microtargeting kan voor sommige bedrijven goed werken. In dit geval richt u zich op een doelgroep uit een nichegroep of een bepaalde groep bedrijven op LinkedIn . Hoewel dit uw publiek beperkt, kunt u de taal van uw advertentiemateriaal aanpassen om ze aan te spreken.

Als u klaar bent met het instellen van uw targeting, moet u de doelgroep bewaren voor toekomstige LinkedIn-advertentiecampagnes . Dit maakt het gemakkelijker om verschillende doelgroepen te testen.

Nu moet je een bod instellen. Een veelgemaakte fout die veel bedrijven maken, is niet het juiste dagbudget of bod instellen. Bij een testcampagne raad ik je aan te beginnen met minimaal € 50, – per dag . Het bod zal variëren op basis van wat LinkedIn suggereert, maar het is handig om het bod $ 1 hoger in te stellen dan het voorgestelde bod (dwz als het voorgestelde bod $ 9,82 is, ga dan voor $ 10,82).

U kunt het bod aanpassen naarmate de prestaties van de LinkedIn-advertentiecampagne verbeteren en het voorgestelde biedingsnummer daalt . Als er veel activiteit en betrokkenheid is bij uw LinkedIn-advertentiecampagne, is de kans groter dat u die verandering ziet, waardoor u in een uitstekende positie bent om uw bod aan te passen.

Selecteer een dagbudget, voer een bod in en kies de startdatums voor uw campagne.

Plan uw campagne nadat u uw bod heeft ingesteld . U kunt het direct starten of een start- en einddatum kiezen. Stel ten slotte een totaal budget in voor de LinkedIn-advertentiecampagne en klik op Volgende .

De laatste stap is om uw campagnedetails te bekijken en uw LinkedIn-advertentiecampagne te starten .

# 5: Monitor uw LinkedIn-advertentiecampagne en download leads

Nadat u uw LinkedIn-advertentiecampagne heeft gelanceerd, controleert u de LinkedIn-advertentiecampagne de eerste 14 dagen dagelijks .

Open in Campaign Manager het tabblad Campagneprestaties . Let op de belangrijkste prestatie-indicatoren , zoals de klikfrequentie (CTR), sociale acties, kosten per klik en eventuele leads die worden gegenereerd.

Om uw leads als een CSV-bestand te exporteren , klikt u op Accountactiva en selecteert u Formulieren voor het genereren van leads .

Om uw leads als een CSV-bestand te exporteren, klikt u op Accountactiva en selecteert u Leadgeneratieformulieren.

Zoek op de pagina Leadformulieren die verschijnt uw leadformulier en klik op Leads downloaden onder de kolom Acties.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *