Hoe maak je een Facebook-advertentie die werkt met WhatsApp Business - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Hoe maak je een Facebook-advertentie die werkt met WhatsApp Business

6 min


125

Verkiezen uw (potentiële) klanten WhatsApp boven Messenger?

Vraagt ​​u zich af hoe u een Facebook-advertentie kunt maken die kan worden geïntegreerd met WhatsApp Business?

In dit artikel ontdek je hoe je een WhatsApp Business-account instelt en Facebook-advertenties gebruikt om WhatsApp-gebruikers met één klik je klantenserviceteam te laten bellen of een bericht te sturen .

Waarom zou u Facebook Boost-berichten combineren met WhatsApp Business?

WhatsApp heeft dagelijks meer dan 1 miljard actieve gebruikers . Veel eigenaren van kleine bedrijven gebruiken het platform om bestellingen af ​​te handelen, vragen over klantenservice te beantwoorden en klantrelaties te beheren. Het proces kan echter omslachtig zijn door een persoonlijk account.

Dat is waar WhatsApp Business om de hoek komt kijken. Hiermee kunt u uw bedrijfsmerk op het platform personaliseren en stoppen met het gebruik van een persoonlijk telefoonnummer om met uw klanten te communiceren . WhatsApp Business werd aanvankelijk uitgerold in Indonesië, Italië, Mexico, het VK en de VS, maar gebruikers in de meeste andere landen zouden het nu moeten kunnen downloaden.

De app is de eerste poging van Facebook om kleine en middelgrote bedrijven te helpen hun klantenservice op WhatsApp te verbeteren. U kunt maken een bedrijf profiel met relevante informatie voor uw klanten , zoals contactgegevens, een beschrijving, een bedrijf categorie, en nog veel meer. U kunt ook automatische berichten instellen en aangepaste labels maken om gesprekken te organiseren .

Maak een zakelijk profiel aan in WhatsApp Business.

Bovendien introduceert Facebook de mogelijkheid voor bedrijven om verkeersadvertenties naar hun WhatsApp-nummer te sturen door een bericht te stimuleren . Wanneer gebruikers op de knop Bericht verzenden in de advertentie klikken, wordt WhatsApp op hun mobiele apparaat geopend, waar ze rechtstreeks met het bedrijf kunnen chatten. Wanneer het bedrijf het bericht ontvangt van de persoon die op de advertentie heeft geklikt, kan het een gesprek beginnen.

# 1: Stel een WhatsApp Business-account in

WhatsApp Business is gratis en momenteel alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. U kunt de Android-app downloaden via de Google Play Store.

Nadat u de app heeft geïnstalleerd en akkoord gaat met de voorwaarden , voert u een telefoonnummer in voor uw account . Het moet een telefoonnummer zijn dat berichten via sms kan ontvangen. Houd er rekening mee dat je niet hetzelfde telefoonnummer kunt gebruiken voor zowel een persoonlijk als een zakelijk WhatsApp-account.

WhatsApp Business stuurt dan een sms-bericht naar je telefoon. Voer de zescijferige code in de app in om uw nummer te verifiëren.

Voer de verificatiecode in die je hebt ontvangen in WhatsApp Business.

Vervolgens typ een naam voor uw bedrijf . WhatsApp heeft enkele richtlijnen voor het maken van een bedrijfsnaam . Houd er rekening mee dat u de naam later niet meer kunt wijzigen. Als je klaar bent, tik je op Volgende .

Typ uw bedrijfsnaam op het scherm Uw bedrijfsinfo in WhatsApp Business

# 2: vul een profiel in voor uw bedrijf

Zodra u een account voor uw bedrijf heeft aangemaakt, bent u klaar om uw profiel aan te maken. Tik op het menupictogram (met de drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instellingen . Navigeer op de pagina Instellingen naar Bedrijfsinstellingen en selecteer Profiel .

Om een ​​profiel in WhatsApp Business aan te maken, tik je op Bedrijfsinstellingen en vervolgens op Profiel.

Wanneer u uw bedrijfsprofiel invult, neem dan informatie op die nuttig is voor klanten en prospects , zoals een bedrijfsbeschrijving, URL, e-mailadres en locatie. Als je klaar bent, tik jerechtsboven op Opslaan .

Vul de gegevens in die u in uw WhatsApp Business-profiel wilt opnemen.

Nu bent u klaar om uw account te gaan gebruiken en in contact te komen met klanten en prospects.

# 3: Stel geautomatiseerde antwoorden in op veelgestelde vragen

In Bedrijfsinstellingen vindt u opties voor het instellen van snelle antwoorden en afwezigheids- en begroetingsberichten . Door geautomatiseerde berichten in te stellen, kunt u de communicatie met klanten verbeteren en de informatie verstrekken die ze zoeken.

Ga naar Messaging Tools op de pagina Bedrijfsinstellingen in WhatsApp Business.

U kunt bijvoorbeeld geautomatiseerde koppelingen met menu’s en bestellingen verzenden of andere belangrijke informatie verstrekken waar klanten vaak om vragen.

Stel een snel antwoord in op de pagina Snel antwoord bewerken in WhatsApp Business.

# 4: Maak labels om gesprekken te organiseren

Gesprekslabels zijn een handige functie waarmee u uw berichten met huidige klanten kunt ordenen . Door uw eigen aangepaste labels te gebruiken, kunt u gesprekken door uw verkooptrechter verplaatsen en beschikt uw klantenserviceteam over een proces om gesprekken op het platform te beheren.

Als u bijvoorbeeld een detailhandelaar bent, kunt u labels gebruiken om aan te geven bij welke klanten u follow-up nodig heeft en waar ze zich in uw trechter bevinden. Als u een makelaar in onroerend goed bent, kunnen labels u helpen leads beter te organiseren.

Maak aangepaste labels in WhatsApp Business.

Tip : Houd er rekening mee dat zakelijke WhatsApp-accounts ook de mogelijkheid hebben om WhatsApp Web op desktop te gebruiken om klanten te ontvangen en te beantwoorden. Als je klantenserviceteam meerdere mensen heeft, is WhatsApp Web wellicht een effectievere manier om op klanten te reageren dan de mobiele app.

Beheer zakelijke gesprekken met WhatsApp Web.

# 5: Maak een Facebook-boostpost om je WhatsApp-kanaal te promoten

Facebook begint een nieuw advertentieblok uit te rollen dat Facebook combineert met het WhatsApp-platform . Wanneer je een bericht van je Facebook-pagina of groep een boost geeft , heb je de mogelijkheid om een click-to-WhatsApp-berichtenknop toe te voegen .

Selecteer de optie WhatsApp-bericht verzenden wanneer u een Facebook-bericht een boost geeft.

In de advertentie toont de knop Bericht verzenden het WhatsApp-logo.

De Send Message-knop voor uw Facebook-advertentie toont het WhatsApp-logo.

Om dit type advertentie in te stellen, open je het bericht dat je wilt gebruiken en klik jeonderaan op de Boost Post-knop . In het Boost Post-venster dat verschijnt, selecteer Send WhatsApp Message uit de Add a Button to Your Post drop-down lijst. Houd er rekening mee dat uw doel post-engagement moet zijn om deze knop te gebruiken.

Kies het doel voor het plaatsen van engagement voor een WhatsApp-berichtknop naar uw Facebook-advertentie.

Vervolgens typt u het telefoonnummer verbonden aan uw WhatsApp rekening . Facebook stuurt vervolgens een 5-cijferige bevestigingscode naar uw telefoon. Wanneer u deze ontvangt, voert u de code in het pop-upvenster in (hieronder weergegeven) en klikt u op Bevestigen .

Voer de bevestigingscode in die je via sms hebt ontvangen om je WhatsApp Business-account te verbinden met Facebook.

Zodra je WhatsApp-nummer is verbonden met je Facebook-pagina, zie je een bevestigingsbericht met een groen vinkje.

Facebook bevestigt dat je je Facebook-pagina hebt verbonden met WhatsApp.

Vervolgens stelt u de targeting, budget, en de duur van uw advertentie. Klik vervolgens op Boost om het naar Facebook te verzenden.

Wanneer gebruikers op de knop Bericht verzenden in uw advertentie klikken, wordt WhatsApp op hun telefoon geopend en kunnen ze rechtstreeks met uw bedrijf chatten.

# 6: bekijk statistieken voor uw berichten

Om een ​​algemeen overzicht van de prestaties van uw klantenservice te zien, opent u uw zakelijke WhatsApp-account , gaat u naar Bedrijfsinstellingen en klikt u op de link Statistieken . U kunt het aantal verzonden, afgeleverde, gelezen en ontvangen berichten op het platform zien.

Bekijk statistieken voor uw WhatsApp Business-account.

WhatsApp Business Account Verificatie

Op dit moment kun je niet vragen of betalen om je zakelijke account te laten verifiëren of bevestigen , maar verwacht dat WhatsApp hiervoor een proces uitrolt. Momenteel zien bedrijven een van de volgende badges in hun accountprofiel:

  • Geverifieerd: een groen vinkje geeft aan dat WhatsApp heeft geverifieerd dat een authentiek merk eigenaar is van het telefoonnummer.
  • Bevestigd: een grijs vinkje geeft aan dat WhatsApp heeft bevestigd dat het telefoonnummer van dit account overeenkomt met het telefoonnummer van het bedrijf.
  • Zakelijk account: een grijze vraagtekenbadge betekent dat het account niet is geverifieerd door WhatsApp.

Gevolgtrekking

Met de release van WhatsApp Business kun je een zakelijke aanwezigheid vestigen en klantinteracties op het platform beheren zonder een persoonlijk WhatsApp-account te gebruiken. De app staat qua functionaliteit nog in de kinderschoenen, maar verwacht dat er de komende maanden extra features uitkomen.

En samen met je zakelijke account kun je Facebook-advertenties weergeven met een click-to-WhatsApp-knop, zodat WhatsApp-gebruikers gemakkelijk een bericht kunnen sturen naar je team.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format