Hoe Shopify met Facebook te integreren - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Hoe Shopify met Facebook te integreren

6 min


95
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw Shopify-producten en -services op Facebook verkopen?

Op zoek naar tips om te helpen?

In dit artikel vind je vier tips om een ​​Shopify-winkel te integreren met je Facebook- (en Instagram-) marketing .

Waarom uw Shopify-winkel integreren met Facebook?

Zoals bij elk type integratie, kan het verbinden van uw Shopify- winkel met uw sociale media-accounts (met name Facebook en Instagram) u helpen de kwaliteit te verbeteren en het gemak en de efficiëntie van de workflow te vergroten.

Sommige aspecten van de integratie maken de marketing van uw winkel gemakkelijker, waardoor u tijd en energie bespaart. De dynamische advertenties en Facebook-winkelextensies, die verderop in dit artikel worden besproken, zijn hier beide voorbeelden van. Andere aspecten helpen u de winkelbetrokkenheid te vergroten, het vertrouwen van de klant op te bouwen en de verkoop en winst te stimuleren. Samen zijn dit krachtige voordelen die u niet kunt negeren.

Hier leest u hoe u aan de slag gaat met het integreren van uw Shopify-winkel met Facebook.

# 1: Installeer de trackingpixel van Facebook in Shopify

De trackingpixel van Facebook heeft twee verschillende doelen. Ten eerste houdt het gebruikersactiviteit bij, zodat u gebruikers kunt retargeten (met Facebook-advertenties) die bepaalde pagina’s hebben bezocht of bepaalde acties op uw site hebben uitgevoerd. Het vertelt u ook hoe effectief uw Facebook-advertenties zijn door u te laten zien hoeveel klikken in conversies zijn omgezet.

Analyse gegenereerd door het volgen van Facebook-pixels

De voorkeursmethode van Shopify om de trackingpixel op zijn platform te installeren vereist geen codering; het is zelfs eenvoudiger dan het op een conventionele site te installeren. Ten eerste, de locatie van uw pixel in Facebook Ads Manager . Zoek onder Alle tools de categorie Meten en rapporteren en selecteer  Pixels .

De Pixels-link onder de kolom Meten en rapporteren in Facebook Ads Manager

Markeer en kopieer op dit tabblad het Pixel ID-nummer van uw account .

Zoek uw Pixel-ID in Facebook Ads Manager.

Vervolgens ga naar uw Shopify winkel en selecteer Online Store . Klik vervolgens op Voorkeuren.

Plak op het Facebook Pixel-tabblad uw pixel-ID-nummer in het tekstvak en uw pixel is actief zonder dat er een enkel codefragment nodig is.

Plak uw Facebook Pixel-ID in Shopify.

De bovenstaande methode voor het installeren van de trackingpixel houdt automatisch de volgende zes conversies bij zonder aangepaste codering :

  • ViewContent (productweergaven)
  • Voeg toe aan winkelkar
  • InitiateCheckout
  • Voeg betalingsinfo toe
  • Aankoop
  • Zoeken

U kunt geavanceerde aangepaste conversies bijhouden door code rechtstreeks op specifiekesitepagina ‘s te installeren , maar Shopify raadt dit niet aan, tenzij u HTML-ervaring heeft.

# 2: synchroniseer een Facebook-winkel met uw winkel

Alle bedrijven kunnen een Facebook-winkel op het platform creëren waar ze producten en diensten rechtstreeks via Facebook kunnen verkopen.

Als u een winkeleigenaar bent, kunt u met Shopify een Facebook-winkel maken die volledig is gesynchroniseerd met uw winkel . Dit betekent dat u producten rechtstreeks op Facebook kunt verkopen en dat de voorraad (inclusief prijzen en verkopen) automatisch wordt bijgewerkt op Facebook wanneer deze wordt bijgewerkt op Shopify. Als je wilt, kun je er zelfs voor kiezen om alleen geselecteerde producten op Facebook te verkopen.

De Facebook-app van Shopify is de beste om voor dit doel te gebruiken. De app zelf is gratis, maar vereist minimaal het Shopify Lite-pakket van $ 9 per maand. Om uw Facebook-winkel op te zetten nadat u de app heeft geïnstalleerd, moet u eerst uw Facebook-pagina verbinden .

Klik op de knop Pagina verbinden in Shopify om uw Facebook-pagina te verbinden.

Als u al producten online heeft, beoordeelt Facebook uw winkel. Dit proces kan tot 48 uur duren. Gedurende deze tijd ziet u het onderstaande bericht. Als het eenmaal is beoordeeld, kunt u uw winkel in staat stellen om producten op Facebook te publiceren.

Shopify toont een online bericht dat uw Facebook-winkel wordt beoordeeld.

U kunt van gebruikers eisen dat ze afrekenen op Shopify of toestaan ​​dat klanten die in USD betalen, afrekenen op Facebook zonder de site of app te verlaten .

Selecteer in Shopify een afrekenervaring voor uw klanten die winkelen op Facebook.

# 3: dynamische advertenties instellen voor Facebook en Instagram

Met de dynamische advertenties van Facebook kunt u gepersonaliseerde retargeting-campagnes uitvoeren, waarbij Facebook- en Instagram-advertenties worden weergegeven aan gebruikers die de exacte producten laten zien die ze op uw site hebben bekeken.

Deze methode voor het opzetten van dynamische advertenties voor Facebook en Instagram maakt gebruik van een app, zodat u de codering in uw Shopify-winkel niet hoeft te wijzigen met behulp van de pixel zoals deze eerder in het artikel is geïnstalleerd.

In de eerste plaats krijgen de Facebook Product Feed app door Flexify  (core features zijn gratis, met de optie voor premium add-ons). Na installatie kunt u de producten kiezen die u in de productfeed wilt opnemen . Merk op dat alle producten zichtbaar moeten zijn in uw winkel om selecteerbaar te zijn.

Nadat u dit hebt gedaan, selecteert u de optie Feed opmaken voor de Native Shopify Pixel Setting .

Schakel het selectievakje Feed opmaken voor de Native Shopify Pixel-instelling in Shopify in.

Zodra uw feed is ingesteld, kopieert u de URL , die bovenaan deze pagina staat.

Kopieer de URL voor uw Facebook-productfeed in Shopify.

Vervolgens Navigeer terug naar Facebook Ads Manager . Zoek onder Alle tools de categorie Activa en selecteer vervolgens Catalogi .

Klik op de koppeling Catalogi in de kolom Activa in Facebook Ads Manager.

Kies de categorie producten die u verkoopt om uw nieuwe catalogus te maken .

Selecteer een catalogustype in Shopify.

Vervolgens selecteert u de pagina waarnaar uw catalogus behoort en de naam van de catalogus.

Selecteer de pagina waartoe uw catalogus behoort en geef de catalogus een naam in Shopify.

Kies de optie om producten aan uw catalogus toe te voegen .

Klik op de knop Producten toevoegen in Shopify.

Op de volgende pagina wordt u gevraagd hoe u uw datafeed wilt uploaden. Kies Stel een schema in en voer de URL van uw datafeed in het aangegeven vak in. Als uw feed met een wachtwoord is beveiligd, voert u de aanmeldingsgegevens in.

Kies ten slotte hoe vaak u de feed wilt bijwerken . Omdat de advertenties dynamisch zijn, is kiezen voor elk uur of wekelijks vaak een goede optie.

Kies hoe u uw datafeed in Shopify wilt bijwerken.

Nadat u dit heeft gedaan, is uw productfeed ingesteld en bent u klaar om dynamische advertenties weer te geven.

# 4: door gebruikers gegenereerde inhoud in uw winkel plaatsen

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) en andere sociale displays helpen u meer te verkopen. Dit komt grotendeels door het feit dat sitebezoekers andere gebruikers meer vertrouwen dan dat ze merken vertrouwen, dus als u een prominent geplaatste UGC uit uw sociale kanalen haalt, kunt u uw omzet aanzienlijk verhogen.

Verschillende apps kunnen je hierbij helpen, waaronder Sneez’s Shoppable Instagram Feed . Deze app zal klanten automatisch een e-mail sturen en hen aanmoedigen om UGC op Instagram te maken .

Via de app kun je vervolgens snel op Instagram zoeken naar je merk-hashtags om inhoud te vinden die je aan de feed van je winkel kunt toevoegen . U heeft volledige controle over wat er aan uw site wordt toegevoegd.

Zoek in de Shoppable Instagram Feed van Sneez naar UGC om toe te voegen aan de feed van je winkel.

Vanwege de meer gecompliceerde aard van dit type app, zullen de meeste niet gratis zijn. Sneez kost $ 25 per maand na een gratis proefperiode van 7 dagen, hoewel ze een terugbetaling bieden als uw conversieratio in de eerste 30 dagen niet is verbeterd.

Andere vergelijkbare apps om uit te checken zijn:

  • Contentplum (vanaf $ 19,99 per maand, met een gratis proefperiode van 15 dagen)
  • Sociale foto’s (tussen $ 10 en $ 50 per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen)
  • Pixlee voor Shopify (aangepaste prijzen niet online vermeld)

Pro-tip: voeg uw sociale accounts toe aan uw winkel

Door uw sociale media-accounts aan uw winkel toe te voegen, krijgen mensen gemakkelijk toegang tot uw online community. Dit opent de deur voor het opbouwen van een betere relatie en geeft nieuwe sitebezoekers de kans om meer over uw bedrijf te zien op social media voordat ze besluiten een aankoop te doen. Als ze aarzelen, kan dit voldoende zijn om ze te overtuigen, vooral als ze de recensies en UGC op uw profielen zien.

Voeg sociale profielknoppen toe aan uw Shopify-storefront.

Met verschillende Shopify-apps (die werken als WordPress-plug-ins ) kunt u pictogrammen voor sociale media op uw storefront op prominente plaatsen plaatsen , waardoor gebruikers naar uw verschillende profielen worden geleid.

Social Media Tabs van Leadslide is een uitstekende gratis app om voor dit doel uit te checken. Wanneer u de app in uw Shopify-winkel installeert , kunt u kiezen welke sociale pictogrammen en profielen u wilt weergeven . U kunt ook de kleur van de pictogrammen en knoppen selecteren , samen met waar u de knoppen op uw site wilt laten verschijnen.

Pas knoppen aan via de Social Media Tabs Shopify-app.

Gevolgtrekking

Door uw sociale media-accounts te integreren met uw Shopify-profiel, kunt u uw marketinginspanningen een groter bereik geven en hun effectiviteit vergroten, terwijl u tegelijkertijd tijd bespaart. De meeste merken steken veel moeite en geld in het behouden van hun aanwezigheid op sociale media, dus integratie met een winkel helpt echt om die voordelen te maximaliseren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *