Hoe te verkopen met Instagram Shoppable Posts: winkelen op Instagram - DeLaatbusiness

Hoe te verkopen met Instagram Shoppable Posts: winkelen op Instagram

6 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je fysieke producten verkopen via het programma Winkelen op Instagram?

Heb je Instagram-shoppable posts gezien?

In dit artikel ontdek je hoe shoppable posts op Instagram werken en welke stappen je kunt nemen om ze voor je bedrijf te gebruiken .

Hoe klanten winkelen met Instagram-berichten die kunnen worden verkocht

Berichten die op Instagram kunnen worden gepost, worden aangeduid met een klein boodschappentaspictogram. Wanneer gebruikers door de feed scrollen, zien ze een pop-up Tik om producten te bekijken in de linkerbenedenhoek of een kleine witte cirkel met het boodschappentaspictogram.

instagram shoppable post boodschappentas pictogram in feed

Op een accountprofiel worden berichten die kunnen worden gekocht, geïdentificeerd door het pictogram van een kleine boodschappentas in de rechterbovenhoek van de afbeelding van het bericht.

instagram shoppable post op bedrijfsprofiel

Wanneer Instagram-gebruikers je shoppable post zien, kunnen ze op de afbeelding tikken om productdetails te bekijken . Er verschijnen dan pop-ups met de productnamen en prijsdetails, zoals hieronder weergegeven. Merk op dat er meerdere producten in één afbeelding kunnen zijn.

instagram shoppable post product info pop-up

Wanneer gebruikers op de tag met productdetails tikken , opent Instagram een ​​nieuwe pagina in de app waar ze meer informatie en een grote afbeelding van het product kunnen zien .

Als ze op de knop Nu winkelen tikken , gaan ze rechtstreeks naar de website van het bedrijf voor het bijbehorende product, waar ze het artikel rechtstreeks aan het winkelwagentje kunnen toevoegen en afrekenen .

instagram shoppable post shop nu link

Het hele proces van het bekijken van een product op Instagram en het kopen van een product verloopt naadloos voor de klant. De transactie wordt echter buiten de Instagram-app rechtstreeks op de website van het bedrijf voltooid.

Hoe verkopers verkopen met posts die kunnen worden gekocht op Instagram

Sinds deze publicatie hebben een aantal grote merken rechtstreeks toegang tot posts die kunnen worden gekocht op Instagram. Deze retailers waren de eerste bètatestbatch. Instagram koos ervoor om de bètagroep uit te breiden naar elk bedrijf met een in de VS gevestigd zakelijk Instagram-account. Ze werkten samen met Shopify om tot 30.000 bedrijven toe te staan ​​deel te nemen aan het bètaprogramma.

Volgens Shopify stond Instagram verkopers toe om zich tot en met 16 oktober 2017 voor het bètaprogramma aan te melden, wat betekent dat het testprogramma momenteel is gesloten. Als je iemand bent die de regels graag uitdaagt, wil je misschien toch een aanvraag indienen voor het programma. U kunt hier uw e-mailadres invoeren voor updates en informatie over de functie.

Om de shoppable post-functie te activeren, moet u een aantal stappen voltooien, zelfs als u bent geaccepteerd voor het bètaprogramma. De accounts in de testgroep moesten allemaal aanvragen indienen en individueel worden goedgekeurd door Instagram. Op dit moment is de enige manier om deze functie te gebruiken, een account aan te maken bij Shopify en een productcatalogus op uw Facebook-pagina te hebben . Deze details worden later in dit artikel behandeld.

Hoewel dit programma momenteel alleen beschikbaar is in een testformaat om gebruikers te selecteren, wordt verwacht dat het in de toekomst breed zal worden uitgerold. Of het toekomstige programma een Shopify-account vereist of rechtstreeks binnen Instagram wordt beheerd, is nog onbekend.

instagram shoppable post shopify bètaprogramma aanmelden

Hoe u uw Instagram-account voorbereidt op afhaalbare berichten

Als je deze functie graag op je Instagram-account wilt proberen, zijn er een aantal dingen die je moet doen om aan de slag te gaan.

Stel je Instagram-account in als een zakelijk account

Om de functie voor shoppable posts te gebruiken, moet je Instagram-account zijn ingesteld als een zakelijk account, gekoppeld aan de overeenkomstige Facebook-pagina van je bedrijf . (Bekijk dit artikel als je een opfriscursus nodig hebt over het opzetten van een zakelijk profiel op Instagram .)

De shoppable post-functie is momenteel alleen beschikbaar voor Instagram-accounts die zijn ingesteld vanaf een IP-adres in de VS of die zijn gedownload in de VS. Deze beperking kan natuurlijk veranderen voor aanstaande uitrol van de functie. U wilt ook controleren of uw Instagram-account is bijgewerkt en wordt uitgevoerd met de nieuwste versie van de app om een ​​goede integratie met de functie te garanderen.

Stel een Shopify-account in

U moet een Shopify-account hebben. Ze bieden alleen betaalde abonnementen, maar u kunt er een kiezen die het beste bij uw budget past. Alle abonnementsopties van Basic en hoger komen in aanmerking voor de Instagram-functie voor shoppable post. U kunt hier een planoptie kiezen .

Verbind uw Shopify-account met de productcatalogus van uw Facebook-pagina

Om de winkelfunctie op Instagram te integreren, moet u een productcatalogus hebben ingesteld op uw Facebook-pagina. U kunt uw catalogus integreren door uw Facebook-pagina te verbinden met uw Shopify-account. Als u al een productcatalogus heeft, controleert u de functies in uw Shopify-account om ervoor te zorgen dat uw producten correct zijn gekoppeld .

instagram shoppable post Facebook-catalogusintegratie met shopify

Voor specifieke details over hoe u uw Facebook-pagina aan uw Shopify-account koppelt, kunt u hun instructies hier bekijken.

Voeg producten toe aan uw Facebook-catalogus

Om op Instagram te verkopen, moet u de daadwerkelijke producten in uw Facebook-catalogus hebben. Dit moeten fysieke producten zijn; het kunnen geen diensten of digitale producten zijn.

Bepaal welke producten u voor aankoop wilt aanbieden en volg de stappen in uw Shopify-account om die producten te uploaden naar uw Facebook-catalogus . U moet elk product afzonderlijk instellen en de details voor het product, inclusief de naam, prijs en link naar het product, op uw website hebben.

Je zult ook moeten kiezen uit verschillende toepasselijke categorieën die in aanmerking komen voor de winkelfunctie. Deze categorieën omvatten kleding / accessoires, gezondheids- en schoonheidsproducten, verpakt eten / drinken, elektronica, speelgoed, kunst, boeken, bloemen en meer. Zie deze Shopify-ondersteuningspagina voor meer informatie over de vereisten voor het instellen van uw producten voor integratie .

Om nieuwe producten in uw berichten op Instagram te taggen, moet u uw Shopify-account en Facebook-catalogus bijwerken met die nieuwe producten.

instagram shoppable post productcatalogus voorbeeld

Volgende stappen

Als je je al hebt aangemeld voor het bètaprogramma, moet je wachten om te zien of je wordt geaccepteerd door Instagram . Als dat zo is, ontvang je een melding in je Instagram-account. Als je je nog niet hebt aangemeld en het wilt proberen, is het het proberen waard!

Als u niet wordt geaccepteerd voor het bètaprogramma, maar u weet dat u deze functie in de toekomst wilt gebruiken, is het wellicht de moeite waard om zoveel mogelijk van de bovenstaande stappen uit te voeren om er zeker van te zijn dat u klaar bent voor gebruik wanneer het wordt publiekelijk uitgerold.

Hoe maak je een Instagram-bericht koopbaar

Als en wanneer je toegang krijgt tot shoppable posts op Instagram en je hebt alle installatiestappen in dit artikel voltooid, is het proces om tags toe te voegen aan je Instagram-posts relatief eenvoudig.

Upload je Instagram-afbeelding

Je begint het uploadproces om een ​​afbeelding aan Instagram toe te voegen, net als elke andere afbeelding. Bewerk en voeg filters toe, net zoals u zou doen als de afbeelding op zichzelf zou worden geüpload.

Tag producten

Als u de productfunctie in uw account heeft ingeschakeld, vindt u de optie om producten te taggen op het scherm waar u normaal gesproken uw bijschrift en andere informatie toevoegt .

instagram shoppable post tag producten optie

Het is vermeldenswaard dat je Instagram-accounts niet kunt taggen in een bericht waarin producten zijn getagd. Hoewel dit frustrerend kan zijn als je de fabrikant of productontwerper in je bericht wilt taggen, kun je zien hoe het Instagram-bericht overweldigend zou worden als er naast producten ook andere accounts waren getagd.

Nadat u op Producten taggen hebt getikt , gaat u naar het volgende scherm, zodat u op de locatie van de afbeelding kunt tikken waar u de producttag wilt laten verschijnen . Dit scherm is vergelijkbaar met het scherm dat u ziet wanneer u andere gebruikers tagt.

instagram shoppable post-tag producten tik op locatie

Vervolgens kiest u het item dat u tagt uit de lijst van producten die je hebt opgenomen in uw Facebook-catalogus.

instagram shoppable post product tag selecteer item

Nadat je het juiste product hebt geselecteerd, keer je terug naar het tagging-scherm waar je de tag kunt opslaan en vervolgens het uploaden van je Instagram-bericht kunt voltooien . Je bericht wordt weergegeven als shoppable met het boodschappentaspictogram, zoals eerder in dit artikel besproken.

Houd er rekening mee dat als u uw Instagram-berichten rechtstreeks op Facebook deelt, de winkelfunctionaliteit niet wordt overgedragen naar Facebook. Als je ook wilt dat het bericht op Facebook kan worden gekocht, moet je die berichten rechtstreeks uploaden.

Opmerking: alle @stickstonestyle- afbeeldingen van producttags worden gebruikt met toestemming van de accounteigenaar.


Gevolgtrekking

Instagram-shoppable-berichten bieden een opwindende kans die veel bedrijven graag zouden willen zien, maar we zullen moeten wachten op een bredere uitrol. Hopelijk werkt het bètaprogramma efficiënt en kan Instagram eventuele problemen bij de ontwikkeling en implementatie oplossen, zodat het in de toekomst een gemakkelijke integratie voor meer gebruikers is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format