Hoe u de Facebook Audience Overlap Tool gebruikt om advertentie-vermoeidheid te voorkomen - DeLaatbusiness

Hoe u de Facebook Audience Overlap Tool gebruikt om advertentie-vermoeidheid te voorkomen

6 min


146
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Moet u de prestaties van uw Facebook-advertenties verbeteren?

Vraagt ​​u zich af hoe u kunt voorkomen dat dezelfde advertentie te vaak aan dezelfde mensen wordt weergegeven?

In dit artikel ontdekt u de meest voorkomende oorzaken van advertentie-vermoeidheid en hoe u overlap in het publiek kunt oplossen .

Waarom advertentie-vermoeidheid ertoe doet

Advertentiemoeheid treedt op wanneer uw publiek uw advertentie te vaak heeft gezien, waardoor de effectiviteit afneemt. Sommige reacties zijn net zo onschuldig als advertentieblindheid, waarbij uw advertentie gewoon een constante wordt in hun steeds veranderende nieuwsfeed. Andere keren raken gebruikers zo geïrriteerd dat ze uw advertenties blokkeren of negatieve opmerkingen achterlaten.

Het beheersen van advertentie-vermoeidheid is niet alleen goed voor de campagneprestaties, maar zorgt er ook voor dat uw doelgroep een positief gevoel voor uw merk behoudt. Hier zijn drie manieren waarop advertentie-vermoeidheid kan optreden.

Een klein publiek oververzadigen

Met sociale kanalen kunt u een gespecialiseerd publiek opbouwen rond bepaalde demografische gegevens, interesses, enzovoort. Maar dat niveau van controle kan soms de prestaties beïnvloeden. Het is veel gemakkelijker om een ​​publiek van 2.000 mensen te oververzadigen dan een groep van 200.000, of 2,1 miljoen in een 1% vergelijkbaar publiek in de VS.

Dat wil niet zeggen dat u zich alleen moet richten op doelgroepen met honderdduizenden of miljoenen gebruikers. Soms kunnen zeer gerichte, kleinere doelgroepen erg waardevol zijn. Maar het is belangrijk om uw dagbudget te schalen naar de relatieve omvang van het publiek .

Een budget van $ 15 / dag is goed voor een kleiner publiek, maar is misschien niet genoeg voor een groter publiek. Een budget van $ 250 / dag is misschien perfect voor een vergelijkbaar publiek, maar zou binnen een dag of twee een klein publiek oververzadigen. Zorg voor een groter publiek of verlaag uw budgetten, zodat u ze minder vaak van dienst bent.

Facebook-advertentiebudget en -planning

Niet verfrissende advertentie

Niet-verfrissende advertenties zijn de grootste oorzaak van advertentie-vermoeidheid. Maak een bijgewerkte advertentieronde, zelfs als u op hetzelfde publiek gericht bent . Het kan een lange weg helpen om het geduld van uw publiek te behouden.

Slechte doelgroeptargeting

Het derde type advertentie-vermoeidheid is het moeilijkst te identificeren en aan te pakken. Waarschijnlijk target u meerdere doelgroepen om potentiële klanten te bereiken. Misschien heb je een retargeting-publiek, een groep interesses en een soortgelijk publiek op basis van aanvullende indicatoren. Het probleem is dat geen van deze groepen elkaar uitsluiten. Een enkele persoon kan mogelijk in alle drie de groepen tegelijk zijn.

Het kan zijn dat een persoon uw site heeft bezocht, de interesses had die u target en door Facebook in uw lookalike publiek is geplaatst. Als u geen actie onderneemt, kan deze persoon uw advertentie drie keer zo vaak zien als iemand in slechts een van de doelgroepen.

Om overlapping van het publiek te voorkomen, is wat planning, het gebruik van een paar handige tools en geduld nodig, maar het kan een groot verschil maken in de campagneprestaties. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat één persoon zich in meerdere doelgroepen bevindt en mogelijk meerdere advertenties te zien krijgt.

# 1: Beoordeel het overlappingspotentieel van aangepaste doelgroepen

Begin met het opbouwen van uw doelgroepen zoals u dat met uw andere campagnes zou doen. Als u uw doelgroepen instelt tijdens het maken van een campagne in Power Editor of Advertentiebeheer , klikt u op de knop Deze doelgroep opslaan als u klaar bent.

Facebook Bewaar deze doelgroep-knop

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je rechtstreeks doelgroepen maken met de Audiences-tool en wat heen en weer besparen. Klik in Business Manager op de navigatie bovenaan en klik vervolgens op Doelgroepen onder Activa. Mogelijk moet u de muisaanwijzer op de link Alle tools onderaan staan ​​om het volledige menu te zien.

Facebook-doelgroepen in Business Manager

Eenmaal daar kunt u elk type publiek maken dat u voor uw campagnes wilt, en het wordt op deze pagina opgeslagen.

Facebook maakt publiek

Nadat u uw doelgroepen heeft ingesteld, is de volgende stap om te zien hoeveel overlappotentieel u heeft gecreëerd. Selecteer de vakjes voor maximaal vijf doelgroepen die u op overlapping wilt controleren. Klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteer Overlap van doelgroep weergeven .

Facebook Show Publiek Overlap

Afhankelijk van het aantal doelgroepen dat u heeft gekozen, ziet u een aantal Venn-diagrammen en een percentage van de overlap tussen uw doelgroepen .

Resultaten van Facebook-doelgroep overlappen

Elke rij toont het aantal gebruikers in beide doelgroepen en het percentage overlappingspotentieel met de doelgroep bovenaan. Als u een andere doelgroep selecteert in de vervolgkeuzelijst rechtsboven, wijzigt u de cijfers in elke rij omdat alle doelgroepen worden vergeleken met het publiek bovenaan.

Op basis van de bovenstaande resultaten hebben de doelgroepen een overlap van 1% tot 9%. Hoewel dat misschien niet veel lijkt, kan dit soort problemen na verloop van tijd toenemen.

Facebook-doelgroep Overlap geselecteerde doelgroep

Houd er rekening mee dat deze tool slechts twee doelgroepen tegelijk overlapt, dus het is nog steeds mogelijk dat een gebruiker deel uitmaakt van meer dan twee van deze doelgroepen. Als je enige overlap ziet tussen twee doelgroepen, is de kans groot dat je potentieel hebt voor meer dan dat.

# 2: Prioriteer aangepaste doelgroepen op doel of grootte

Op basis van de bovenstaande analyse is er kans op overlap in de geselecteerde doelgroepen. Nu moet u stappen ondernemen om de impact op uw campagnes te verminderen. Zet uw doelgroepen in volgorde van prioriteit . Welke doelgroepen zijn het belangrijkst? Welke wil je zo onaangeroerd mogelijk zijn? Er is geen goed of fout antwoord. Het bedrijf van iedereen is afhankelijk van verschillende indicatoren.

Een e-commerce winkel zou kunnen denken dat iemand die een aankoop heeft gedaan op zijn website een hogere prioriteit heeft dan iemand die gewoon bij een persona past. Een site die leads probeert te genereren, kan voorrang geven aan iemand met een bepaald inkomensniveau boven iemand anders.

Er zijn allerlei situaties waarin het ene publiek voorrang heeft op het andere. Wat u ook besluit, het is belangrijk om al uw doelgroepen in volgorde van hoogste naar laagste prioriteit te plaatsen.

Als u niet kunt beslissen hoe u uw lijsten prioriteit moet geven, doe dit dan op grootte. Laten we deze doelgroepen als voorbeeld bekijken:

  • Retargeting op eerdere bezoekers: 15.000
  • Lookalike publiek van klanten: 2.100.000
  • Targeting op interesses: 60.000
bullseyes

Elk publiek kan een klant opleveren, maar niets zorgt ervoor dat iemand niet in meer dan één past. Als u prioriteit geeft aan de kleinste maat, krijgt u de volgende volgorde:

  • Retargeting op eerdere bezoekers: 15.000
  • Targeting op interesses: 60.000
  • Lookalike publiek van klanten: 2.100.000

Door deze prioriteiten te stellen, kun je zien welke doelgroepen het goed doen en kun je kleinere kijkers hun dag in de zon geven. Het zorgt er ook voor dat een kleiner publiek niet wordt opgeslokt door het lookalike publiek .

# 3: Gebruik uitsluitingstargeting om overlappende segmenten uit aangepaste doelgroepen te verwijderen

Nadat u uw doelgroepen heeft geprioriteerd, is de laatste stap om uw advertentiesets te structureren met de juiste targeting en uitsluitingen om ervoor te zorgen dat die prioriteit blijft behouden. Om dit mogelijk te maken, moet u de doelgroepen met een hogere prioriteit uitsluiten van de lagere om ervoor te zorgen dat de hogere prioriteit behouden blijft.

Begin met de doelgroep met de hoogste prioriteit in het bovenstaande voorbeeld: retargeting . Sluit die doelgroep uit van de interesses en vergelijkbare advertentiesets . Door dit te doen, zegt u dat iedereen die in zowel de retargeting-doelgroep als de andere twee doelgroepen past, alleen in de retargeting-advertentiegroep wordt weergegeven, omdat dat uw hoogste prioriteit is.

Voor sommige visuals ziet u hier hoe het overlappingspotentieel eruitziet voordat u uitsluit:

Facebook overlapt potentieel diagram

En dit is wat uw uitsluitingsregels zouden doen:

Uitsluitingsdiagram voor overlapping van Facebook

Vervolgens herhaal het proces , maar exclusief het belang dat gebruikers de lookalike publiek . Hier is een voor en na:

Uitsluitingsdiagram voor overlapping van Facebook

Als u lijsten vindt die gemakkelijker te volgen zijn, volgen hier de uitsluitingen per campagne:

Uitsluitingstabel voor overlappingen op Facebook

Als u klaar bent, komen gebruikers in aanmerking voor targeting op slechts één van uw doelgroepen, ondanks dat ze in meerdere doelgroepen zijn begonnen.

Gevolgtrekking

Bij het opbouwen van doelgroepen op Facebook, is het gemakkelijk om meegesleept te worden in alle mogelijke manieren om uw beoogde klanten te bereiken en een groot aantal doelgroepen op de markt te brengen. Terwijl u door dat proces werkt, moet u stoppen en nadenken over uw mogelijke overlapping en hoe dit uw campagnes kan beïnvloeden. Een beetje strategie vooraf kan leiden tot betere prestaties op de weg.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format