Hoe u de Facebook-tool voor budgetoptimalisatie gebruikt voor betere resultaten - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe u de Facebook-tool voor budgetoptimalisatie gebruikt voor betere resultaten

6 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u uw budget kunt toewijzen om de meest effectieve Facebook-doelgroepen te bereiken?

De Budget Optimization-tool van Facebook gebruikt een algoritme om automatisch uw budgetverdeling over advertentiesets te optimaliseren.

In dit artikel ontdek je wat de Facebook-tool voor budgetoptimalisatie te bieden heeft, hoe deze werkt en wanneer je hem moet gebruiken .

# 1: Bepaal de initiële budgettoewijzingen op basis van de doelgroepgrootte

Zoals met de meeste aspecten van Facebook-advertenties, is testen de meest effectieve manier om te bepalen wat het beste werkt voor uw bedrijf. Hetzelfde geldt voor het identificeren van uw ideale doelgroepen. Door meerdere advertentiesets in te stellen, die elk op een andere doelgroep zijn gericht, kunt u gegevens verzamelen waarmee u kunt bepalen welke doelgroep het beste presteert binnen uw huidige campagne.

Wanneer u advertentiesets met verschillende doelgroepgroottes uitvoert, is het raadzaam om budgetten proportioneel in te stellen op basis van individuele doelgroepgroottes . Dit helpt ervoor te zorgen dat uw budget hetzelfde potentieel heeft voor elk publiek.

Terwijl u doelgroepen opbouwt met behulp van lookalike-doelgroepen of de interne opties voor gedetailleerde targeting van Facebook , ziet u uw geschatte doelgroepgrootte in de rechterkolom .

Merk in het onderstaande voorbeeld op dat het lookalike-publiek meer dan 2 miljoen mensen bevat, terwijl het publiek dat is opgebouwd met de opties voor gedetailleerde targeting van Facebook minder dan 500.000 heeft. Door elke advertentieset hetzelfde budget te geven, kan het kleinere publiek een groter potentieel bereiken om een ​​hoger percentage van het publiek te bereiken dan het vergelijkbare publiek.

Een vergelijking van kijkersgroottes voor een Facebook-lookalike publiek versus een opgeslagen publiek.

Om het budget in dit geval evenredig over beide doelgroepen te verdelen , moet u uw totale budget nemen en ongeveer 20% toewijzen aan het kleinere publiek en 80% aan het grotere publiek. Dit geeft het budget hetzelfde potentieel voor elke advertentieset .

Een alternatieve (en veel eenvoudigere) optie om al deze wiskunde uit te zoeken, is om de nieuwe tool Budgetoptimalisatie te gebruiken. Maar voordat we daar op ingaan, wil ik een andere gerelateerde situatie bespreken die wordt gepresenteerd door aangepaste doelgroepen.

Budget toewijzen aan aangepaste doelgroepen zonder geschatte doelgroepgrootte

In het licht van het recente Cambridge Analytica-schandaal is een belangrijke verandering die Facebook heeft aangebracht, het voor onbepaalde tijd opschorten van het vermogen van marketeers om de omvang van hun aangepaste publiek te zien . Dit betekent dat wanneer u remarketing uitvoert voor aangepaste doelgroepen, u blindelings promoot naar een publiek van onbekende grootte, wat het bepalen van een budget voor doelgroepen op basis van grootte buitengewoon moeilijk kan maken.

In de meeste gevallen produceren remarketingdoelgroepen goedkopere resultaten van hogere kwaliteit. Daarom richten marketeers zich graag op een warm publiek dat is opgebouwd uit aangepaste lijsten. Deze door Facebook aangekondigde wijziging van onbepaalde duur maakt de zaken echter ingewikkelder.

De geschatte doelgroepgrootte is niet beschikbaar voor aangepaste Facebook-doelgroepen.

Slimme marketeers kunnen proberen de omvang van het publiek te schatten door een advertentie voor die aangepaste doelgroep weer te geven en het bereik en de frequentie bij te houden om wiskundig in te schatten hoeveel mensen waarschijnlijk in die doelgroep zitten. Naarmate de frequentie 2 nadert, bereikt u waarschijnlijk een meerderheid van het publiek. Dit is natuurlijk slechts een schatting die tijd en geld kost om te bepalen.

In deze situatie is budgetoptimalisatie een effectief hulpmiddel om gebruik van te maken. Door een aangepaste doelgroep te testen tegen een ander doelgroeptype, zoals een op interesses gebaseerd publiek of een soortgelijk publiek, kunt u het budget op campagneniveau instellen en Facebook de beste manier laten bepalen om het budget over de twee advertentiesets te verdelen .

# 2: Budgetoptimalisatie inschakelen voor alle advertentiesets

Facebook is onlangs begonnen met de uitrol van de tool Budgetoptimalisatie. Om het te gebruiken, opent u de tool voor het maken van advertenties via Facebook Ads Manager . Zet op campagneniveau de schuifregelaar Budgetoptimalisatie op Aan (zoals hieronder weergegeven). Hierdoor worden extra velden zichtbaar die moeten worden ingevuld, waaronder campagnebudget en biedstrategie-opties.

Kies uw campagnebudget en biedstrategie

Wanneer u uw campagnebudget instelt, moet u beslissen of een dagbudget of een levenslang budget het meest geschikt is .

Levenslange budgetten werken alleen als u start- en einddatums voor uw campagnes instelt. Houd er rekening mee dat als u een dagbudget selecteert, Facebook enige speelruimte heeft om tot 25% per dag te veel te besteden, wat ze gedurende de kalenderweek zullen compenseren. Dus als uw dagbudget is ingesteld op € 100, mag u op een bepaalde dag tot € 125 uitgeven, maar besteedt u niet meer dan € 700 per week.

"Bij

Het budget dat u op campagneniveau instelt, wordt toegepast op al uw advertentiesets. Hoe meer advertentiesets u wilt weergeven, hoe hoger dit budget moet zijn. Zorg ervoor dat het groot genoeg is om alle advertentiesets die u eronder uitvoert van brandstof te voorzien .

Tip : een goede vuistregel is om na te denken over wat u normaal gesproken aan elke afzonderlijke advertentieset zou toewijzen en deze bedragen bij elkaar op te tellen om uw campagnebudget te vinden .

Momenteel bent u met budgetoptimalisatie beperkt tot het gebruik van de strategie met het laagste bod (voorheen automatisch bieden genoemd ), met of zonder bodlimiet. Als u door wilt gaan met bieden tegen doelkosten (voorheen handmatig bieden genoemd ), mag u de tool voor budgetoptimalisatie niet gebruiken. Doorgaans is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de meeste resultaten krijgt tegen de laagste kosten, door Laagste kosten te selecteren zonder een biedlimiet (zoals hierboven weergegeven).

# 3: Bouw uw Facebook-advertentiesets uit

Zodra u uw campagnebudget en biedstrategie heeft ingesteld, bent u klaar om uw advertentiesets samen te stellen. Op het niveau van de advertentieset kiest u uw doelgroep (en) en selecteert u uw advertentieplaatsingen . Omdat u ervoor heeft gekozen om budgetoptimalisatie te gebruiken, zult u enkele wijzigingen opmerken in het gedeelte Budget en planning .

Wanneer u budgetoptimalisatie op campagneniveau heeft geselecteerd, zijn dit de velden waarover u beschikt om het budget en de weergave op advertentiesetniveau verder aan te passen .

Op campagneniveau kunt u een dagbudget of een levenslang budget kiezen. Als u een dagbudget kiest, kunt u beslissen of u uw advertentie continu / doorlopend wilt laten weergeven of een begin- en einddatum wilt instellen. Als u op campagneniveau een lifetime budget heeft gekozen, selecteert u hier de start- en einddatum .

Pas het budget en de weergave aan op advertentiesetniveau.

Met budgetoptimalisatie kunt u bestedingslimieten instellen voor elke afzonderlijke advertentieset. Als u dat gedeelte uitbreidt, kunt u een minimum en / of een maximum bestedingsbedrag instellen op basis van het budget dat u op campagneniveau instelt . Deze limieten kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat alle advertentiesets toegang krijgen tot een deel van het budget , als dat belangrijk is voor uw campagne.

Als u te strenge bestedingslimieten instelt, werkt de tool Budgetoptimalisatie mogelijk niet effectief. In de meeste gevallen wordt aangeraden om geen bestedingslimieten in te stellen totdat u voldoende gegevens over elk publiek heeft verzameld om die weloverwogen beslissingen te nemen. Onthoud dat budgetoptimalisatie is ontworpen om u de meeste resultaten te geven tegen de laagste kosten, en de standaardinstellingen zorgen ervoor dat de tool het meest effectief werkt.

# 4: Test meerdere advertenties met budgetoptimalisatie

Nu uw planning en eventuele andere budgetinstellingen klaar zijn op advertentiesetniveau, kunt u doorgaan naar advertentieniveau om uw tekst en advertentiemateriaal uit te breiden.

Het is een best practice voor Facebook-advertenties om altijd meerdere advertenties op advertentieniveau te testen . Wanneer u meer dan één advertentie binnen dezelfde advertentieset weergeeft, is het u wellicht opgevallen dat de ene advertentie na 24-48 uur doorgaans een aanzienlijk groter bereik en betere resultaten heeft dan de andere (n). Dit komt doordat de advertentie-algoritmen van Facebook automatisch bepalen welke advertentie het beste presteert en die advertentie vaker weergeven.

Met budgetoptimalisatie kan hetzelfde type automatische optimalisatie plaatsvinden op het niveau van de advertentieset!

Na 24-48 uur heeft de ene Facebook-advertentie doorgaans een aanzienlijk beter bereik en betere resultaten dan de andere.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!

Gevolgtrekking

Wanneer u op de traditionele manier een budget instelt op het niveau van de advertentieset, vertelt u Facebook om dat specifieke bedrag aan elke advertentieset te besteden. Dit is een effectieve strategie als u weet dat u hetzelfde bedrag aan elke advertentieset wilt besteden.

Als u zich echter meer zorgen maakt over het behalen van de meeste resultaten tegen de laagste kosten, wilt u budgetoptimalisatie overwegen. Facebook zal automatisch en dynamisch een hoger percentage van het budget toewijzen aan de advertentiesets die het beste presteren, zodat u op de meest effectieve manier besteedt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format