62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe u de kijktijd van uw Facebook-video kunt verbeteren

5 min


112

Gebruikt uw bedrijf Facebook-video?

Wil je dat meer mensen je video’s helemaal bekijken?

In dit artikel ontdek je hoe je een Facebook-advertentiecampagne opzet die langere kijktijden voor Facebook-video’s genereert .

# 1: upload uw video naar de videobibliotheek van uw pagina

Veel marketeers uploaden hun video rechtstreeks naar het Facebook-advertentiesysteem, maar deze strategie werkt het meest effectief wanneer u de video uploadt naar de videobibliotheek van uw pagina.

U kunt uw videobibliotheek vinden onder het gedeelte Publicatietools . Klik aan de rechterkant op de knop Uploaden om een ​​nieuwe video te uploaden.

Facebook-pagina videobibliotheek uploaden

Hoewel je video’s in elk formaat kunt kiezen, kun je het beste kiezen voor een breedbeeldvideo met een beeldverhouding van 1920 x 1080 pixels . Met deze keuze kunnen mobiele gebruikers hun telefoon draaien en de video in liggende modus bekijken, wat de absoluut beste gebruikerservaring oplevert.

Onthoud dat om 100% voltooiingspercentages voor video’s te krijgen, u de best mogelijke gebruikerservaring moet creëren, zodat mensen blijven hangen om uw video te bekijken. Dit is vooral belangrijk voor langere video’s, inclusief vlogs.

De uitzondering hierop is micro-inhoud. Als u kortere video’s maakt (2 minuten of minder), zijn vierkante beeldverhoudingen (1080 x 1080) de juiste keuze .

# 2: Optimaliseer de tekst- en miniatuurattributen van uw video

Nadat je je video hebt gekozen en deze naar Facebook hebt geüpload, is het tijd om deze te optimaliseren. Kies je videotitel zorgvuldig en voeg een boeiende, opvallende beschrijving toe die eindigt met een call-to-action (CTA) .

U wilt ook relevante tags toevoegen . Voor deze voorbeeldvideo over gelato gebruiken we de Italiaanse keuken, eten en gelato. We voegen ook tags toe zoals Top Chef en het Food Network, omdat die tags worden geassocieerd met doelgroepen die graag naar inhoud over eten kijken.

Facebook-pagina upload video tags toevoegen

Vervolgens upload een SRT-bestand , dat bijschriften toevoegt aan uw video’s. U kunt transcriptieservices zoals Rev gebruiken om ze voor u in te typen. Bijschriften zijn ongelooflijk belangrijk omdat video’s automatisch worden afgespeeld zonder geluid en je de bijschriften nodig hebt om mensen in de buurt te houden. Facebook geeft ook de voorkeur aan video’s met SRT-bestanden omdat het de inhoud van de video kan analyseren en deze aan de juiste mensen kan laten zien, wat u direct ten goede komt.

Facebook-pagina upload video en upload kunstbestand

Upload ten slotte een aangepaste miniatuur . Kies een afbeelding van hoge kwaliteit met minder dan 20% tekst . Als de afbeelding meer dan 20% tekst bevat, kunt u plaatsing in Facebook-advertenties mislopen.

Om de hoeveelheid tekst in uw afbeelding te controleren, kunt u de tool Afbeeldingstekstcontrolein de Creative Hub van Facebook-advertenties gebruiken. Het zal je vertellen of je te veel tekst hebt.

Tool om tekst op Facebook te controleren

# 3: Plan de video voor release

Nu uw video is geoptimaliseerd en klaar voor gebruik, is de volgende stap het plannen ervan. Hiermee kunt u uw advertentiecampagne timen zodat deze op hetzelfde moment live gaat als de organische video . Door de video organisch te plannen in plaats van deze te uploaden, net zoals een advertentie, heb je ook het voordeel dat je er eerst commentaar op kunt geven (ik zal bespreken waarom dit belangrijk is in de volgende sectie) en hem permanent in je videobibliotheek kunt laten staan.

Om de video te plannen , klikt u op de kleine blauwe pijl naast aan de blauwe knop Publiceren . Klik op de optie om het bericht te plannen .

Facebook upload video schema bericht

Kies de datum en tijd waarop u uw video wilt publiceren. Als je video tijdgevoelig is of een tijdelijke korting biedt, kun je ervoor kiezen om deze na een bepaalde datum of tijd van je feed te laten verwijderen. Zodra u dit heeft gedaan, klikt u op Planning .

Facebook upload video schema bericht

# 4: Maak de eerste opmerking voorafgaand aan de release

Voeg de eerste opmerking toe voordat de video live gaat. U kunt deze strategie ook toepassen op blogposts en posts op sociale media. Wanneer u de eerste opmerking maakt, kan dit de kijktijd en het aantal klikken aanzienlijk verhogen. Om dat 100% voltooiingspercentage van kijkers te krijgen, moet je elke tool gebruiken die je tot je beschikking hebt, en die eerste opmerking is er daar één van.

Nadat je video is gepland, open je je video in je videobibliotheek om de eerste opmerking achter te laten .

Facebook-videobibliotheek geopend

# 5: Maak de Facebook-advertentiecampagne om uw video te promoten

Uw video is klaar, dus ga nu naar Power Editor om uw advertenties te maken . Kies bij hetmaken van uw advertentie de doelstelling Videoweergaven . Hierdoor wordt uw advertentie weergegeven aan mensen die uw video waarschijnlijk gedurende een langere periode zullen bekijken.

Facebook maakt advertentiecampagne in Power Editor

Kies op het niveau van de advertentieset uw budget  en stel vervolgens uw videoadvertentie zo in dat deze live gaat op het moment dat uw organische video wordt gepost .

Facebook maakt een advertentiecampagneschema

Kies hieronder uw advertentietargeting . Houd rekening met demografische gegevens en interesses , net zoals u doet voor de tags die u op uw organische video plaatst. Om de retentie van kijkers te vergroten, moet u ook targeten op basis van taal ; het heeft geen zin uw video te laten zien aan mensen die niet dezelfde taal spreken.

Facebook maakt advertentiecampagnelocaties

Kies voor plaatsing Alleen mobiel en verwijder de plaatsingen op Instagram en Audience Network . Hierdoor blijft u over met de InStream-videoadvertentie en de voorgestelde videoadvertentieplaatsingen in uw feed. Mensen die deze video’s zullen zien, kijken al naar videocontent en psychologisch zijn ze klaar om de jouwe te bekijken, wat kan leiden tot hogere retentiepercentages.

Facebook maakt advertentiecampagne plaatsingen kiezen

Selecteer op advertentieniveau de video die u heeft geüpload en voeg een CTA toe . Zorg ervoor dat uw pixel is ingeschakeld en u klaar bent om uw advertentie ter beoordeling in te dienen .

Facebook maakt videoadvertentie selecteer video

Welke resultaten kan dit opleveren?

Met behulp van deze strategie behaalde de video die in de onderstaande tutorial wordt gepromoot, een videoweergavepercentage van 100%, wat betekent dat alle gebruikers die de video hebben gezien, de video helemaal hebben bekeken.

De kosten per weergave van 10 seconden waren uitzonderlijk betaalbaar en bedroegen $ 0,02 en een totale advertentie-uitgave van $ 69,41 voor 382 mensen om de video helemaal te bekijken. Dat is slechts $ 0,18 per 100% kijktijd van Facebook-video’s, wat vooral indrukwekkend is omdat de gepromote video-inhoud een vlog van 15 minuten is.
Gevolgtrekking

Videoadvertenties zijn een uitstekende gelegenheid om merkbekendheid, thought leadership en zelfs conversies op te bouwen. De sleutel is ervoor te zorgen dat gebruikers lang genoeg blijven kijken om van die voordelen te profiteren, en de hierboven beschreven strategie zal u daarbij helpen. Vergeet niet om testinhoud altijd te splitsen om te optimaliseren voor de beste resultaten en om uw campagnes nauwlettend in de gaten te houden.

Volg het bovenstaande overzicht om videoadvertenties te maken die een voltooiingspercentage van 100% van de kijker kunnen opleveren, terwijl ze toch rendabel genoeg zijn voor kleine bedrijven om te betalen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format