Hoe u de levenslange waarde van klanten kunt gebruiken om een ​​Facebook-publiek te klonen - DeLaatbusiness

Hoe u de levenslange waarde van klanten kunt gebruiken om een ​​Facebook-publiek te klonen

6 min


151
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u de effectiviteit van uw Facebook-advertenties vergroten?

Wilt u met uw advertenties doelgroepen van betere kwaliteit targeten?

In dit artikel ontdek je hoe je een zeer gericht, lookalike publiek van je beste klanten kunt bereiken met behulp van aangepaste Facebook-doelgroepen en levenslange waarde .

# 1: Bereid uw huidige klantgegevens voor op een optimale matchratio op Facebook

De eerste stap in het kloonproces is om uw klantgegevens voor te bereiden op een optimale matchratio op Facebook.

Voordat u uw bestand uploadt, moet u het opmaken om de overeenkomst te maximaliseren. U kunt maximaal 15 ID-velden opnemen . Hoe meer velden u opneemt, hoe hoger uw matchpercentage zal zijn, omdat er meer gegevens zijn waarmee Facebook kan matchen.

Indicatoren van Facebook-klantenbestand

Zorg er bij het maken van uw spreadsheet voor dat elke ID die u wilt matchen, in een eigen kolom staat . Dit omvat het scheiden van namen in de kolommen Voornaam en Achternaam.

Een belangrijk veld dat uw matchpercentage verbetert, is het veld Land / Regio. Zelfs als al uw gegevens uit hetzelfde land komen, wilt u toch een landveld opnemen . Facebook koppelt gegevens op wereldwijde schaal, dus deze stap helpt het om zoveel mogelijk mensen uit uw klantenbestand te matchen.

Zorg er ten slotte voor dat uw klantenbestand de indeling .CSV of .TXT heeft . Dit zijn de enige twee bestandstypen die Facebook accepteert bij het handmatig uploaden van gegevens om een ​​aangepaste doelgroep voor klantbestanden te maken.

# 2: Maak een nieuw aangepast publiek op Facebook

De volgende stap in het kloonproces is het maken van een aangepaste doelgroep voor een klantbestand. U uploadt uw e-maillijst en Facebook zal proberen de mensen te matchen met hun profielen op Facebook.

Ten eerste, Navigeer naar het publiek dashboard in Facebook Ads Manager . Klik in het hoofdmenu onder Middelen op Doelgroepen .

Dashboard van Facebook Ads Manager Audiences

Vervolgens klikt u op Publiek en selecteer Aangepast Publiek in het drop-down menu.

Met Facebook kun je vijf aangepaste kerndoelgroepen maken. Selecteer Klantbestand in de lijst met aangepaste doelgroepen .

Facebook maakt een aangepast publiek vanuit de e-maillijst

Dit opent een nieuw pop-upvenster met drie opties waarin u wordt gevraagd hoe u uw gegevens wilt uploaden. De eerste optie is om handmatig een klantenbestand te uploaden, of de gegevens te kopiëren en te plakken. De tweede is om rechtstreeks gegevens uit uw lijsten te importeren via de MailChimp-integratie. Ten slotte kunt u een aangepaste doelgroep voor een klantenlijst maken met de levenslange waarde (LTV) van uw klanten.

Selecteer de optie Klanten uit uw eigen bestand toevoegen of Gegevens kopiëren en plakken . In dit voorbeeld gaan we gegevens uploaden die zijn geëxporteerd vanuit een CRM-systeem.

Aangepast Facebook-publiek voegt klanten toe vanuit bestand

# 3: Upload uw klantgegevensbestand en breng de identificatiegegevens in kaart

Nadat u de optie Klanten toevoegen uit uw eigen bestand of Gegevens kopiëren en plakken hebt geselecteerd, verschijnt een ander pop-upvenster met het vierstappenproces voor het maken van uw aangepaste doelgroep voor het klantbestand.

De eerste stap is om uw lijst te uploaden . Of u kunt het kopiëren en plakken met behulp van de onderstaande optie.

Facebook upload klantgegevens

Nadat u uw klantenbestand heeft geüpload (opgemaakt met behulp van de eerder genoemde tips), is de volgende stap het in kaart brengen van uw identificatiegegevens.

Selecteer de relevante ID bij elke kolom in uw bestand . Zodra u alle relevante ID’s in kaart heeft gebracht, klikt u op Uploaden en maken .

Facebook-voorbeeld en kaart-ID's

De volgende stap is waar uw klantenlijst lokaal in uw browser wordt gehasht en vervolgens naar Facebook wordt verzonden. Daar koppelt Facebook uw klantgegevens aan de bestaande lijst van de gehashte ID’s van hun gebruikers op Facebook en worden de overeenkomsten toegevoegd aan uw aangepaste publiek.

De aangepaste doelgroep van uw klantbestand verschijnt nu in uw doelgroepen-dashboard met een blauwe vulstatus. Dit betekent dat Facebook uw aangepaste publiek opbouwt. Het vullen kan tot 30 minuten duren.

# 4: Creëer een soortgelijk publiek van uw huidige klanten

Nadat u uw aangepaste doelgroep voor uw klantenbestand heeft gemaakt, biedt stap 4 in het proces voor het maken van doelgroepen u twee opties. U kunt een vergelijkbare doelgroep makenof een campagne die de aangepaste doelgroep van de klantenlijst gebruikt. Selecteer Creëer een vergelijkbare doelgroep .

Facebook creëert een vergelijkbaar publiek

Het venster voor het maken van een lookalike publiek verschijnt nu. De aangepaste doelgroep voor de klantenlijst die u zojuist hebt gemaakt, is al geselecteerd als de brondoelgroep in het veld Bron.

Vervolgens kiest u het doelland voor uw lookalike publiek . Als uw doelgroep zich bijvoorbeeld in het VK bevindt, kiest u Verenigd Koninkrijk in de vervolgkeuzelijst met locaties.

Facebook creëert een vergelijkbaar publiek

Selecteer ten slotte de grootte van uw vergelijkbare doelgroep . Facebook laat je kiezen uit een glijdende schaal van 1% tot 10%. Dit vertegenwoordigt een steekproef van 1% tot 10% van de totale omvang van het Facebook-publiek in het land of de regio die u in het veld Locatie hebt ingesteld. Uw 1% zal een kleiner publiek zijn dan uw 10%, maar het zal het meest overeenkomen met uw brondoelgroep van uw klantgegevens.

Begin met het creëren van een 1% lookalike . Om meer mensen te bereiken, herhaalt u dit proces en wijzigt u de doelgroepgrootte naar 2%, 3%, 4%… helemaal tot 10%.

Facebook creëert een vergelijkbaar publiek

De kwaliteit van je lookalike publiek wordt beïnvloed door de grootte van je bronpubliek. Hoe groter uw bronpubliek, hoe meer overeenkomende gegevens in het aangepaste publiek van uw klantenbestand en hoe beter uw lookalike-doelgroepen zullen zijn.

Na het testen van verschillende groottes van het bronpubliek om effectieve lookalike-doelgroepen te creëren, hebben we ontdekt dat een minimum van 1000 een goed startpunt is.

# 5: Gebruik Lifetime Value om de kwaliteit van een lookalike publiek te verbeteren

U kunt de LTV van uw klanten gebruiken als een extra identificatieveld bij het maken van uw aangepaste doelgroep voor uw klantenbestand.

Ga hiervoor naar uw Audiences-dashboard en klik op Doelgroep maken . Selecteer in het vervolgkeuzemenu Aangepaste doelgroep en kies vervolgens Klantbestand .

Vervolgens selecteert u de onderste optie om uw LTV bevatten .

Facebook creëer een aangepast publiek met LTV

Wanneer u uw gegevens voor te bereiden , gebruikt u de optimale richtlijnen eerder geschetst. Zorg er ook voor dat u een veld opneemt met de LTV’s die betrekking hebben op elk van de klanten in uw bestand.

Voor e-commercebedrijven die platforms zoals Shopify of WooCommerce gebruiken, kunt u eenvoudig uw klantgegevens exporteren en aankoopwaarden opnemen.

Volg hetzelfde proces om uw aangepaste doelgroep voor uw klantenbestand te maken , zoals eerder in het artikel is beschreven. Deze keer is er echter een extra stap om de waardekolom in uw bestand te matchen met de LTV-ID .

Facebook creëer een aangepast publiek met LTV

Wanneer u Lookalike Audiences gebruikt en hoe u ermee kunt opschalen

Met Facebook kun je drie soorten doelgroepen gebruiken op het niveau van de advertentieset: opgeslagen, aangepaste en vergelijkbare doelgroepen. De effectiviteit van deze doelgroepen kan variëren afhankelijk van de “temperatuur” van het publiek, in combinatie met de positionering en berichtgeving van advertenties die u aan dat publiek presenteert.

Opgeslagen doelgroepen zijn het meest basale type. Ze laten u demografische informatie en de gedetailleerde targetingfunctie gebruiken om mensen te targeten op basis van interesses en gedrag. Dit zijn een koud publiek van mensen die niet bekend zijn met uw bedrijf.

Facebook creëert een opgeslagen publiek

Vervolgens heb je aangepaste doelgroepen , die bestaan ​​uit mensen die zich met je bedrijf hebben beziggehouden, hetzij op Facebook, hetzij op je website. Dit is een warm en warm publiek van mensen die bekend zijn met uw bedrijf vanwege de eerdere interactie die ze met u hebben gehad.

Het derde type publiek is het lookalike publiek. Dit zijn koude doelgroepen, net als opgeslagen doelgroepen, maar ze zijn beter gericht. Ze gebruiken een bronpubliek dat u beheert om nieuwe mensen te vinden die dezelfde kenmerken delen als de mensen in uw bronpubliek.

Nu u een zeer gericht koud publiek heeft gecreëerd van mensen die vergelijkbaar zijn met uw klantendatabase, welke campagnes en advertenties moet u dan aan deze nieuwe lookalikes laten zien?

Omdat lookalike-doelgroepen koud zijn, is het het beste om ze te gebruiken in de Awareness-fase van het ALL-framework om waardevolle video-inhoud te positioneren om ze op te warmen.

Hier is een lijst met voorbeelden van Facebook-advertenties die u als inspiratie kunt gebruiken om uw nieuwe lookalike-doelgroepen te targeten.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!


Gevolgtrekking

Het klonen van uw bestaande klanten door lookalike-doelgroepen uit uw database te maken, is een van de meest effectieve manieren om zeer gerichte doelgroepen op Facebook te produceren. Met beter getargete doelgroepen ziet u betere resultaten in vergelijking met opgeslagen doelgroepen die zijn opgebouwd uit interesses en demografische gegevens.

Dit is een groot concurrentievoordeel ten opzichte van bedrijven die niet over de klantgegevens beschikken of die het kloonproces niet kennen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format