Hoe u een Facebook-advertentie funnel bouwt met behulp van getuigenissen van klanten - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Hoe u een Facebook-advertentie funnel bouwt met behulp van getuigenissen van klanten

12 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u effectievere Facebook-campagnes kunt maken?

Heeft u overwogen om succesverhalen van klanten in uw Facebook-advertenties op te nemen?

In dit artikel leert u hoe u een Facebook-advertentietrechter maakt aan de hand van casestudy’s en getuigenissen van klanten .

Waarom casestudy’s en getuigenissen gebruiken in Facebook-advertenties?

Bij Facebook-marketing maken mensen vaak dezelfde fout: kortingen en aanbiedingen gebruiken om een ​​lead te converteren bij de eerste klantinteractie. In plaats daarvan moeten uw Facebook-advertenties eerst bewustzijn van en vertrouwen in uw product of dienst opbouwen . Pas later probeer je een warme lead om te zetten in een klant.

Het acroniem AIDA kan u helpen om dit proces te onthouden. Het staat voor Awareness, Interest, Desire en Action.

Een trechter opgebouwd uit casestudy’s en getuigenissen is ideaal voor dit proces. Casestudy’s bieden persoonlijke verhalen en gedetailleerde informatie die mensen overtuigen dat uw product werkt . Getuigenissen zijn een sociaal bewijs dat mensen die vergelijkbaar zijn met uw potentiële klanten, graag uw product kopen of met u samenwerken . Na verloop van tijd leert deze inhoud mensen dat u betrouwbare en herhaalbare resultaten levert.

Nadat u een publiek hebt opgebouwd dat interesse toont in uw casestudy’s en getuigenissen, kunt u een proefversie, demo of korting aanbieden om te bevestigen dat uw product of dienst werkt voor uw potentiële klanten en zo hun resterende twijfels wegnemen.

Advertentietrechter met casestudy's en getuigenissen van klanten.

Als je een flink aantal Facebook-volgers hebt met wie je regelmatig contact hebt en waardevolle inhoud deelt, kun je een Facebook-trechter bouwen op basis van casestudy’s en getuigenissen met drie campagnes, die elk gericht zijn op een warm publiek . De eerste campagne toont een casestudievideo. De tweede deelt meerdere getuigenisafbeeldingen. De derde is een afbeelding met een aanbieding.

Met deze trechter op zijn plaats kunt u de resultaten maximaliseren die u behaalt met uw Facebook-advertentie-uitgaven. De trechter filtert potentiële klanten van losse Facebook-volgers . Het verlaagt ook de kosten voor het werven van een nieuwe klant en verhoogt tegelijkertijd het aantal conversies. Last but not least kan uw trechter informatiezoekers aantrekken die nog niet klaar zijn om te kopen, maar die later kunnen converteren nadat ze meer over u hebben geleerd. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

# 1: Laat een casestudievideo zien aan een warm aangepast publiek

In de eerste campagne laat je warme prospects een casestudievideo zien die ongeveer 1-5 minuten lang is. Zorg ervoor dat u tijdens het maken en bewerken van de video de context bespreekt waarin iemand uw product of dienst heeft gebruikt. Toen duidelijk het probleem dat uw product of dienst opgelost en uw aanpak voor het oplossen van dat probleem. Gebruik verifieerbare gegevens om de resultaten aan te tonen die uw product of dienst heeft behaald.

Zodra u uw video in handen heeft, bent u klaar om uw campagne te maken.

Stel de campagne en het budget in

Om te beginnen met het maken van de campagne in Facebook Ads Manager , klikt u op Makenom een ​​nieuwe advertentiecampagne te starten.

Maak een nieuwe Facebook-advertentiecampagne.

Vervolgens kiest u Video Views als uw campagne objectief en geef een geschikte naam voor uw campagne , zoals Case Study Video.

Selecteer de doelstelling Videoweergaven voor uw Facebook-advertentiecampagne.

Een passend budget voor de casestudycampagne is belangrijk omdat de volgende twee campagnes (testimonial en leadgeneratie) gericht zijn op aangepaste video-doelgroepen die zijn gemaakt op basis van deze casestudeadvertentie. Om deze latere campagnes te laten slagen, heb je genoeg mensen nodig om de casestudievideo te bekijken. Stel een dagbudget in dat voldoende videoweergaven oplevert om een ​​duurzame advertentietrechter te creëren .

Stel een dagbudget in voor uw Facebook-advertentiecampagne.

Creëer de aangepaste doelgroep

U kunt uw doelgroep maken in dezelfde interface waarin u de advertentieset maakt. Klik in het gedeelte Doelgroep op de link Nieuwe maken onder het vak Aangepaste doelgroepen . Uit het drop-down menu, selecteer de optie Custom Audience .

Klik op de koppeling Nieuwe maken onder het vak Aangepaste doelgroepen.

In het dialoogvenster dat verschijnt, ziet u verschillende opties voor het maken van een aangepast publiek. Kies de optie die het beste warme publiek biedt voor uw casestudievideo , of dat nu uw klantenlijst is, een websitepubliek op basis van de  Facebook-pixel of iets anders. Zorg ervoor dat het publiek al enigszins op de hoogte is van uw merk.

Selecteer voor dit voorbeeld de optie Betrokkenheid .

Selecteer Betrokkenheid wanneer u uw aangepaste Facebook-doelgroep maakt.

Kies op het volgende scherm een verlovingstype . Selecteer voor dit voorbeeld de optie Facebook-pagina , waarmee een aangepast publiek wordt gemaakt van mensen die zich met een Facebook-pagina hebben beziggehouden.

Kies Facebook-pagina als het type betrokkenheid.

Vervolgens kunt u, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, de Facebook-pagina selecteren waarvoor u de aangepaste doelgroep wilt maken . Als je meerdere pagina’s beheert, zorg er dan voor dat je de juiste Facebook-pagina kiest.

Kies een engagementoptie in de tweede vervolgkeuzelijst. Kies voor dit voorbeeld de optie Iedereen die iets met uw pagina heeft gedaan .

Voer een aantal dagen in het relevante vak in om te beheren hoe lang mensen in deze aangepaste doelgroep blijven . Het selecteren van het optimale aantal dagen is afhankelijk van uw doelgroepgrootte, marketingbudget, niveau van doelgroepbetrokkenheid en eerdere promotionele campagneactiviteiten. Over het algemeen werkt een duur van 30-60 dagen goed.

Nadat u uw publiek een geschikte naam heeft gegeven , klikt u op de knop Doelgroep maken .

Vul de details in om uw aangepaste doelgroep voor Facebook-paginabetrokkenheid te maken.

Kies Locatie-opties

Nadat u een bevestigingsbericht heeft gezien dat uw aangepaste doelgroep is gemaakt en op Gereed heeft geklikt , keert u terug naar de advertentiesetinterface met uw nieuw gemaakte aangepaste engagement-doelgroep geselecteerd in het vak Aangepaste doelgroepen.

U kunt nu locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targetingopties selecteren . Als uw bedrijf een specifieke locatie bedient, kiest u een geschikte locatieoptie. Normaal gesproken kunt u de opties voor leeftijd, geslacht en gedetailleerde targeting op hun standaardwaarden laten staan, omdat uw aangepaste doelgroep al bepaalt wie uw advertentie te zien krijgt.

Selecteer locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targetingopties voor uw Facebook-campagne.

Plaats uw advertentie in de Facebook- en Instagram-feeds

Nu kies je waar de advertentie op Facebook en Instagram wordt weergegeven . Omdat de meeste casestudievideo’s tussen de 30 seconden en 5 minuten duren, zijn ze niet geschikt voor instantartikelen, in-stream-video’s of het Audience Network. Gebruikers zijn echter gewend om langere video’s te bekijken in de Facebook-nieuwsfeed en Instagram-feed, dus selecteer die plaatsingsopties.

Kies plaatsingsopties voor uw Facebook-campagne.

Kies hoe u in rekening wordt gebracht

Als het gaat om optimalisatie-opties, bent u beperkt tot het kiezen van de optie 10 seconden videoweergave, omdat Facebook geen optimalisatie biedt voor langere videoweergaven. U kunt vervolgens beslissen of er kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand 10 seconden van uw video bekijkt (pay per view) of op basis van vertoningen (CPM). Begin met betalen per weergave en schakel over naar bieden op basis van CPM als de kosten onredelijk worden.

Kies hoe u de weergave van advertenties voor uw Facebook-advertentie wilt optimaliseren.

Selecteer de casestudievideo voor uw advertentie

De laatste stap bij het opzetten van een casestudievideocampagne is het maken van een videoadvertentie op basis van uw casestudievideo. Vat voor de tekst die boven de video in uw advertentie wordt weergegeven, de casestudy samen met details zoals wie de klant is, wat hun problemen zijn en de resultaten die ze hebben behaald met uw services . U wilt dat deze tekst de belangstelling van potentiële klanten voor uw casestudy wekt.

# 2: Geef getuigenisadvertenties weer aan betrokken casestudy-kijkers

Voor de tweede campagne in uw Facebook-advertentietrechter gebruikt u een aangepast Facebook- videopubliek om mensen opnieuw te targeten die ten minste 50% van uw casestudievideo bekijken. Voor deze retargeting-campagne geeft u vijf advertenties weer om verschillende getuigenissen van klanten te delen .

Zet de tweede campagne op

Klik op de startpagina van Facebook Ads Manager op Maken om een ​​nieuwe campagne te maken. Noem de campagne iets dat relevant is, zoals ‘Testimonial’, en kies de doelstelling Reach.

Kies een campagnenaam en doelstelling.

Vervolgens een advertentie set in uw campagne en geef het een relevante naam , zoals “maandag Testimonial” (omdat de advertentie set worden gepland om op maandag). Kies in dit geval een levenslang budget dat voldoende is om elke maandag advertenties weer te geven en selecteer de optie Advertenties op schema weergeven, zodat Facebook u in staat stelt de post op een specifieke dag en tijd te plannen.

Selecteer de optie Advertenties volgens schema uitvoeren onder Advertentieplanning.

Kies bij het plannen van de post een tijdvak dat aangeeft wanneer uw potentiële klanten actief zijn op Facebook . In dit geval is dat het grootste deel van de dag op maandag. (Later tijdens het maken van deze advertentie dupliceert u de advertentie op maandag, zodat er gedurende de week verschillende getuigenissen verschijnen.)

Plan uw Facebook-advertentie.

Creëer de Video Custom Audience

Voor deze tweede campagne bestaat het publiek uit mensen die ten minste 50% van een van uw casestudievideo’s hebben bekeken. U target deze groep door een aangepaste doelgroep voor Facebook-video’s te maken.

Om aan de slag te gaan, klikt u op de link Nieuwe maken onder het vak Aangepaste doelgroepen en selecteert u de optie Aangepaste doelgroepen .

Klik op Nieuw maken onder het vak Aangepaste doelgroepen en selecteer Aangepaste doelgroepen.

Wanneer de aangepaste doelgroepwizard wordt geopend, selecteert u de optie Betrokkenheidnet zoals u deed voor de casestudycampagne. Selecteer op het volgende scherm de optie Video .

Selecteer de optie Video-engagement voor uw aangepaste Facebook-publiek.

U ziet dan drie opties voor het maken van de aangepaste videopubliek. Klik aan de rechterkant van de optie Betrokkenheid op de knop Bladeren om een ​​vervolgkeuzemenu te openen en selecteer Mensen die ten minste 50% van uw video hebben bekeken .

Selecteer mensen die ten minste 50% van uw video hebben bekeken.

Vervolgens selecteer je de video waarop je aangepaste publiek is gebaseerd. Voor deze campagne is dat de casestudievideo. Klik eerst op de vervolgkeuzepijl Pagina en selecteer uw Facebook-pagina . Dan selecteer uw case study video uit de lijst met opties. U kunt controleren of u de juiste video heeft geselecteerd in de kolom Geselecteerde video’s aan de rechterkant. Als u klaar bent, klikt u op de knop Bevestigen .

Tip : Als u meer dan één casestudievideo heeft, kunt u kijkers van meerdere video’s combineren tot één aangepaste doelgroep en kijkers van beide casestudievideo’s uw getuigenisadvertentie laten zien. Om dat te doen, selecteert u eenvoudig meer dan één video voordat u op de knop Bevestigen klikt .

Combineer kijkers van meerdere video's tot één aangepaste Facebook-doelgroep.

In de onderstaande afbeelding worden het engagementtype en de casestudievideo die je hebt geselecteerd, weergegeven. U selecteert vervolgens hoe lang mensen in uw aangepaste videopubliek blijven. Voor kijkers van videoweergaven kunt u ervoor kiezen om de lidmaatschapsduur 14 tot 21 dagen te behouden , afhankelijk van of u een advertentietrechter van 2 of 3 weken wilt maken.

Je moet ook het aangepaste publiek van je video een relevante naam geven . In dit voorbeeld wordt de doelgroep 50% Casestudy Video Audience genoemd, wat duidelijk maakt op wie deze aangepaste doelgroep zich richt.

Als u klaar bent met het selecteren van opties, klikt u op de knop Doelgroep  maken om het maken van de doelgroep te voltooien.

Klik op de knop Doelgroep maken om het maken van uw aangepaste doelgroep te voltooien.

Facebook geeft een bericht weer dat bevestigt dat uw aangepaste videopubliek klaar is en binnen 30 minuten klaar is voor gebruik.

Facebook geeft een bericht weer dat bevestigt dat uw aangepaste videopubliek klaar is.

Selecteer Plaatsings- en bezorgingsopties

Terug in de advertentiesetinterface is uw nieuw gemaakte 50% casestudy-videopubliek geselecteerd in het vak Aangepast publiek.

Als de omvang van deze aangepaste doelgroep klein is (maar ten minste 100 gebruikers uit hetzelfde land heeft ), kunt u een vergelijkbare doelgroep maken uit deze aangepaste video-doelgroep en een grotere Facebook-populatie targeten die vergelijkbaar is met uw oorspronkelijke 50% casestudievideo-doelgroep .

Uw nieuwe doelgroep is geselecteerd in het vak Aangepaste doelgroep.

Laat de locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targetingopties op hun standaardinstellingen staan (tenzij u een gelijkaardige doelgroep creëert op basis van het 50% casestudy-videopubliek). U wilt de standaardtargeting gebruiken, omdat elke targetingoptie het bereik van uw campagne ernstig zal beïnvloeden.

Laat de locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targetingopties op hun standaardinstellingen staan.

Selecteer Facebook-feeds, instantartikelen en Instagram-feed voor de plaatsingsopties . Als u het Audience Network wilt targeten, is het het beste om dit als een afzonderlijke plaatsing te targeten.

Selecteer plaatsingsopties voor uw Facebook-campagne.

Bezorgoptimalisatie is eenvoudig. U hoeft alleen de juiste frequentie te selecteren om uw advertenties weer te geven . Als u voor dit voorbeeld elke dag getuigenissen wisselt, zou een frequentie van drie vertoningen per dag voldoende moeten zijn om uw doelgroep te bereiken (de 50% casestudy-videopubliek).

Kies optimalisatie- en bezorgopties voor uw Facebook-campagne.

Stel uw advertentie-advertentie in

Vervolgens selecteert u de tekst en afbeelding voor uw maandag-getuigenisadvertentieset. Schrijf de advertentietekst om de interesse van mensen in de getuigenisvideo te wekken . Een link naar uw bestemmingspagina kan early adopters ook aanmoedigen om uw aanbieding te bekijken. Als u bijvoorbeeld een online fitnessprogramma heeft, kan uw advertentie de getuigenis samenvatten en verwijzen naar een aanbieding voor een voedingsadvies.

Roteer getuigenissen de hele week door

Uw advertentieset is klaar om op maandag te worden weergegeven, maar om uw potentiële klanten te overtuigen, kunt u ze meerdere testimonials laten zien door voor elke dag van maandag tot en met vrijdag een andere testimonial-advertentie in te plannen. Om dit te doen, dupliceert u uw bestaande advertentieset en wijzigt u het schema en de getuigenis. Het hele proces duurt slechts ongeveer 5 minuten.

Selecteer in de interface van de advertentieset de nieuw gemaakte advertentieset  (in dit voorbeeld heet dit Monday Testimonial). Klik op de vervolgkeuzelijst Dupliceren  en selecteer Snel dupliceren . Of als u de voorkeur geeft aan sneltoetsen, drukt u op Ctrl + D.

Klik op de vervolgkeuzelijst Dupliceren en selecteer Snel dupliceren.

Wijzig in de interface Advertentieset bewerken die wordt weergegeven de naam van de nieuwe advertentieset in Tuesday Testimonial en wijzig de advertentieplanning van maandag in dinsdag. Als je klaar bent, klik je op Publiceren .

Wijzig de naam en planning voor uw dubbele advertentieset.

Vervolgens klikt u op de onlangs gepubliceerde advertentie set (dinsdag Testimonial) en verander de testimonial tekst en beeld in het duplicaat testimonial advertentie. Als u klaar bent, herhaalt u het duplicatieproces om advertentiesets voor woensdag, donderdag en vrijdag te maken .

# 3: Lever uw conversieaanbieding

In de derde campagne richt u zich opnieuw op dezelfde mensen die ten minste 50% van uw casestudievideo bekijken . Met behulp van een aangepaste doelgroep voor Facebook-video’s laat u deze doelgroep een afbeelding zien met een aanbieding om uw product of dienst uit te proberen .

De campagne is vergelijkbaar met de testimonial-campagne, maar in plaats van op maandag tot en met vrijdag testimonials te tonen, laat je op zaterdag en zondag een op afbeeldingen gebaseerd aanbod zien om leads of conversies te genereren.

Om aan de slag te gaan, maakt u een nieuwe advertentiecampagne , noemt u deze Conversie-aanbieding en geeft u deze een bereikdoelstelling .

Voeg een naam toe en kies een doelstelling voor uw campagne.

Plan vervolgens dat de campagneadvertenties op zaterdag en zondag worden weergegeven wanneer uw potentiële klanten waarschijnlijk Facebook-updates zullen bekijken.

Klik in het gedeelte Doelgroep van de nieuwe advertentieset op het vak Aangepaste doelgroepen  en selecteer 50% casestudy-videopubliek  in het vervolgkeuzemenu dat wordt weergegeven.

Selecteer uw aangepaste doelgroep in de vervolgkeuzelijst.

Net als bij de vorige campagne behoudt u de standaardtargeting voor locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targeting . De opties voor de optimalisatie van plaatsing en levering zijn ook dezelfde als die u had geselecteerd in de testimonial-campagne.

Selecteer Bereik voor optimalisatie en een frequentie van drie vertoningen per dag . Als u klaar bent met het selecteren van deze opties, publiceert u de advertentieset .

Behoud de standaardinstellingen voor locatie, leeftijd, geslacht en gedetailleerde targeting.

Vervolgens maakt u de advertentie voor de conversieaanbieding binnen de nieuwe advertentieset. Bespreek in de tekst de voordelen van uw aanbieding, wat is inbegrepen als u bonussen aanbiedt en welk probleem uw product voor potentiële klanten kan oplossen . Zorg ervoor dat u zich concentreert op een probleem waar uw potentiële klant om geeft.

Ter illustratie: als u een online fitnessprogramma uitvoert, kan uw aanbieding voor lead / conversie-proef een gratis advies van een expert, drie dagen feedback van experts over uw maaltijden en een gratis mobiele app bevatten om uw fitnessdoelen bij te houden.

Nadat je deze advertentie hebt gemaakt, heb je een volledig functionele Facebook-advertentietrechter die je kunt starten als een groenblijvende campagne.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!

Gevolgtrekking

Het bouwen van een Facebook-advertentietrechter met casestudy’s en getuigenissen vergroot uw kansen om een ​​potentiële klant om te zetten in een betalende klant. De trechter met drie campagnes die in dit artikel wordt beschreven, werkt als een altijdgroene verkooptrechter, dus nadat u deze heeft ingesteld, verplaatsen de campagnes gebruikers in en uit de trechter op basis van de instellingen en doelgroepen die u opgeeft.

Mensen die uw casestudievideo bekijken, blijven maximaal 21 dagen op uw remarketinglijst staan. Gedurende deze tijd probeert u hen te overtuigen met getuigenissen en een aantrekkelijk aanbod totdat ze de trechter verlaten. Deze voortdurende koestering kan u helpen meer conversies te genereren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format