Hoe u een Facebook-advertentie maakt met Business Manager - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe u een Facebook-advertentie maakt met Business Manager

11 min


114
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je Facebook gebruiken om te adverteren?

Vraagt ​​u zich af hoe u uw eerste Facebook-advertentie kunt maken met Business Manager?

In dit artikel leert u hoe u een advertentie op een Facebook-pagina maakt met Facebook Business Manager .

# 1: Facebook Business Manager instellen

Als je nog geen persoonlijk Facebook-profiel hebt , is het aanmaken van dat profiel je eerste stap. Vervolgens moet u een aparte Facebook-pagina voor uw bedrijf maken. Nadat u een Facebook-pagina voor uw bedrijf heeft gemaakt, kunt u een Business Manager-account maken waarmee u advertenties voor uw pagina kunt weergeven.

Ga om te beginnen naar de startpagina van Business Manager en klik rechtsboven op Accountaanmaken. U moet inloggen met het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt om uw persoonlijke Facebook-profiel in te stellen.

Vervolgens voert u uw bedrijfsnaam en e-mail om uw Business Manager account. Als u klaar bent, klikt u op Voltooien .

Voer uw bedrijfsnaam in om uw Business Manager-account aan te maken.

Nu ben je klaar om je Facebook-pagina toe te voegen aan je nieuwe account. Klik op de startpagina van Business Manager op Pagina toevoegen .

Klik op Pagina toevoegen om uw Facebook-pagina toe te voegen aan Business Manager.

Klik in het volgende venster op Pagina toevoegen onder Uw eigen pagina toevoegen. Dan selecteer uw Facebook-pagina en klik op Pagina toevoegen . Uw pagina is nu toegevoegd aan Business Manager.

Selecteer uw Facebook-pagina en klik op Pagina toevoegen.

Vervolgens moet u uw Facebook-advertentieaccount toevoegen. Klik op het startscherm van Business Manager op de knop Advertentieaccount toevoegen .

Klik op de knop Advertentieaccount toevoegen.

Vanaf hier kunt u een bestaand advertentieaccount toevoegen of een nieuw advertentieaccount maken .

Voeg een bestaand advertentieaccount toe of maak een nieuw advertentieaccount.

Als u een nieuw advertentieaccount maakt, gebruikt u uw bedrijfsnaam wanneer u wordt gevraagd om uw nieuwe account een naam te geven . Deze naam wordt niet openbaar weergegeven, maar helpt u en eventuele werknemers die u aan het account toevoegt, om te bepalen waarvoor deze is bedoeld.

Gebruik uw bedrijfsnaam wanneer u wordt gevraagd om uw nieuwe Facebook-advertentieaccount een naam te geven.

Als u klaar bent, klikt u op Advertentieaccount maken en heeft u de basis om te beginnen met adverteren via Business Manager.

Beheer de toegang van werknemers tot uw Facebook Ads-account

De optie Bedrijfsinstellingen in Facebook Business Manager is uw go-to-tool voor het afhandelen van administratieve taken met betrekking tot Facebook-advertenties, zoals het wijzigen van uw factuurgegevens en het beheren van de toegang van werknemers. Omdat u zojuist uw Business Manager-account heeft ingesteld, is dit gedeelte gericht op het geven van toegang aan een werknemer tot de Facebook-pagina en het advertentieaccount van uw bedrijf.

Om te beginnen, open Business Manager , klik op het menupictogram linksboven om het onderstaande menu te openen en selecteer Business Settings aan de rechterkant.

Selecteer Bedrijfsinstellingen in het menu Bedrijfsmanager.

Zorg ervoor dat op de pagina Bedrijfsinstellingen Personen is geselecteerd onder het kopje Gebruikers aan de linkerkant. Aan de rechterkant ziet u alle gebruikers die u heeft toegevoegd. Als dit een nieuw account is, bent u de enige gebruiker. Om iemand anders toe te voegen, klikt u op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek van de kolom Personen.

Klik op de knop Toevoegen in de rechterbovenhoek van de kolom Personen.

Het dialoogvenster Mensen uitnodigen wordt weergegeven, waarin u door de instellingen wordt geleid die u kunt kiezen wanneer u iemand aan uw account toevoegt.

Ten eerste, het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen. Vervolgens selecteert u of u Employee Access of Admin Access geven . Meestal wilt u Werknemers toegang bieden, waarmee u de pagina’s waartoe de persoon toegang heeft en de acties die hij kan ondernemen, kunt beperken.

Selecteer of u Medewerkerstoegang of Admin-toegang wilt geven.

Klik op Volgende en u ziet een scherm waarmee u uw werknemer toegang geeft tot elke pagina die is verbonden met uw Business Manager-account.

Wanneer u een medewerker toegang geeft tot de pagina , kunnen ze berichten maken die worden gedeeld met uw paginavolgers en iedereen die uw pagina bezoekt. Als u de medewerker toegang geeft tot het advertentieaccount , kan deze via de backend van uw Facebook-pagina advertenties aanmaken en monitoren.

Op dit scherm kunt u uw werknemer toegang geven tot elke pagina die is verbonden met uw Business Manager-account.

Als u klaar bent met het toewijzen van toegang, klikt u op de knop Uitnodigen en ziet u een bevestiging dat uw uitnodiging naar het e-mailadres van uw werknemer is verzonden.

# 2: Installeer de Facebook Pixel

Om de basisprincipes voor Facebook-advertenties in te stellen, moet u ook  de Facebook-pixel op uw website installeren . Hoewel het gebruik van de Facebook-pixel optioneel is, biedt het belangrijke voordelen voor adverteerders.

De pixel is een trackingcode waarmee Facebook mensen kan identificeren die uw website hebben bezocht , aangepaste doelgroepen van die bezoekers kan maken en vervolgens advertenties aan die aangepaste doelgroepen kan laten zien . (Deze advertenties zijn een soort retargeting.) De pixel kan u ook helpen potentiële klanten te identificeren op basis van hun gelijkenis met mensen die uw website bezoeken (ook wel een lookalike publiek genoemd).

Om het proces van het toevoegen van de Facebook-pixel aan uw website te starten, opent u Business Manager , klikt u op het menupictogram linksboven en selecteert u de optie Pixels in de kolom Meten en rapporteren.

Selecteer Pixels in het menu Business Manager.

Klik op het scherm dat verschijnt op de knop Pixel maken . Zorg ervoor dat u de voorwaardenvoor het gebruik van de Facebook-pixel leest en begrijpt voordat u de pixel maakt . Vervolgens controleert de naam pixel en klik op Create als je klaar bent.

Voeg een naam toe voor uw Facebook-pixel en klik op Maken

Facebook neemt even de tijd om uw pixel te maken en toont vervolgens een dialoogvenster Uw pixelcode installeren. Selecteer de methode die u wilt gebruiken om uw pixel te installeren uit de drie opties: met een tagmanager, handmatig of door de code naar een ontwikkelaar te e-mailen.

Selecteer voor dit voorbeeld de optie Handmatig de code zelf installeren . Nadat je op die optie hebt geklikt, scrol je naar beneden om de pixelcode te zien die je kunt kopiëren en plakken in de head-tag van je website. Om de code te kopiëren, klikt u op de optie Code kopiëren naar klembord .

Klik op de optie Code kopiëren naar klembord.

De stappen voor het toevoegen van de Facebook-pixelcode aan uw website zijn afhankelijk van hoe u uw site heeft opgezet. Ter illustratie: de manier waarop u de pixel op een WordPress-gebaseerde site installeert, verschilt van de stappen voor een op Wix gebaseerde website .

Nadat u de pixel op uw site heeft geïnstalleerd, scrolt u omlaag naar de onderkant van het dialoogvenster Pixelcode installeren om te testen of deze correct wordt geactiveerd. U voerteenvoudig uw websiteadres in en klikt op de knop Testverkeer verzenden . Als de status Geen activiteit nog van de testfunctie geen verandering laat zien, heeft u een probleem dat u moet oplossen en oplossen voordat u de pixel voor uw advertenties kunt gebruiken.

Wanneer uw Facebook-pixel werkt, klikt u op de knop Doorgaan .

Voer uw websiteadres in en klik op de knop Testverkeer verzenden.

Op het volgende scherm kunt u het bijhouden van gebeurtenissen instellen voor elke webpagina die een klant bezoekt . Beschouw een evenement als een actie die klanten op uw website kunnen ondernemen. Stel dat een klant een aankoop doet en vervolgens een bedankpagina ziet. Als je een aankoopgebeurtenispixel instelt op de bedankpagina, kun je onderscheid maken tussen mensen die iets hebben besteld en losse bezoekers.

Het opzetten van evenementen, zoals het aankoopevenement, is belangrijk omdat u vervolgens gerichte advertenties kunt laten zien aan mensen die uw goederen of diensten hebben gekocht, en u kunt vergelijkbare doelgroepen gebruiken om potentiële klanten te targeten die passen bij het profiel van uw huidige klanten.

De gebeurtenisopties die u in het dialoogvenster Pixelcode installeren ziet, zijn: Aankopen, Lead genereren, Registratie voltooien, Toevoegen aan winkelwagentje en Inhoud bekijken. Om de codete zien die u kopieert en toevoegt aan een webpagina om die gebeurtenis bij te houden, klikt u op de schakelaar naast de naam van de gebeurtenis .

Hier zie je bijvoorbeeld de details die verschijnen voor de aankoopgebeurtenis.

Kopieer de aankoopgebeurteniscode.

Tip : als u de Chrome-webbrowser gebruikt, kunt u de Facebook Pixel Helper- extensie gebruiken om te zien of uw pixel werkt en hoe de pixel op andere websites is geïmplementeerd. Met deze extensie kunt u zowel algemene pixels als evenementpixels op elke website identificeren.

Gebruik de Facebook Pixel Helper-extensie om te zien of uw pixel werkt.

Als je pixel correct is geïnstalleerd, begin je dergelijke activiteiten te zien in dit voorbeeld voor TJ’s Burgers.

Facebook-pixelactiviteit.

# 3: Maak doelgroepen om gebruikers te targeten

Met de Audiences- tool kunt u doelgroepen maken en opslaan die het meest relevant zijn voor uw merk.

Om toegang te krijgen tot deze tool, opent u Business Manager , klikt u op het menupictogramin de linkerbovenhoek en selecteert u de optie Doelgroepen in de kolom Activa.

Selecteer Doelgroepen in het menu Facebook Business Manager.

Wanneer u de Audiences-tool voor het eerst opent, wordt u gevraagd welk type doelgroep u wilt maken: aangepaste doelgroep, vergelijkbare doelgroep of opgeslagen doelgroep.

Wanneer u de Audiences-tool voor het eerst opent, wordt u gevraagd welk type doelgroep u wilt maken.

Een aangepast publiek is gebaseerd op klanten die actie ondernemen met uw merk, zoals interactie met uw Facebook-pagina. Een lookalike publiek gebruikt kunstmatige intelligentie om een ​​publiek te creëren dat sterk lijkt op mensen die je al hebt kunnen identificeren. Met andere woorden, een lookalike publiek vindt mensen die lijken op het publiek dat je hebt gecreëerd.

Een opgeslagen publiek is een publiek van mensen die bepaald gedrag, interesses of demografische gegevens delen. Als u een lokaal bedrijf bent en aan de slag gaat met Facebook-advertenties, kan een opgeslagen publiek een goede manier zijn om gerichte advertenties weer te geven.

Om een ​​opgeslagen doelgroep te maken, klikt u op de knop Een opgeslagen doelgroep makenen geeft u uw doelgroep een naam waarmee u kunt identificeren op wie het zich richt. Van daaruit kunt u attributen selecteren die u in uw opgeslagen doelgroep wilt opnemen .

Ter illustratie: als u een lokaal bedrijf bent, zorg er dan voor dat u uw publiek beperkt tot mensen in uw omgeving . Op basis van uw kennis van hoe ver mensen reizen om bij uw etablissement te kopen, kunt u dat zelfs beperken tot een bepaalde straal, zoals 10 mijl.

Stel locatietargeting in voor uw opgeslagen doelgroep.

Naast locatie kunt u zich richten op mensen die passen bij een bepaalde demografie of die specifieke interesses en gedragingen hebben . U vindt deze opties onder de opties voor targeting op locatie, dus scrol omlaag om ze te vinden. Als u bijvoorbeeld een pizzarestaurant heeft, kunt u zich richten op mensen die van pizza houden. Typ gewoon ‘pizza’ in het gedetailleerde doelgebied.

U kunt ook uitsluitingen gebruiken of een tweede kenmerk toevoegen om uw doelgroep te verkleinen .

Gebruik uitsluitingen om uw opgeslagen doelgroep te verkleinen.

Nadat u op de knop Doelgroep maken hebt geklikt , wordt de doelgroep opgeslagen en kunt u ervoor kiezen om deze doelgroep te targeten wanneer u Facebook-advertenties maakt.

# 4: Maak een Facebook-advertentie van een Facebook-paginapost

Nu bent u klaar om de advertentie zelf te maken. Voordat u verder gaat, is het belangrijk om te weten dat Facebook Ads Manager elke campagne op drie verschillende niveaus categoriseert. Op het hoogste niveau, de campagnecategorie, kiest u het doel, dat is wat u met uw advertentie wilt bereiken. Wilt u meer klikken, verkopen, videoweergaven, gegenereerde leads of iets anders? Vervolgens stelt u de advertentieset in en adverteert u zelf.

Open Advertentiebeheer om aan de slag te gaan .

Selecteer Advertentiebeheer in het menu Facebook Business Manager.

Klik op het tabblad Campagnes  op Maken .

Klik op Maken op het tabblad Campagnes.

Nu wordt u gevraagd om een doel te kiezen . De marketingdoelen zijn onderverdeeld in bekendheid (hoeveel gebruikers u uw bericht kunt zien), overweging (hoeveel mensen u in uw product kunt interesseren) en conversie (uiteindelijk mensen ertoe brengen uw goederen of diensten te kopen).

Selecteer een campagnedoelstelling.

Het kiezen van de juiste doelstelling hangt af van uw marketingstrategie. U kunt uit vele benaderingen kiezen en het is aan u om erachter te komen wat het beste werkt voor uw bedrijf. Hoe duurder uw product of dienst, hoe meer vertrouwen u moet opbouwen bij uw potentiële klanten.

Nadat u uw campagnedoelstelling heeft geselecteerd, maakt u de advertentieset . Op dit niveau kiest u de doelgroep die u target, selecteert u de plaatsing (waar uw advertenties te zien zullen zijn via het advertentieplatform van Facebook), stelt u het budget in en beslist u wanneer uw advertentie zal worden gezien.

Voor het publiek kunt u een publiek selecteren dat u al heeft gemaakt en opgeslagen, of het publiek creëren en opslaan terwijl u een campagne opzet .

Selecteer een publiek dat je al hebt gemaakt en opgeslagen.

Nadat je een doelgroep hebt geselecteerd, kies je ‘Plaatsingen bewerken’ om je opties te zien, waaronder verschillende apparaattypen, evenals opties op Facebook, Instagram en het hele publieksnetwerk van Facebook (banneradvertenties met websites van partners). Wanneer u uw eerste advertenties te plaatsen , doel alleen de Facebook-nieuwsfeed . Later kunt u testen hoe andere plaatsingen voor uw bedrijf werken.

Kies Plaatsingen bewerken om uw plaatsingsopties te zien.

Vervolgens bepaalt u hoeveel u wilt besteden aan het weergeven van uw advertentie en wanneer u wilt dat de advertentie wordt gezien . Als u niet zeker weet hoeveel u moet uitgeven of hoe lang u uw advertentie moet weergeven, begin dan met een laag budget van € 30 en geef de advertentie vijf dagen weer.

Nadat u op Doorgaan hebt geklikt , maakt u de daadwerkelijke advertentie die uw klanten zien terwijl ze door Facebook scrollen. Als u meerdere Facebook-pagina’s heeft, zorg er dan voor dat u de pagina selecteert die is gekoppeld aan de advertentie die u wilt weergeven. Selecteer voor uw eerste advertentie een bericht dat u al op uw pagina heeft gepubliceerd .

Selecteer een bericht dat je al op je Facebook-pagina hebt gepubliceerd.

Nadat u op Bevestigen heeft geklikt om uw advertentie te maken, vindt u alles wat u nodig heeft in het menu Advertentiebeheer. De gemakkelijkste manier om elke optie te begrijpen, is door elke kolom te verkennen waarin de tabbladen zich bevinden.

In de kolom Meten en rapporteren vindt u bijvoorbeeld tools waarmee u uw campagnes kunt bijhouden. De kolom Activa bevat hulpmiddelen voor het maken van online catalogi, het opslaan van video’s en het scheiden van uw lokale bedrijven als u meerdere locaties heeft.

Ontdek de opties in het menu Facebook Ads Manager.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!.

Gevolgtrekking

Omdat internet de winstgevendheid van kleine bedrijven blijft verzwakken, is het noodzakelijk dat eigenaren van kleine bedrijven begrijpen hoe online marketing werkt en hoe socialemediamarketing hun lokale bedrijf kan helpen. Facebook-advertenties zijn een complex platform, maar om te beginnen, kunt u zich concentreren op een paar basisprincipes, zodat u niet overweldigd raakt.

Begin met het opzetten van de basis, het creëren van een eenvoudig publiek en het plaatsen van een advertentie op basis van een bestaand bericht op uw Facebook-pagina. Deze start geeft je het basiskennis dat je nodig hebt om te blijven leren over de overvloed aan opties en marketingtactieken die het platform biedt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format