Hoe u een Facebook-leadadvertentie op uw Facebook-pagina vast maakt - DeLaatbusiness

Hoe u een Facebook-leadadvertentie op uw Facebook-pagina vast maakt

8 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u gekwalificeerde leads genereren via Facebook?

Vraagt ​​u zich af hoe u uw e-mail leadvorm kunt maken wat mensen zien wanneer ze uw Facebook-pagina bezoeken?

In dit artikel ontdek je hoe je Facebook-leadadvertenties kunt gebruiken zonder geld uit te geven .

# 1: Maak een hoofdadvertentie via Advertentiebeheer

Hoewel Facebook u niet de mogelijkheid biedt om een ​​organische leadpost te maken, kunt u een leadadvertentie maken in Advertentiebeheer (en deze plannen en uitschakelen zodat u geen geld uitgeeft) en de advertentie op organische wijze op uw advertentie plaatsen. pagina via het Page Posts-dashboard. Zorg ervoor dat u het bericht bovenaan uw tijdlijn vastzet om het beter zichtbaar te maken.

Om aan de slag te gaan, moet u een nieuwe campagne maken in Advertentiebeheer . Klik op het driehoekje in de rechterbovenhoek van uw Facebook-startpagina en selecteer Advertenties maken .

Op campagneniveau, kiest Lead Generation als uw campagne doelstelling .

Facebook-campagnedoelstellingen in Advertentiebeheer

Geef vervolgens de campagne een naam en klik op Doorgaan om naar het niveau van de advertentieset te gaan.

Selecteer de pagina waarop u het leadformulier wilt plaatsen . Als je de Lead Ads-voorwaarden van Facebook nog niet hebt geaccepteerd, wordt je gevraagd om ze te accepteren. Merk op dat u de voorwaarden afzonderlijk moet accepteren voor elke pagina waarmee u leadformulieren wilt gebruiken.

Selecteer Facebook-pagina voor leadadvertentie in Advertentiebeheer

Bewerk nu het budget en de planning. U hoeft geen geld aan deze advertentie uit te geven om de inhoud organisch op uw pagina te plaatsen. Ik raad u aan het budget op een klein bedrag in te stellen en de advertentie vanaf vandaag 24 uur per week te laten weergeven . Dit geeft u voldoende tijd om de advertentie uit te zetten voordat deze uw budget uitgeeft , maar zorgt er ook voor dat als u het vergeet, de financiële impact minimaal is.

Stel een budget en planning in voor Facebook-leadadvertenties.

Targeting en plaatsingen zijn in dit geval niet belangrijk, omdat u de inhoud organisch plaatst, in plaats van deze als advertentie weer te geven. Om tijd te besparen, laat u de targeting en plaatsingen op de standaardinstellingen staan en klikt u op Doorgaan om naar het advertentieniveau te navigeren.

Selecteer nu uw advertentie en schrijf de kopie die u voor uw vastgezette bericht wilt gebruiken. Blader vervolgens naar beneden en klik op de blauwe knop + Nieuw formulier om een ​​nieuw formulier te maken.

Nieuwe formulierknop voor Facebook-leadadvertentie

Als u een leadformulier organisch wilt plaatsen, moet u het door iedereen laten delen en openen. Standaard staat de instelling voor het delen van leadformulieren standaard op Beperkt. Om dit te wijzigen, klikt u op het tabblad Instellingen en wijzigt u de mogelijkheden voor delen in Openen .

Het tabblad Instellingen van het dialoogvenster Formulier maken

Vervolgens klikt u op het tabblad Inhoud en bouw je leadformulier. Hier voer je de kopie in die je publiek moet zien wanneer ze het formulier openen. U kunt een intro toevoegen , vragen stellenen het bedankscherm instellen . Houd er rekening mee dat Facebook vereist dat iedereen die een leadformulier uitvoert een privacybeleid op zijn website heeft en een link naar het privacybeleid in het leadformulier .

Het tabblad Inhoud van het dialoogvenster Formulier maken

Als u zeker weet dat uw leadformulier correct is ingesteld, klikt u op Voltooien . Houd er rekening mee dat Facebook u niet toestaat leadformulieren te bewerken, dus zodra u op Voltooien klikt, kunt u geen wijzigingen aanbrengen. Als u ontdekt dat u een fout heeft gemaakt of iets vergeten bent toe te voegen, kunt u het formulier dupliceren om wijzigingen aan te brengen en een alternatief formulier op te slaan , of opnieuw beginnen met een nieuw formulier met een blanco sjabloon.

Dubbele en nieuwe formulierknoppen voor Facebook-leadadvertentie

Klik ten slotte op de groene knop Bevestigen om de advertentie ter beoordeling in te dienen.

# 2: Koppel de hoofdadvertentie aan uw CRM

Nadat u de advertentie heeft verzonden, vraagt ​​Facebook u om verbinding te maken met een CRM-systeem, waarmee u uw leads in realtime kunt ontvangen. Zoek naar uw CRM- (of e-mail-) provider in de lijst met integraties . Als u geen e-mailprovider heeft, heeft MailChimp een gratis lidmaatschapsoptie .

Koppel CRM aan Facebook-leadadvertentie.

Nadat u zich vanuit Facebook bij uw CRM hebt aangemeld , koppelt u uw leadformulier aan de juiste lijst in uw CRM en koppelt u de leadformuliervelden aan de gegevenspunten van uw CRM-systeem . De opties die u ziet, variëren afhankelijk van de provider en de velden die u in uw leadformulier hebt gebruikt.

Koppel het leadadvertentieformulier aan CRM.

Als u klaar bent, klikt u op Formulier opslaan . Alle leads die u genereert, worden nu in realtime naar uw e-mailprovider gestuurd zodra ze binnenkomen.

Als uw CRM- of e-mailprovider niet intern door Facebook wordt aangeboden, kunt u Zapier eens bekijken . Het is een service van derden die kan worden geïntegreerd met veel platforms, waaronder Facebook-leadadvertenties en een verscheidenheid aan CRM-tools. U stelt regels op, zoals “wanneer een lead via dit Facebook-leadformulier komt, voegt u de leadinformatie toe aan deze CRM-lijst.” Services beginnen bij $ 20 / maand om de premium lead-advertentie Zaps te gebruiken.

Door het leadformulier aan uw CRM te koppelen, kunt u het leadgeneratieproces automatiseren, dus zorg ervoor dat u dit proces voltooit voordat u het leadformulier openbaar publiceert .

# 3: Plaats de hoofdadvertentie op uw pagina

Nu uw advertentie wordt beoordeeld en het leadformulier is geïntegreerd met uw favoriete CRM-systeem, is het tijd om de advertentie als organisch bericht op uw Facebook-pagina te publiceren . Klik in Advertentiebeheer op het pictogram met drie lijnen , plaats de muisaanwijzer op Alle tools en klik op Paginaberichten in de kolom Maken en beheren.

Paginaberichten optie in Facebook Ads Manager

Kies Advertentieberichten in het linkermenu op de pagina Paginaberichten . Vervolgens selecteert u het selectievakje naast de advertentie die u zojuist heeft gemaakt . (De advertentie moet bovenaan de lijst staan.) In het vervolgkeuzemenu Acties kunt u de post automatisch publiceren of deze voor een later tijdstip plannen .

Acties menu-opties op pagina Berichten

Nadat u uw bericht op een organische manier heeft gepubliceerd of gepland, gaat u terug naar Advertentiebeheer en schakelt u uw advertentie uit . Deze stap is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen geld in rekening wordt gebracht.

Schakel om de campagne in Advertentiebeheer in te schakelen.

# 4: Zet het leadformulier bovenaan uw pagina vast

Nu je je leadformulier hebt gepubliceerd, wil je het bericht op de pagina vastzetten om het meer zichtbaarheid te geven.

Om dit te doen, opent u het bericht , klikt u op de drie puntjes pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Pin naar bovenaan de pagina . Het bericht blijft het eerste bericht dat gebruikers zien wanneer ze uw pagina bezoeken.

Pin to Top of Page-optie voor Facebook-bericht

# 5: Leid verkeer naar uw Facebook-pagina

Nu je je leadformulier en een sterke CTA boven aan je pagina hebt vastgezet, wil je gekwalificeerd verkeer naar je pagina leiden, zodat mensen je bericht kunnen zien. Hier zijn vier tips om organisch verkeer te vergroten.

Koppel uw pagina aan uw persoonlijke profiel

Als vrienden en geïnteresseerde gebruikers uw persoonlijke profiel bezoeken , zorg er dan voor dat ze weten wat u doet en waar ze meer over uw bedrijf te weten kunnen komen. Hier zijn twee effectieve manieren om via uw profiel rechtstreeks naar uw pagina te linken:

  • Als u uw pagina opgeeft als een “werkplek” , wordt deze weergegeven in het eerste gedeelte van uw profiel, samen met de titel die u bij dat bedrijf hebt.
  • Als je jezelf als “teamlid” op de pagina linkt , zal de pagina verschijnen in het tweede gedeelte.
Links in het intro-gedeelte van het Facebook-profiel

Om een werkplek toe te voegen (sectie 1), beweegt u de muisaanwijzer over dat gebied in uw profiel en klikt u op het potloodpictogram dat verschijnt. Nu kunt u een werkplek toevoegen en uw pagina selecteren .

potloodpictogram in de Intro-sectie van het Facebook-profiel

Om aan te geven dat u een teamlid bent op een pagina (sectie 2), gaat u naar het tabblad Over van de pagina die u beheert . Klik vervolgens op Jezelf toevoegen als teamlid . Momenteel is deze functie alleen beschikbaar voor bedrijfspagina’s die geen gebruik maken van Business Manager. Als je Business Manager gebruikt, voeg dan je pagina toe als werkplek.

Facebook Voeg jezelf toe als teamlidlink voor Facebook-pagina

Deelnemen aan groepen

Zodra u uw persoonlijke profiel aan uw pagina heeft gekoppeld, begint u relaties op te bouwen met uw doelgroep in Facebook-groepen . Gebruik echter geen verkoopberichten. Richt u in plaats daarvan op het bieden van waarde aan de groep . Naarmate mensen u leren kennen, bezoeken ze uw persoonlijke profiel om meer over u te weten te komen, waar het meteen duidelijk moet zijn waar ze meer informatie over uw bedrijf kunnen krijgen.

Mensen doen graag zaken met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen, en relatiemarketing is een geweldige manier om uw bedrijf op een zachte manier te promoten.

Plaats een verscheidenheid aan inhoud op uw pagina

Door regelmatig exclusieve inhoud op uw pagina te plaatsen, krijgt uw publiek een reden om uw pagina vaak te bezoeken. Het wordt aanbevolen om verschillende soorten inhoud te plaatsen, waaronder live video , exclusieve aanbiedingen en wedstrijden . Live video is een goede keuze omdat het algoritme van Facebook de voorkeur geeft en het meer weergaven en betrokkenheid krijgt dan alle andere berichttypen. Zorg ervoor dat u uw vastgezette opt-in promoot wanneer u live gaat!

Facebook Live video voorbeeld

Wedstrijden of promoties kunnen nuttig zijn, want als mensen weten dat u ze vaak plaatst, zullen ze leren door de tijdlijn te bladeren wanneer ze geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten. Zorg ervoor dat u consequent nieuwe inhoud plaatst om ervoor te zorgen dat gebruikers terugkeren naar uw pagina.

Promoot uw pagina via andere marketingkanalen

Door je Facebook-pagina te promoten via je andere marketingkanalen, laat je je publiek weten dat je nieuwe inhoud hebt die de moeite van het bekijken waard is op je tijdlijn. Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

  • Plaats links en / of hyperlinked Facebook-logo’s in de koptekst, voettekst en / of zijbalk van uw website.
  • Maak een link naar uw Facebook-pagina op andere sociale mediaplatforms die dit mogelijk maken.
  • Plaats regelmatig berichten op andere platforms om exclusieve inhoud op uw Facebook-pagina te promoten.
  • Promoot uw pagina regelmatig via uw e-maillijst .

Profiteer van elk platform dat u nodig heeft om bewust te maken van de waarde die u op uw Facebook-pagina levert. Door verkeer naar uw pagina te leiden, kunt u uw e-maillijst organisch laten groeien via het vastgezette leadformulier.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!

Gevolgtrekking

Facebook-leadformulieren zijn een tool voor het genereren van leads die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Omdat de overgrote meerderheid van de sociale media-activiteit plaatsvindt op mobiele apparaten, zijn leadadvertenties het advertentietype voor marketeers die hun mailinglijsten willen uitbreiden en leads willen genereren. Met het dashboard voor paginaberichten kunt u een hoofdadvertentie als post op uw pagina publiceren om uw mailinglijst organisch te laten groeien.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format