Hoe u een lokaal Facebook-evenement voor uw bedrijf maakt - DeLaatbusiness
chatbots toekomst marketing

Hoe u een lokaal Facebook-evenement voor uw bedrijf maakt

8 min


114

Breng je een lokaal bedrijf op de markt op Facebook?

Heb je gehoord over de Facebook Local-app?

In dit artikel ontdek je hoe je Facebook Local kunt gebruiken om evenementen te creëren die bezoekers naar de winkel trekken .

Wat is de Facebook Local-app?

Facebook Local ( iOS en Android ) was voorheen de zelfstandige evenementen-app voordat Facebook het een nieuwe naam gaf om te concurreren met tools voor bedrijfsdetectie en betrokkenheid, zoals Yelp en Foursquare.

Met het startscherm van de Facebook Local-app kunt u per categorie door verschillende bedrijven in uw regio bladeren.

Maar terwijl de andere platforms de neiging hebben om te functioneren als passieve onderzoekstools, combineert Facebook Local lokale zakelijke communicatie, persoonlijke evenementen en planning tot één gelukkig mobiel pakket.

Hoewel het nog niet de meest intuïtieve gebruikersinterface ooit is, maakt de gebruikersaanpassing in elk gebied het gemakkelijk om in vervoering te raken door welke gebeurtenis, pagina of plaats voor je wordt weergegeven.

Facebook Local is een extensie van Facebook. Hoewel je de twee omgevingen benadert via verschillende apps, blijft je gebruikersidentiteit constant. U hebt toegang tot beide met dezelfde login en hetzelfde profiel, en onderhoudt dezelfde verbindingen met vrienden, bedrijven en evenementen.

Elke app is gebouwd voor een andere gebruikerservaring met unieke, geheel eigen functionaliteiten. Bepaalde soorten activiteiten kunnen echter onderling uitwisselbaar plaatsvinden tussen platforms, zoals het ontdekken van gebeurtenissen, het beoordelen en het leuk vinden van een pagina.

Wanneer je de app opent, zie je onder aan het scherm drie pictogrammen waarmee je prioriteiten kunt stellen, evenementen en lokale bedrijven bij jou in de buurt kunt ontdekken en plannen.

Home-tabblad

Het starttabblad toont verschillende categorieën advertenties.

Beschouw het startscherm als uw eigen gepersonaliseerde bestemmingspagina. Bovenaan zie je pictogrammen waarmee je op categorie door verschillende bedrijven in jouw regio kunt bladeren . Scroll naar beneden en je ziet drie tabbladen:

 • For You toont een overzicht van aankomende evenementen in uw planning, evenementen waar uw vrienden naar kijken en een kijkje in aankomende evenementen in uw omgeving.
 • Gebeurtenissen toont veel van dezelfde informatie die u zou vinden op het tabblad Voor jou, maar organiseert de gebeurtenissen in chronologische volgorde. Het moedigt je ook aan om je eigen persoonlijke schema uit te stippelen .
 • Gidsen fungeren als een hulpmiddel voor het ontdekken van evenementen, waar u op interessekunt bladeren door lokale evenementen (bijv. Eten en drinken, kunst en cultuur, enz.).

Als je op een evenement tikt , zie je alles wat je zou zien als je op een evenement op Facebook had geklikt : de naam van het evenement, welk bedrijf of welke groep host is, wanneer en waar het evenement plaatsvindt, wie geïnteresseerd is, wie er gaat, evenement details, een discussiethread en meer aankomende evenementen op de locatie.

Zoeken Tab

Het tabblad Zoeken lijkt veel op Yelp. U kunt naar verschillende evenementen en bedrijven zoeken op categorie of aanbod (bijvoorbeeld winkelen of drinken, enz.). Hier worden uw zoekresultaten ingevuld als pinnen op een kaart.

Tik op een bedrijf en je ziet een momentopname van de Facebook-bedrijfspagina (of plaats): naam, adres, openingstijden, telefoonnummer, sterbeoordeling, type bedrijf, klanttips, een link naar de Facebook-pagina en website van het bedrijf , bedrijfsfoto’s en recensies.

Tabblad Agenda

Het tabblad Kalender is heel eenvoudig. Blader door alle evenementen waarvan u heeft aangegeven dat u deze bijwoont, waarin u geïnteresseerd bent of waarvoor u bent uitgenodigd.

Nu u weet waarmee u werkt, gaan we kijken hoe u deze nieuwe lokale leider kunt gebruiken om meer activiteit op uw Facebook-bedrijfspagina te creëren en vervolgens meer winkelverkeer te genereren.

# 1: voeg uw Facebook-plaats en bedrijfspagina’s samen

Voordat u Facebook Local bij de horens kunt nemen, moet u eerst uw officiële Facebook-bedrijfspagina hebben gemaakt, geclaimd en / of samengevoegd met uw onofficiële Facebook-plaatspagina. U moet ervoor zorgen dat u een verenigd front heeft om verwarring bij de klant te voorkomen.

Om erachter te komen of een Facebook-plek pagina bestaat voor uw bedrijf , gebruik maken van de Facebook-zoekfunctie . Er wordt een plaatspagina gemaakt wanneer de eerste gebruiker bij uw bedrijf incheckt. Als er geen officiële bedrijfspagina bestaat, interpreteert Facebook het inchecken als een signaal om een ​​onafhankelijke, niet-officiële plaatspagina te maken.

Een niet-geclaimde Facebook-plaatspagina ziet er precies zo uit voor het onlangs geopende Mexicaanse restaurant Dolores in Ypsilanti, Michigan.

Dit is een voorbeeld van een niet-geclaimde Facebook-plaatspagina.

Het doel van een plaatspagina is om de ervaringen van Facebook-gebruikers met een fysieke locatie samen te voegen en te centraliseren. Hoewel ze zijn gemaakt zonder kennisgeving of ondertekening van de bedrijfseigenaar, creëren plaatspagina’s een communityforum voor klanten om te communiceren, meningen te delen en bedrijven te beoordelen die ze hebben bezocht.

In het begin is het allemaal volkomen logisch; totdat u als eigenaar een officiële Facebook-bedrijfspagina ontwerpt, bouwt en publiceert, compleet met nauwkeurige locatie- en contactgegevens en een gestage stroom strategische inhoud die voldoet aan de merknormen.

Om die vervelende, onofficiële plaatspagina samen te voegen met je officiële bedrijfspagina , biedt Facebook een oplossing. Klik bovenaan uw plaatspagina op Is dit uw bedrijf? knop .

Om een ​​Facebook-plaatspagina te claimen, klikt u op Is dit uw bedrijf? knop.

In het dialoogvenster dat verschijnt, heeft u twee opties:

 • Voeg de plaatspagina samen met een bedrijfspagina die u beheert.
 • Claim en verifieer de plaats om er een bedrijfspagina van te maken.
Selecteer de optie om een ​​niet-officiële plaatspagina samen te voegen met een geverifieerde Facebook-pagina die je beheert.

Om samen te voegen met uw officiële bedrijfspagina , selecteert u de eerste optie en tikt u op Doorgaan .

U wordt vervolgens gevraagd om uw officiële pagina te selecteren in een vervolgkeuzemenu . Als Facebook het verzoek om de twee pagina’s samen te voegen goedkeurt, worden de check-ins en pagina-likes van de plaatspagina gecombineerd met die van je officiële pagina; alle posts, foto’s, recensies en beoordelingen zullen echter verdwijnen.

Nadat dit proces is voltooid, bent u klaar om door te gaan naar stap 2 met het volste vertrouwen dat wanneer een Facebook Local-gebruiker interactie heeft met uw bedrijf, deze daadwerkelijk met u communiceert.

# 2: Creëer een evenement voor uw bedrijf

Gezien de oorsprong van Facebook Local als de Facebook Event-app, biedt het creëren en beheren van de evenementen van uw bedrijf u volop mogelijkheden voor eersteklas app-onroerend goed.

Het is een eenvoudig proces om uw evenementen live te krijgen en uw klanten binnen te laten komen. Ga naar uw bedrijfspagina en selecteer vervolgens Evenementen in het menu aan de linkerkant van het scherm op het bureaublad (of in het horizontale menu bovenaan het scherm als u gebruikt de Facebook Pages Manager-app).

Klik op Evenementen in de linkerkolom op het bureaublad en klik vervolgens op de knop Evenement maken.

Klik op de knop Evenement maken en u wordt begroet met een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd verschillende velden in te vullen om uw evenement te classificeren en te beschrijven(wie, wat, wanneer en hoe).

Vul de details voor uw Facebook-evenement in.

Als je klaar bent om de evenementinformatie in te vullen, ben je klaar om op de Facebook Local-kaart te komen. Klik gewoon op Publiceren !

Als je klaar bent met het maken van je Facebook-evenement, klik je op Publiceren.

# 3: Promoot je evenement

Nu je evenement live is op Facebook (en Facebook Local) en wordt gehost door je officiële bedrijfspagina, is het tijd om mensen hiervan op de hoogte te stellen en te laten reageren!

Maar laten we eerst een beetje praten over hoe Facebook Local evenement- en paginagegevens rangschikt in de Home- en Search-secties van de app. De standaardrangschikking wordt gecreëerd door iets dat Facebook vaag omschrijft als ‘relevantie’, wat lijkt op (en ongeveer net zo glashelder) als het nieuwsfeedalgoritme .

Kies een filter om uw zoekresultaten in de Facebook Local-app te sorteren.

Hoewel u uw zoekresultaten kunt sorteren op factoren zoals starttijd, beoordeling, afstand en populariteit in het zoekgedeelte van de app, lijkt ‘relevantie’ te worden bepaald door de zoekrangschikking van een evenement of pagina te wegen op basis van de evaluatie van verschillende factoren:

 • Nabijheid bij jou
 • Starttijd van het evenement
 • Aantal vrienden dat heeft gereageerd op ‘Gaat’ of ‘Geïnteresseerd’
 • Totaal aantal mensen dat gaat of geïnteresseerd is
 • Aantal pagina-likes
 • Sterbeoordeling van de pagina (of plaats)
 • Aantal vrienden dat zich op uw pagina heeft ingecheckt

Kortom, het vinden van een goede plek in de zoekresultaten is een beetje een populariteitswedstrijd. Hoe meer mensen je pagina leuk vinden, hoe hoger ze je beoordelen, en hoe meer interesse je genereert voor je evenement, hoe hoger je evenement of bedrijf zal verschijnen in de zoekresultaten.

Overweeg om die interesse te wekken een combinatie van offline en online promotie , met tactieken als:

 • Je in-store team trainen om het evenement met klanten te delen
 • Flyers in de winkel maken om het evenement te promoten
 • Een Facebook-evenementadvertentie kopen om de interesse te vergroten en het aantal bezoekers te stimuleren
 • Digitale advertenties maken die niet van Facebook zijn en die mensen naar het Facebook-evenement leiden
 • Een promotionele e-mail naar uw klantenlijst sturen, hen vragen om RSVP op de Facebook-evenementpagina
 • Het hosten van een sweepstake die een deelnemer beloont die reageert
 • Deelnemersdiscussie aanmoedigen binnen de evenementpagina in ruil voor inspraak bij het afronden van evenementdetails

Tot dusverre lijkt het er niet op dat het kopen van een Facebook-evenementadvertentie om RSVP’s of kaartverkoop te stimuleren rechtstreeks van invloed is op de plaatsing van je evenement in de zoekresultaten, alleen indirect door extra relevantie die wordt bereikt door grotere belangstelling voor evenementen. Maar wie weet? Voor Facebook is morgen weer een dag …

# 4: Stimuleer check-ins en beoordelingen

Klantrecensies in de Facebook Local-app.

Uw bedrijf is waarschijnlijk de hipste, meest opwindende plek om te eten, winkelen, sporten of rondhangen, maar als bedrijfseigenaar gaat uw goedkeuring maar zo ver. Uit de Local Consumer Review Survey 2017 van BrightLocal bleek dat 85% van de consumenten online beoordelingen evenzeer vertrouwt als persoonlijke aanbevelingen. Denk eens aan het multiplicatoreffect dat het bekijken van online beoordelingen van persoonlijke connecties zou kunnen hebben!

Voeg dat toe aan het feit dat check-ins en beoordelingen de allerbelangrijkste score op Facebook Local lijken te verhogen, en het is een goed idee om deze activiteiten aan te moedigen. Dit geldt met name omdat 68% van de consumenten een recensie achterlaat wanneer daarom wordt gevraagd.

Hier zijn enkele gedachtenstarters om de recensies binnen te laten stromen:

 • Praten met een klant? Gewoon vragen! (Maar zorg ervoor dat u geen positieve beoordeling aanvraagt; dat begint ethische lijnen te vervagen.)
 • Laat een raam zien om mensen te laten weten dat ze je kunnen vinden op Facebook.
 • Voeg een prompt toe om een ​​Facebook-recensie achter te laten onder aan aankoopbewijzen.
 • Stuur een e-mail naar uw klantenlijst en vraag om een ​​beoordeling als ze feedback hebben die ze willen delen.
 • Organiseer een wedstrijd die het inchecken van klanten stimuleert met foto’s in ruil voor een prijstrekking.
 • Gebruik enquêtesoftware zoals Listen360 om feedback van klanten te verzamelen, die klanten vervolgens vraagt ​​een Facebook-recensie achter te laten.
 • Breng check-ins en recensies van klanten onder de aandacht op een winkelmonitor.

Uit dezelfde studie van BrightLocal bleek dat 30% van de consumenten een beslissing neemt om een ​​bedrijf te betuttelen op basis van de vraag of het bedrijf op de recensie reageert.

Het verkrijgen van beoordelingen is dus niet het einde. Zorg ervoor dat je je Facebook-pagina in de gaten houdt, je pleitbezorgers bedankt en naar je tegenstanders luistert en ze respecteert.

Gevolgtrekking

Facebook Local opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor bedrijfseigenaren om klanten aan te trekken, te betrekken en te inspireren om hun bedrijf te bezoeken. Als je de bovenstaande tips volgt, ben je goed op weg om met deze gloednieuwe app indruk te maken bij je doelgroep!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format