Hoe u een warm publiek kunt ontwikkelen met live video en Facebook-advertenties - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe u een warm publiek kunt ontwikkelen met live video en Facebook-advertenties

8 min


136
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw Facebook-advertentiekosten verlagen?

Vraagt ​​u zich af hoe u een publiek dichter bij conversie kunt brengen?

In dit artikel leer je hoe je warme leads kunt laten groeien en converteren met Facebook-advertenties en live video .

# 1: Begin met ten minste vier Facebook Live-video’s

Deze Facebook Live-video’s moeten waardevolle inhoud bieden die uw doelgroep helpt. Om de inhoud te onderzoeken die uw potentiële klanten willen, is uw beste aanpak om ze te vragen.

Maak een enquête met Google Formulieren of een Facebook-enquête  (met een app van derden zoals Poll van Kremsa Digital) om erachter te komen welke vragen potentiële klanten zouden willen beantwoorden om hun leven of bedrijf te verbeteren.

Een Facebook-peiling is een manier om uw doelgroep te vragen welke informatie voor hen waardevol is.
Een Facebook-peiling is een manier om uw doelgroep te vragen welke informatie voor hen waardevol is.

Stop niet met het formulier of de peiling. Onderzoek het onderwerp op sites als Quora of Amazon om te zien wat de aandacht van uw doelmarkt trekt.

Nadat u deze feedback heeft verzameld, kunt u deze ideeën gebruiken om een ​​lijst met Facebook Live-onderwerpen te maken . Zet deze onderwerpen vervolgens om in inhoud voor een Facebook Live-publiek .

Websites zoals Amazon kunnen u helpen bij het onderzoeken van onderwerpen die uw publiek interesseren.
Websites zoals Amazon kunnen u helpen bij het onderzoeken van onderwerpen die uw publiek interesseren.

# 2: Ontwikkel een warm publiek door live videoposts te stimuleren

Geef op dit moment $ 1 per dag uit om uw live videoposts een boost te geven . Een dollar is niet veel geld, maar het is genoeg om de nodige promotie te maken voor je eerste Facebook Live-video’s . Houd er rekening mee dat deze goedkope advertenties u nog meer geld zullen besparen wanneer u dankzij het bereik van uw video’s later in dit proces warme leads kunt retargeten.

Wanneer u zich op een doelgroep richt voor de gepromote berichten, kijk dan naar specifieke demografische en gedragskenmerken die u kunt targeten of uitsluiten om de betrokkenheid te verbeteren. Als u zich bijvoorbeeld richt op klanten voor uw marketingbureau, wilt u degenen vinden die het meest waarschijnlijk uw product zullen kopen. Deze tactiek helpt je om het meeste uit elke dollar die je op Facebook uitgeeft te halen.

Sluit groepen uit waarvan je weet dat ze niet geïnteresseerd zijn, terwijl je het publiek voor je eerste boosted video’s verkleint . Als u bijvoorbeeld een marketingbureau bent, sluit dan degenen uit die van doe-het-zelfprojecten houden en dus zelden marketeers inhuren. Sluit ook concurrenten uit, zoals grafisch ontwerpers, marketeers voor sociale media en freelanceschrijvers.

Wanneer je een bericht een boost geeft, gebruik je het gedeelte Doelgroep om het publiek te verkleinen en de kans te vergroten dat ze een rol spelen.
Wanneer je een bericht een boost geeft, gebruik je het gedeelte Doelgroep om het publiek te verkleinen en de kans te vergroten dat ze een rol spelen.

Vervolgens kijken naar klanten die gebruik maken van soortgelijke diensten . Als u doorgaat met het voorbeeld van het marketingbureau, kunt u zich richten op klanten die werken met HubSpot, Unbounce, AWeber, GetResponse, Infusionsoft of Optimizely, zodat ze de waarde van uw aanbod zien.

Overweeg ook of u aannames kunt doen over de leeftijd van uw publiek . Je zou je kunnen richten op Babyboomers en Generation X-prospects omdat ze waarschijnlijk een gevestigd bedrijf hebben en de middelen hebben om voor je diensten te betalen. Deze aannames zijn misschien niet altijd waar, maar het doel in dit voorbeeld is om uw publiek te verkleinen tot degenen die u eerder zullen aannemen.

Houd tenslotte rekening met de locatie . Als je een fervent netwerker bent, weten mensen in je omgeving waarschijnlijk wie je bent, en zullen ze eerder je video’s bekijken en reageren op je post. Met dit punt in gedachten, moet u zich richten op mensen binnen een straal van 10 mijl rond uw gebied.

# 3: genereer organische videoweergaven van andere kanalen om uw warme publiek te vergroten

Het promoten van een bericht is geweldig, maar je moet je bereik ook vergroten via organische methoden. Vergroot het bereik van uw live video door deze op Facebook Groups en andere sociale netwerken te plaatsen.

Facebook-groepen en sociale netwerken

Facebook heeft ongeveer 2 miljard actieve gebruikers en velen van hen gebruiken Facebook-groepen om in contact te komen met mensen die gemeenschappelijke interesses delen. Met zoveel actieve gebruikers kun je een groep vinden die geïnteresseerd is in de informatie die je deelt .

Deel uw Facebook Live-video's in relevante Facebook-groepen om organische betrokkenheid op te bouwen.
Deel uw Facebook Live-video’s in relevante Facebook-groepen om organische betrokkenheid op te bouwen.

Ook, deel uw Facebook Live-video’s naar andere sociale media platforms waar de video waarde kan brengen. Gebruik een tool als Buffer om je live video’s op Twitter, LinkedIn en Instagram te posten.

Tools zoals Buffer kunnen u helpen Facebook Live-video te delen op meerdere sociale mediaplatforms.
Tools zoals Buffer kunnen u helpen Facebook Live-video te delen op meerdere sociale mediaplatforms.

Email nieuwsbrief

Het is een standaardstrategie om volgers van sociale media om te zetten in e-mailabonnees. Het omgekeerde geldt ook. Uw e-maillijst kan helpen bij uw marketingdoelen voor sociale media. Uw e-mailabonnees zijn al geïnteresseerd in uw bericht en door hen naar uw socialemediaprofielen te verwijzen, worden ze aangemoedigd om daar deel te nemen.

Begin in uw e-mailnieuwsbrief door een screenshot van uw Facebook Live-video op te nemen . Koppel vervolgens de afbeelding en tekst onder de schermafbeelding rechtstreeks aan uw videoop Facebook.

Om de link naar een Facebook Live-videopost te krijgen, klikt u met de rechtermuisknop op de datum van de post en selecteert u Linkadres kopiëren .

Klik met de rechtermuisknop op de datum op het bericht om de link naar een Facebook Live-videopost te vinden.
Klik met de rechtermuisknop op de datum op het bericht om de link naar een Facebook Live-videopost te vinden.

Blog

Deel bovendien uw Facebook Live-inhoud in een blogpost. Als u geen blog heeft, kunt u het artikel in plaats daarvan op LinkedIn Publisher of Medium schrijven.

Gebruik in de blogpost de insluitcode van Facebook Live om de video te delen, zodat gebruikers uw video rechtstreeks vanuit uw blogpost kunnen bekijken, liken, erop reageren en delen. Om dit HTML-codefragment te vinden, klikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het videopost en selecteert u Insluiten . U ziet dan een HTML-fragment met een iframe-tag en u kunt de code kopiëren en in uw blogbericht plakken .

Om de insluitcode voor een Facebook Live-videopost te krijgen, klikt u op het menu met drie stippen en selecteert u Insluiten.
Om de insluitcode in een Facebook Live-videopost te krijgen, klikt u op de drie puntjes en selecteert u Insluiten.

De blogpost moet ook inhoud van de live video als tekst presenteren. Verander uw video in tekstzodat u de SEO-voordelen van uw Facebook Live-bericht krijgt.

Diensten zoals Rev transcriberen audio voor $ 1 per minuut, dus het transcriberen van een korte Facebook Live-video van 3 tot 5 minuten is betaalbaar. Nadat je een transcriptie hebt gemaakt, bekijk en bewerk het transcript zodat de tekst goed leest als een artikel. Ook, voeg relevante inhoud die verder gaat dan wat er in de video . Anders hoeven bezoekers niet naar uw website te komen voor meer informatie.

# 4: Maak een Lead Magnet-bestemmingspagina

Nadat je verschillende Facebook Live-video’s hebt gepost en de stappen hebt gevolgd om die video’s op Facebook en daarbuiten te promoten, zou je een gevestigd (of warm) publiek moeten hebben. Uw volgende stap is om ze te converteren.

Maak om te beginnen een verleidelijke freebie die u kunt aanbieden, zoals een e-boek, gids, webinar of een ander onderpand. Zorg ervoor dat het onderpand dat u maakt, betrekking heeft op de Facebook Live-video’s . Als u dit doet, vergroot u uw kansen om leads te misleiden die geïnteresseerd zijn in uw aanbod.

Dan maakt u een landing page , waar iedereen die geïnteresseerd is binnenkomt hun naam en e-mailadres om een bestand te ontvangen, klikt op een knop aan te melden voor een webinar of anderszins actie onderneemt om uw freebie te accepteren. Klik ter illustratie op een Facebook-advertentie voor dit Kissmetrics-e-boek en je ziet de volgende landingspagina.

Maak een landingspagina voor iedereen die uw gratis leadgenerator wil.
Maak een landingspagina voor iedereen die uw gratis leadgenerator wil.

# 5: Lever uw aanbieding via een Facebook-advertentie die uw warme publiek opnieuw aanspreekt

De laatste stap is het maken van een opnieuw getargete Facebook-advertentie die verkeer naar uw bestemmingspagina leidt. De mensen die u opnieuw wilt targeten, zijn degenen die uw vorige Facebook Live-video’s hebben gezien.

Met het verkeer van deze video’s kunt u een aangepast publiek maken op basis van hoe lang bezoekers uw video’s bekijken . Klik in het gedeelte Doelgroepen van Facebook-advertentiebeheer op de blauwe knop Doelgroep maken en selecteer Aangepaste doelgroep .

Gebruik in Facebook Ads Manager de Audiences-tool om een ​​retargeting-doelgroep te definiëren op basis van views van Facebook Live-video's.
Gebruik in Facebook Ads Manager de Audiences-tool om een ​​retargeting-doelgroep te definiëren op basis van views van Facebook Live-video’s.

Klik in het venster dat verschijnt op Betrokkenheid, omdat u het publiek wilt baseren op hoe mensen zich bezighouden met uw live video’s. (Het bekijken van je live video is een soort betrokkenheid.)

Selecteer in de Facebook Audiences-tool Betrokkenheid om een ​​publiek te maken van mensen die je live video's hebben bekeken.
Selecteer in de Facebook Audiences-tool Betrokkenheid om een ​​publiek te maken van mensen die je live video’s hebben bekeken.

Klik op het volgende scherm op de optie Video voor uw aangepaste publiek. Je andere opties zijn onder meer mensen die interactie hebben gehad met een Facebook-pagina, Instagram-mensen of Facebook-evenementen. Die opties zijn niet de ideale doelgroep voor de doeleinden van de advertentie die u voor deze tactiek maakt.

Wanneer u een Facebook-publiek maakt, kunt u kiezen uit verschillende soorten betrokkenheid.
Wanneer u een Facebook-publiek maakt, kunt u kiezen uit verschillende soorten betrokkenheid.

Vervolgens kiest u een video doelgroep op basis van de hoeveelheid tijd die gebruikers uw video’s bekeken . Onthoud dat de video’s niet de bestemming zijn. Uw doel is om deze kijkers toe te voegen aan een aangepast publiek, zodat u ze naar uw bestemmingspagina kunt leiden en ze naar uw verkoop- of leadtrechter kunt verplaatsen.

Als bijvoorbeeld 100 mensen ten minste 50% van uw video’s hebben bekeken, kunt u zich concentreren op deze zeer geïnteresseerde potentiële klanten. Omdat u uw live video’s heeft gebruikt om het publiek te beperken tot mensen die waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in uw product of dienst, geeft u minder geld uit aan die leads. Met andere woorden, het delen van ten minste vier live video’s heeft een aangepast publiek gegenereerd dat het waard is om na te jagen.

Voor een aangepast publiek op basis van video-engagement, kunt u selecteren hoeveel van uw video iemand moet bekijken om uw retargeting-advertentie te zien.
Voor een aangepast publiek op basis van video-engagement, kunt u selecteren hoeveel van uw video iemand moet bekijken om uw retargeting-advertentie te zien.

Het laatste deel van dit proces is om een ​​Facebook-advertentie te maken die je aan je nieuwe aangepaste publiek laat zien . U kunt een advertentie maken met een van de vele doelstellingen. Voor deze tactiek moet de advertentie die u maakt het doel van het genereren van leads gebruiken .

Kies de doelstelling voor het genereren van leads wanneer u de Facebook-advertentie maakt die u aan uw aangepaste publiek wilt laten zien.
Kies de doelstelling voor het genereren van leads wanneer u de Facebook-advertentie maakt die u aan uw aangepaste publiek wilt laten zien.

Later in het proces voor het maken van advertenties kunt u een doelgroep voor uw advertentie kiezen . Zorg ervoor dat u de aangepaste doelgroep selecteert die u heeft gemaakt op basis van weergaven van uw Facebook Live-video om geld te besparen op de advertentie voor het genereren van leads en uw resultaten te verbeteren.

Wanneer u een doelgroep selecteert voor uw Facebook-advertentie, zorg er dan voor dat u de aangepaste doelgroep selecteert van mensen die uw live video's hebben bekeken.
Wanneer u een doelgroep selecteert voor uw Facebook-advertentie, zorg er dan voor dat u de aangepaste doelgroep selecteert van mensen die uw live video’s hebben bekeken.Gevolgtrekking

Met de stappen die in dit artikel worden beschreven, kunt u leads genereren tegen een fractie van de kosten die u normaal op Facebook zou betalen. Richt u eerst op het vinden van een kwalitatief hoogstaand publiek dat wil wat u verkoopt, en werk vervolgens aan het converteren van deze doelgroep.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format