Hoe u een YouTube-kanaal en video's kunt optimaliseren voor een betere zichtbaarheid - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe u een YouTube-kanaal en video’s kunt optimaliseren voor een betere zichtbaarheid

18 min


141
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer weergaven voor uw YouTube-inhoud?

Vraagt ​​u zich af hoe u wordt weergegeven in de zoekresultaten en voorgestelde video’s van YouTube?

Een geoptimaliseerd YouTube-kanaal biedt een lonende kijkervaring en werkt samen met het YouTube-algoritme om uw zichtbaarheid te vergroten.

In dit artikel leer je hoe je je YouTube-kanaal en video’s instelt en optimaliseert voor meer bekendheid .

# 1: Ontwerp een aantrekkelijke startpagina van YouTube-kanalen

De startpagina van je YouTube-kanaal is het eerste dat mensen zien, dus het moet een goede indruk maken. Neem de tijd om een ​​professionele startpagina te bouwen die laat zien waar je kanaal over gaat.

Startpagina van YouTube-kanaal

Kies een profielfoto

Uw profielfoto is als het pictogram van uw kanaal en wordt overal weergegeven waar u commentaar geeft of op YouTube wordt weergegeven, zodat het een krachtige advertentie voor uw bedrijf kan zijn.

Kies een schone, gemakkelijk herkenbare afbeelding . U wilt te veel rommel in de afbeelding vermijden, omdat uw profielfoto erg klein op het scherm wordt weergegeven. Kies indien mogelijk ook een profielfoto met een gezicht, want onze hersenen herkennen gezichten sneller dan logo’s.

YouTube-kanaalpictogram met gezicht

Om uw profielfoto toe te voegen of te wijzigen , klikt u op uw profielfoto op de startpagina van YouTube en selecteert u Mijn kanaal in het vervolgkeuzemenu.

alt

Klik op de volgende pagina op Kanaal aanpassen .

alt

Vervolgens zweven over je profiel foto , klikt u op het potlood , en  klikt u op Bewerken in het vak dat verschijnt.

alt

Het toevoegen of wijzigen van uw profielfoto kan een beetje verwarrend zijn omdat deze is gekoppeld aan uw Google-account. Wanneer u klikt om uw profielfoto te bewerken, gaat u naar uw Google-profiel waar u de nieuwe foto uploadt.

Upload een kanaalart

Bovenaan de startpagina van je kanaal staat de afbeelding van de koptekst. Voeg je kanaalschema en persoonlijkheden toe aan het artwork .

Als je voor het eerst een kanaalafbeelding uploadt, ga dan naar je YouTube-kanaalpagina (klik op je profielfoto op de startpagina van YouTube, selecteer Mijn kanaal en klik op Kanaal aanpassen).

Klik vervolgens op Kanaalart toevoegen en sleep en zet of navigeer naar de afbeelding die je wilt uploaden .

YouTube-kanaalafbeelding uploaden

Als u wilt bestaande kanaal kunst te veranderen ,  afbeelding in de kop zweven over , klikt u op het potlood  icoon  in de rechterbovenhoek, en upload een nieuwe afbeelding . Zorg ervoor dat je de nieuwe afbeelding test op mobiel en tv.

Selecteer een kanaaltrailer

De trailer, die automatisch wordt afgespeeld wanneer iemand je kanaal bezoekt, is de elevator pitch van je kanaal en kan je enige kans zijn om een ​​abonnee te winnen of te verliezen. Streef naar een video van één of twee minuten die mensen vertelt waar je kanaal over gaat en maak de content van de trailer leuk en interessant.

Een goed voorbeeld van een kanaaltrailer is Grant Thompson’s The King of Random:

Om je kanaaltrailer toe te voegen of te wijzigen ,  ga je naar je YouTube-kanaalpagina (klik op je profielfoto op de startpagina, selecteer Mijn kanaal en klik op Kanaal aanpassen) en  klik op het tabblad Voor nieuwe bezoekers .

Als je nog geen trailer hebt toegevoegd, klik je op Kanaaltrailer en selecteer je de video die je wilt gebruiken.

YouTube-kanaal selecteer trailer

Als u een bestaande trailer wilt wijzigen , plaatst u de muisaanwijzer op de trailer . Als het potloodpictogram in de rechterbovenhoek verschijnt, klik je op het pictogram en kies je een video voor de trailer.

Trailer voor YouTube-kanaalwijziging

Maak afspeellijsten

Op de startpagina kun je afspeellijsten van je beste werk weergeven en elke afspeellijst kan in een andere sectie verschijnen, met maximaal 10 secties.

In het eerste gedeelte kunt u inhoud voor nieuwe kijkers laten zien .

YouTube-kanaalafspeellijst nieuwe abonnees

Geef ook afspeellijsten weer over populaire onderwerpen voor je kanaal en maak serie-afspeellijsten, omdat ze ervoor zorgen dat je achterover leunt en kijkers aanmoedigt om naar je inhoud te kijken.

YouTube-kanaalafspeellijstseries

Om een afspeellijst te maken , gaat u naar uw kanaal (klik op uw profielfoto op de startpagina van YouTube, selecteer Mijn kanaal en klik op Kanaal aanpassen) en klik op het tabblad Afspeellijsten . Klik vervolgens op de knop Nieuwe afspeellijst , voer een titel voor de afspeellijst in en klik op Maken .

YouTube-kanaal maakt afspeellijst

Klik op de volgende pagina op de knop Bewerken .

youtube maak een nieuwe afspeellijst

Klik vervolgens  op Video’s toevoegen . Klik op de pagina Video aan afspeellijst toevoegen op het tabblad Jouw YouTube-video’s en selecteer de video’s die je aan je afspeellijst wilt toevoegen . Als u klaar bent, klikt u op Video’s toevoegen .

YouTube-kanaal voegt inhoud toe aan afspeellijst

Tip: Zoek in je analyse naar de video’s die het beste abonnees converteren en neem deze op in de afspeellijst voor nieuwe kijkers. Om deze video’s te identificeren, open je Creator Studio en klik je op Analytics> Abonnees> YouTube-weergavepagina , waar de video’s van hoog naar laag worden weergegeven.

Later in dit artikel kom je meer te weten over hoe je afspeellijsten strategisch kunt gebruiken.

Voeg aanbevolen kanalen toe

Uitgelichte kanalen verschijnen aan de rechterkant van de startpagina van je kanaal. Als je de kanalen van vrienden en / of andere kanalen die je leuk vindt opneemt, zal de lijst met aanbevolen kanalen een verbinding creëren in de hoofden van mensen en in het algoritme tussen je kanaal en deze aanbevolen kanalen .

Aanbevolen YouTube-kanalen

Om aanbevolen kanalen toe te voegen , gaat u naar uw YouTube-kanaalpagina  (klik op uw profielfoto op de startpagina van YouTube, selecteer Mijn kanaal en klik op Kanaal aanpassen). Klik aan de rechterkant van de pagina op de knop Kanalen toevoegen onder Aanbevolen kanalen.

YouTube voegt aanbevolen kanalen toe

Maak een Info-pagina

Je Over-pagina is toegankelijk via een tabblad op de startpagina van je YouTube-kanaal. Voeg op je Over-pagina een korte, overtuigende beschrijving van je kanaal toe en concentreer je op de eerste paar zinnen .

YouTube-kanaal over pagina

Om je Over-pagina toe te voegen of te wijzigen, moet je ingelogd zijn en je kanaalpagina openen (klik op je profielfoto op de YouTube-startpagina, selecteer Mijn kanaal en klik op Kanaal aanpassen). Klik vervolgens helemaal rechts op het tabblad Over .

Als je voor het eerst een Over-pagina toevoegt , voeg dan een kanaalbeschrijving, links en andere relevante details toe .

Om een bestaande Over-pagina te bewerken , klikt u op het potloodpictogram en werkt u uw kanaalbeschrijving bij.

YouTube-kanaal over pagina

# 2: Onderzoek sleutelwoorden voor tags, titels en beschrijvingen

Het is geen geheim dat YouTube de op één na populairste zoekmachine ter wereld is na Google (eigenaar van YouTube). Zoeken is dus niet alleen een groot voordeel van YouTube, maar het is ook een van de beste manieren om je kanaal te laten groeien, vooral als je net begint.

Het YouTube-algoritme gebruikt tientallen statistieken, maar veel hiervan treden pas in werking nadat je kanaal een soort publiek heeft. Als je vanaf nul begint, kun je het beste nieuwe volgers krijgen door te optimaliseren voor zoeken.

Waardevolle trefwoorden en tags verhogen de positie van je video’s, afspeellijsten en het hele kanaal, waardoor je extra zoekresultaten, meer voorgestelde weergaven en een betere conversie van abonnees krijgt. U gebruikt deze trefwoorden niet alleen als tags op uw video-inhoud en kanaal , maar ook in videotitels.

Hoe weet u welke zoekwoorden u moet gebruiken? Om te beginnen kunnen een paar tools u helpen onderzoeken welke zoekwoorden u moet gebruiken.

Ontvang zoekwoordsuggesties van YouTube en Google Zoeken

Nee echt. Typ gewoon een trefwoord dat betrekking heeft op uw kanaal in de zoekbalk van YouTube of Google en bekijk de vervolgkeuzelijst met automatisch aanvullen .

YouTube-zoekopdracht voor relevante zoekwoorden

De resultaten voor automatisch aanvullen zijn de meest gezochte woordgroepen voor dat trefwoord. De zoekbalken zijn vooral goed voor het vinden van long-tail zoekwoorden. Nadat je de juiste trefwoorden hebt gevonden, zet je de termen gewoon in de trefwoorden van je video.

Onderzoek zoekwoorden met de Zoekwoordplanner

Google AdWords-zoekwoordplanner is de gouden standaard voor zoekwoordonderzoek. SEO-experts gebruiken deze tool om te bepalen op welke zoekwoorden ze moeten focussen in een AdWords-campagne.

Met deze tool kunt u zowel het aantal zoekopdrachten voor een bepaald zoekwoord als de concurrentie zien. U wilt zoekwoorden zoeken met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie.

Om de Zoekwoordplanner te gebruiken, heeft u een AdWords-account nodig . Nadat u zich bij AdWords heeft aangemeld , klikt u op het moersleutelpictogram in de rechterbovenhoek en klikt u op Zoekwoordplanner in het menu dat wordt weergegeven.

Zodra de Zoekwoordplanner is geopend, klikt u op de optie met het label Zoeken naar nieuwe zoekwoorden met behulp van een zin, website of categorie .

Google Zoekwoordplanner zoekt naar nieuwe zoekwoorden

Om naar een nieuw trefwoord te zoeken, voert u een algemeen trefwoord in het veld Uw product of service in en klikt u op Ideeën ophalen .

Google Zoekwoordplanner zoekt naar nieuwe zoekwoorden

De pagina Zoekwoorden zoeken toont varianten van het opgegeven zoekwoord en alternatieve ideeën die u kunt overwegen. Zoek tijdens het bladeren door de opties naar trefwoorden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie . Maak een lijst met de trefwoorden die het beste bij die parameters passen.

Google-pagina Trefwoorden zoeken

Vind trending onderwerpen met Google Trends

Google Trends is een van de beste tools om niet alleen geweldige tags en trefwoorden te vinden, maar ook onderwerpen voor video’s. Als u zich richt op trending-tags, profiteert u van de natuurlijke stroom van zoekintenties die al bestaan. In plaats van manieren te vinden om mensen te verleiden om naar uw inhoud te komen, maakt u inhoud waar mensen al naar op zoek zijn .

Wanneer u Google Trends opent , verschijnen de meest populaire onderwerpen van de dag op de voorpagina. Voer bovenaan een zoekterm in en u ziet een grafiek van de activiteit in de loop van de tijd en een kaart met de beste landen voor die term .

Zoekwoordonderzoeksresultaten van Google Trends

Google Trends is een krachtige tool waarmee u op datum en locatie tot op stadsniveau kunt filteren en waarmee u uw onderwerpen op het optimale moment kunt lokaliseren .

Beoordeel trefwoordconcurrentie en zoekvolume met plug-ins

Een handvol plug-ins zoals TubeBuddy en VidIQ kunnen worden geïntegreerd met YouTube en helpen u de concurrentie, het zoekvolume en aanbevolen termen naast uw geselecteerde zoekwoorden te meten . Deze plug-ins kosten wat geld, maar kunnen erg nuttig zijn.

Met deze plug-ins kunt u bijvoorbeeld zoekwoorden kopiëren en plakken uit video’s die hoog scoren op die zoekwoorden om u te helpen voorgestelde weergaven te krijgen.

TubeBuddy heeft ook een reeks video-SEO-tools, waaronder Tag Explorer. Met Tag Explorer kunt u tags in uw browser onderzoeken terwijl u een video op YouTube bekijkt of bewerkt, of een pagina met zoekresultaten bekijkt .

TubeBuddy Tag Explorer

Terwijl je trending en populaire tags onderzoekt die gerelateerd zijn aan de tag die je interesseert, kun je zien of de populariteit van een tag toeneemt en kun je topvideo’s vinden met behulp van de tag.

# 3: Trefwoorden toevoegen aan uw videotitels, beschrijvingen en tags

Nu u relevante zoekwoorden heeft onderzocht, bent u klaar om ze in uw videotitels, beschrijvingen en tags te verwerken.

Beschrijving tags voor YouTube-videotitels

Gebruik een algoritme-vriendelijk patroon voor het toevoegen van tags

De manier waarop u video’s tagt, kan een enorm verschil maken in het succes van uw YouTube-kanaal. Wanneer u video’s tagt volgens een eenvoudige formule, kunnen uw tags het YouTube-algoritme helpen uw zoekwoorden en dus uw video’s te sorteren.

Hoewel YouTube je 500 tekens voor tags geeft, kan het toevoegen van meer dan 15 tags eruitzien als het vullen van zoekwoorden. U wilt echter nog steeds zoveel mogelijk tags gebruiken om voor die zoektermen te rangschikken.

Om deze problemen op te lossen, streeft u naar 10 tot 15 tags voor elke video . U bestelt deze tags vervolgens volgens een specifieke formule .

Begin met long-tail-tags die elk 3 tot 5 woorden bevatten en meestal exacte zinnen waarnaar mensen kunnen zoeken. Voorbeelden van specifieke long-tail-tags zijn ‘How to Set Up Canon C100’ en ‘Canon C100 Settings’. Deze tags kunnen trefwoorden weergeven die u hebt gevonden via de automatisch ingevulde vervolgkeuzelijst van een zoekmachine.

YouTube-videolabels met lange zoekwoorden

Ga door met het toevoegen van long-tail-zoekwoorden voor de volgende 5 tot 10 tags . U wilt ook middelgrote zinnen gebruiken van elk 2 tot 3 woorden . Gebruik algemenere termen voor deze tags, zoals ‘Canon-camera’s’ en ‘camerabeoordeling’.

YouTube-videotags middelgrote trefwoorden

Vervolgens scheiden long-tail keywords in één-woord-tags Zorg ervoor dat sommige van deze tags de namen bevatten van afspeellijsten waarin de video wordt weergegeven . Gebruik uw merknaam voor de allerlaatste tag .

YouTube-video-tag afspeellijstnamen

Neem kernzoekwoorden op in de titel en beschrijving

Over het algemeen wil je verschillende verbindingspunten creëren tussen je video, andere video’s op je kanaal (inclusief afspeellijsten) en andere video’s die op bepaalde zoektermen worden gerangschikt. Een manier om dit te doen, is door kernzoekwoorden op te nemen in de titel en beschrijving van je video.

Als uw YouTube-kanaal bijvoorbeeld is gericht op camerabeoordelingen, is het uw doel om ‘camerabeoordeling’ in videotitels en beschrijvingen te verwerken.

YouTube-videotitel met trefwoorden

Neem minimaal één tagzoekwoord op dat ook in de beschrijving wordt gebruikt . Als het trefwoord ook in de titel van de afspeellijst staat, is dat nog beter.

Beschouw deze trefwoorden als kleine klodders lijm die u door uw video snijdt. Hoe meer lijm, hoe plakkeriger je video zal zijn.

Optimaliseer uw videotitels voor mensen

Veel mensen denken dat optimaliseren voor zoeken betekent dat ze hun titels vol met trefwoorden moeten proppen om de video te laten rangschikken. Je moet echter ook optimaliseren voor mensen. Onzinnige of saaie titels vol met zoekwoorden maken niet veel mensen enthousiast over het klikken en bekijken van je video.

De kunst van YouTube-videotitels voor zoeken is om titels te genereren die tegelijkertijd intrigerend en trefwoordrijk zijn, maar niet trefwoordrijk klinken .

Als u een formule volgt, kunt u titels met veel zoekwoorden schrijven waarop mensen nog steeds willen klikken. De formule gebruikt het patroon dat in deze video van Gillette wordt getoond. Begin de titel met een brede categorie (Hoe te scheren). Dan voeg uw belangrijkste zoekwoord met een dwingende reden om te klikken (scheren tips voor mannen). Als je video voor een merk is, voeg dan aan het einde de merknaam toe (Gillette).

YouTube-videotitel genest

Deze formule zorgt ervoor dat uw video een rangschikking krijgt voor de specifieke zoekterm en ook voor een bredere categorie.

Tip: maak de brede categorie van de formule hetzelfde als een afspeellijst waarin een video wordt weergegeven. Hierdoor wordt de video gekoppeld aan de video’s in de afspeellijst en wordt hun positie in de zoekresultaten gebruikt om de positie van deze video te verbeteren.

Als je een titel wilt schrijven waarop kijkers willen klikken, maar die niet klinkt als clickbait, probeer dan een verhaal te maken . Mensen zijn bedraad voor verhalen. Titels die een verhaal opzetten, krijgen klikken omdat mensen willen horen wat er gebeurt.

Titelverhaal van YouTube-video

Net als bij het plagen van een verhaal, kun je een conflict of uitdaging opzetten om kijkers te verleiden om te kijken. Ook gebruik maken van een “kies uw kant” scenario om onze natuurlijke tribalisme activeren.

Waar gaat het over lijstvideo’s die ze zo populair maken? De wereld zal het misschien nooit weten. Als je video een lijst deelt, markeer dat dan in je titel.

YouTube-videotitellijst

Houd er rekening mee dat de titel slechts de helft is van de reden waarom mensen klikken. De andere helft is de videominiatuur, dus zorg ervoor dat de titel en de miniatuur samenwerken om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Een titel die de thumbnail tegenspreekt, roept een vraag op in de hoofden van de kijkers en zorgt ervoor dat ze verder willen onderzoeken.

Tegenstrijdigheid van YouTube-videotitels

Wees voorzichtig bij het wijzigen van bestaande videotitels

“Als het niet kapot is, repareer het dan niet.” Als een YouTube-video is gemaakt en goed presteert, kan het wijzigen van de titel deze in het zoekalgoritme laten verdwijnen. Laat die titels met rust.

Slecht presterende video’s zijn prima aan te passen, maar verander niet een hele reeks tegelijk. Spreid de wijzigingen uit over de tijd, zodat ze het algoritme niet verwarren.

Dat gezegd hebbende, lijkt YouTube een respijtperiode van twee dagen te bieden voor het aanbrengen van wijzigingen in een videotitel nadat je de video hebt geplaatst. Gedurende deze tijd lijkt het aanbrengen van wijzigingen geen grote invloed te hebben op weergaven, dus voel je vrij om een ​​paar titels te testen op een gloednieuwe video. Maar na de eerste paar dagen wilt u het misschien met rust laten.

# 4: trefwoorden aan je kanaal toevoegen

Vergeet niet alleen tags en trefwoorden aan video’s toe te voegen, maar ook kanaalzoekwoorden. Kanaalzoekwoorden zijn cruciaal voor het ontdekken van YouTube. Ze helpen het algoritme te bepalen welke andere kanalen en video’s moeten worden gebruikt om uw video’s aan te bevelen.

Om kanaalzoekwoorden toe te wijzen, open je Creator Studio  (klik op je profielfoto en selecteer Creator Studio). Klik in de linkerzijbalk  op Kanaal> Geavanceerd en voer vervolgens je kanaalzoekwoorden in het daarvoor bestemde veld in.

YouTube voegt kanaalzoekwoorden toe

# 5: Gebruik afspeellijsten om een ​​samenhangend en georganiseerd kanaal te ontwikkelen

De meeste videomakers en merken op YouTube gebruiken afspeellijsten gewoon als een organisatietool en plaatsen ze op de startpagina van het kanaal als een manier om hun video’s te categoriseren zodat nieuwe kijkers ze kunnen bekijken. Dat zijn goede praktijken. Daar is niets mis mee, maar afspeellijsten kunnen zoveel meer.

Met afspeellijsten kun je je YouTube-kanaal meer als een tv-netwerk behandelen. Shonduras biedt afspeellijsten met coole thema’s en populaire video’s waar mensen naar blijven kijken. Met afspeellijsten kun je een contentstrategie ontwikkelen die kijkers urenlang van de ene video naar de andere leidt, voor uren kijktijd in plaats van een paar minuten.

YouTube-kanaalafspeellijst Shonduras

Afspeellijsten hebben ook een sterke SEO-functie. Door video’s met vergelijkbare tags en trefwoorden te koppelen aan afspeellijsten met dezelfde tags en trefwoorden, voeg je die video’s toe aan het algoritme, wat leidt tot meer voorgestelde weergaven.

Wanneer je afspeellijsten serieus in je kanaalstrategie gaat opnemen, begin je veel groter te denken dan de afzonderlijke video’s die je maakt. Dit grotere plaatje leidt tot een meer samenhangend en georganiseerd kanaal, dat niet alleen zijn vruchten afwerpt in de gebruikerservaring, maar ook in het algoritme.

Optimaliseer de titels en beschrijvingen van afspeellijsten voor zoeken

Om uw afspeellijst een boost in het algoritme te geven, kiest u een titel met een hoge zoekintentie . U kunt hetzelfde trefwoordonderzoek gebruiken dat u voor tags hebt gebruikt om de zoekintentie voor uw afspeellijst te bepalen.

Om de titel van de afspeellijst te wijzigen , open je Creator Studio en klik je op Videobeheer> Afspeellijsten .

Regel voor het maken van YouTube-afspeellijsten

Klik op de afspeellijst die u wilt bewerken en klik vervolgens  op de knop Bewerken op de volgende pagina.

Plaats op de bewerkingspagina van de afspeellijst de  muisaanwijzer op de titel  en klik op het potloodpictogram dat aan de rechterkant wordt weergegeven. Nadat je een veel gezochte afspeellijsttitel hebt gekozen , moet je die titel toevoegen aan de tags in alle video’s in de afspeellijst, zodat het algoritme de video’s aan elkaar plakt.

YouTube bewerk de titel van de afspeellijst

U wilt ook een beschrijving van twee of drie zinnen voor de afspeellijst toevoegen. YouTube bekijkt beschrijvingen voor sommige SEO-gegevens. Gebruik in de beschrijvende tekst de naam van de afspeellijst en eventuele andere tags die u als conversatie kunt gebruiken .

Je kunt de titels van sommige afspeellijstvideo’s aan de afspeellijst toevoegen, maar geen trefwoord-dingen . Het vullen van zoekwoorden kan in het algoritme tegen u meetellen.

YouTube bewerkt de beschrijving van de afspeellijst

Herschik video’s in een afspeellijst

Je kunt de volgorde kiezen waarin video’s in een afspeellijst verschijnen. Voeg altijd eerst de nieuwste video toe voor episodische inhoud, zodat u kunt helpen met organische afspeellijstweergaven. Oudere inhoud zal natuurlijk populairder zijn op basis van levenslange weergaven.

Voor inhoud die puur op zoeken is gebaseerd, kunt u uw afspeellijsten toestaan om video’s op meest populair te sorteren, omdat de populaire video’s natuurlijker in de zoekresultaten verschijnen.

Om video’s in een afspeellijst opnieuw te rangschikken , navigeert u naar de pagina Afspeellijst bewerken in Creator Studio (open de afspeellijst die u wilt bewerken en klik op Bewerken). Vervolgens pak de linkerrand van een video (zie hieronder) en sleep naar boven of beneden te verplaatsen naar de gewenste volgorde.

Bewerkingsvolgorde van YouTube-afspeellijsten

Kies een afspeellijstminiatuur uit een best presterende video

Veel mensen realiseren zich niet dat u een miniatuurafbeelding voor uw afspeellijsten kunt kiezen. Miniaturen van afspeellijsten zijn net zo belangrijk als miniaturen van video’s om kijkers te verleiden om op uw afspeellijst te klikken en deze te bekijken.

Gelukkig hoef je geen geheel nieuwe miniatuur te maken. Kies in plaats daarvan een miniatuur uit een video in je afspeellijst. Gebruik bij voorkeur een thumbnail van een video die echt goed presteert.

Om te zien welke video in je afspeellijst het beste presteert, open je Creator Studio en klik je op Analytics> Verkeersbronnen. Scroll naar beneden en klik op Voorgestelde video’s . Zoek van daaruit de best presterende video in je afspeellijst .

Door YouTube Analytics voorgestelde video's

Om de miniatuur van die video in te stellen als de miniatuur van de afspeellijst, ga je naar de pagina voor het bewerken van afspeellijsten in Creator Studio. Plaats de muisaanwijzer op de video waarvan u de miniatuur wilt gebruiken en er verschijnt een knop Meer aan de rechterkant. Selecteer Instellen als afspeellijstminiatuur in het vervolgkeuzemenu. Dat is het!

YouTube-afspeellijst miniatuur selecteren

Verpak een videoserie

Als je video deel uitmaakt van een serie, voeg dan ‘Aflevering 1’, ‘Aflevering 2’ enzovoort toe aan de videotitel om die video’s in het algoritme met elkaar te verbinden. Titels met een afleveringsnummer vertellen een kijker ook dat er meer van dit soort video’s beschikbaar zijn en moedigen de kijker aan om de volgende aflevering te bekijken.

Titel van YouTube-serie met afleveringsnummer

Om een serie te verpakken , moet je ook de volgende video als een eindkaart toevoegen en alle video’s in de serie opnemen in een afspeellijst . Als je een geverifieerd account hebt, kun je zelfs een serie-afspeellijst gebruiken , een soort afspeellijst die specifiek is ontworpen voor een videoserie.

YouTube-serie afspeellijst

Als een video in een serie-afspeellijst staat, speelt YouTube automatisch de volgende video in de afspeellijst af als de kijker automatisch naar de afspeellijst kijkt, zelfs als ze de afspeellijst zelf niet bekijken. Een serie-afspeellijst is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat de kijker ten minste één video van jou te zien krijgt in de zijbalk met voorgestelde video’s.

Voeg regelmatig nieuwe afspeellijsten toe

Idealiter voeg je elke week minstens twee nieuwe afspeellijsten toe aan je kanaal. Neem gemiddeld 3 tot 10 video’s op in elke afspeellijst .

Een paar tips kunnen u helpen dit tempo bij te houden:

  • Nadat je ongeveer 10 video’s hebt gemaakt, zoek je naar een tag die al deze video’s gemeen hebben en maak je een nieuwe afspeellijst op basis van die tag . Deze tactiek helpt je kanaal in de loop van de tijd te verdelen en te veroveren.
  • Voeg nieuwe video’s toe aan ten minste drie afspeellijsten om de meeste kans op binge-viewing te creëren.
YouTube voegt nieuwe video toe aan meerdere afspeellijsten

Regels instellen om automatisch video’s aan afspeellijsten toe te voegen

U kunt regels instellen om video’s aan afspeellijsten toe te voegen op basis van titels of tags. Deze regels bieden een goede manier om je workflow te automatiseren nadat je kanaal meer dan 20 afspeellijsten heeft . Je moet je afspeellijsten echter elke paar weken controleren om er zeker van te zijn dat de video’s niet in de verkeerde afspeellijsten worden geplaatst.

Om regels te maken die het toevoegen van afspeellijsten automatiseren, open je  Creator Studioen klik je op Videobeheer> Afspeellijsten .

Regel voor het maken van YouTube-afspeellijsten

Vervolgens trekt u de playlist die u wilt automatiseren en klik op de knop Bewerken .

Regel voor het maken van YouTube-afspeellijsten

Klik in het afspeellijstvenster op Afspeellijstinstellingen en klik vervolgens op Automatisch toevoegen . Bepaal tijdens het opstellen van de regels of YouTube een video aan de afspeellijstmoet toevoegen op basis van een woord in de titel, tag of beschrijving .

Kanaaloptimalisatie is een onderwerp dat over het hoofd wordt gezien, omdat de meeste mensen zich richten op het verkrijgen van de meeste weergaven voor individuele video’s. Maar door je hele kanaal te optimaliseren, wordt de YouTube-liefde veel verder verspreid, wat resulteert in meer views voor meer video’s en hogere conversieratio’s. Mensen abonneren zich tenslotte op uw kanaal, niet op uw video.

Bekijk deze video voor de hoogtepunten van kanaaloptimalisatie:

Kanaaloptimalisatie betekent, net als video-optimalisatie, optimaliseren voor het algoritme en het publiek. U moet trefwoorden, metagegevens en andere praktische tips gebruiken om beter te presteren in zoekopdrachten en voorgestelde video’s. Je moet ook een kijkervaring creëren die blijvend kijken beloont en het kanaal meteen aantrekkelijk maakt voor de kijker.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *