Hoe u eenvoudig live video met meerdere camera's kunt uitzenden voor Facebook Live - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe u eenvoudig live video met meerdere camera’s kunt uitzenden voor Facebook Live

8 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je de kwaliteit van je live video’s verbeteren?

Vraagt ​​u zich af hoe u visuals kunt integreren en met meerdere camerahoeken kunt werken?

In dit artikel ontdek je hoe je live video van professionele kwaliteit kunt uitzenden naar Facebook en YouTube .

Waarom merk live video’s?

Switcher Studio is een mobiele productietool waarmee u professionele Facebook Live- of YouTube Live-video’s kunt maken. U kunt uw iOS-apparaten instellen als camera’s om meerdere weergaven van uw live-uitzending te bieden.

Om uw live video’s te brandmerken , uw logo onder de aandacht te brengen en afbeeldingen, links of videoclips met kijkers te delen. De app laat je ook omvatten lagere derde graphics , overgangen toevoegen , en kiezen uit verschillende lay-outs en hoeken om uw live video’s meer visueel aantrekkelijk. Bekijk tijdens de uitzending reacties in realtime om met uw publiek in contact te komen.

Met Switcher Studios kun je live naar je Facebook-tijdlijn, pagina, groep of evenement gaan, of naar YouTube . Bovendien kunt u met aangepaste RTMP delen met andere live-streamingtoepassingen, waaronder Periscope, Livestream.tv, Twitch en anderen.

U kunt live streamen, opnemen of beide . Door de stream op te nemen, kunt u uw inhoud hergebruiken voor andere sociale mediaplatforms.

Wicked Sheets gebruikt Switcher Studios om hun Facebook Live-uitzendingen te doen. In de onderstaande video laat het aftellen aan het begin mensen weten dat ze binnenkort live gaan. Op de titelkaart aan het einde staan ​​tips over wat er tijdens de uitzending is besproken.

Hier leest u hoe u uw live video’s kunt gaan promoten voor uw bedrijf.

# 1: verbind uw iOS-apparaten met Switcher Studio

Meld u aan voor een gratis proefperiode van 14 dagen om aan de slag te gaan met Switcher Studio . Wanneer de proefperiode voorbij is, moet u upgraden naar een van de betaalde abonnementen , die beginnen bij $ 29 / maand.

Vervolgens installeert u de app Switcher Studio op alle iOS-apparaten die u wilt gebruiken als camera’s tijdens de live-uitzending. Met elke camera kun je kijkers een andere hoek laten zien.

U moet beslissen welk apparaat u wilt gebruiken om uw videoproductie te besturen . Een iPad is een goede keuze omdat deze een groter scherm heeft voor eenvoudigere bediening. Log in op het geselecteerde bedieningsapparaat en tik op de knop Gebruiken als schakelaar .

Meld u voor alle andere camera-apparaten aan en tik op Externe cameramodus om uw andere apparaten te bedienen voor het vastleggen van verschillende hoeken. Zorg ervoor dat alle iOS-apparaten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

switcher studio hoofdscherm iOS

Nadat u zich heeft aangemeld op uw bedieningsapparaat, ziet u het configuratiescherm. Op het eerste gezicht ziet de interface er misschien ontmoedigend uit, maar hoe vaker u hem gebruikt, hoe gemakkelijker hij te beheren is.

switcher studio bedieningspaneel

# 2: Verbind uw Facebook- of YouTube-account

De volgende stap is om uw Facebook- of YouTube-account te verbinden met Switcher Studio. Tikop het bedieningsapparaat op het tweede pictogram in de rechterbenedenhoek om het scherm Uitgangen te openen. Tik vervolgens op het + pictogram rechts van Uitgangen .

switcher studio-uitgangen

Vervolgens aanmelden bij uw Facebook of YouTube-account .

switcher studio sluit facebook youtube

Dit is ook waar u een aangepaste RTMP kunt gebruiken voor uw productie.

Als u het bedieningsapparaat niet als camera gebruikt, kunt u de regisseurmodus selecteren. In deze modus neemt elke camera zijn eigen onafhankelijke video op die wordt samengesteld wanneer de sessie eindigt. Zorg ervoor dat u voldoende opslagruimte heeft om de video op elk apparaat op te slaan.

Kies Geavanceerd selecteren om toegang te krijgen tot extra opname-opties.

# 3: Media-assets toevoegen om te gebruiken in uw uitzending

In het gedeelte Bronnen aan de linkerkant richt je je uitzending. Hier zet u alle inhoud op een rij die u tijdens de uitzending wilt delen , zoals uw logo, afbeeldingen, videoclips, lagere derde, titelafbeeldingen, enzovoort.

switcher studio bronlijst en voorbeeld

Onderaan het configuratiescherm Bronnen vindt u vier pictogrammen. Tik op het meest linkse pictogram om de weergave van het voorbeeldvenster te wisselen . Als u van plan bent wijzigingen aan te brengen in wat u tijdens uw uitzending op het scherm laat zien, laat het voorbeeldvenster dan weergegeven zodat u een voorbeeld van de inhoud kunt bekijken voordat u deze naar uw live uitzending verzendt.

Met de twee pictogrammen in het midden kunt u de afbeeldingen in het gedeelte Bronnen vergroten of verkleinen. Tik op het pictogram uiterst rechts om een ​​link te krijgen om uw live-uitzending op Facebook te delen . Zorg ervoor dat u dit doet, zodat mensen op de hoogte worden gebracht dat u live bent.

Upload of creëer activa

Tik op het + -teken om items voor uw live uitzending te uploaden . U kunt foto’s en video’s uit uw fotobibliotheek, door Switcher Studio opgenomen / geïmporteerde media toevoegen of uw eigen inhoud maken met behulp van de dynamische sjablonen en voorbeeldafbeeldingen van de app.

switcher studio foto's video's media toevoegen

Als u uw eigen media rechtstreeks in Switcher wilt maken , selecteert u Titels of Lower Thirds , dit zijn bewerkbare sjablonen. U kunt het lettertype, de grootte, de uitlijning en de tekst- en achtergrondkleur naar wens aanpassen .

Tip : wanneer u dynamische lagere derde maakt, selecteert u de optie Toepassen op voorbeeld,zodat u een voorbeeld kunt bekijken voordat het live op het scherm wordt weergegeven. Als u die optie niet selecteert, wordt de afbeelding automatisch live weergegeven voor uw kijkers wanneer u erop tikt tijdens de uitzending.

Om middelen te bewerken, opnieuw te ordenen of te verwijderen , drukt u lang op de afbeelding om een ​​pop-upmenu met die opties te openen. Plaats items indien mogelijk in de volgorde waarin u ze tijdens uw live-uitzending wilt weergeven.

switcher studio bewerken opnieuw ordenen middelen verwijderen

Deel activa tijdens de uitzending

Tik tijdens je live-uitzending op het item dat je aan je publiek wilt laten zien . U krijgt dan zie je een voorbeeld van deze in de preview-venster aan de bovenkant van de sectie Sources. Als u klaar bent om het live weer te geven, tikt u op het pictogram Voorbeeld–> Live .

switcher studio preview-bronnen

# 4: Controle camera’s en hoeken

Tik op het eerste pictogram in de rechterbenedenhoek om het gedeelte Ingangen te openen. Hier bedient u de camera’s en hoeken. U kunt de huidige cameraweergaven zien in het gedeelte Bronnen aan de linkerkant.

switcher studio-ingangen ingebouwde bronnen op wifi-netwerk

# 5: Kies overgangs- en multi-view-effecten

Switcher Studio heeft een bibliotheek met effecten voor uw overgangen wanneer u tijdens uw uitzending van camera wisselt, afbeeldingen of video’s weergeeft. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op het derde pictogram van links om overgangseffecten te openen . Uw opties zijn onder meer knippen, kruislings oplossen, vegen, in blokjes snijden en draaien.

switcher studio overgangseffecten

Het is een goed idee om één effect te kiezen en dit voor de hele uitzending te gebruiken, vooral als je Switcher Studios nog niet eerder hebt gebruikt.

Vervolgens scroll naar beneden om toegang te krijgen tot de multi-view lay-out opties :

 • Geen (een enkele afbeelding)
 • Dashboard (twee afbeeldingen naast elkaar)
 • Flap (een grotere afbeelding)
 • Slots (twee naast elkaar geplaatste afbeeldingen)
 • Picture-in-picture (één grote, één kleinere afbeelding)
switcher studio multi-view effecten

Als u de afbeelding-in-afbeelding-indeling kiest, is de eerste afbeelding die u selecteert de hoofdafbeelding en de tweede afbeelding de kleinere afbeelding-in-afbeelding-afbeelding. Sleep de kleinere afbeelding en zet deze neer om deze in het voorbeeldvenster te plaatsen.

switcher studio multi-view layout

# 6: Pas de camera-instellingen aan

Tik op het vierde pictogram voor meer geavanceerde camerabedieningsopties, waaronder zoom, focus, belichting, witbalans en LED-licht.

switcher studio camera controle instellingen

# 7: Kies welk apparaat audio uitzendt

Tik op het vijfde pictogram om de audiobediening te bekijken. Bepaal welk apparaat u voor de hoofdaudio gaat gebruiken en selecteer het hier. Zorg ervoor dat u uw audio controleert voordat u live gaat, om er zeker van te zijn dat u het oppikt.

switcher studio audio voor het opnemen van uitzendingen

# 8: Ga live

Voordat u live gaat, maakt u verbinding en controleert u uw camera’s en microfoon . Je wilt niet betrapt worden zonder geluid of proberen de technologie aan te passen nadat je live bent gegaan. Ook, controleer dan de positionering van uw camera voor de hoeken en zoom opties die u wilt vastleggen. U doet al deze aanpassingen in het gedeelte Uitgangen.

Tip : gebruik statieven of steunen voor uw camera’s en zorg ervoor dat ze stabiel zijn. Je wilt niet dat een camera omvalt tijdens de live uitzending.

In de rechterbovenhoek van het scherm ziet u wat kijkers zien tijdens uw live uitzending. Het is een goed idee om een paar minuten voordat je live gaat, door te gaan om alles in te stellen . Je kunt een titelafbeelding ‘Uitzending begint binnenkort’ delen om kijkers te laten weten dat je binnenkort live gaat.

switcher studio live-weergave

Als je klaar bent om live te gaan, tik je op Rec + Broadcast om je livestream met je publiek te delen.

Als je live bent, tik je op het pictogram uiterst rechts in de rechterbenedenhoek van het scherm om live reacties te zien . Hier kunt u met uw publiek in contact komen, hen verwelkomen bij uw uitzending en vragen beantwoorden.

switcher studio live reacties

Houd er rekening mee dat als je de productie regisseert en je bent niet op video, je alleen mondeling op deze opmerkingen kunt reageren. Als je in de comments wilt reageren, heb je een ander apparaat nodig met de live feed omhoog.

Maak kennis met de menubalk van het configuratiescherm

Hier is een overzicht van de opties in de bovenste balk van het configuratiescherm, van links naar rechts:

 • Tik op het pictogram met de drie balken om het hoofdmenu te openen , waar u al uw opgenomen media kunt vinden.
 • Controleer het informatiepictogram om de camerahoek, batterijduur en opslag te zien .
 • Tik op het camerapictogram om te schakelen tussen de camera aan de voorkant en de camera aan de achterkant .
 • Met AF kun je autofocus in- of uitschakelen , afhankelijk van je voorkeur.
 • Bekijk de audioniveaus en schakel audio in of uit.
 • Tik op Rec + Broadcast om live te gaan .
switcher studio bovenbalk bedieningspaneel

Gevolgtrekking

Met Switcher Studio kun je buiten het bereik van je iPhone of iPad gaan voor je live video’s. Als u verschillende hoeken van uw product, locatie of evenement laat zien, wordt uw live-uitzending interessanter.

Naast het van tevoren opzetten van je live-uitzending, wil je ook een overzicht of schema van je show hebben voordat je live gaat. Bekijk deze bron als je hulp nodig hebt bij het maken van een liveshow-formaat .


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *