Hoe u Facebook Ad Dayparting gebruikt om uw resultaten te optimaliseren - DeLaatbusiness
facebook chatbots

Hoe u Facebook Ad Dayparting gebruikt om uw resultaten te optimaliseren

6 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u ervoor zorgen dat u Facebook- en Instagram-advertenties weergeeft wanneer uw volgers online zijn?

Heeft u overwogen om uw advertentiecampagnes in een dag te plaatsen?

In dit artikel ontdek je hoe je dayparting kunt gebruiken om Facebook- en Instagram-advertenties te pauzeren en op specifieke dagen en tijden weer te geven .

Wat is dayparting?

Dayparting is het plannen van uw advertentiecampagnes zodat ze alleen op bepaalde tijden, op bepaalde dagen of op bepaalde tijden op bepaalde dagen worden weergegeven om uw advertenties aantrekkelijker en relevanter te maken voor gebruikers. Het helpt u uw campagnes te optimaliseren door uw advertenties alleen weer te geven wanneer de kans het grootst is dat ze resultaten opleveren .

Als u bijvoorbeeld merkt dat uw publiek op elk moment van de dag op een campagne zal klikken, maar de meeste kans loopt om ‘s avonds te converteren, is het logisch om campagnes alleen tijdens die uren uit te voeren. Dit zou uw conversieratio verhogen en tegelijkertijd de verspilde klikken verminderen waarvoor u betaalt.

Sommige adverteerders posten tijdens uren waarop hun publiek de advertentie het meest waarschijnlijk zal zien; anderen posten tijdens piekuren wanneer de kans het grootst is dat gebruikers in contact komen, klikken of converteren. Voor sommige bedrijven zullen deze tijdsbestekken elkaar niet overlappen en de specifieke kansen variëren van bedrijf tot bedrijf.

Dayparting kan vooral voordelig zijn als uw piekuren niet hetzelfde zijn als traditionele drukke uren op Facebook. Dit betekent dat uw concurrentie over het algemeen lager zal zijn tijdens uw piekuren, waardoor uw kosten waarschijnlijk zullen dalen.

# 1: Bepaal dagen en tijden waarop uw publiek het meest actief is

Facebook Insights en Instagram Insights kunnen u helpen de tijden te vinden waarop uw publiek het meest waarschijnlijk de gewenste actie op uw advertenties zal ondernemen. Elk platform heeft analyserapporten die u laten zien op welke dagen en tijdstippen uw publiek online het meest actief is. In Facebook Insights , ga naar het tabblad ‘Berichten’ en je krijgt een rapport met wanneer je publiek het meest actief is te zien .

Facebook Insights laat zien wanneer je fans online zijn.

Op Instagram Insights , Navigeer naar de sectie Volgers en vervolgens tik See More . Scroll naar beneden om de grafieken te zien met de uren en dagen waarop uw volgers het meest actief zijn. U kunt de piekuren voor elke dag van de week bekijken en zien welke dagen in het algemeen u het meeste voordeel opleveren.

Instagram Insights laat zien wanneer je volgers het meest actief zijn.

Als al het andere gelijk is, gebruik deze informatie als uitgangspunt . Kies piekactiviteitstijden en voer uw campagnes uit op die dagen en uren, en begin met het splitsen van de beste advertentieweergavetijden om te zien wat voor u werkt.

U zult waarschijnlijk merken dat de actieve tijden van uw publiek op Facebook en Instagram verschillen, daarom is het belangrijk om de gegevens van beide platforms te controleren. Indien nodig kun je altijd aparte dayparting campagnes voeren met alleen Facebook en Instagram plaatsingen.

# 2: Stel een campagneschema voor dagdelen op in Facebook Ads Manager

Het opzetten van dayparting-advertenties voor Facebook- en Instagram-advertenties is uitzonderlijk eenvoudig. Maak een nieuwe campagne en kies een doelstelling, targeting en plaatsingen zoals u dat normaal zou doen.

Onderaan het maken van een advertentieset ziet u het gedeelte Budget en planning. Als u dagdeelname onder het huidige systeem wilt inschakelen, moet u een levenslang budget voor uw advertenties kiezen in plaats van een dagbudget .

Kies een levenslang budget voor uw advertenties.

Nadat u een levenslang budget heeft ingesteld, ziet u twee opties voor advertentieplanning. Selecteer Advertenties volgens schema uitvoeren .

Selecteer Advertenties volgens schema uitvoeren wanneer u uw Facebook-campagne opzet.

Er verschijnt een blokschema met de dagen van de week en de uren van de dag. U kunt specifieke uurblokken kiezen die uniek zijn voor elke dag of bepaalde uren selecteren waarop uw bericht elke dag van de week moet worden weergegeven. Doe dit door op het schema te klikken om te kiezen wanneer uw advertentie wordt weergegeven.

Klik op het schema om te kiezen wanneer uw Facebook-advertentie wordt weergegeven.

Voordat u uw dagdeelplanning afrondt, moet u nog een belangrijke beslissing nemen. U kunt ervoor kiezen uw advertentie weer te geven op de door u aangegeven tijden voor uw tijdzone of die van de kijker . Als je een publiek hebt dat over meerdere regio’s is verspreid, maar weet dat ze waarschijnlijk allemaal om 21:00 uur online zijn of betrokken zijn, kies dan voor het laatste.

Kies de optie Tijdzone van kijker gebruiken voor uw Facebook-campagne.

# 3: Pas best practices toe voor dagdelen

Als u er klaar voor bent om een ​​aantal van uw advertentiecampagnes in te stellen voor gebruik van dagdelen, zijn er enkele praktische tips die u kunt implementeren om u te helpen betere resultaten te behalen en uzelf te beschermen tegen mogelijke risico’s.

Gebruik handmatig bieden

Als u een beperkt budget heeft en ervoor wilt zorgen dat u niet meer uitgeeft per klik of actie dan een vast bedrag dat u zich kunt veroorloven, overweeg dan om handmatig bieden te gebruiken. U kunt een bodlimiet instellen , zodat u gegarandeerd nooit meer aan een actie uitgeeft dan wat u handmatig heeft gekozen.

Handmatig bieden voor dagdelen op Facebook-advertenties

Houd er rekening mee dat deze bodlimiet op elke advertentie wordt toegepast, niet als een gemiddelde kostenlimiet, dus dit kan duurdere plaatsingen beperken die anders in het gemiddelde zouden zijn gecompenseerd door goedkopere plaatsingen.

Overweeg een versnelde levering

Als je agressief wilt adverteren voor bijvoorbeeld een promotie of een aankomend evenement en je hebt een strakke deadline, dan kun je de optie Versnelde levering kiezen in de planning. Facebook zal uw advertenties dan zo vaak mogelijk weergeven tijdens uw toegewezen schema, in plaats van te proberen uw budget gelijkmatig over de tijd te verdelen .

Houd er rekening mee dat deze tactiek ertoe kan leiden dat de kosten stijgen, dus als u zich aan een budget houdt, kan het instellen van een bodlimiet in uw voordeel werken.

Kies de optie Versneld voor Leveringstype.

Focus op blokken van tijd

Door te fotograferen voor tijdsblokken in plaats van één specifiek uur, kunt u betere resultaten behalen tijdens het dagdeel (en een beter bereik alleen vanwege meer plaatsingsmogelijkheden).

Om te beginnen test ik meestal stukjes tijd in blokken van ongeveer 3 uur . Dit is nog steeds specifiek genoeg om te zeggen of het dagdeel een positief effect heeft, maar het is niet direct beperkend zoals het kiezen van een enkel uur zou zijn.

Test blokken van 3 uur om de effectiviteit van uw dagdeel te meten.

Overwegingen bij Dayparting

Er zijn twee grote nadelen waarmee u rekening moet houden als u overweegt om dayparting-strategieën voor uw advertentiecampagnes te gebruiken:

  • Dayparting beperkt automatisch uw campagnes . Dit hoeft niet per se een slechte zaak te zijn, maar het zal bepaalde mogelijkheden voor advertentieplaatsing van tafel houden. Alle mogelijke indrukken die u tijdens andere uren van de dag had kunnen hebben, zijn geëlimineerd. Je weet maar nooit … een paar ervan zouden zelfs klikken of verkopen kunnen zijn.
  • Misschien nog belangrijker is dat dayparting soms kan leiden tot hogere advertentiekosten . Dit zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren als uw piekactiviteitstijden hetzelfde zijn als die van alle anderen en er veel concurrentie is voor die plaatsingen. Meer concurrentie kan leiden tot hogere advertentiekosten, die snel kunnen escaleren. Mogelijk ziet u een stijging van uw CPC- of advertentie-uitgaven, vooral omdat u niet over de andere plaatsingen beschikt om u uit te middelen.

Dayparting is niet voor iedereen weggelegd, en niet voor elke campagne. Als u een grote stijging van de advertentiekosten opmerkt voor de advertenties die u op dagdeel heeft ingesteld, pauzeert of stopt u ze onmiddellijk .

Dayparting is meestal niet effectief bij producten met een grote aantrekkingskracht die een divers publiek hebben, zoals scheermesjes of hondenspeelgoed of bakplaten. Bedrijven die dergelijke producten verkopen, kunnen gemakkelijk sommige delen van hun publiek isoleren als ze dagdelen gebruiken, alleen maar omdat hun publiek zo divers is. Dit kan piekactiviteitsniveaus over een groter aantal keren spreiden.

De uitzondering op deze regel is als u nichecampagnes uitvoert die zijn ontworpen om gesegmenteerde groepen van uw publiek aan te spreken. Een voorbeeld is een algemene schoenenwinkel die antislipschoenen verkoopt tijdens uren dat servers of barmannen waarschijnlijk online zijn.

Wil je meer zoals dit? Ontdek Facebook-advertenties voor bedrijven!

Gevolgtrekking

Adverteerders besteden veel tijd en geld aan het optimaliseren van hun Facebook-advertentiecampagnes en werken er hard aan om elke mogelijke conversie uit elke cent te persen die ze uitgeven. Dayparting, waarmee u uw advertenties alleen op specifieke tijden kunt weergeven, is een optimalisatiemethode die adverteerders op een bepaald moment kunnen testen.

Als u heeft gemerkt of denkt dat advertentieplaatsingen die alleen gedurende bepaalde uren of dagen worden weergegeven, de prestaties van uw advertenties zouden verbeteren, voer dan een campagne uit om uw theorie te testen. Uiteindelijk is split testen de enige echte manier om te bepalen of dayparting geschikt is voor uw campagnes en bedrijf.

Wat denk je? Gebruikt u wel eens dayparting in uw advertentiecampagnes? Hoe vind je de beste dagen en uren waarop je je campagne wilt optimaliseren? Deel uw mening, kennis en ervaring in de onderstaande opmerkingen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format