Hoe u Facebook-advertentieregels gebruikt om uw advertentiecampagnes te optimaliseren - DeLaatbusiness

Hoe u Facebook-advertentieregels gebruikt om uw advertentiecampagnes te optimaliseren

8 min


142
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Beheer je Facebook-advertentiecampagnes?

Vraagt ​​u zich af hoe u taken kunt automatiseren, zoals het verhogen of verlagen van biedingen of het onderbreken van slecht presterende advertenties?

In dit artikel ontdek je hoe je geautomatiseerde regels instelt voor je Facebook-advertentiecampagnes .

Regels instellen voor uw Facebook-campagnes

Het bijhouden van de dagelijkse schommelingen van uw Facebook-advertentiecampagnes kan tijdrovend zijn, vooral wanneer meerdere teamleden er tegelijkertijd aan werken. Dit is waar de advertentie-optimalisatieregels van Facebook kunnen helpen. Door regels te maken, kunt u het proces automatiseren van het controleren van uw campagnes , het verhogen en verlagen van biedingen, het controleren op advertentie-vermoeidheid en meer.

Wanneer u Facebook-advertentieregels instelt, definieert u de acties waarnaar u wilt kijken en stelt u automatische antwoorden in, afhankelijk van hoe die acties uitpakken . In feite zeg je tegen Facebook: “Als dit gebeurt, doe dit dan.”

Het instellen van optimalisatieregels is eenvoudig en duidelijk. Wanneer u de hoofdweergave van Facebook Ads Manager opent  , ziet u de knop Regel maken. Omdat u regels kunt toepassen op campagnes, advertentiesets en advertenties, is deze knop beschikbaar op elk van deze tabbladen.

Facebook Ads Manager creëer regel

Schakel het selectievakje in naast de campagne, advertentieset of advertentie waarop u de regel wilt toepassen en klik vervolgens op Regel maken . In het venster dat verschijnt, definieert u de belangrijkste parameters om uw regel in te stellen.

De eerste stap is ervoor te zorgen dat u de regel toewijst aan de juiste elementen van uw campagnes. Klik op het vervolgkeuzemenu Regel toepassen op en selecteer specifieke of alle campagnes, advertentiesets of advertenties .

Dit zijn de opties die u ziet als u de regel maakt via het tabblad Advertentiesets:

Facebook Ads Manager creëer regel

Vervolgens kies een actie voor Facebook te initiëren als de advertentie niet presteert . Uw opties zijn: campagne onderbreken, een melding verzenden, het budget aanpassen (verhogen / verlagen met) of het bod aanpassen (verhogen / verlagen).

In dit voorbeeld verhogen we het dagbudget met 10%.

Facebook Ads Manager creëer regel

Selecteer nu de voorwaarden die de actie activeren die u zojuist hebt gedefinieerd . U kunt uit vele triggers kiezen, zoals besteed budget, frequentie of bereik. Elke voorwaarde wordt geleverd met een kwalificatie voor een waarde naar keuze (is groter dan, is kleiner dan, is tussen, of ligt niet tussen een handmatig ingevoerde waarde).

U kunt bijvoorbeeld een lagere kosten per klik (CPC) dan een bepaald bedrag selecteren als trigger om uw dagbudget te verhogen.

Facebook Ads Manager creëer regel

Geef ten slotte uw regel een naam . U heeft de mogelijkheid om een ​​voorbeeld ervan te bekijken voordat u uw installatie voltooit. Als u klaar bent met het instellen van uw regel, klikt u op Maken.

Om uw regels te beheren , opent u het hoofdmenu in de linkerbovenhoek van Advertentiebeheer en selecteert u Geautomatiseerde regels .

Nu u weet hoe u een regel maakt, gaan we eens kijken naar drie veelvoorkomende scenario’s waarin optimalisatieregels uw leven gemakkelijker zullen maken.

Dashboard met geautomatiseerde regels van Facebook Ads Manager

Advertentiecampagnes op Facebook zijn verrassend genuanceerd. Het kan zijn dat u ze een paar dagen moet laten lopen voordat de resultaten beginnen te gemiddeld, maar een paar variabelen zullen in de tussentijd blijven fluctueren. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

  • Let op het geld . Als bepaalde core pay-per-click (PPC) -statistieken beginnen te verschuiven (zoals kosten per lead), wil je ze opvangen voordat je je budget doorbladert.
  • Stop geen advertenties en trek ze niet te vroeg aan (voordat ze de kans hebben gehad om hun ding te doen).
  • Onthoud het grote plaatje . Dit is belangrijk omdat campagnes een dip kunnen nemen om redenen waarover u geen controle heeft. Ter illustratie: het duurde zes maanden voordat John Lott, medeoprichter van Spearmint Love, besefte dat de levensfase van zijn klanten, en niet zijn advertentiecampagnes, de reden was voor stagnerende resultaten.

Vermoeidheid van advertenties is reëel (daarover later meer), maar externe factoren (zoals uw klanten die u letterlijk ontgroeien) zullen uiteindelijk een grotere impact hebben op uw bedrijfsresultaten. Hetzelfde geldt als uw bedrijf cyclisch is. Je ziet er tijdens de vakantie misschien als een genie uit, terwijl je handen in principe gebonden zijn als de vraag in de zomer verslapt.

# 1: Beheer advertentie-uitgaven

Laten we beginnen met de basis. U kunt het zich maar veroorloven om zoveel uit te geven om een ​​klant te werven. Misschien zijn dat specifieke kosten per acquisitie (CPA) of heeft u een acceptabel CPC-bereik gedefinieerd. Het punt is dat u die limieten kunt definiëren. Als de CPA bijvoorbeeld boven de € 50 springt, kunt u de advertentie onderbreken zodat de winstgevendheid van uw campagne niet plotseling ondersteboven gaat .

Facebook Ads Manager geautomatiseerde regel cpa groter dan

U kunt hetzelfde doen op CPC-niveau, bijvoorbeeld als de CPC boven $ 0,30 stijgt.

Facebook Ads Manager geautomatiseerde regel cpc groter dan

Facebook-campagnes zullen zichzelf echter optimaliseren, dus maak deze instellingen niet op basis van de resultaten van één dag . In plaats daarvan proberen om een gemiddelde van de gegevens van de vorige week te gebruiken . (Dat is de laatste regel in de twee afbeeldingen hierboven.)

Dit zorgt ervoor dat u campagnes niet te vroeg uit het stopcontact haalt. Omdat zodra de campagneresultaten beginnen te verbeteren, u wellicht agressiever wilt zijn om het aantal conversies te maximaliseren.

Laten we zeggen dat het tegenovergestelde scenario zich afspeelt: de CPC of CPA van de campagne neemt af. In dat geval wilt u wellicht biedingen verhogen om te profiteren van de positieve trends die u ziet . U kunt een percentage gebruiken op basis van het gemiddelde van enkele dagen om uw biedingen doelbewust te verhogen .

Geautomatiseerde regel cpc van Facebook Ads Manager lager dan

Tot zover goed, maar dit was slechts je eerste campagne en je krijgt nog steeds natte voeten. U wilt niet te snel teveel geld doorblazen voordat u goed analyseert wat u ziet.

Ga je gang en maak nog een limiet om de campagne te pauzeren wanneer deze een bepaalde bestedingslimiet bereikt .

Geautomatiseerde regeluitgaven van Facebook Ads Manager meer dan

Als u erover nadenkt, heeft u zojuist een aantal campagnelimieten gedefinieerd: hoeveel u comfortabel uitgeeft (in totaal), acceptabele CPC- en CPA-maxima op basis van uw winstmarges bij elke verkoop, en het beste scenario van hoe hoog u biedingen kunt pushen voordat de marges aan de andere kant worden uitgehold.

Je hebt het voordeel beperkt en het risico aan de onderkant beheerd. Nu kan uw campagne virtueel op de automatische piloot worden uitgevoerd, waarbij de optimalisatieregels van Facebook voor u zorgen.

# 2: Voorkom advertentie-vermoeidheid

Op tekst gebaseerde zoekadvertenties van AdWords zijn altijd groen. Als je eenmaal een winnende combinatie van variabelen hebt geïdentificeerd, kun je ze laten rijden. De prestaties kunnen de komende weken of maanden een beetje fluctueren, maar u zult niet plotseling drastische dalingen zien.

Facebook-advertenties zijn helaas anders. Nieuwe advertenties kunnen in de eerste week of zo wonderen doen, en dan zullen de prestaties langzaam afnemen . Er zijn veel redenen waarom dit gebeurt, maar advertentie-vermoeidheid is de meest voorkomende boosdoener. Uw advertentiemateriaal kan de eerste keer dat gebruikers het zien, super slim lijken, maar niet de tiende keer.

Dat is waar een frequentielimiet van pas komt. Over het algemeen begin je het risico van advertentie-vermoeidheid te lopen wanneer je frequentie in het bereik van meer dan 5 kruipt. Om dit te voorkomen, maakt u een optimalisatieregel die uw campagne automatisch onderbreekt wanneer deze een bepaalde frequentiedrempel bereikt .

Automatische regelfrequentie van Facebook Ads Manager groter dan

Onderbroken campagnes zijn echter niet ideaal. De campagne stoppen voordat de advertentie vermoeid raakt, is één ding, maar je kunt campagnes niet zomaar onderbreken als ze om de paar dagen die frequentielimiet bereiken.

Dus wanneer u de regel instelt, kiest u de optie om u of de persoon die de campagne beheert een e-mail te sturen waarin wordt uitgelegd wat er net is gebeurd en wat u vervolgens moet doen(namelijk het advertentiemateriaal bijwerken en de campagne opnieuw starten).

U kunt zelfs e-mailwaarschuwingen instellen om alle campagneactiviteiten van de afgelopen 24 uur op te splitsen , wat vooral handig is wanneer u aan campagnes werkt met meerdere teamleden.

Om e-mailwaarschuwingen in te schakelen , selecteert u het selectievakje E-mail in het gedeelte Melding wanneer u een regel maakt.

Automatische e-mailmelding voor regels van Facebook Ads Manager

# 3: budget toewijzen op basis van individuele advertentiereactie

Soms hebben mensen PPC helemaal verkeerd. Onthoud dat uw PPC-doel is om geld te verdienen,niet om geld te besparen.

Natuurlijk zijn de kosten per lead belangrijk, maar het maximaliseren van de hoeveelheid geld die u per verkoop verdient, is ook belangrijk. U kunt uw weg naar succes echter niet redden. De kosten per klik zijn tot op zekere hoogte van belang, maar u zou het goed moeten vinden om doelbewust CPC’s te bieden als dit betekent dat u aan het eind van de dag meer omzet moet genereren.

Jon Loomer gebruikt een truc om het budget te verhogen voor wat wel werkt en snel terug te trekken op wat niet werkt . Hij stelt meerdere regels op die samenwerken om zijn budget te verhogen “met 50% als de CPC lager is dan $ 0,15, verlaagt het met 50% als het hoger is dan $ 0,25 en stopt het als het hoger is dan $ 0,30”.

Om deze tactiek voor uw Facebook-campagnes te gebruiken, moet u drie regels maken die, wanneer ze worden gecombineerd, het goede zullen verbeteren, het slechte zullen uitwissen en een einde zullen maken aan het echt, heel slechte.

Facebook Ads Manager geautomatiseerde regel meerdere regels cpc

Maar wat als u gratis opt-ins heeft, zoals een e-boek, nieuwsbrief of webinar, die u gebruikt om top-of-funnel leads binnen te halen? Dit is nog steeds een investering die zich later zal terugbetalen wanneer potentiële klanten uiteindelijk bij u kopen.

Nogmaals, CPC is belangrijk, maar niet zo veel als uw CPA.

Stel dat elk nieuw e-mailadres $ 2 waard is (op basis van het historische gemiddelde van conversies via e-mail). U kunt dus nog een optimalisatieregel maken die geen rekening houdt met CPC om u in plaats daarvan te concentreren op de maximum CPA waarmee u vertrouwd bent .

In dit voorbeeld is dat € 1 voor een CPA van 50%.

Facebook Ads Manager geautomatiseerde regel cpa groter dan

Voor bedrijven met een lage marge is dat misschien veel te hoog. Voor degenen met een hoge marge kan dat in orde zijn.

Veel snelgroeiende bedrijven zullen tot 100% van een initiële verkoop uitgeven (effectief ‘break-even’) om het aantal klanten te maximaliseren, en zullen uiteindelijk die kosten aan de achterkant goedmaken door retentie of terugkoop.

Socialmediamarketeers optimaliseren allerlei zaken, zoals bestemmingspagina’s, doelgroepen en advertentiemateriaal, maar niet het dagelijkse campagnebeheer. Dat is waar de advertentie-optimalisatieregels van Facebook binnenkomen.

U kunt regels instellen om biedingen te verhogen als het goed gaat, ze te verlagen als dat niet het geval is en u kunt ze zelfs onderbreken als het er lelijk uitziet. Regels kunnen u helpen uw neerwaartse risico te beperken, terwijl u tegelijkertijd van de voordelen kunt profiteren. Je kunt ze ook gebruiken om alle kleine, tactische dingen bij te houden, zodat je je kunt concentreren op het grote geheel: zo veel mogelijk geld verdienen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format