Hoe u Facebook Analytics voor uw website kunt gebruiken - DeLaatbusiness

Hoe u Facebook Analytics voor uw website kunt gebruiken

11 min


112
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer weten over de bezoekers van uw website?

Heb je gehoord van Facebook Analytics?

In dit artikel leert u hoe u Facebook Analytics installeert en gebruikt om gegevens te onthullen over de Facebook-gebruikers die uw website bezoeken .

# 1: Maak een Facebook-pixel voor uw website

Als je de Facebook-pixel nog niet op je website hebt geïnstalleerd voor Facebook-advertenties, moet je dit doen om Facebook Analytics voor je website te krijgen.

Om de pixel te installeren, gaat u naar uw advertenties Manager of Business Manager , klik op de advertentie-account voor uw website , en ga naar de Events Manager> Pixels dashboard .

Facebook pixel installatie

Vervolgens klikt u op de groene Een Pixel knop .

Facebook pixel installatie

Klik op het volgende scherm op de knop Maken om uw eerste Facebook-pixel te maken.

Facebook pixel installatie

Facebook biedt u drie opties voor het installeren van de pixelcode op uw website: gebruik een integratie- of tagmanager, installeer de code zelf handmatig of e-mail instructies naar een ontwikkelaar.

Facebook pixel installatie

Om het meeste uit Facebook Analytics en uw pixel te halen, selecteert u de optie Handmatig de code zelf installeren . Facebook geeft u vervolgens aanwijzingen hoe u de hoofdpixelcode op uw website installeert .

Nadat je de code hebt geïnstalleerd, kan Facebook testverkeer naar je website sturen om te bevestigen dat de pixel correct is geïnstalleerd.

Facebook pixel installatie

Als u op Doorgaan klikt , krijgt u extra opties om specifieke gebeurtenissen op uw website bij te houden .

Facebook pixel installatie voegt evenementen toe

Als u een specifieke gebeurtenis aan of uit zet , krijgt u de code die u aan de webpagina moet toevoegen om deze bij te houden .

Facebook pixel installatie voegt evenementen toe

U kunt de schakelaar Gebeurtenisparameters verzenden gebruiken om dollarwaarden toe te voegen aan toepasselijke gebeurtenissen , zoals het genereren van leads of aankopen.

Facebook pixel installatie voegt evenementen toe

Nadat u de gebeurtenissen heeft ingesteld die u met uw pixel wilt volgen, klikt u op Gereedonder aan het scherm om uw installatie te voltooien. Wanneer bezoekers naar uw website en de pagina’s beginnen waarop u de pixelgebeurteniscode hebt geïnstalleerd, ziet u de gegevens in uw Facebook-pixeldashboard .

Dashboard-analyse van Facebook-pixels

De tijd die het kost om gegevens van uw website te verzamelen met de pixel, is afhankelijk van het aantal mensen dat uw website dagelijks bezoekt. Totdat u 100 bezoekers ontvangt die ouder zijn dan 18 en 30 dagen actief zijn, ziet u dit of het bericht Niet genoeg gegevens:

Facebook-pixel kunnen we dit gegevensbericht niet weergeven

# 2: Voeg het bijhouden van gebeurtenissen toe aan uw bestaande Facebook-pixel

Als je al een Facebook-pixel op je website hebt geïnstalleerd, wordt de gebeurtenis Paginaweergaven standaard bijgehouden. Om het meeste uit Facebook Analytics en uw pixel te halen, volgt u aanvullende gebeurtenissen met de pixel .

Om een ​​bestaande Facebook-pixel bij te werken, gaat u naar het dashboard Gebeurtenissenbeheer> Pixels in uw Advertentiebeheer en klikt u op de knop Instellen naast uw pixel.

Facebook pixel-update

Vervolgens kiest u het handmatig installeren Yourself optie Code .

Schakel de evenementen die u wilt volgen op uw website om de code te krijgen die u nodig hebt .

Facebook pixel-update

Als u klaar bent, klikt u op Gereed onder aan het scherm om uw installatie te voltooien. Wanneer mensen uw website en de pagina’s waarop u de pixelgebeurteniscode hebt geïnstalleerd, beginnen te bezoeken, ziet u de gegevens in uw Facebook-pixeldashboard .

Facebook pixel-update

# 3: Bekijk Facebook Analytics-gegevens voor uw website

Nadat u een Facebook-pixel heeft gemaakt, kunt u deze zien in de lijst met analyse-entiteiten voor uw Facebook Analytics . Gebruik het zoekvak linksboven in het scherm om uw entiteiten op trefwoord te filteren en een voorbeeld van gebruikers (bezoekers) te zien.

Facebook Analytics-website

Wanneer u op de pixel klikt die overeenkomt met uw website , ziet u het Facebook Analytics Overview-scherm. Hier vindt u een samenvatting van de Facebook Analytics-gegevens voor uw website , te beginnen met het aantal unieke gebruikers (aantal unieke websitebezoekers), nieuwe gebruikers (aantal nieuwe websitebezoekers), sessies (aantal websitebezoeken), en paginaweergaven (aantal pagina’s dat in een sessie is bekeken) in uw belangrijkste statistieken.

Facebook Analytics-website

Vervolgens erachter te komen wanneer mensen een bezoek aan uw website het meest in de Actieve gebruikers: Laatste 24 uur en Actieve gebruikers: per uur blokken. U krijgt ook enkele basisdemografische gegevens voor uw websitebezoekers in het blok Mensen.

Facebook Analytics-website

In het blok Actieve gebruikers kunt u het aantal bezoekers per maand, week en dag zien .

Facebook Analytics-website

Bekijk daaronder de belangrijkste verkeersbronnen, verwijzende domeinen en top-URL’s(pagina’s op uw website met de unieke bezoekers).

Facebook Analytics-website

Vervolgens bekijken search bronnen, sociale bronnen, en de mediane sessie lengte (gemiddelde tijd die bezoekers doorbrengen op uw website).

Facebook Analytics-website

Tot slot, get kleverigheid (maandelijks actieve gebruikers gedeeld door de dagelijkse actieve gebruikers), leeftijd en geslacht, land , en het apparaat OS data .

Facebook Analytics-website

Klik op de link Volledig rapport weergeven in de rechterbovenhoek van een blok in het overzichtsscherm om gedetailleerde uitsplitsingen van de gepresenteerde gegevens te zien .

Facebook Analytics-website

# 4: Maak aangepaste weergaven van uw Facebook-analysegegevens met segmenten

Facebook Analytics biedt verschillende manieren om aan te passen hoe u Facebook Analytics-gegevens voor uw website bekijkt: segmenten, trechters, cohorten en uitsplitsingen. U kunt bovenaan uw analysegegevens segmenten openen en maken .

Facebook Analytics creëert een nieuw segment

Wanneer u een nieuw segment instelt, maakt u een weergave die uw Facebook Analytics-gegevens filtert op basis van door u gedefinieerde voorwaarden .

Segmenten kunnen worden gedefinieerd door gebeurtenissen die worden bijgehouden met uw Facebook-pixel, demografische gegevens (leeftijd, stad, land, geslacht en regio), apparaatinformatie (details over technologie die door uw bezoekers wordt gebruikt) en webparameters (domein, URL, verwijzende URL, verkeersbron of UTM ).

Facebook Analytics creëert een nieuw segment

Terwijl u uw segment definieert, ziet  een voorbeeld van het totale aantal gebruikers binnen dat segment .

Facebook Analytics creëert een nieuw segment

Nadat u uw segment heeft gedefinieerd, klikt u onderaan op de knop Opslaan en geeft u het een naam .

Facebook Analytics creëert een nieuw segment

Om uw segmenten te gebruiken om de Facebook Analytics voor uw website te bekijken op basis van de voorwaarden die u heeft gedefinieerd, past u uw nieuwe segment toe of selecteert u het segment in het vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm .

Facebook Analytics past segment toe om gegevens te filteren

Selecteer in het vervolgkeuzemenu Segmenten Segment wissen om het filter van uw Facebook Analytics-gegevens te verwijderen, kies een ander segment om te bekijken of klik op de X om een ​​door u gemaakt segment te verwijderen .

Menu-opties van Facebook Analytics-segmenten

# 5: Volg het bezoekersgedrag in uw verkooptrechter

Als je evenementen voor je pixel hebt gemaakt die specifieke stappen bijhouden die bezoekers nemen om een ​​aankoop op je website te doen, kun je die evenementen gebruiken om een ​​trechter te maken. Als uw website bijvoorbeeld een e-commerce kassasysteem heeft, houdt u bij wanneer bezoekers een product aan hun winkelwagentje toevoegen, start u het afrekenen, voegt u betalingsinformatie toe en voltooit u hun aankoop met behulp van evenementen met de Facebook-pixel.

Om een trechter te maken , klikt u op Trechters in het menu aan de linkerzijbalk van Facebook Analytics en vervolgens op de knop Trechter maken .

Facebook Analytics creëert een trechter

Gebruik het vervolgkeuzemenu om de gebeurtenissen te vinden die overeenkomen met elke stap van uw trechter .

Facebook Analytics creëert een trechter

Als u klaar bent met het toevoegen van stappen aan uw trechter, klikt u op de knop Toepassen om te zien hoe uw trechtergegevens eruit zullen zien .

Klik op de knop Opslaan om trechters op te slaan voor toekomstig gebruik. Gebruik deze gegevens om te zien waar bezoekers uw verkooptrechter of leadgeneratieproces verlaten . Als je merkt dat veel bezoekers afhaken bij een bepaalde stap in je trechter, ga dan naar die stap op je website om te kijken of je deze kunt optimaliseren om meer bezoekers te converteren.

# 6: Bekijk gegevens voor aankopen

Als je dollarwaarden hebt toegevoegd aan de gebeurtenissen die door je Facebook-pixel worden bijgehouden, kun je demografische gegevens en aanvullende gegevens over je klanten zien. Klik op Opbrengst in het menu aan de linkerzijbalk .

Facebook Analytics bekijk gegevens voor aankopen

Gebruik deze gegevens om omzetbedragen en aankooptrends over een specifieke periode te bekijken , inclusief een demografisch rapport met de uitsplitsingen naar leeftijd en geslacht van uw klanten.

Facebook Analytics bekijk gegevens voor aankopen

# 7: Leer hoe groepen bezoekers zich in de loop van de tijd gedragen

Met Cohortrapporten kunt u mensen bekijken die twee gebeurtenissen hebben voltooid die worden bijgehouden door uw Facebook-pixel , zoals een nieuwe gebruiker die uw website bezoekt en een leadformulier indient.

Om een ​​cohort te maken, klikt u op Cohorten in het menu aan de linkerzijbalk en vervolgens op de knop Cohort maken .

Facebook Analytics maakt cohort

Selecteer de twee gebeurtenissen die u wilt analyseren .

Facebook Analytics maakt cohort

Wanneer u op de knop Toepassen klikt , ziet u de gegevens die u zullen helpen bij het meten en optimaliseren voor retentie, levenslange waarde en meer .

Facebook Analytics maakt cohort

Klik op de knop Opslaan om cohorten op te slaan voor toekomstig gebruik.

# 8: Maak uw eigen aangepaste uitsplitsingen

Met uitsplitsingen kunt u gebeurtenisparameters bekijken voor de gebeurtenissen die worden bijgehouden door de Facebook-pixel van uw website . Als je op Uitsplitsingen in het menu aan de linkerzijbalk klikt , zie je enkele standaard uitsplitsingen gemaakt door Facebook. Gebruik deze als voorbeelden voor uw eigen storingen.

Facebook Analytics geeft uitsplitsingen weer

Om uw eigen uitsplitsing te maken, klikt u op de knop Uitsplitsing maken rechtsboven in uw scherm. Kies op het volgende scherm uw evenement en de drie parameters die u wilt gebruiken om het te analyseren .

Facebook Analytics zorgt voor uitsplitsing

Klik op Toepassen om uw resultaten te zien.

Facebook Analytics zorgt voor uitsplitsing

Gebruik het vervolgkeuzemenu naast de knop Toepassen om uitsplitsingen op te slaan voor toekomstig gebruik.

# 9: Ontdek de meest actieve gebruikers van uw website

In het rapport Percentielen kunt u zien welke groepen bezoekers van uw website het meest actief zijn of de meeste waarde genereren door aankopen. Als u op Percentielen in de linkerzijbalk klikt , ziet u standaard percentielen voor paginaweergaven .

Facebook Analytics-percentielen

Volgens Facebook toont het bovenstaande rapport de verdeling van mensen die een pagina op uw website hebben bekeken, waarbij X het percentiel van gebruikers is en Y het aantal paginaweergaven. U ziet het gemiddelde aantal keren dat uw 30% beste gebruikers een pagina op uw website hebben bekeken als u het 70e percentiel voor paginaweergaven bekijkt.

Onder de standaardinstelling kunt u een keuze maken uit de lijst met gebeurtenissen die met uw Facebook-pixel worden bijgehouden om een ​​aangepast percentielrapport te maken voor aankopen, leads en andere bezoekersactiviteiten.

Facebook Analytics-percentielen

# 10: Bekijk analyses voor uw evenementen

Klik op Evenementen in de linkerzijbalk om alle evenementen te zien die je Facebook-pixel volgt.

Facebook Analytics-evenementen

Wanneer je doorklikt naar een evenement , zie je een overzicht van Facebook Analytics voor bezoekers die dat evenement hebben voltooid .

Facebook Analytics-evenementen

# 11: Bekijk overlappende doelgroepen

Met Overlap kunt u zien hoeveel unieke gebruikers op meer dan één kanaal of parameter met uw website omgaan . Uw klanten kunnen bijvoorbeeld meerdere apparaten gebruiken bij het doen van een aankoop op uw website. Door de vervolgkeuzemenu’s te gebruiken om een ​​gebeurtenis en gebeurtenisparameter te selecteren , kunt u zien hoe klanten meerdere apparaten gebruiken en welke apparaten ze gebruiken.

Facebook Analytics overlapt

Beweeg over de balken om details te krijgen.

Facebook Analytics overlapt

# 12: Visualiseer levenslange waarde

Als u aankopen bijhoudt met uw Facebook-pixel, kunt u op Lifetime Value in de linkerzijbalk klikken om de lifetime value van uw bezoekers te zien . Beweeg over de gegevensblokken voor meer informatie.

Levenslange waarde van Facebook Analytics

# 13: Duik diep in de demografische gegevens van uw bezoekers

Onder het gedeelte Mensen in de linkerzijbalk vindt u vijf rapporten voor de demografische gegevens van uw websitebezoekers , te beginnen met Hoogtepunten.

Hoogtepunten van Facebook Analytics People

In het rapport Hoogtepunten ziet u een overzicht van de uitsplitsingen naar leeftijd en geslacht, taal, land en stad van uw bezoekers .

Hoogtepunten van Facebook Analytics People

Zoek in het rapport Demografie de functietitel, opleiding en relatiestatusgegevens over uw bezoekers.

Facebook Analytics Demografische gegevens van mensen

In de pagina Likes verslag, bekijk de pagina’s het meest geliefd bij mensen die uw website hebben bezocht .

Facebook Analytics People-pagina houdt van

Ontdek in het technologierapport de OS-versie van het apparaat, het besturingssysteem van het apparaat, de app-versie en het apparaatmodel dat door elk van uw bezoekers wordt gebruikt .

Facebook Analytics People-technologie

Klik op het rapport Huishouden / Aankoop om aanvullende informatie te zien, zoals gezinsinkomen, winkeluitgaven, koopgedrag, gezinsgrootte, bestedingsmethoden, woningbezit en levensstijl van de bezoekers van uw website.

Facebook Analytics People Huishoudelijke aankopen

# 14: Controleer uw instellingen

Met het laatste item in de linkerzijbalk, Instellingen, kun je de instellingen voor je Facebook Analytics-entiteit bekijken. Hier kunt u ervoor kiezen om alle analytische gebruikers de mogelijkheid te geven om aankoopgegevens te zien, uw tijdzone bij te werken en andere instellingen met betrekking tot Facebook Analytics voor uw website aan te passen .

Facebook Analytics-instellingen

U vindt de instellingen voor uw Facebook-pixel onder uw Advertentiebeheer.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format