Hoe u meer bezoekers trekt met uw Facebook-omslagfoto - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe u meer bezoekers trekt met uw Facebook-omslagfoto

6 min


110

Wilt u Facebook-verkeer naar uw website leiden zonder advertenties te gebruiken?

Vraagt ​​u zich af hoe uw Facebook-omslagafbeelding kan helpen?

In dit artikel leert u hoe u uw Facebook-omslagafbeelding kunt gebruiken om klikken te genereren die in leads worden omgezet .

Waarom uw Facebook-omslagfoto gebruiken in een campagne voor het vastleggen van leads?

Een frustratie voor bedrijven op Facebook is dat ze veel tijd en middelen investeren in het opbouwen van een fanbase, waarna het algoritme het overneemt. Volgens een onderzoek van Locowise uit oktober 2017 ziet minder dan 9% van de fans daadwerkelijk welke pagina’s organisch posten.

En met de Facebook Zero-aankondiging dat inhoud van vrienden en familie de voorkeur krijgt boven openbare (pagina) berichten, zullen bedrijven nu waarschijnlijk nog minder organisch bereik zien, vooral die met inhoud die geen betrokkenheid opwekt. Pagina’s moeten worden omgezet in betaalde advertenties voor zichtbaarheid in de feed.

Maar wat als er een andere manier was om meer waarde te halen uit uw bestaande Facebook-fanbase? Met je omslagfoto kun je de e-mailadressen van je fans vastleggen, zodat je een extra platform hebt met meer controle om met hen te communiceren. Hier is hoe.

# 1: Ontwerp een omslagafbeelding om uw aanbieding te promoten

Uw omslagfoto is ‘klikbaar’, net als de foto in uw bibliotheek. Dus in de beschrijving van de foto kunt u een kopie toevoegen aan directe gebruikers aan uw freebie (via uw tool voor het vastleggen van gegevens). In termen van trechtermarketing staat die freebie bekend als een leidende magneet .

Wees zo genereus, intrigerend en creatief als je kunt als je besluit wat je aan te bieden hebt. Maak er een gratis aanbieding van waarvoor gebruikers eenvoudigweg niet kunnen weigeren zich aan te melden. Dan creëren een beeld dat uw aanbod deelt. Zorg ervoor dat u een call-to-action(CTA) toevoegt om gebruikers aan te moedigen op de afbeelding te klikken.

Facebook-omslagfoto met aanbiedingsvoorbeeld

Bijvoorbeeld, Musicademy gebruikt boven de coverfoto voor de presentatie van een lead magneet van 40 gratis muzieklessen. De foto bevat ook een ‘Klik hier’-CTA.

Beschrijf in de beschrijving van de omslagafbeelding uw aanbieding en link naar de bestemmingspagina voor de aanbieding . Dit is wat gebruikers zien wanneer ze op de omslagafbeelding klikken.

Wanneer gebruikers bijvoorbeeld op de omslagfoto hierboven klikken, zien ze de volgende beschrijving met een hyperlink die hen naar de bestemmingspagina leidt waar ze zich kunnen aanmelden voor gratis lessen.

Facebook omslagafbeelding beschrijving

En terwijl de omslagafbeelding op de Facebook-pagina van Musicademy werd bijgesneden tot de vorm van een brievenbus, zien gebruikers een grotere versie van de afbeelding wanneer ze erop klikken. Deze grotere afbeelding creëert ruimte om onderaan een extra bericht op te nemen : “Klik op de link in de beschrijving voor details.”

Facebook omslagafbeelding beschrijving

Houd er rekening mee dat op mobiele apparaten de omslagafbeelding altijd op volledige grootte wordt weergegeven en dat de beschrijvende tekst wordt weergegeven nadat op de afbeelding is geklikt.

Facebook-omslagafbeelding op mobiel

Onthoud dat wanneer u de omslagfoto op uw Facebook-pagina wijzigt, dit een berichtupdate genereert in de nieuwsfeed. De tekst die in het bericht verschijnt, is de tekst die je hebt toegevoegd aan de fotobeschrijving. Als je meer bekendheid wilt, kun je de post voor een paar dollar een boost geven .

Facebook-omslagafbeelding

Hoe u uw omslagafbeelding kunt aanpassen

Bij het formaat van je omslagafbeelding raad ik je aan een beeldverhouding van 16: 9 te gebruiken (hetzelfde formaat als HD-video) , wat neerkomt op 1920 x 1080 pixels. Dat is een veel hogere resolutie dan Facebook aanbeveelt, maar het zorgt ervoor dat je foto er mooi en scherp uitziet op Retina-schermen en maakt het toekomstbestendig voor apparaten met een betere resolutie.

Tip : Overweeg het formaat 1920 x 1080 te gebruiken voor pagina’s, groepen, profielen en omslagfoto’s van evenementen. Facebook heeft onlangs hun aanbeveling voor groepsgroottes gewijzigd in een bizarre beeldverhouding van 1,91: 1. Het formaat van 1920 x 1080 is een one-size-fits-all-benadering , waardoor u dingen eenvoudig en consistent kunt houden op verschillende plaatsingen.

Houd er rekening mee dat Facebook de afbeelding bovenaan en onderaan een beetje bijsnijdt op het bureaublad bij dit formaat. Wanneer u de foto uploadt , kunt u deze omhoog of omlaag slepen om aan te geven waar de uitsnede op het bureaublad plaatsvindt .

Als je zelf de omslagafbeelding maakt en geen toegang hebt tot een tool zoals Photoshop, bekijk dan Canva of de uitstekende foto-editor van Shutterstock . Shutterstock vereist geen gebruik van Shutterstock-foto’s en biedt veel opties voor annotaties.

Shutterstock-editor

Als u vooraf opgemaakte Facebook-omslagsjablonen gebruikt, moet u er rekening mee houden dat deze mogelijk een verouderd formaat hebben. Misschien is het beter om gewoon uw eigen afbeeldingen op maat te maken.

# 2: Stel uw bestemmingspagina in

Nadat u uw omslagafbeelding heeft ontworpen, moet u een gegevensregistratieformulier toevoegen aan de bestemmingspagina waarnaar u gebruikers verwijst .

Musicademy heeft een gegevensverzamelingsformulier van Infusionsoft op haar website geïntegreerd . Nadat een gebruiker het formulier heeft ingevuld, worden die gegevens gesynchroniseerd met het eCRM-systeem (Infusionsoft). De gebruiker komt vervolgens in een e-mailtrechter met gratis lessen en andere bronnen met betrekking tot de informatie die ze via het formulier hebben ingediend.

lead capture formulier op website

# 3: Pas uw Facebook-CTA-knop aan uw omslagafbeelding aan

Als je een CTA-knop op je Facebook-pagina gebruikt , verschijnt deze direct onder de omslagfoto. Het kan zijn dat sommige gebruikers op die knop klikken in plaats van op de omslagfoto.

Als dit gebeurt, is er geen probleem. Zorg ervoor dat u de CTA-knop aan de juiste landingspagina koppelt en een geschikt CTA-bericht gebruikt . Ter illustratie: Meer informatie is het meest logisch met betrekking tot de omslagafbeelding van Musicademy in het bovenstaande voorbeeld.

Facebook voeg CTA-knop toe aan pagina

Nadat u de knop van uw voorkeur heeft geselecteerd, voegt u een URL toe waarnaar gebruikers moeten worden gestuurd wanneer ze op de knop klikken . Als u klaar bent, klikt u op Opslaan .

Facebook voeg CTA-knop toe aan pagina

Promoot uw bedrijf met uw Facebook-omslagfoto

Uw Facebook-pagina is een van de eerste plaatsen waar mensen naar kijken bij het onderzoeken van uw bedrijf. Uw omslagfoto is cruciaal omdat dit uw eerste kans is om het verhaal van uw bedrijf te vertellen.

U kunt het niet alleen gebruiken om een ​​aanbieding te promoten (zoals hierboven beschreven), maar ook om te beschrijven wat uw bedrijf doet en voor wie uw producten en services zijn ontworpen. U kunt zelfs sociaal bewijs leveren door onderscheidingen of getuigenissen te benadrukken .

Jon Loomer Digital nagelt de boodschap “wat deze pagina doet en voor wie is het” in deze omslagfoto.

Facebook omslagfoto voorbeeld

Uw omslagfoto is ook een geweldige manier om uw productaanbod te demonstreren of een verkoop te promoten . In de omslagfoto hieronder belicht Environ een nieuw product met behulp van een statische afbeelding en kopie.

Facebook omslagfoto voorbeeld

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om gebruik maken van een deksel video . Deze geanimeerde CGI-video vertelt het bedrijfsverhaal van Travelworld Motorhomes.

Meer recentelijk heeft Facebook een functie geïntroduceerd waarmee pagina’s een diavoorstelling van statische afbeeldingen als omslagafbeelding kunnen maken , wat een goed alternatief is voor bedrijven die video nog niet hebben omarmd.

Facebook-omslagdiavoorstelling

Gevolgtrekking

Zoals u kunt zien, kan uw Facebook-omslagfoto u helpen meer bezoekers naar uw website te trekken en leads voor uw bedrijf te genereren. Direct nadat u uw omslagfoto heeft geüpload, klikt u erop en schrijft u een beschrijvende tekst om uw aanbieding te promoten. Voeg ook een link toe naar uw bestemmingspagina waar uw gegevensverzameling plaatsvindt en gebruikers klikken om hun beloning te ontvangen (de hoofdmagneet).

Zorg ervoor dat u uw omslagfoto regelmatig bijwerkt met een breed scala aan inhoud.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format