Hoe u uw Facebook-advertentiekosten kunt verlagen en betere resultaten kunt behalen - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Hoe u uw Facebook-advertentiekosten kunt verlagen en betere resultaten kunt behalen

8 min


140

Wilt u de kosten van uw advertenties op Facebook verlagen?

Vraagt ​​u zich af of het vergroten van uw postbetrokkenheid kan helpen?

Het opbouwen van betrokkenheid bij uw berichten stuurt positieve signalen naar het Facebook-algoritme, dat uw bereik kan vergroten, uw warme publiek kan vergroten en uiteindelijk uw advertentiekosten kan verlagen.

In dit artikel ontdek je drie tips om betrokkenheid te vergroten die betere advertentieresultaten oplevert .

Welke factoren zijn van invloed op uw Facebook-advertentiekosten?

Laten we eerst eens kijken hoe de advertentiekosten worden bepaald. Adverteerders worden gefactureerd voor advertentievertoningen die worden weergegeven in eenheden van 1000, die in Advertentiebeheer worden gerapporteerd als CPM (kosten per 1000 vertoningen).

Facebook-advertentie-CPM per campagne

De CPM is voor elke campagne anders omdat een aantal factoren een rol spelen bij het bepalen van de CPM , waaronder doelgroep, timing, plaatsing, budget, marktaanbod, vraag, algemene creatieve kwaliteit en relevantiescore. In dit artikel over het optimaliseren van uw Facebook-advertentiecampagnes wordt ingegaan op de factoren doelgroep, plaatsing en optimalisatie.

Laten we ons concentreren op creatieve kwaliteit en relevantie. In een recente update deeldenMark Zuckerberg en Head of News Feed Adam Mosseri de prioriteit van het platform als het gaat om gebruikerservaring .

Prioriteit van Facebook-algoritme

De update zegt verder: “Paginaberichten die een gesprek tussen mensen genereren, worden hoger weergegeven in de nieuwsfeed”, en benadrukt dat het om een ​​boeiende gebruikerservaring gaat. De nummer 1 prioriteit is betrokkenheid.

Nu vraagt ​​u zich misschien af: “Oké, maar welke invloed heeft engagement op mijn advertentiekosten?”

The Secret Weapon: Engagement Custom Audiences

Een aangepaste doelgroep voor engagement is een lijst met mensen die zich hebben betrokken bij uw inhoud op Facebook (of Instagram). Het mooie van deze aangepaste doelgroep is dat deze mensen eerder een merkinteractie hebben gehad en nu deel uitmaken van je warme publiekspoel.

Aangepast publiek voor Facebook-betrokkenheid

Wanneer u een aangepaste doelgroep voor engagement maakt op basis van hoe mensen interactie hebben gehad met uw Facebook-pagina , kunt u kiezen uit zes verschillende opties :

 • Iedereen die uw pagina heeft bezocht, ongeacht de acties die ze hebben ondernomen
 • Alleen mensen die iets hebben gedaan met een paginapost of advertentie. Betrokkenheid omvat reacties (zoals, liefde, haha, wauw, verdrietig, boos), gedeelde berichten, opmerkingen, klikken op links of carrouselveegbewegingen.
 • Alleen mensen die op een beschikbare call-to-action-knop hebben geklikt (Contact, Nu winkelen, etc.) op uw pagina
 • Alleen mensen die een bericht naar uw pagina hebben gestuurd
 • Alleen mensen die uw pagina of een bericht op uw pagina hebben opgeslagen
 • Iedereen die uw pagina heeft bezocht of zich bezighoudt met de inhoud of advertenties van uw pagina op Facebook of Messenger
Aangepast publiek op Facebook-pagina

Wanneer u zich op aangepaste doelgroepen richt met Facebook-advertenties , ziet u doorgaans betere resultaten dan wanneer u zich richt op koude doelgroepsegmenten die geen eerdere interacties met uw merk hebben gehad.

Hier volgen bijvoorbeeld gegevens van een recente test met een bedrag van $ 45.954,23 aan advertentie-uitgaven met 349 varianten van advertentiesets:

Facebook-advertentieresultaten betrekken aangepaste doelgroepen

Facebook-gebruikers die eerder interactie hadden gehad met de Facebook-pagina van de klant presteerden bij de top van alle warme doelgroepen, scoorden hoger dan gebruikers die zich eerder hadden aangemeld voor de e-maillijst van de klant of gewoon een video op hun Facebook-pagina hadden bekeken. Alle warme toehoorders presteerden significant beter dan koude toehoorders in deze test.

Waarom presteren aangepaste doelgroepen voor engagement zo goed? Om in dit doelgroepsegment te worden opgenomen, moet een Facebook-gebruiker communiceren met de adverteerder. Dit is een veel hoger niveau van intentie dan simpelweg een bericht zien en geen actie ondernemen. Eenvoudig en duidelijk: aangepaste engagement-doelgroepen werken!

Hoe het Facebook-algoritme de betrokkenheid meet

Omdat het targeten van aangepaste doelgroepen voor engagement goed werkt voor adverteerders, is het uw doel om de omvang van die doelgroepen te vergroten om van warmere kijkers betalende klanten te maken . Om dat te doen, zet u het Facebook-algoritme voor u aan het werk.

Stel je een mens voor die achter een computer zit en probeert de activiteit van 1,37 miljard gebruikers op Facebook te organiseren, verwerken en bekijken . Er zijn niet genoeg kopjes koffie in de wereld om logistiek met die hoeveelheid gegevens met menselijke kracht om te gaan.

Om de gegevens te beheren, vertrouwt Facebook op gedragssignalen die door zijn algoritme worden verwerkt. Het platform kijkt naar drie belangrijke soorten signalen om de relevantie van elk bericht te schatten zodra het live is:

Facebook hoe we evalueren
 • Wie heeft het gepost ? Dit is een vaste variabele; je kunt deze invoer als adverteerder niet wijzigen.
 • Type inhoud . Voor elke Facebook-gebruiker wordt hun nieuwsfeedervaring aangepast aan hun inhoudsvoorkeuren. Sommige fans van Facebook-pagina’s geven de voorkeur aan video-inhoud, terwijl anderen de voorkeur geven aan afbeeldingen. Nogmaals, je hebt geen controle over deze variabele.
 • Interacties met de post . Posts met een hoge betrokkenheid (vind-ik-leuks, reacties, opmerkingen en gedeelde items) kunnen hoger in de nieuwsfeed verschijnen. Hier is het goede nieuws: je hebt controle over je niveau van postbetrokkenheid!

Hier volgt een overzicht van drie eenvoudige manieren om uw betrokkenheid te vergroten en de kosten van adverteren op Facebook te verlagen.

# 1: Hergebruik succesvolle tactieken van berichten met hoge betrokkenheid

In een notendop: het betrokkenheidspercentage is het percentage mensen dat zo enthousiast is over uw inhoud dat ze er interactie mee hebben (reageren, reageren, delen, klikken) nadat ze uw berichten in hun nieuwsfeed hebben gezien.

Om uw betrokkenheid voor elk bericht te berekenen, logt u in als paginabeheerder  en opent u uw Facebook-pagina-inzichten .

Facebook-pagina-inzichten

Scrol omlaag naar het gedeelte Uw 5 meest recente berichten en klik onderaan op Alle berichten weergeven .

Facebook-pagina-inzichten Alle berichten bekijken

Standaard toont de bovenkant van de sectie Alle berichten weergeven drie gekleurde vakken met twee vervolgkeuzemenu’s. Selecteer Bereik in het eerste vervolgkeuzemenu .

Facebook-pagina-inzichten Bekijk alle berichten die worden bereikt

Kies Betrokkenheidspercentage in het tweede vervolgkeuzemenu .

Facebook-pagina-inzichten Bekijk alle berichten Betrokkenheid

Scan nu uw resultaten om de berichten met de hoogste betrokkenheidspercentages te vinden . Analyseer deze berichten om naar overeenkomsten te zoeken . Probeer te begrijpen wat werkten doe daar meer van. Stop met de dingen te doen die resulteren in een lage betrokkenheid.

Facebook-pagina-inzichten Bekijk alle berichten met de beste betrokkenheid

Blijf experimenteren met uw inhoud en streef ernaar uw huidige engagementpercentages te behouden of te verslaan . De volgende keer dat het Facebook-algoritme verandert , weet u al welke inhoud het beste presteert bij uw publiek. U hoeft niet in paniek te raken dat het bereik voor uw merk zal dalen.

Onthoud dat hoe hoger het betrokkenheidspercentage, hoe relevanter uw inhoud is voor het Facebook-algoritme en hoe meer bereik uw berichten zullen krijgen. En met een groter bereik, bouw je een grotere aangepaste doelgroep voor retargetable engagement op om je Facebook-advertenties aan te leveren (voor minder!).

# 2: Creëer inhoud met een gesprek in gedachten

Je hebt het keer op keer gezien: marketeers schreeuwen hun producten of diensten van de daken in de hoop dat iemand oplet. Het schreeuwt: “Ik denk alleen aan mij, ik, ik!”

Als u betere resultaten uit uw campagnes wilt, bouw dan de autoriteit van uw Facebook-pagina op terwijl u een community maakt. Geef les, stel vragen en ga een dialoog aan op uw pagina . Hoe meer mensen interactie hebben met uw Facebook-berichten, hoe relevanter het algoritme de inhoud zal vinden, waardoor het uiteindelijk aan meer mensen wordt aangeboden en dat warme aangepaste publiek voor retargeting groeit.

Hier zijn een paar ideeën om het gesprek op uw Facebook-pagina op gang te brengen (en uw aangepaste doelgroepen voor engagement te laten groeien).

Vraag uw publiek om iets over zichzelf (B2C) of hun bedrijf (B2B) te delen.

ab-facebook-vraag-om-publiek-input

Stel een polariserende of opiniërende ‘ja of nee’-vraag .

ab-facebook-vraag-ja-of-nee-vraag

Stel open vragen .

ab-facebook-stel-open-vraag

# 3: Geef de conversie een boost met Engagement Looping

Probeer een kleine truc genaamd ‘engagement-looping’ om deze tips een boost te geven. Als je reageert op reacties op je berichten, moedig dan meer dialoog aan met het publiek van je Facebook-pagina . Wanneer u dit doet, begint Facebook uw paginacontent organisch te tonen aan de vrienden en familie van de mensen die interactie hebben met uw inhoud.

Dit is hoe het werkt. Als je een reactie op je Facebook-berichten ontvangt, vind de reactie dan niet alleen leuk en ga verder . Reageer op elke opmerking op een manier die gemeenschap en dialoog stimuleert . Mijn persoonlijke reactie is drieledig:

 • Laat een emoji- of GIF- reactie achter op de opmerking van de persoon.
 • Reageer met een algemene blijk van waardering voor de gebruiker die de tijd neemt om zijn mening of mening te delen.
 • Stel een open vraag.

Deze tactiek versterkt uw paginabetrokkenheid, omdat uw publiek 50% tot 60% van de tijd terugkeert om het gesprek voort te zetten, waardoor het algoritme aangeeft dat uw inhoud in de loop van de tijd relevant blijft en meer bereik krijgt.

Bekijk bijvoorbeeld de opmerkingen hieronder. Als ik niet had gereageerd op de oorspronkelijke opmerking van Allison, zou het algoritme haar opmerking hebben geïdentificeerd als 1 punt van betrokkenheid plus nog eens 4 punten van betrokkenheid (van de 4 likes die het ontving).

Reacties op Facebook-berichten moedigen het gesprek aan om de betrokkenheid te vergroten

Door mijn eigen open gespreksaanwijzingen toe te voegen, leidde Allisons opmerking tot een gesprek dat nu 1 opmerking van Allison, 6 opmerkingen van mij, 2 opmerkingen van Sarah en 8 vind-ik-leuks op de opmerkingen heeft.

Reacties op Facebook-berichten moedigen het gesprek aan om de betrokkenheid te vergroten

Eén opmerking veranderde in 17 aangrijpingspunten, waardoor deze post 17 keer meer kans maakt op organisch bereik van het algoritme. Engagement-looping helpt je om een ​​publiek vol enthousiaste fans op te bouwen terwijl je het algoritme gaandeweg kalmeert.

Ontwikkel een uitgebreide Facebook-advertentiestrategie

Mensen zullen vaak zeggen: “Mijn versterkte post werkt niet!” of “Ik heb gisteren $ 20 uitgegeven aan Facebook-advertenties, waarom krijg ik geen verkopen?” Als u de kosten van uw Facebook-advertenties wilt verlagen, moet u stoppen met gissen.

Blijvende, schaalbare Facebook-advertentieresultaten zijn een bijproduct van een uitgebreide Facebook-advertentiestrategie , een strategie die het koude verkeer opwarmt en verandert in enthousiaste fans die hongerig zijn naar uw aanbiedingen, en hen ertoe aanzet om klanten voor het leven te worden.

Om een ​​Facebook-advertentiestrategie te ontwikkelen, moet u drie fasen overwegen: verbinden, vastleggen en sluiten .

Facebook-advertentiestrategie 3 fasen

Ten eerste wil je in contact komen met nieuwe doelgroepen . Laat advertenties zien die uw merk onder de aandacht brengen en krijg frisse nieuwe ogen. Dit is branding.

Vervolgens vragen de nieuwe leden van het publiek in te zetten voor uw merk . Geef advertenties weer waarin mensen worden gevraagd hun tijd, energie en middelen in te ruilen voor uw inhoud . Dit is leadgeneratie.

Sluit ten slotte uw nieuwe leads . Geef advertenties weer met slimme, zeer relevante en opeenvolgende aanbiedingen die u naar het verkooppunt leiden. Dit is sales retargeting.

Door een solide Facebook-advertentiestrategie te ontwikkelen, begrijpt u hoeveel inkomsten u genereert met elke dollar die u in Facebook-advertenties investeert.

Gevolgtrekking

Door deze tactieken te gebruiken, kunt u uw aangepaste doelgroepen voor Facebook-betrokkenheid drastisch vergroten met behulp van gratis, organische methoden. Wanneer u klaar bent om uw Facebook-advertenties te starten of te schalen, kunt u dit gemakkelijk doen en minder geld uitgeven.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format