Hoe u uw Instagram-profiel voor bedrijven kunt optimaliseren - DeLaatbusiness

Hoe u uw Instagram-profiel voor bedrijven kunt optimaliseren

9 min


117
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een sterkere eerste indruk maken met je Instagram-profiel?

Vraagt ​​u zich af hoe u branding en persoonlijkheid aan uw Instagram-bio kunt toevoegen?

In dit artikel ontdek je handige tips om je te helpen bij het bouwen en optimaliseren van een Instagram-profiel voor bedrijven .

# 1: Kies een profielfoto van hoge kwaliteit die uw branding weerspiegelt

Eerst en vooral moet je Instagram- profielfoto laten zien wie je bent. Kies voor een merk een merklogo dat direct herkenbaar is . Uw logo is ook de gemakkelijkste oplossing, omdat het u helpt visueel consistent te blijven op al uw kanalen. Als je echter een influencer, ondernemer of blogger bent, kies dan een foto van jezelf die laat zien wie je bent en wat je doet .

Bijvoorbeeld, Alex Strohl is een Instagram fotografie beïnvloeder en zijn profiel foto toont hem met een camera, het nemen van foto’s. Alex ‘profielfoto laat meteen zien dat zijn account helemaal over fotografie gaat.

Instagram profielfoto van fotograaf met camera

Op dezelfde manier draagt ​​Kori Nikkonen , een in Berlijn gevestigde ballerina en fitness-influencer, een zwierige jurk, balletschoenen en een balletbroodje die duidelijk de lifestyle-basisprincipes van haar merk weerspiegelen. Net als Alex laat Kori een foto van zichzelf zien die haar werk in uitvoering weergeeft. Beide afbeeldingen zijn memorabel en resoneren met het kleurenpalet van de hele feed van de persoon.

Instagram-profielfoto van ballerina

Zorg er vanuit technisch oogpunt voor dat je profielfoto van hoge kwaliteit is, niet korrelig, en er op elk apparaat goed uitziet . Momenteel zijn de afmetingen van Instagram voor een profielfoto op mobiel 110 x 100 pixels. Omdat profielfoto’s echter groter zijn op de desktop, uploadt u een grotere foto, waarvan Instagram het formaat automatisch aanpast.

# 2: Voeg een trefwoord toe aan uw naam

Om ervoor te zorgen dat mensen u kunnen vinden, moet u ervoor zorgen dat de naam die u op Instagram deelt, ook uw naam is en niet uw Instagram-gebruikersnaam . Omdat mensen die op Instagram naar je zoeken, je echte naam of de naam van je bedrijf gebruiken, wordt je doorzoekbaarheid verminderd door je naam te matchen met je Instagram-account.

Instagram-zoekresultaten met de naam van de accounthouder met trefwoord

Omdat Instagram-gebruikers ook op trefwoorden zoeken, verdrievoudigt het plaatsen van een trefwoord in uw naam uw doorzoekbaarheidsscores. Zelfs als uw gebruikersnaam het trefwoord niet bevat, kunnen mensen u nog steeds vinden via het trefwoord in uw naam. Bijvoorbeeld, Aniahimsa verschijnt in deze Instagram zoekopdracht “vegan”, hoewel het woord “vegan” is geen onderdeel van haar officiële Instagram handvat.

Als u zoekwoorden voor uw naam wilt kiezen, moet u nadenken over de doelzoekwoorden die uw potentiële volgers zouden kunnen gebruiken om inspirerende accounts, coole hashtags of specifieke locaties te vinden om te volgen .

Ter illustratie: als u een in Berlijn gevestigde doelgroep wilt aantrekken, voegt u het woord ‘Berlijn’ naast uw naam toe. Mensen kunnen je dan vinden door de naam van de stad in de zoekbalk voor mensen te typen.

Evenzo, als je volgers op zoek zijn naar Instagram-coaches, zet dan ‘Instagram Business Coach’ naast je naam. Als je volgers op zoek zijn naar interieurinspiratie, voeg dan ‘Interieurinspiratie’ toe naast je naam.

Nadat u uw zoekwoorden heeft gekozen, is het eenvoudig om ze aan uw Instagram-profiel toe te voegen. Open uw profiel in een desktopbrowser en klik op de knop Profiel bewerken . Typ uw trefwoord achter uw naam in het veld Naam . Misschien wilt u uw echte naam en uw doelzoekwoord scheiden met een emoji . (Lees iets later in dit artikel meer over emoji’s.)

velden in het gedeelte Profiel bewerken voor Instagram-profiel

# 3: Neem doelzoekwoorden op in uw beschrijving

Omdat je Instagram-bio minder tijd heeft dan een oogwenk om een ​​goede eerste indruk te maken, helpt het door je bio gemakkelijk te scannen mensen snel te begrijpen waar je voor staat. Voor optimaal scannen zijn doelzoekwoorden uw beste vrienden, omdat ze duidelijk maken wat voor soort inhoud mensen op uw account kunnen vinden .

Als je bijvoorbeeld een snelle blik werpt op de bio van Iris Dijkers , kun je zien dat haar Instagram-content zich richt op mode, reizen en lifestyle. Deze aandachtspunten introduceren haar account en kunnen ook bepalen of mensen op die knop Volgen klikken.

voorbeeld van Instagram-bio met trefwoorden

Je moet ook profiteren van de recente functie van Instagram waarmee je hashtags en profiellinks aan je bio kunt toevoegen . Het is een perfecte plek om uw merk-hashtag te promoten. Omdat mensen uw hashtag kunnen volgen , bevat uw community niet alleen de volgers van uw account, maar ook de tags en volgers van uw merk-hashtag.

Om hashtags en profiellinks aan je Instagram-bio toe te voegen , open je je profielpagina en klik je op Profiel bewerken . Voeg in het veld Bio de hashtags en profielen toe waarvan u wilt dat mensen deze aan u koppelen . Vergeet niet het # -teken te gebruiken voor hashtags en het @ -symbool voor gebruikersnamen. Nadat je hebt opgeslagen en afgesloten, worden de hashtags en gebruikersnamen klikbaar, zodat mensen ze kunnen bekijken.

Bio-veld in het gedeelte Profiel bewerken voor Instagram-profiel

Door zoekwoorden uit uw niche te gebruiken die uw doelgroep begrijpt, wordt duidelijk waar u voor staat, wat u te bieden heeft en of uw account voor hen relevant is. Kies zoekwoorden die uw sterkste vaardigheden of interesses weerspiegelen die u in uw account wilt benadrukken .

Tip : om de juiste zoekwoorden te kiezen, kijkt u naar accounts die vergelijkbaar zijn met die van u en bedenkt u wat u ervan onderscheidt . Heeft u iets unieks te bieden? Heeft u een andere interesse om aan uw vaardigheden toe te voegen? Je bio is een plek om je beste vaardigheden in de sterkste combinatie naar voren te brengen .

# 4: voeg een CTA toe vóór de link naar uw blog of nieuwste aanbieding

Omdat Instagram wil dat zijn gebruikers op het platform blijven, zijn de plaatsen waar u URL’s kunt plaatsen die het publiek naar externe domeinen leiden, beperkt. Het genereren van verkeer en het meten van uw websiteklikken zijn echter belangrijke Instagram-statistieken voor bedrijven.

Als je momenteel meer dan 10.000 volgers hebt, kun je een link in Stories plaatsen en van daaruit verkeer genereren, maar deze tactiek werkt natuurlijk niet voor kleinere accounts. Je Instagram-bio is je enige kans om organisch verkeer naar je domein of speciale aanbieding te leiden.

voorbeeld van Instagram-bio met oproep tot actie

Bijvoorbeeld, Tyler J. McCall , een Instagram marketing strateeg, heeft een URL om zijn nieuwste aanbod en hoogtepunten van de URL met emoji’s rond zijn call-to-action (CTA), dat het aanbod nog sterker maakt.

Om een URL aan uw bio toe te voegen , klikt u op de knop Profiel bewerken en voegt u uw URL toe in het veld Website .

Om een ​​CTA boven uw URL toe te voegen, zoals Tyler J. McCall doet, moet u ervoor zorgen dat uw CTA de laatste regel in uw bio is . Emoji’s laten de CTA opvallen, en de meeste mensen kiezen voor de emoji’s met de pijl omlaag om te benadrukken waar gebruikers moeten klikken.

Tip : in je bio is een link naar een website of een blogpost een goed begin. Als u echter elke week verschillende aanbiedingen promoot en volgers naar specifieke productpagina’s wilt sturen, wordt het constant veranderen van de links in uw bio een uitdaging. Voor een tijdelijke oplossing, bekijk Linktree , misschien wel de beste tool die er is om meerdere links aan je Instagram-bio toe te  voegen .

# 5: Gebruik regelafbrekingen, emoji’s en aangepaste lettertypen om uw bio te verfijnen

Nadat je de basisprincipes hebt besproken (zoals trefwoorden, URL’s en cross-gepromote hashtags), voeg je als laatste wat persoonlijkheid toe aan je bio. Voeg bijvoorbeeld een favoriete quote toe waar je naar leeft of deel een grappige regel die je merk goed vertegenwoordigt . Ter illustratie neemt Lauren Bullen de zin “Let’s Get Wander-Fully Lost” op in haar reisverslag.

voorbeeld van Instagram-profiel met emoji's naast elk handvat in de bio

Merk op dat de regeleinden ook het profiel van Lauren gemakkelijk te scannen maken. Om regeleinden toe te voegen , tik je op Profiel bewerken en vervolgens op Bio . Tik in je bioparagraaf op Return waar je een regeleinde wilt toevoegen . Hoewel de regeleinden niet op het bureaublad verschijnen, kunt u ook emoji’s toevoegen om de tekst in delen te splitsen .

Emoji’s kunnen ook specifieke zoekwoorden visueel markeren en uw bio nog beter scanbaar maken . Emily Skye , een fitness-influencer uit Australië, heeft drie accounts aan de zijkant: een voor haar pasgeboren baby, een voor haar trainingen en een voor haar make-uptutorials. De emoji voor elke accountlink geeft visueel de focus van elk account weer.

voorbeeld van Instagram-profiel met emoji's naast elk handvat in de bio

Om emoji’s toe te voegen, klikt u op Profiel bewerken en voert u de gewenste emoji’s in het gedeelte Bio in . Ga gewoon niet wild met te veel emoji’s! Blijf bij degenen die belangrijke informatie over de tekst visueel communiceren.

Een aangepast lettertype kan ook een creatief tintje aan uw bio geven. Met de iOS-app  Textizerkun je het lettertype in je biografie aanpassen , en veel van de lettertypen zijn gratis te gebruiken. Om Textizer te gebruiken, opent u de app en klikt u op Aan de slag . Kies een lettertype uit het vervolgkeuzemenu en typ uw tekst . Het wordt weergegeven in het lettertype dat u hebt geselecteerd, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld. Klik vervolgens op Delen om uw tekst naar uw klembord te kopiëren.

Keer terug naar Instagram, klik op Profiel bewerken en plak de tekst waar je deze wilt laten verschijnen , zoals je naam of bio-sectie.

een aangepast lettertype gemaakt met de Textizer-app

Bonustips voor bedrijfsprofielen

Als je zaken doet op Instagram, is een Instagram-bedrijfsprofiel een must, omdat het je helpt een merk op te bouwen en professioneel over te komen. Met een bedrijfsprofiel heb je toegang tot inzichten en analyses waarmee je datagestuurde beslissingen kunt nemen. U kunt ook een bedrijfscategorie, contactgegevens en actieknoppen aan uw bio toevoegen.

Bekijk deze bonustips voor bedrijfsprofielen.

Kies de juiste bedrijfscategorie

Je Instagram-bedrijfscategorie is dezelfde als de categorie die je hebt gekozen voor je Facebook-bedrijfspagina, die je nodig hebt om Instagram zakelijk te gebruiken. Op Facebook wordt ZARA bijvoorbeeld gecategoriseerd als “Kleding (merk)” op zijn Facebook-pagina.

voorbeeld van een Facebook-bedrijfspagina met een categorie

Op Instagram is de bedrijfscategorie van Zara precies hetzelfde.

voorbeeld van een zakelijk Instagram-accountprofiel met categorie

Om meer specificiteit toe te voegen aan je Instagram-bio, kun je je Instagram-bedrijfscategorie aanpassen . Klik op mobiel op Profiel bewerken en scrol omlaag naar de categorie Bedrijfsinformatie . Je ziet de Facebook-pagina die is gekoppeld aan je Instagram-profiel en de categorie die automatisch van je Facebook-pagina is gehaald.

bewerk de categorie voor een Instagram-bedrijfspagina

Tik op de categorieoptie om andere categorieën te zien die u kunt kiezen, zoals boeken en tijdschriften, evenementen, tv, film, lokale bedrijven, merken en producten, muziek, publiek, sport, enzovoort. Nadat u de categorie heeft gekozen die het beste bij uw bedrijf past , kunt u een subcategorie selecteren in een vervolgkeuzemenu . De subcategorie is wat wordt weergegeven in je Instagram-bio.

Voeg contactgegevens toe

Om Instagram-gebruikers te helpen in contact te komen, kunt u uw e-mailadres, telefoonnummer en adres toevoegen . Tik op Profiel bewerken en open het gedeelte Bedrijfsinformatie . Tik vervolgens op Contactopties om de velden E-mail, Telefoon en Adres te zien. Elk veld dat je invult, verschijnt op je Instagram-bio.

contactgegevens toevoegen voor een zakelijk Instagram-account

Tip : maak niet alle contactopties beschikbaar, want dat snijdt belangrijke informatie in je biografie af en dwingt gebruikers om op de optie Meer te klikken (het pictogram met de drie stippen), waardoor de reis van de gebruiker onnodig wordt verlengd.

voorbeeld van een Instagram-profiel met de optie Meer voor contactgegevens

Kies Actieknoppen

Een actieknop verbindt je Instagram-profiel met andere online diensten zoals Yelp of Eventbrite, zodat je klanten acties kunnen ondernemen zoals kaartjes kopen of een reservering maken zonder je Instagram-profiel te verlaten.

Klik op Een actieknop toevoegen en kies de online service die u gebruikt om zaken te doenKlik vervolgens op Volgende , voeg de URL toe die uw bedrijf gebruikt en klik op Gereed . Als je klaar bent, verschijnt de nieuwe actieknop in je bio.

Krijg tickets actieknop weergegeven op een Instagram-profiel

Houd er rekening mee dat uw actieknoppen op dezelfde plaats verschijnen als uw contactgegevens. Zorg ervoor dat u er niet zoveel heeft dat ze niet allemaal in uw profiel verschijnen.

Gevolgtrekking

Hoewel je Instagram-inhoud en bijschriften belangrijk zijn, is je profiel de eerste indruk die je op het platform maakt. Met de beperkte tijd die je hebt om die indruk te laten tellen, kun je de tips in dit artikel gebruiken om je Instagram-profiel aan te passen en het rendement van je inspanningen te verbeteren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format